Πολεμικό Ναυτικό - Ειδικές επιχειρήσεις

Ανήκοντας στην ευρύτερη κατηγορία των επιθετικών επιχειρήσεων, οι Αμφίβιες Επιχειρήσεις εξαπολύονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ισχύ από τη θάλασσα με ναυτικές και αποβατικές δυνάμεις, προς μία εχθρική ή καταληφθείσα από τον εχθρό ακτή με την υποστήριξη των απαιτούμενων αεροπορικών δυνάμεων. Σκοπός τους είναι η εγκατάσταση στρατευμάτων στην ακτή, με σκοπό τη διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων για κατάληψη ή ανακατάληψη εδαφών, τη δημιουργία προωθημένης βάσης ή την απαγόρευση χρήσης της περιοχής και των εγκαταστάσεών της. Παρόμοια χαρακτηριστικά παρουσιάζει η επιχείρηση της Ταχείας Ενίσχυσης Νήσου, με σκοπό την επείγουσα αποστολή και αποβίβαση χερσαίων δυνάμεων σε ακτή φίλιου νησιού που απειλείται ή δέχεται επίθεση.

ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΜΟΝΑΔΕΣΤΥΠΟΣΣΧΟΛΙΑ
ΣΑΠ-111SuperTermoli (ST) 602021
-1ΑΓΗΝΩΡ2021
Ρ-511ΩΚΥΑΛΟΣ - ΣΑΠ-ΤΑ2014
Ρ-62 ΑΙΟΛΟΣ1Mk V - ΣΑΠ-ΤΜ1995
Ρ-63 ΑΣΤΡΑΠΗ1Mk V - ΣΑΠ-ΤΜ1995
Ρ-64 ΕΣΠΕΡΟΣ1Mk V - ΣΑΠ-ΤΜ1995
Ρ-65 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ1Mk V - ΣΑΠ-ΤΜ1995

ΑΓΗΝΩΡ

Τα Ελληνικά Ναυπηγεία παράδοσαν το 2021 το πρώτο εγχώριας σχεδίασης και ναυπήγησης σκάφος ειδικών επιχειρήσεων με την ονομασία "Αγήνωρ", το όνομα του μυθολογικού βασιλιά της Τύρου, γιού του Ποσειδώνα και πατέρα της Ευρώπης. Το σκάφος ναυπηγήθηκε με κονδύλια του Πολεμικού Ναυτικού, καθελκύστηκε στις 30 Ιουλίου 2021 και ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές του εντός του ίδιου έτους. Το σκάφος βασίζεται σε σχέδια της Navico και είναι σχήματος V κατασκευασμένο από κράματα αλουμινίου. Το μέταλλο για την κατασκευή του είναι δωρεά της ElvaHalkor στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το σκάφος έχει εκτόπισμα 22,5 τόνων, μήκος 17,8 μ., πλάτος 4,5 μ και βύθισμα 0,95 μ. Η κίνηση παρέχεται από δύο κινητήρες MAN 8V 1.200 HP στις 2.300 στροφές το λεπτό που συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων ZF 2000A, και δύο σύγχρονους έλικες Q-SPD 230. Έτσι, το Αγήνωρ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 45 κόμβων και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 4,5 τόνων. Σε δοκιμές μέγιστης ταχύτητας στο εκτόπισμα ημίσεος φόρτου το σκάφος πέτυχε ταχύτητα 52,5 κόμβων και σε πλήρη φόρτο 50 κόμβους. Η διατηρούμενη ταχύτητα ανέχεται σε 38 κόμβους με την οποία μπορεί να επιχειρήσει σε αποστάσεις ως 350 ναυτικά μίλια. Το σχέδιο προσομοιάζει τη φιλοσοφία των Mark V, όμως τα αμερικανικά σκάφη έιναι κατά 35% περίπου μεγαλύτερα σε διαστάσεις και προσφέρουν ελαφρά καλύτερες επιδόσεις, κυρίως στους τομείς της ταχύτητας και της ακτίνας δράσης.

Ο εξοπλισμός του ΑΓΗΝΩΡ περιλαμβάνει το ηλεκτροπτικό σύνολο MLT-SUR-100 της MILTECH HELLAS, που προσφέρει παρατήρηση ημέρα και νύχτα σε μακρινές αποστάσεις, επιτρέποντας τον εντοπισμό σκαφών σε απόσταση 9 χιλιομέτρων (μεσαίου μεγέθους σκάφη). Ο κύριος οπλισμός συνίσταται σε τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο σταθμό οπλισμού (RCWS) με βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ των 12,7 mm, που πρόκειται να εγκατασταθεί στην πλώρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού είναι της ισραηλινής Elbit Systems και επιτρέπει τη σκόπευση και βολή εναντίον κινούμενων στόχων, με το ΣΑΠ ακίνητο ή εν κινήσει. Στον σταθμό βρίσκεται ενσωματωμένο σύνολο ηλεκτροπτικών που περιλαμβάνει κάμερα ημέρας με ικανότητα αναγνωρίσεως σε απόσταση 3.500 μέτρων, θερμική κάμερα για αναγνώριση μέχρι τα 4.500 μέτρα και αποστασιόμετρο λέιζερ, για μετρήσεις έχρι απόσταση 10.000 μέτρων. Στη πρύμνη μπορούν να εγκατασταθούν πολυβόλα του ιδίου ή μικρότερου διαμετρήματος.

Το ΑΓΗΝΩΡ μπορεί να μεταφέρει ομάδα ως 11 πλήρως εξοπλισμένων ανδρών των ειδικών επιχειρήσεων σε ειδικά αντικραδασμικά καθίσματα στο εσωτερικού του σκάφους, με πλήρη προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Στην πλώρη μπορεί να εγκατασταθεί ράμπα, ώστε το σκάφος να προσεγγίζει απόκρυμνες και βραχώδεις ακτές και να αποβιβάζει προσωπικό. Το πλήρωμα ανέρχεται σε 3 άτομα. Το σκάφος παρουσιάσθηκε στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού που πραγματοποιήθηκε στην Σαουδική Αραβία μεταξύ 6-9 Μαρτίου 2022.

SuperTermoli (ST) 60

Η SuperTermoli είναι μια εταιρεία κατασκευής σκαφών μεγάλης ταχύτητας με έδρα την Καλλιθέα Αττικής. Το σκάφος ST 60 είναι εξαιρετικά γρήγορο και ανάλογα με τους εγκαταστημένους κινητήρες μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα πάνω από 59 κόμβους (τα νεότερα μοντέλα) και να μεταφέρει έως και 20 άτομα για ειδικές αποστολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SuperTermoli ήταν το τυπικό κύτος που χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι, και ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν η βελτιωμένη έκδοση του Termoli. Δύο ST60 που χρησιμοποιήθηκαν από εμπόρους κατασχέθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή και παραδόθηκαν στο Ναυτικό για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις το 2003.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του ST60 είναι συνολικά μήκος 18,6m, μέγιστη δέσμη 3,4m, βύθισμα 1m και μέγιστο ύψος 2,8. Το εκτόπισμα ανέρχεται σε περίπου 16t και με πλήρες φορτίο άνω των 25t. Από τα δύο σκάφη που κατασχέθηκαν, το ΣΑΠ 10 χρειαζόταν πλήρη ανακαίνιση με νέους κινητήρες, ραντάρ, εργαλεία μείωσης θαλάσσης κλπ. Το κόστος επιστροφής του πλοίου σε ενεργό υπηρεσία τελικά κρίθηκε υπερβολικά υψηλό, σχεδόν παρόμοιο με το κόστος αγοράς ενός νέου. Αντίθετα, το ΣΑΠ 11, βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και χρειάζεται μόνο νέους κινητήρες και αναβάθμιση στο κύτος, ενώ έλαβε και κάποιες επιπλέον αναβαθμίσεις. Παρόλα αυτά, το σκάφος αναμένει από τον Δεκέμβριο του 2020 την προμήθεια και εγκατάσταση των νέων κινητήρων 4 x FPT 650HP ή 2 x MAN 1300HP.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σκάφη μεταξύ άλλων ηλεκτρονικών, ήταν εξοπλισμένα με ένα ζευγάρι ραντάρ πλοήγησης, ενώ ο οπλισμός αποτελούταν από ένα βαρύ πολυβόλο σε μια ειδική βάση στην πρύμνη (σε μια εξαιρετικά ασταθή και δυσάρεστη θέση), με τον πυροβολιτή πλήρως εκτεθειμένο. Το σκάφος ΣΑΠ 11 έλαβε νέα ραντάρ πλοήγησης από τη SIMRAD, νέες βάσεις σε κάθε πλευρά του σκάφους στον πίσω τομέα, ενώ η βάση στην πρύμνη αφαιρέθηκε προς όφελος ενός νέου πυροβόλου σε ειδικά σχεδιασμένη θέση μέσα στη γάστρα, ώστε ο πυροβολιστής να είναι μερικώς προστατευμένος.

Εξωτερικά, στην ημι-κλειστή καμπίνα, υπάρχουν δύο (2) θέσεις για το πλήρωμα, τέσσερις (4) Spartan Mil. και τέσσερα (4) Jockey Mil. καθίσματα ανάρτησης για τους επιβάτες, ενώ στο κάτω κατάστρωμα υπάρχει χώρος WC και χώρος για φορτίο. Με τις αλλαγές αυτές, το εκτόπισμα αυξήθηκε σε πάνω από 25t. Το Ναυτικό θέλει να εξπλίσει το σκάφος με τέσσερις κινητήρες FPT 650HP ο καθένας ή δύο (2) MAN των 1300HP ο καθένας.

ΩΚΥΑΛΟΣ

To ΠΝ ανέπτυξε το Πρόγραμμα «ΩΚΥΑΛΟΣ» («Ωκύαλος Nαυς» σημαίνει σκάφος που πλέει ταχέως στη θάλασσα, το σκάφος του Οδυσσέα), που αποτελεί το πρώτο ΣΑΠ-ΤΑ για τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την έκταση του θεάτρου επιχειρήσεων. Το συνολικό μήκος ανέρχεται σε 15μ, το βάρος σε 11.000 κιλά, το πλήρωμα σε 14 άτομα, η μέγιστη ταχύτητα σε 50-55 κόμβους και η εκτιμώμενη ακτίνα ενεργείας σε περίπου 300 νμ. Το σκάφος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, όπως το ρομποτικό σύστημα έδρασης, κίνησης, κατεύθυνσης, τηλεχειρισμού και σκόπευσης, για πυροβόλο έως 0,50 cal (τύπου Browning).

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από 2 κινητήρες Volvo Penta D11-67 και ο λοιπός εξοπλισμός περιλαμβάνει συσκευή RADAR ναυτιλίας SIMRAD SCANNER 4G, πομποδέκτη VHF SIMRAD RS12, αναμεταδότη AIS SIMRAD, δέκτη GPS SIMRAD GS25, χαρτογραφικό plotter SIMRAD NSS με χάρτες Ελλάδος / Αιγαίου, πυξίδα SIMRAD FC40, βυθόμετρο AIRMAR P319, θερμική κάμερα FLIR M-618CS (CLOSED 10) ή M-324XP (ΟPEN 14), προβολέα ερεύνης, φανούς ναυσιπλοΐας

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγινε αποκλειστικά για τις επιχειρησιακές ανάγκες των ειδικών δυνάμεων και το έργο ανέλαβαν μόνο ελληνικές εταιρείες. Το κόστος για τη ναυπήγηση του σκάφους εκτιμάται περίπου στις 500.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία FULGOR Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής καλωδίων. Η κατασκευή του έγινε από την εταιρεία Ν. ΜΠΟΥΛΕΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, ενώ τη ρομποτική βάση έδρασης του οπλικού συστήματος την κατασκεύασε και τη διέθεσε η εταιρεία SOUKOS ROBOTS.

Mk V

Τα Mk V παραχωρήθηκαν δωρεάν από τις ΗΠΑ ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό. Ναυπηγήθηκαν το 1995 και η Ελλάδα επιβαρύνθηκε μόνο με την δαπάνη των εργασιών προετοιμασίας και μεταφοράς, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Τα σκάφη παραλήφθηκαν σε μέτρια κατάσταση και απαιτήθηκαν αρκετές εργασίες ώστε να καταστούν απόλυτα επιχειρησιακά, λαμβάνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται πως είχαν αφαιρεθεί όλα στα συστήματα για επικοινωνίες, ναυτιλία και ο οπλισμός.

Τα Mark V έχουν μήκος 25μ., πλάτος 5,25μ., αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων, διατηρούν 40 και 35 κόμβους σε Κατάσταση Θάλασσας 2 και 3 αντίστοιχα, ενώ επιβιώνουν σε Κατάσταση Θάλασσας 5. Μπορούν να εκτελέσουν στροφή 180° εντός 50μ με τη μέγιστη ταχύτητα χωρίς πλαγιολίσθηση ή επιβράδυνση και προσγειαλώνονται χάρη στο βύθισμα 1,5μ. Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στον σχεδιασμό τους σε σχήμα V, που δυσχεραίνει τον εντοπισμό τους από ραντάρ και διευκολύνει την πλεύση σε συνθήκες θαλασσοταραχής. Με την προσθήκη τους η ΔΥΚ αποκτά ένα σχεδόν stealth μέσο υψηλής ταχύτητας, για διείσδυση και απαγκίστρωση σε εχθρικό έδαφος σε μεγάλες αποστάσεις.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πλήρωμα32 άτομα (12 μέλη πλήρωμα + 20 επιβάτες/διασωθέντες)
Διαστάσεις25 x 34 μέτρα
Εκτόπισμα57 τόνοι
Ταχύτητα50+ κόμβοι
Εμβέλεια500 ναυτικά μίλια
Πρόωση2 MTU 12V396 TE94, 2.285 ίππων έκαστος
ΟπλισμόςΠολυβόλα βομβίδων Mk19 40 mm, βαρέα πολυβόλα Μ2ΗΒ 12,7 mm, πολυβόλα FN MAG 7,62 mm
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Το εκτόπισμα του σκάφους, πλήρες φορτίου, είναι 57 τόνοι και το προωθητικό σκεύος περιλαμβάνει δύο κινητήρες MTU 12V396 TE94 που αποδίδουν 2.285 ίππους έκαστος και δύο υδροπροωθητές τύπου KaMeWa K50S. Η εμβέλεια του σκάφους με ταχύτητα πλεύσης ανέρχεται σε 550+ ναυτικά μίλια και η αυτονομία του για μία τυπική αποστολή φτάνει τις 12 ώρες. Το πλήρωμα αποτελείται από 5 άτομα και μπορεί να μεταφέρει σαντικραδασμικά καθίσματα 16 άτομα ειδικών επιχειρήσεων εντός της καμπίνας.

Το ωφέλιμο φορτίο του σκάφους ανέρχεται σε 2.948 κιλά και μεταφέρει δύο φουσκωτά σκάφη με δυνατότητα μεταφοράς 8 ανδρών έκαστο, τα οποία βρίσκονται σε ειδικό χώρο στην πρύμνη από όπου μπορούν να εξαπολυθούν με χρήση κεκλιμένης ράμπας. Τα Mk V διαθέτουν τέσσερις βάσεις οπλισμού, που μπορούν να λάβουν μια ποικιλία όπλων, όπως πολυβόλα γενικής χρήσης, μίνι-πυροβόλων, βαρέων πολυβόλων και αυτόματων εκτοξευτών χειροβομβίδων, παρέχοντας κάλυψη 360 μοιρών βολής.

Από τις φωτογραφίες που έχει αποδεσμεύσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι τα σκάφη εξοπλίζονται με εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών ΜΚ 19, Μ240 Mag των 7,62 χιλιοστών και πυροβόλο 0,50. Στις 7 Οκτωβρίου 2021 αποφασίστηκε η προμήθεια εκτοξευτών και πυραύλων SPIKE ER, οι οποίοι αποτελούν την «light» έκδοση των SPIKE NLOS. Ένας τετραπλός εκτοξευτής SPIKE ER θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος κάθε MARK V, φέροντας 4 πυραύλους SPIKE ER με δραστικό βεληνεκές που αγγίζει τα 10χλμ. Οι πύραυλοι θα κατευθύνονται από μια μικρή κονσόλα η οποία θα τοποθετηθεί στον χώρο διακυβέρνησης του MARK V και την ευθύνη για κάθε βολή θα έχει ειδικά εκπαιδευμένο Στέλεχος μέλος του πληρώματος.

ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΜΟΝΑΔΕΣΤΥΠΟΣΣΧΟΛΙΑ
VIKING Norsafe Munin S1200 Armored41S1200 ArmoredΠαραλαμβάνονται
VIKING Norsafe Munin S1200 Tactical12019 ;
RIB NSW62022
Rafnar 11003Cabin Bulletproof2020
Oceanic Stealth 120AB3Oceanic Stealth 120AB2020
Magna 960RIB Mk IV22022
Magna 960RIB Mk III2Αντικαθίστανται
Magna 960RIB Mk II212000 - Αντικαθίστανται
Magna 960RIB Mk I181999 - Αντικαθίστανται

VIKING Norsafe Munin S1200 Armored

Στις 13 Απριλίου 2021, η ΓΔΑΕΕ προχώρησε σε κατακύρωση της Συμφωνίας Πλαίσιο για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41 Ταχυπλόων Σκαφών Μεταφοράς Προσωπικού», αποδεχόμενη την προσφορά της εταιρείας VIKING NORSAFE LIFE – SAVING EQUIPMENT HELLAS S.A. προϋπολογισμού 15.997.845,97 ευρώ. Η συμφωνία θα εκτελεσθεί με ανάθεση κάθε έτος εκτελεστικής συμβάσεως που αναλόγως της διατιθέμενης πιστώσεως θα αφορά 5 ως 6 σκάφη, ενώ αναλόγως θα διαμορφώνεται και ο αριθμός των προς συντήρηση σκαφών του τύπου. Στην απόφαση, περιλαμβάνεται πίνακας ενδεικτικών ποσοτήτων ανά ετήσια σύμβαση προμήθειας, με 5 σκάφη το 2022 και από 6 τα επόμενα έξι έτη, ενώ σε συντήρηση θα υποβληθούν 5 σκάφη το δεύτερο έτος, 11 το τρίτο, 17 το τέταρτο, 23 το πέμπτο, 29 το έκτο και 35 το έβδομο έτος. Τόποι παράδοσης αναφέρονται το ΚΕΕΔ στην Νέα Πέραμο και οι Α΄, Γ΄, Η΄, Θ΄, Ι΄ ΜΑΚ που εδρεύουν στις νήσους Ρόδο, Χίο, Λέσβο, Σάμο και Κω. Η τιμή του κάθε σκάφους είναι 338.850 ευρώ (σύνολο 13.892.850 ευρώ), ενώ το ποσό που απομένει αφορά στο κόστος κινητήρων και όλων των παρελκομένων, ανταλλακτικών, υπηρεσιών κ.λπ.

Το VIKING Norsafe Munin S1200 διαθέτει (πέραν του κυβερνήτη και συγκυβερνήτη) 12 ειδικά καθίσματα με διατάξεις απορροφήσεως κραδασμών για μεταφερόμενο προσωπικό. Εξ αυτών, 6 θέσεις υφίστανται εντός της καμπίνας διακυβέρνησης η οποία είναι κλειστή, με θωρακισμένες διαφανείς επιφάνειες επιπέδου προστασίας NIJ III, για αντοχή σε βολές φορητού οπλισμού 7,62 mm και θραύσματα. Τα σκάφη εξοπλίζονται με ραντάρ ναυτιλίας Simrad Halo 24 μέγιστης εμβελείας 48 ν.μ. (89 χλμ.), με οθόνη απεικόνισης πολλαπλών λειτουργιών Simrad GO9 XSE, σταθμό ασυρμάτου Simrad RS 40 VHF και βυθόμετρο Airmar P79. Σε ότι αφορά στον οπλισμό του, το VIKING θα φέρει μπροστά βαρύ πολυβόλο M2HB των 12,7mm, και στο πίσω μέρος δύο μικρότερα ελαφρά πολυβόλα διαμετρήματος 7,62mm.

Το ταχύπλοο είναι μακρύτερο από το Magna με το μήκος του να φτάνει τα 12,2 μέτρα, το πλάτος 3,5 μέτρα, το ύψος 3,9 μέτρα και το βύθισμα 60-90 εκ. To ωφέλιμο φορτίο ορίζεται σε 3.100 κιλά, ενώ η χωρητικότητα καυσίμου ανέρχεται σε 1.140 λίτρα, σε 3 δεξαμενές των 380 λίτρων εκάστη. Η πρόωση εξασφαλίζεται από 3 εξωλέμβιους Mercury Verado XL/CXL/XXL Verado των 400 ίππων, που επιτρέπουν την ανάπτυξη μέγιστης ταχύτητος άνω των 60 κόμβων. Το σκάφος είναι πιστοποιημένο να επιχειρεί με ανέμους εντάσεως 8 Beaufort και ύψος κυματισμού μεγαλύτερο των 4 μέτρων, ενώ τα Magna 960 που αντικαθιστούν αναπτύσσουν σε κατάσταση θαλάσσης 4 ταχύτητα έως 48 κόμβους. Όλα τα πλοία κατασκευάστηκαν τοπικά στην Ελλάδα στο εργοστάσιο κατασκευής της VIKING Norsafe Hellas στη Θήβα.

RIB NSW

Η αμερικανική United States Marine Inc. (USMI) ανέλαβε το πρόγραμμα προμήθειας 6 Σκαφών Άκαμπτης Γάστρας Ναυτικού Ειδικού Πολέμου 11 μέτρων RIB NSW, που χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια βάσει νόμου περί Δημιουργίας Ικανότητος Συνεργάτου. Την σύμβαση ανέθεσε η Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων Θαλάσσης του Ναυτικού των ΗΠΑ και περιέλαβε 6 συσκευές FLIR, ανταλλακτικά και τεχνική βοήθεια. Οι εργασίες ναυπηγήσεως των σκαφών ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2022, οπότε και διατέθηκαν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και ΜΥΑ / ΛΣ. Το NSW RIB επανδρώνεται από 3μελές πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει ομάδα 8-10 ανδρών.

Τα σκάφη θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές νηοψιών από προσωπικό της ΔΥΚ, η στενή συνεργασία των οποίων με τις αμερικανικές δυνάμεις διευκολύνεται με την χρηση σκαφών ιδίου τύπου. Τα NSW RIB έχουν μήκος 11 μέτρα, μέγιστο πλάτος 3,2 μέτρα, μέγιστο βύθισμα 90 εκ. και επιχειρησιακό βύθισμα 50 εκ, με το εκτόπισμα να ανέρχεται σε 8.165 κιλά. Διαθέτουν δύο πετρελαιοκινητήρες που κινούν δύο συστήματα υδροπροώσεως (hydrojet) KaMeWa FF280, επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 κόμβων και ταχύτητα ταξιδιού άνω των 30 κόμβων. Οι δεξαμενές καυσίμου είναι χωρητικότητας 180 γαλονιών και εξασφαλίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 200 ν.μ. ανάλογα με την ταχύτητα. Στην πλώρη και στην πρύμνη, υπάρχουν δύο βάσεις – έστορες για την εγκατάσταση είτε βαρέων πολυβόλων των 12,7 mm είτε πολυβόλων των 7,62 mm.

Motomarine Magna 960RIB Invader

Η πρώτη παρτίδα των 18 σκαφών Magna 960RIB παραγγέλθηκε το 1998 και οι παραδόσεις από την Motomarine ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1999. Αυτά τα σκάφη ήταν εξοπλισμένα με δύο ενσωματωμένους / εξωλέμβους κινητήρες Mercruiser Bravo GM502B 502hp και ραντάρ πλοήγησης Raymarine. Το 2000 ακολούθησε νέ απαραγγελία 14 σκαφών που φέρουν τους ίδιους κινητήρες, αλλά νεότερο ραντάρ πλοήγησης Raymarine. Τα σκάφη της πρώτης παρτίδας χαρακτηρίζονται ανεπίσημα ως Magna 960RIB Mk I, ενώ αυτά της δεύτερης παρτίδας, Magna 960RIB Mk II.

Η πλειονότητα των σκαφών παραδόθηκε στις Αμφίβιες Ειδικές Δυνάμεις, ενώ ένας μικρός αριθμός τοποθετείται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Άλλα επτά (7) σκάφη Magna 960RIB Mk II αποκτήθηκαν για τη μεταφορά ομάδων πεζικού των ομάδων άμεσης παρέμβασης των νησιών. Σε αυτήν την περίπτωση, τα σκάφη λειτουργούν από το Σώμα Μηχανικών.

Το Magna 960RIB έχει μήκος 9,58m και πλάτος 3,28m με ύψοςο 0,65m. Συνήθως έχει πλήρωμα τριών ατόμων (πηδάλιο, πλοηγός, πολυβόλο) και μπορεί να μεταφέρει έως και δώδεκα άτομα που κάθονται σε σταθερά καθίσματα τύπου σέλας, τοποθετημένα σε τρεις παράλληλες σειρές στον ανοιχτό χώρο πίσω από το τιμόνι του πλοίου. Το πλήρες εκτόπισμα είναι 4,6 τόνοι, ενώ τα σκάφη μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 55 κόμβων (48 κόμβοι με πλήρες φορτίο) σε Κατάσταση Θαλάσσης 4. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη μείωση του ψεκασμού και της πλευρικής / κατακόρυφης επιτάχυνσης, ενώ τα αντικραδασμικά καθίσματα επιτρέπουν την μείωση της κόπωσης του προσωπικού. Διαθέτει ακτίνα δράσης 150νμ και επομένως μπορεί να διεισδύσει σε εχθρικά νερά, με την υποστήριξη εμπρόσθιου βαρύ πολυβόλου Browning M2HB 12,7 mm και FN MAG 7,62 mm. Η πλοήγηση του πλοίου υποβοηθείται από στρατιωτικό GPS και ραντάρ πλοήγησης.

Με βάση συμπεράσματα και παρατηρήσεις από τη χρήση σκαφών, αναπτύχθηκαν δύο νεότερες εκδόσεις του Magna 960RIB, οι οποίες ενσωματώνουν διάφορες βελτιώσεις, καθώς και μια εντελώς νέα σουίτα εξοπλισμού ηλεκτρονικής πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένου του νέου ραντάρ Simrad. Αυτά είναι τα Magna 960RIB Mk III και Mk IV. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το Mk III διαθέτει δύο εξωτερικούς κινητήρες Mercury Verado-300V8 (προκειμένου να δοκιμάσει εάν προσφέρουν πιο οικονομική χρήση και συντήρηση σε σύγκριση με το ενσωματωμένο) ενώ το Mk IV διαθέτει δύο εσωτερικούς / εξωτερικούς κινητήρες Volvo Penta D6AQ. Παραδόθηκαν δύο (2) σκάφη από κάθε έκδοση, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια με πρόσθετες παραγγελίες.

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, εκτός από τον Ελληνικό Στρατό, ένας άλλος χρήστης του Magna 960RIB είναι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (Πολεμικό Ναυτικό), το οποίο απέκτησε δύο σκάφη Mk III με εξωλέμβιους κινητήρες, για τις ανάγκες του NMIOTC / ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Ναυτικής Διαδικασίας Ναυτικής Διαδικασίας του ΝΑΤΟ) στον κόλπο της Σούδας της Κρήτης.

Αρκετά από τα σκάφη Magna 960RIB έχουν υποστεί διάφορες τροποποιήσεις και μικρές βελτιώσεις από καιρό σε καιρό (π.χ. εγκατάσταση πτυσσόμενης τέντας για βασική προστασία του πηδαλιούχου και του πλοηγού από τα στοιχεία της φύσης, εγκατάσταση δύο επιπλέον πλευρικών κιγκλιδωμάτων για πολυβόλα 7,62 mm ένα μικρό αριθμό σκαφών, τροποποίηση της βάσης για το βαρύ πολυβόλο 12,7 σε 32 σκάφη, ώστε να μπορούν να λάβουν ένα αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων Heckler & Koch GMG 40mm και άλλα). Πιο πρόσφατα, ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα σκάφη, συμπεριλαμβανομένης της γενικής επιθεώρησης και ανακατασκευής κύτους και κινητήρων και η εγκατάσταση νέου ραντάρ πλοήγησης Raymarine σε συνδυασμό με το FLIR σε έναν νέο μικρό ιστό.

Oceanic Stealth 120AB

Τα πρώτα 2 Oceanic Stealth 120AB αποκτήθηκαν μέσω δωρεάς του εφοπλιστή Αθανασίου Μαρτίνου, με το τρίτο σκάφος να παραλαμβάνεται το 2020 με συνολικό κόστος € 393.000 που περιλαμβάνει 7 χρόνια FOS. Είναι σκάφος κλειστού τύπου, με 3 εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 300 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τους 50 κόμβους και στο εσωτερικό της καμπίνας μεταφέρονται 8 καταδρομείς, ενώ εξωτερικά προς την πρύμνη, υφίστανται καθίσματα τύπου “σέλας” για άλλους 6. Φέρουν έστορα στην πλώρη και άλλους δύο πλευρικώς στην πρύμνη, για τοποθέτηση πολυβόλων και πολυβόλων βομβίδων.

Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Ανθής