Private Ryan έγραψε:Καλησπερα,
Τον Σεπτεμβρη θα μπω να υπηρετησω και εχω λιγο καιρο που σκεφτομαι τι πορεια θα ηθελα να ακολουθησω και τι θα με συνεφερε περισσοτερο. Θα ηθελα τη γνωμη σας στο ποσο ρεαλιστικη ειναι η πορεια που εχω σκεφτει και αν κατι απο αυτα που ξερω ειναι λαθος, καθως μολις προσφατα αρχισα να μαθαινω τα τι και τα πως.
Το σιγουρο ειναι οτι θελω να μπω ειδικες δυναμεις. Συγκεκριμενα, αλεξιπτωτιστες. Στην αρχη πηγαινα για 9μηνη θητεια εκει, μετα ομως σκεφτηκα για ΥΕΑ.
Για να μην πολυλογω, αυτο που θελω να κανω ειναι να μπω ΥΕΑ και αφου τελειωσω το 4μηνο στη σχολη να μπω για το 9μηνο στους αλεξιπτωτιστες στον Ασπροπυργο. Ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο; Ειναι μικρη πιθανοτητα και θελει πολλη τυχη ή ειναι αρκετα πιθανο;
Φυσικα υπαρχει και οικονομικο θεμα, και για αυτο με ενδιαφερει να ειμαι εφεδρος στον ασπροπυργο για τους 9 μηνες διοτι εχω σπιτι κοντα και δε θα χρειαστει να νοικιασω. Υπαρχει και η πιθανοτητα να με παρουν χανια ομως, σωστα; Επισης και οι πιθανοτητες του να μην με παρουν γενικοτερα στους αλεξιπτωτιστες, ή ΥΕΑ, και να παει ολο στραφι;
Επισης, μετα το τελος της θητειας σαν εφεδρος αξιωματικος, υπαρχουν ευθυνες που σε κυνηγανε και πιθανο να δημιουργησουν προβλημα με δουλειες και εξωτερικο; Οπως π. Χ. Το να εισαι υποχρεωμενος να παρευρεθεις σε πολιτικα η στρατιωτικα συμβαντα καιρο μετα το τελος της θητειας, κλπ.
Αν μπορουσε καποιος να ξεκαθαρισει λιγο πως λειτουργουν τα πραγματα θα με βοηθουσε αρκετα. Ευχαριστώ.
παραπλευρη ερωτηση: Γινονται ακομη κανονικα πτωσεις στους αλεξιπτωτιστες; Αν ναι, δινονται χρηματα ακομη για καθε πτωση; Ακουγονται διαφορα και δεν ξερω τι ισχυει πλεον.
Λογω της φυσης της ερωτησης μου θελω να ξεκαθαρισω οτι η θητεια μου στις ειδικες δυναμεις δεν εχει σκοπο την αποκτηση οποιουδηποτε "κερδους" και θελω να παω εκει ουτως η αλλως γιατι μου αρεσει, αλλα εαν σαν κατι δευτερευον υπαρχει και ενα χρηματικο "επαθλο" θα βοηθουσε πολυ στις σπουδες μου.
Θα συμφωνησω με τον φιλο/η που υπογραφει ως ''σλαλομ''. Πραγματι απο οσες γνωσεις εχω απο στρατιωτικη θητεια μπορω να επιβαιβεωσω οτι θες το πλεον χοντρο βυσμα για να πας δοκιμος στα αλεξιπτωτα.
Ενα αλανι απο τη σειρα μου ειχε παει, και μου χει πει οτι ειχαν παρει αυτον κι αλλους δυο μονο απο ολοκληρη τη σειρα μας.
Για το αλλο που λες οτι αν μετα το τετλος της θητειας σου ως δοκιμος υπαρχουν ευθυνες για να παρευρισκεσαι, απ' οσο γνωριζω καθολου, οποτε μην σε ανησυχει αυτο.
Για το αν γινονται ακομη πτωσεις στα αλεξιπτωτα, προφανως και γινονται, διαφορετικα δε θα λεγονταν ακομη αλεξιπτωτα. Επισης ναι, δινονται χρηματα για καθε πτωση μιας και ρωτας.
Παρολα αυτα μην πτοεισαι επειδη σου 'παμε οτι θες βυσμα για να υπηρετησεις δοκιμος στα αλεξιπτωτα. Υπαρχουν κι αλλες επιλογες για τους δοκιμους, οπως οι καταδρομες και οι πεζοναυτες. Οποτε μη μασας.
Καλη θητεια.