114 Πτέρυγα Μάχης

Χάρτης

Τοποθεσία: Τανάγρα

Γεωγραφικές συντεταγμένες:
38°20'Ν 23°33'Ε

Μήκος διαδρόμου: 2.990 μέτρα

Βοηθήματα αεροναυτιλίας:
VOR, TACAN, NDB

ΜοίραΌνομαΑεροσκάφη
331 ΜΠΚ Aigeas / Αιγέας Mirage 2000-5 Mk2
332 ΜΠΚ Falcon / Γεράκι Rafale F3R, Mirage 2000 EG/BG (θα αποσυρθούν)

332 ΜΠΚ

Η 332 Μοίρα Παντός Καιρού ιδρύθηκε στις 11 Αυγούστου 1989 φέροντας τον κωδικό κλήσης 'Γεράκι', και στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις που κατείχε η 334 Μοίρα, η οποία είχε ήδη μετεγκατασταθεί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο Κρήτης. Αμέσως η Μοίρα άρχισε την εκπαίδευση των Ιπταμένων της στο νέο -τότε- μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000EGM, με αεροσκάφη που άνηκαν στην 331 Μοίρα και συντηρούνταν από τους τεχνικούς της.

332 ΜΠΚ

Την 1 Νοεμβρίου 1989, η Μοίρα παρέλαβε τα πρώτα 14 μαχητικά της αεροσκάφη (10 μονοθέσια και 4 διθέσια), ενώ στις 15 Ιουλίου 1990 η αρχική εκπαίδευση ολοκληρώθηκε και έγινε ανακατανομή των πιλότων και των τεχνικών έτσι ώστε οι δύο Μοίρες να είναι στο ίδιο επίπεδο από πλευράς έμψυχου δυναμικού.

Το Νοέμβριο του 1990, η Μοίρα αξιολογήθηκε με επιτυχία από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και κηρύχθηκε επιχειρησιακή, οπότε και τότε άρχισε την διενέργεια αποστολών αναχαίτισης και καθηκόντων επιφυλακής πάνω από το Αιγαίο. Με την παραλαβή των βλημάτων αέρος-αέρος Matra Super 530D και την ενσωμάτωση του σύγχρονου συστήματος αυτοπροστασίας Integrated Counter Measures System (ICMS), το Mirage 2000 αναδείχθηκε ως το πλέον ολοκληρωμένο αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της εποχής του.

Από το Μάρτιο 2007 η Μοίρα ανέλαβε, από την 331 Μοίρα, το ρόλο της Τακτικής Αεροπορικής Υποστήριξης Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΤΑΥΝΕ), παραλαμβάνοντας τα βλήματα αέρος-επιφανείας AM39 EXOCET και ενσωματώνοντας Ιπταμένους και τεχνικό προσωπικό με εμπειρία στη συγκεκριμένη αποστολή.

Γαλλικοί εξομοιωτές πτήσης

Ο πρώτος εξομοιωτής πτήσης που λειτούργησε στην 114 Πτέρυγα Μάχης ήταν για τα Mirage F 1CG, ενώ μέχρι τότε υπήρχαν μόνο cockpit trainers για την εκμάθηση της διάταξης οργάνων και διακοπτολογίας και η εκπαίδευση αέρος γινόταν αποκλειστικά από διθέσια αεροσκάφη. Η διαδικασία αυτή άλλαξε με την ένταξη σε υπηρεσία των Mirage F 1CG που δεν διέθεταν διθέσια εκπαιδευτική έκδοση. Ο εξομοιωτής πτήσης του Mirage F 1CG λειτούργησε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '70 και περιλαμβανε κουβούκλιο από πραγματικό αεροσκάφος, που κινούνταν στηριζόμενο σε υδραυλικό σύστημα με άξονες. Οι διάφανες επιφάνειες της καλύπτρας και του αλεξηνέμιου ήταν βαμμένες με λευκό χρώμα και ο εκπαιδευόμενος δεν έβλεπε έξω αλλά πέταγε μόνο διαβάζοντας τις ενδείξεις των οργάνων.

Με την έλευση των Mirage 2000EG η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε και 4 διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη, αλλά παραλήφθηκε και εξομοιωτής πτήσης. Η μόνη ομοιότητα του νέου εξομοιωτή με αυτόν του Mirage F 1CG ήταν ότι το κουβούκλιο με τον θάλαμο διακυβέρνησης προερχόταν επίσης από πραγματικό αεροσκάφος. Αντιθέτως, το νέο σύστημα ήταν σταθερό και διέθετε προβολικό σύστημα που απεικόνιζε το εξωτερικό περιβάλλον μέσω της διαδοχικής προβολής φωτογραφικών διαφανειών (slides)!

Θόλος του εξομοιωτή πτήσης για Mirage 2000

Η κατάσταση βελτιώθηκε δραστικά με την παραλαβή του εξομοιωτή πτήσης και αποστολής του Mirage 2000-5 Mk.2 και ο οποίος στήθηκε ακριβώς δίπλα στον παλιό του Mirage 2000EG. Η λειτουργία του βασίζεται σε κοινούς υπολογιστές του εμπορίου που 'τρέχουν' το λογισμικό OFP (Operational Flight Program) του αεροσκάφους και συνθέτουν και την απεικόνιση του εξωτερικού περιβάλλοντος που προβάλλεται στο θόλο του εξομοιωτή μέσω προβολικού συστήματος. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε στη διαδικασία ενεργοποίησης του εξομοιωτή αποστολής του Mirage 2000-5Mk.2, ήταν ότι παραδόθηκε χωρίς ψηφιακή βιβλιοθήκη (data base) γραφικών αναπαράστασης περιβάλλοντα χώρου.

Εξομοιωτής πτήσης για Mirage 2000

Τέλος, ο εξομοιωτής του Rafale είναι ένα πλήρες σύστημα αποστολής που τιτλοφορείται από την κατασκευάστρια εταιρεία Sogitec ως FMS (Full Mission System). Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης τόσο στις κανονικές διαδικασίες πτήσης και διαχείρισης των συστημάτων του μαχητικού, όσο και σε διαδικασίες στοχοποίησης και εξαπόλυσης/άφεσης όπλων. Στο σύστημα επίσης μπορούν να ενσωματωθούν διόπτρες νυχτερινής όρασης (NVG), όλες οι δυνατότητες του ατρακτιδίου στοχοποίησης και επιτήρησης Talios, καθώς και συστήματαος στοχοποίησης επί κάσκας (HMD). Στην περίπτωση των ελληνικών Rafale F3-R, ατρακτίδια Talios δεν έχουν αγοραστεί, ενώ το σύστημα Helmet Mounted Displays που θα αξιοποιούν οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι το Targo II της ισραηλινής Elbit Systems.

Εξομοιωτής πτήσης για Rafale
1 - 2

To σύστημα FMS του Rafale περιλήφθηκε στη σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2021 και παραλήφθηκε στο τέλος Μαρτίου του 2022. Παράλληλα, ο παλιός εξομοιωτής του Mirage 2000EGM αποσυναρμολογήθηκε και απομακρύνθηκε, προκειμένου να δώσει τη θέση του στο καινούριο.

Σημαντική συμβολή στην ταχεία και ποιοτική εκπαίδευση των πληρωμάτων αναμένεται να έχουν και τα δύο αυτόνομα συστήματα ULT (Unit Level Trainers) που αγοράστηκαν μαζί με τον εξομοιωτή (FMS). Τα συστήματα αυτά διαθέτουν χειριστήρια με πλήρη διακοπτολογία και λειτουργίες όπως αυτά που βρίσκονται και στο πραγματικό μαχητικό, παράλληλα με τρεις οθόνες τεχνολογίας αφής. Σε αυτές απεικονίζονται οι πλευρικές κονσόλες του θαλάμου διακυβέρνησης, μαζί με τις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών (MFD – Multi Function Displays) που έχει μπροστά του στον πίνακα οργάνων ο ιπτάμενος.

Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Ανθής