ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Soap »

Private Ryan έγραψε:Καλησπερα,

Τον Σεπτεμβρη θα μπω να υπηρετησω και εχω λιγο καιρο που σκεφτομαι τι πορεια θα ηθελα να ακολουθησω και τι θα με συνεφερε περισσοτερο. Θα ηθελα τη γνωμη σας στο ποσο ρεαλιστικη ειναι η πορεια που εχω σκεφτει και αν κατι απο αυτα που ξερω ειναι λαθος, καθως μολις προσφατα αρχισα να μαθαινω τα τι και τα πως.

Το σιγουρο ειναι οτι θελω να μπω ειδικες δυναμεις. Συγκεκριμενα, αλεξιπτωτιστες. Στην αρχη πηγαινα για 9μηνη θητεια εκει, μετα ομως σκεφτηκα για ΥΕΑ.
Για να μην πολυλογω, αυτο που θελω να κανω ειναι να μπω ΥΕΑ και αφου τελειωσω το 4μηνο στη σχολη να μπω για το 9μηνο στους αλεξιπτωτιστες στον Ασπροπυργο. Ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο; Ειναι μικρη πιθανοτητα και θελει πολλη τυχη ή ειναι αρκετα πιθανο;
Φυσικα υπαρχει και οικονομικο θεμα, και για αυτο με ενδιαφερει να ειμαι εφεδρος στον ασπροπυργο για τους 9 μηνες διοτι εχω σπιτι κοντα και δε θα χρειαστει να νοικιασω. Υπαρχει και η πιθανοτητα να με παρουν χανια ομως, σωστα; Επισης και οι πιθανοτητες του να μην με παρουν γενικοτερα στους αλεξιπτωτιστες, ή ΥΕΑ, και να παει ολο στραφι;

Επισης, μετα το τελος της θητειας σαν εφεδρος αξιωματικος, υπαρχουν ευθυνες που σε κυνηγανε και πιθανο να δημιουργησουν προβλημα με δουλειες και εξωτερικο; Οπως π. Χ. Το να εισαι υποχρεωμενος να παρευρεθεις σε πολιτικα η στρατιωτικα συμβαντα καιρο μετα το τελος της θητειας, κλπ.

Αν μπορουσε καποιος να ξεκαθαρισει λιγο πως λειτουργουν τα πραγματα θα με βοηθουσε αρκετα. Ευχαριστώ.

παραπλευρη ερωτηση: Γινονται ακομη κανονικα πτωσεις στους αλεξιπτωτιστες; Αν ναι, δινονται χρηματα ακομη για καθε πτωση; Ακουγονται διαφορα και δεν ξερω τι ισχυει πλεον.

Λογω της φυσης της ερωτησης μου θελω να ξεκαθαρισω οτι η θητεια μου στις ειδικες δυναμεις δεν εχει σκοπο την αποκτηση οποιουδηποτε "κερδους" και θελω να παω εκει ουτως η αλλως γιατι μου αρεσει, αλλα εαν σαν κατι δευτερευον υπαρχει και ενα χρηματικο "επαθλο" θα βοηθουσε πολυ στις σπουδες μου.

Θα συμφωνησω με τον φιλο/η που υπογραφει ως ''σλαλομ''. Πραγματι απο οσες γνωσεις εχω απο στρατιωτικη θητεια μπορω να επιβαιβεωσω οτι θες το πλεον χοντρο βυσμα για να πας δοκιμος στα αλεξιπτωτα.

Ενα αλανι απο τη σειρα μου ειχε παει, και μου χει πει οτι ειχαν παρει αυτον κι αλλους δυο μονο απο ολοκληρη τη σειρα μας.

Για το αλλο που λες οτι αν μετα το τετλος της θητειας σου ως δοκιμος υπαρχουν ευθυνες για να παρευρισκεσαι, απ' οσο γνωριζω καθολου, οποτε μην σε ανησυχει αυτο.

Για το αν γινονται ακομη πτωσεις στα αλεξιπτωτα, προφανως και γινονται, διαφορετικα δε θα λεγονταν ακομη αλεξιπτωτα. Επισης ναι, δινονται χρηματα για καθε πτωση μιας και ρωτας.

Παρολα αυτα μην πτοεισαι επειδη σου 'παμε οτι θες βυσμα για να υπηρετησεις δοκιμος στα αλεξιπτωτα. Υπαρχουν κι αλλες επιλογες για τους δοκιμους, οπως οι καταδρομες και οι πεζοναυτες. Οποτε μη μασας.

Καλη θητεια.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Σε καθε σειρα ο κανονας ειναι πως 2-3 δοκιμοι αποδιδονται σε μοιρες αλεξιπτωτιστων. Βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως η επομενη σειρα της δικης μου, οπου πηραν 14 δοκιμους αλεξιπτωτιστες,7 στα χανια και 7 ασπροπυργο. Ναι 14 δε κανω πλακα. Ειναι περιζητητος προορισμος και τοποθετηση ο ασπροπυργος για ενα δοκιμο, εξαιτιας του οικονομικου κομματιου κυριως. Μετα τη θητεια σου, δε θα υπαρξουν υποχρεωσεις με την αυστηρη εννοια του ορου, και οπωσδηποτε οχι κατι που να δημιουργησει προβλημα στη δουλεια σου.
Private Ryan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Private Ryan »

Το θεμα ειναι οτι σαν ΔΕΑ το να παω καπου αλλου εκτος απο ασπροπυργο ή αυλωνα θα δημιουργουσε προβλημα οικονομικο, οποτε εαν ειναι οντως τοσο δυσκολο το να παω ΔΕΑ αλεξιπτωτα η καλυτερη επιλογη αποτι φαινεται ειναι να μην παω ΔΕΑ.:(

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Ναι αυτη ειναι οντως η πιο ασφαλης επιλογη. Αν δε σε ενδιαφερουν πολυ τα μορια και η εμπειρια, το βελτιστο ειναι 9μηνος οπλιτης στη 2α μαλ. Θα παιρνεις και διανυκτερευση για να πας σπιτι σου, θα κανεις 5 μηνες λιγοτερο, και θα εχεις και καταφανως καλυτερη μεταχειριση αποτι εχουν οι δοκιμοι στη μοιρα, τουλαχιστον αν τα πραγματα ειναι οπως τα θυμαμαι εγω. Καλη θητεια
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Avatar »

Private Ryan έγραψε:Το θεμα ειναι οτι σαν ΔΕΑ το να παω καπου αλλου εκτος απο ασπροπυργο ή αυλωνα θα δημιουργουσε προβλημα οικονομικο, οποτε εαν ειναι οντως τοσο δυσκολο το να παω ΔΕΑ αλεξιπτωτα η καλυτερη επιλογη αποτι φαινεται ειναι να μην παω ΔΕΑ.:(

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Φίλε με μια σωστή διαχείρηση όπου και να είσαι τα 500 είναι εφικτό να σου φτάνουν κάθε μήνα. Και με καφέδες και με φαί κλπ. Από την άλλη και σαν στρατιώτης κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα πας ασπρόπυργο πχ. Στους ΔΕΑ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και λίγοι πήγανε εκεί χωρίς βύσμα
Σκέψου το και αποφάσισε
σαν ΔΕΑ πληρώνεσαι, κάνεις παραπάνω θητεία, παίρνεις παραπάνω εμπειρίες και φυσικά δεν κάνεις την θητεία του στρατιώτη. Από την άλλη όμως σαν ΔΕΑ 3-5/100 θα πάνε στα αλεξίπτωτα και 20-30/100 ειδικές δυνάμεις γενικά
σαν στρατιώτης θα χρειάζεσαι λεφτά από τους δικούς σου, κάνεις λιγότερη θητεία, δεν έχεις τόσες ευθύνες (αν και αυτές που έχει ο δόκιμος δεν είναι κάτι τρομερό), έχεις σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να πας ασπρόπυργο
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
Spetsnaz
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Spetsnaz »

Εαν μπορούσε κανείς να μου απάντησή εάν παίρνουμε μόρια και πόσο μισθό Δεα ειδικών δυνάμεων; από σο ξέρω κάνω κάτι μήνες παραπάνω 24 μήνες εάν δεν κάνω λάθος, επίσης έχω 3 αδέρφια είμαστε τριτεκνοι παίζει καθόλου κάτι να γίνει δλδ ποσους μήνες λιγότερο θα κάνω; Ευχαριστώ για την προσοχή!

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Avatar »

Spetsnaz έγραψε:Εαν μπορούσε κανείς να μου απάντησή εάν παίρνουμε μόρια και πόσο μισθό Δεα ειδικών δυνάμεων;από σο ξέρω κάνω κάτι μήνες παραπάνω 24 μήνες εάν δεν κάνω λάθος, επίσης έχω 3 αδέρφια είμαστε τριτεκνοι παίζει καθόλου κάτι να γίνει δλδ ποσους μήνες λιγότερο θα κάνω; Ευχαριστώ για την προσοχή!

μόρια για ποιο πράμα ;
εδώ ο μισθός
14 μήνες κάνει ο δόκιμος (5 παραπάνω από τον στρατιώτη)
ως δόκιμος αναιρείς τη μειωμένη θητεία
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
Spetsnaz
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Spetsnaz »

Μόρια για Αστυνομία πως ακριβώς μαζεύω μόρια; Και για δεα θέλω ειδικές δυνάμεις όχι πεζικού συγκεκριμένα για ΛΟΚ η μήπως αυτή με βάζουν όπου θέλουν
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

Έχουν απαντηθεί εκατοντάδες φορές τα ερωτήματά σου και υπάρχουν και συγκεκριμένα νήματα που αφορούν ακριβώς αυτά που ρωτάς πέρα από το παρόν. Μην βαριέσαι να ψάξεις / διαβάσεις.

Καλή περιήγηση / αναζήτηση / ανάγνωση να έχεις στο φόρουμ.

Άβαταρ μέλους
Ste lioste
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ste lioste »

Καλησπερα! Εκοψα την αναβολη μου και μου ηρθε το χαρτι οτι παρουσιαζομαι Νεα Περαμο (Σεμπτεμβρη), Ειδικες δυναμεις (ΥΕΑ). Ειχα σκοπο να παω 35μκ για την εκπαιδευση, τα μορια (μιας και θελω νε περασω Αστυνομια), και για τα λεφτα. Αλλα ακουω απο γνωστους οτι καλυτερα να παω ΥΕΑ παρα 35μκ.2-3 ερωτησουλες παιδια να με ξεδιαλυνετε το μυαλο μου.1) Μιας και εχω τελειωσει ΕΠΑΛ τα μορια που παιρνω πχ απο δοκιμος ειναι 100 για εμενα απο το επαλ και εξισου 1000 για αυτους απο το ΓΕΛ;2) Αν ειναι να παω δοκιμος θα ηθελα να παω ειδικων δυναμεων και οχι πεζικο... Ειναι πολυ μεγαλο παλουκι;3) Με φοβιζει οτι μπορει να κοπω στην διαρκεια της εκπαιδευσης σαν δοκιμος ενω την 35μκ δεν με ανγχωνει και πολυ. Απλα αυτο αμα κοπω πχ απο δοκιμος μετα πανε τα μορια πανε ολα. Μια βοηθεια παιδια γιατι τα εχω παιξει! Συγνωμη κιολας για το μεγεθος του κειμενου.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Ste lioste έγραψε:Καλησπερα! Εκοψα την αναβολη μου και μου ηρθε το χαρτι οτι παρουσιαζομαι Νεα Περαμο (Σεμπτεμβρη), Ειδικες δυναμεις (ΥΕΑ). Ειχα σκοπο να παω 35μκ για την εκπαιδευση, τα μορια (μιας και θελω νε περασω Αστυνομια), και για τα λεφτα. Αλλα ακουω απο γνωστους οτι καλυτερα να παω ΥΕΑ παρα 35μκ.2-3 ερωτησουλες παιδια να με ξεδιαλυνετε το μυαλο μου.1) Μιας και εχω τελειωσει ΕΠΑΛ τα μορια που παιρνω πχ απο δοκιμος ειναι 100 για εμενα απο το επαλ και εξισου 1000 για αυτους απο το ΓΕΛ;2) Αν ειναι να παω δοκιμος θα ηθελα να παω ειδικων δυναμεων και οχι πεζικο... Ειναι πολυ μεγαλο παλουκι;3) Με φοβιζει οτι μπορει να κοπω στην διαρκεια της εκπαιδευσης σαν δοκιμος ενω την 35μκ δεν με ανγχωνει και πολυ. Απλα αυτο αμα κοπω πχ απο δοκιμος μετα πανε τα μορια πανε ολα. Μια βοηθεια παιδια γιατι τα εχω παιξει! Συγνωμη κιολας για το μεγεθος του κειμενου.
1. Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς. Σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη ΕΦ τα μόρια που παίρνει ένας ΔΕΑ είναι 500 και αν είναι ταυτόχρονα και Ειδικές Δυνάμεις παίρνει 1000. Αναφορικά με το απολυτήριο μετράει ο βαθμός απολύσεως, όχι αν είναι από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Για να μην τρέφεις φρούδες ελπίδες, κράτα πολύ μικρό καλάθι για Αστυνομία εκτός παραγωγικών σχολών. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

2. Σε αυτό κάνε μια ανάγνωση τις προηγούμενες σελίδες, έχουν αναφερθεί αυτά πολλάκις. Δεν είναι ότι δεν θέλω να σου απαντήσω αλλά καταντάει κουραστικό για όλους μας.

3. Ναι είναι πολύ λογικό. Κακά τα ψέμματα, το να γίνεις Στρατιώτης (ΕΔ) είναι πιο εύκολο από το να γίνεις ΔΕΑ (ΕΔ). Δηλαδή έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνεις Στρατιώτης (ΕΔ) είτε πας 35', είτε πας Αλεξίπτωτα, είτε πας οπουδήποτε. Το να γίνεις ΔΕΑ (ΕΔ) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το πως θα πας εσύ στα αθλήματα, από το πως θα πάει η σειρά σου στα αθλήματα, από το πόσες θέσεις θα δωθούν, άμα είσαι και λίγο τυχερός κλπ. Σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι σχετικά πιο δύσκολο.

Κάνε μια ανάγνωση τις προηγούμενες σελίδες και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Καλή θητεία!

Guest

Δημοσίευση από Guest »

hey! Μπαίνω με ΣΤ' ΕΣΣΟ, δεν έχει βγει το που ακόμα αλλά για την ώρα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Απ' όσα έχω διαβάσει (και έχω διαβάσει πολλά εδώ στο forum) μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.
  • Αγωνίσματα ΥΕΑ. Εδώ γράφει αυτά που γράφει αλλά μου φαίνονται περίεργα. Δρόμος το καταλαβαίνω. Ρίψη σφαίρας (που δε νομίζω να έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου), άλμα εις μήκος και ύψος όμως μου φαίνονται περίεργα. Πχ εδώ γράφει ότι χρειάζονται έλξεις, κάμψεις κτλπ τα οποία είναι νορμάλ. Αυτό που μου φαίνεται επίσης περίεργο είναι ότι στο pdf που δίνει το ΓΕΣ εδώ μόνο στην σελίδα 15 (Ειδικές Δυνάμεις) γράφει για κριτήρια επιλογής.
  • Κριτήρια ΥΕΑ ΕΔ. Στο παραπάνω pdf διαβάζουμε αυτά που ζητάν. Εδώ διαβάζουμε και ένα έξτρα που λέει για 50 μέτρα κολύμπι με στολή ασκήσεων το οποίο δεν υπάρχει στο pdf. Ρώτησα στη στρατολογία, ρώτησα στη διεύθυνση της στρατολογίας, όλοι μου είπαν ότι δε ξέρουν. Αν και κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;
Υ. Γ. Αν και έχω διαβάσει πόσο μικρές πιθανότητες έχω να μπω υεα εδ, δε χάνω κάτι να δοκιμάσω, άρα και θα δοκιμάσω.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

1. Αυτά τα αθλήματα που λες τα δίνεις στο Κέντρο για ΥΕΑ. Είναι σχεδόν τα ίδια αθλήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις παραγωγικές σχολές. Όταν παρουσιαστείς στο Κέντρο και δηλώσεις επιθυμία για ΥΕΑ θα εξεταστείς στα αθλήματα που ανέφερες (Δρόμος, ρίψη σφαίρας κλπ) και σε ένα τεστ λογικής αν δεν κάνω λάθος.

Το δεύτερο pdf περί έλξεων και κάμψεων προφανώς αφορά τα ΤΠΕΝ και την εισαγωγή στην ΣΧΑΛ. Τα ΤΠΕΝ αφορούν μόνο τους Στρατιώτες, ενώ τα όρια για το ΣΒΕΑ/ΣΧΑΛ αφορά όλους. Βέβαια δεν ξέρω αν τα αναγραφόμενα όρια ισχύουν ακόμα.

Στο τρίτο pdf τα κριτήρια επιλογής που διάβασες είναι οι δοκιμασίες που δίνονται στην ΣΕΑΠ για την επιλογή του γκρούπ που θα πάει στο ΚΕΑΠ. Τα οποία επίσης μου φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.

2. Δεν υπάρχουν ΥΕΑ (ΕΔ), υπάρχουν ΥΕΑ (ΠΖ) και μετά γίνεται η προεπιλογή. Στην σελίδα που διάβασες για τα 50 μέτρα κολύμπι είναι ένα έξτρα που εξετάζεσαι στο ΚΕΑΠ. Στην ουσία τα αθλήματα που δίνεις στην ΣΕΑΠ τα ξανά κάνεις στο ΚΕΑΠ + τα 50 μέτρα κολύμπι με παραλλαγή και άρβυλα.

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, τώρα όμως χρειάζομαι μερικές ακόμα πληροφορίες.
  • Συγκεκριμένα το άλμα εις ύψος, πως ακριβώς γίνεται; Έχει κανένα τοιχάκι 1 μέτρο που μπορώ να πατήσω ή πρέπει να το κάνω με τεχνικές φλοπ και πως τα λένε αυτά τα άλλα που δείχνει εδώ ; Τα υπόλοιπα νομίζω μπορώ να τα βγάλω ενώ για το τεστ λογικής/αντίληψης δεν έχω θέμα, κάνω μερικές φορές διάφορα for fun και μου βγάζει αρκετά υψηλές βαθμολογίες.
  • Για την ΣΧΑΛ το έβαλα απλά συγκριτικά επειδή ζητάει πράγματα που μου φαίνονται πιο λογικά (;) και αναμενόμενα (έλξεις, κάμψεις κτλπ), δεν είναι ότι ενδιαφέρομαι να πάω.
  • Τέλος, ναι ξέρω ότι είναι ΥΕΑ ΠΖ απλά το έβαλα εδ για συντομία. Αν δε κάνω λάθος (θα το εκτιμούσα αν κάνω λάθος και μπορούσες να με διορθώσεις) μπαίνω κεν, πάω σεαπ Κρήτη, στους 2 μήνες περνάει κλιμάκιο απο ΕΔ, κάνω τα αθλήματα και αν είμαι τυχερός (και δεν υπάρχουν πολλοί με γνωστούς) μπαίνω και πάω ΚΕΑΠ Ρεντίνα.
Τα όρια προφανώς δε ξέρω αν είναι σωστά αλλά για να τα έχει στο site του στρατού ελπίζω ότι είναι έτσι
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δυστυχώς το πως γίνεται το άλμα εις ύψος δεν το γνωρίζω. Ίσως σε αυτό θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος άλλος.
Ναι + μια προσωπική συνέντευξη. Αλλά για να πας στην ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ (ΠΖ) πρέπει να παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ ή σε ΚΕΝ Πεζικού, αλλιώς είναι λίγο δύσκολο. Καθώς συνήθως γίνεσαι ΥΕΑ του Όπλου που έχει καταταγεί. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Δεν είναι μόνο η τύχη είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Πως θα πας στα αθλήματα, πόσες θέσεις θα δοθούν, πως θα πάει η σειρά σου στα αθλήματα και μπορείς να προσθέσεις και τον παράγοντα των "γνωριμιών".

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης