Χρηστος έγραψε:Καλημέρα οπως και το παιδι ποιο πανω ορκιστικα και εγω στο κετθ αλλα ειμαι απο σαμο οπως και ολλα τα χαρτια τα εχω στην σαμο εγω δικαιουμε να παρω μεταθεση αμεσως για σαμο;
Σάμο θα πας
Άγνωστος1 έγραψε:Καλημέρα! Δικαιούμαι 8μηνη θητεία, και μου έχουν πεί ότι μετά το 4μηνο δικαιούμαι μετάθεση κοντά στο σπίτι μου (Αθήνα).Μπορώ να επιδιώξω με κάποιον τρόπο, το πρώτο τετράμηνο να το βγάλω στην Κάλυμνο, όπου έχω γνωστούς;
Καλησπέρα παιδιά, Ηθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, να μου πει τι γίνεται αν αλλάξει η ειδικότητα σου σε σχέση με τη μετάθεση. Για παράδειγμα εγώ πήρα ειδικότητα μάγειρα αλλά με κόψανε λόγω Ι και περιμένω καινούρια... Ισχύει ότι η κάθε μονάδα ζητάει άτομα βάσει ειδικότητας;
Kostas323 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, Ηθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, να μου πει τι γίνεται αν αλλάξει η ειδικότητα σου σε σχέση με τη μετάθεση. Για παράδειγμα εγώ πήρα ειδικότητα μάγειρα αλλά με κόψανε λόγω Ι και περιμένω καινούρια... Ισχύει ότι η κάθε μονάδα ζητάει άτομα βάσει ειδικότητας;
Καλησπέρα και σε εσένα. Στο πρώτο πράγμα κατά προτεραιότητα που δίνουν βαρύτητα οι Δκτές, είναι το να ζητήσουν άτομα για να καλυφθούν οι υπηρεσίες επαρκώς και να μην τίθεται θέμα εμπλοκών σε αυτές. Κατά δεύτερο ζητάνε συγκεκριμένες ειδικότητες διότι πλέον αυτές καλύπτονται απο τους ΕΠ. ΟΠ. Αν αλλάξει η ειδικότητα σου σε σχέση με αυτή που σου βγήκε πακέτο με την μετάθεση, τότε απλά είσαι αγγαρειομάχος ή αν είσαι σε κάποια πιο μάχιμη μονάδα θα ασχολείσαι με την εκπαίδευση. Πχ αν ανήκεις στο ΠΖ και σε κόψανε απο μάγειρα, θα σε κάνουμε απλό ΤΦ.
Καλά τα λες. Αλλά δεν μπορώ να γίνω τ/φ γιατί είμαι Ι4 ορθοπεδικό λόγω μεγάλου θέματος δισκοπάθειας... Το βρίσκεις δηλαδή πολύ πιθανό να αλλάξει ε; Κανονικά πήγαινα 643 ΤΕ Χιου για μάγειρας.
Kostas323 έγραψε: Καλά τα λες. Αλλά δεν μπορώ να γίνω τ/φ γιατί είμαι Ι4 ορθοπεδικό λόγω μεγάλου θέματος δισκοπάθειας... Το βρίσκεις δηλαδή πολύ πιθανό να αλλάξει ε; Κανονικά πήγαινα 643 ΤΕ Χιου για μάγειρας.
Παράδειγμα σου έφερα είπα "πχ" για να σε βοηθήσω όσο μπορώ να κατανοήσεις πλήρως την λειτουργεία. Σου είπανε ότι θα στην αλλάξουνε; Συγγνώμη που στο λέω, αλλά είχαμε στην μονάδα μου "βαφτισμένους" μάγειρες στρτες οι οποίοι ήταν Ι-4.
Πέρασε απο τη σπάρτη που ανήκω ακόμα μια επιτροπή που κοίταζε τα Ι και όσοι είχαν όμους, μέση, γόνατα τους έκοβαν... Μου είπαν ότι θα βγει καινούρια απο το ΓΕΣ. Απλά πολλοί μ λένε ότι όταν αλλάζει η ειδικότητα αλλάζει και η μετάθεση.
Kostas323 έγραψε:Πέρασε απο τη σπάρτη που ανήκω ακόμα μια επιτροπή που κοίταζε τα Ι και όσοι είχαν όμους, μέση, γόνατα τους έκοβαν... Μου είπαν ότι θα βγει καινούρια απο το ΓΕΣ. Απλά πολλοί μ λένε ότι όταν αλλάζει η ειδικότητα αλλάζει και η μετάθεση.
Προφανώς και δεν είμαι μάντης να ξέρω υπεύθυνα τι θα γίνει τελικά με την περίπτωση σου. Κοίταξε όμως να δείς τι γίνεται. Αν τελικά κοπείς, σε οποιαδήποτε μονάδα κι αν σε στείλουνε, εαν το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες (νοώντας έλλειψη μαγείρων) μπορείς να "βαπτισθείς" μάγειρας, και να ασκείς τα καθήκοντα αυτά.
Καλησπέρα Μπήκα Τον Νοεμβριο 323 Σειρά Με Έστειλαν Σε μια Εξτρά Δυσμενής μοναδα Οπού Πλήρη Αυτο το Κριτήριο
Τα μόρια λόγω δυσκολίας Μονάδας συμπληρώνονται μερίμνη της Διεύθυνσης Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ ΔΟΘ)
αλλά Από Την Μονάδα Μας Είπαν Οτι αυτο το Κριτήριο Κόπηκε Και Ότι Ι Τελευταία Σειρά Που Περνει Την Μετάθεση Είναι Η 321 Ξέρει Κάνεις Αν Ισχύει Κάτι Τέτοιο ;
Και καπου αλλου το ειδα οτι κοπηκε, για αλλη μοναδα. Καλα ειναι σοβαροι; Ποσο ποιο δυσκολη θελουν να κανουν την θητεια μας; Δεν απαιτειται υπουργικη αποφαση για να αναιρεθει προηγουμενη υπουργικη αποφαση; Υπαρχει καπου; Αν μαθει κανεις περισσοτερα ας πει.
ilias_87 έγραψε:Και καπου αλλου το ειδα οτι κοπηκε, για αλλη μοναδα. Καλα ειναι σοβαροι; Ποσο ποιο δυσκολη θελουν να κανουν την θητεια μας; Δεν απαιτειται υπουργικη αποφαση για να αναιρεθει προηγουμενη υπουργικη αποφαση; Υπαρχει καπου; Αν μαθει κανεις περισσοτερα ας πει.
Δεν είναι θέμα υπουργικής απόφασης, και ούτε το κρίνει υπουργός αυτό. Είναι θέμα απόφασης της ηγεσίας του στρατού έπειτα απο εισήγηση του σχηματισμού που ανήκετε. Το τελικό αίτημα εγκρίνεται απο το ΓΕΣ.