Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Greek_Army »

Άβαταρ μέλους
GeorgeP
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GeorgeP »

Καλησπερα παιδια ξερει κανεις ποτε εχει καποιος δικαιωμα μεταθεσης στην Αεροπορια; Μιλαω για πληρη θητεια κ ας υποθεσουμε χωρις βυσμα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στην αεροπορία έχεις το δικαίωμα να κάνεις 9μηνο απλά θα πρέπει να υπηρετήσεις σε μονάδες Του Ανατ. Αιγαίου, Δωδεκανήσων και Έβρου από εκεί και πέρα αν τελικά κάνεις 12 μήνες όταν συμπληρώσεις 5 μήνες στην παραμεθόριο παίρνεις για μετάθεση τώρα αν είναι κοντά η όχι στον τόπο διαμονής σου αυτό είναι άλλο θέμα
Άβαταρ μέλους
redman
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από redman »

Πως μπορει να γινει καποιος στρατευσιμος σμηνιας; Μεσα απο ποιες ειδικοτητες γινεσαι και τι αρμοδιοτητες εχεις?
Άβαταρ μέλους
redman
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από redman »

MΕ το σπεν τι παιζει παιδια; Ποσο διαρκει και τι γινετε εκει; Επισης οι μεταθεσεις ποτε τις ανακοινωνουν μετα την ορκομωσια η μετα το σπεν?
Pantsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Pantsos »

Λοιπον. Οταν ειμασταν τελευταια ταξη λυκειου πηγαμε στρατολογια του τοπου μας για να κανουμε την πρωτη επαφη με το στρατο (οπως λεει και το χαρτι :P το λεγομενο Περιοδευων).

Τοτε ειχα επιλεξει αεροπορια Και ετυχε να με παρουν (ελεγαν πολλοι, εκει παιρνουν οσοι εχουν μεσο και τα σχετικα και ομως δεν εχω και ουτε θα εβαζα) αλλα λογω σπουδων πηρα αναβολη.

Ερωτηση 1) Οταν θα διακοψω την αναβολη σε πιο σωμα θα καταταχθω;

----

Κοιτωντας περι ποτε μπαινουμε ειδα οτι απο τωρα φεβρουαριο και καποιους μηνες πρεπει να δηλωσουμε διακοπη αναβολης για να μπουμε τον αυγουστο.

Το θεμα ειναι οτι αν παω αεροπορια που ειναι 12 μηνες, μπαινοντας αυγουστο, βγαινω αυγουστο αλλα ειμαι ηδη σε ιεκ.

Ερωτηση 2) : Επειδη τον μαιο του 2014 καπου εκει, δινουμε για πιστοποιηση. Θα μπορω να παρω αδεια για να διαβασω; Η' κατι αναλογο;

----

Και δεν θα με χαλαγε να παω κυπρο.3) Μπορω τωρα εχοντας επιλεξει στην αρχη για αεροπορια να επιλεξω για κυπρο; Και αν ναι. Τι να επιλεξω; Που ειναι καλα εννοω δεν εχει πολυ φασαρια :P και κουραση :P

------------------------

4) Στην αεροπορια τι κανουμε;:P. Εγω το ειχα επιλεξει γιατι μου αρεσουν τα εροπλανα, ναι λολ δεν θα πιλοταρω, αλλα φτανει που θα τα βλεπω.

----------------

5) Για αεροπορια τι αλλο μπορω να επιλεξω; Δηλαδη μπορω να παω δοκιμος; Τι αλλα σωματα εχει. Τι δυνατοτητες εχω;

Λογω οτι θελω να μπω για ειδικος φρουρος οταν θα γινει προκυρηξη, θα εχω καποια μορια απο δοκιμος. Αλλα που να μπεις.

-------------------------------------

Καμια αλλη ερωτηση δεν εχω προς το παρων. Και θα χαιρομουν αν δω απαντησεις εγκυρες στις ερωτησεις. Ευχαριστω.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 21
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Αεροπορία

2) Θα έχεις αρκετές εξόδους και συνήθως υπερβολικά αρκετό ελεύθερο χρόνο.

3) Όχι

4) Μαμ, κακά, νάνι, ενίοτε και βολή.

5) ΥΕΑ στη Πολεμική Αεροπορία

Pantsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Pantsos »

Ωραια ευχαριστω... Τα 12 μηνιατικα δεν τα χανω... Πφφ... Παω να κοψω αναβολη να μπω αυγουστο.

Και οσο για ΥΕΑ δεν με βλεπω. Ιεκ τελειωνω τωρα και ειμαι ηδη σε χρηματοοικονομικο σε τει αλλα δεν τελειωσα οποτε δε μετραει ε.

Πφφφ απλος. Ελα μωρε δε πειραζει, αγκαριες να μην εχει μες τις λασπες και ολα τα αλλα μια χαρα ειναι :P

και στην αεροπορια σιγα μην εχει τετοια :P Κανα αεροπλανο θα καθαριζουμε :P

Χαχαχ...

Γιατι πολλοι λενε οτι αν δηλωσες καπου και πηρες αναβολη σε στελνουν αλλου; Παλια ετσι ηταν και τωρα αλλαξε;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Pantsos έγραψε:

Γιατι πολλοι λενε οτι αν δηλωσες καπου και πηρες αναβολη σε στελνουν αλλου; Παλια ετσι ηταν και τωρα αλλαξε;

Αλλαγή σώματος μετά από αναβολή
Pantsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Pantsos »

ΑΑΑ οκ ευχαριστω. Παραπληροφορηση κανουν ισχυριζονται κι ολλας οτι εχουν και δικιο. Οσοι μου ειπαν που ειναι να παω και τους ειπα αεροπορια η πρωτη τους λεξη ηταν : Εχεις γερο βυσμα.Και η δευτερη : Πηρες αναβολη; Θα πας ξηρα

:P. Ημιμαθεια και δεν συμαζευεται.

Pantsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Pantsos »

Ξεχασα να επισημανω οτι περυσι που ειχα παει στο αστυνομικο τμημα να παρω την αναβολη τετοιο καιρο περιπου, η κοπελια που ασχολουνταν με αυτα τα θεματα οσχυριζοταν οτι αν πηγαινα τοτε στρατο θα υπηρετουσα στην Π. Α 9 μηνες και οχι 12 οπως ηταν.
Δεν θα ισχυει κατι τετοιο και φετος ε... Μαλλον επειδη δεν πηγαινε κανεις και εψαχναν ατομα να παρουν... :P Χαχχχαχ
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Pantsos έγραψε:Ξεχασα να επισημανω οτι περυσι που ειχα παει στο αστυνομικο τμημα να παρω την αναβολη τετοιο καιρο περιπου, η κοπελια που ασχολουνταν με αυτα τα θεματα οσχυριζοταν οτι αν πηγαινα τοτε στρατο θα υπηρετουσα στην Π. Α 9 μηνες και οχι 12 οπως ηταν.
Δεν θα ισχυει κατι τετοιο και φετος ε... Μαλλον επειδη δεν πηγαινε κανεις και εψαχναν ατομα να παρουν... :P Χαχχχαχ

Kαλημέρα φίλε μου, επέτρεψε μου με πάσα ευγένεια και σεβασμό, ότι αυτά που μεταφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εννοώ, ότι Δημιουργείται μια Σύγχυση Στους στρατεύσιμους που μας παρακολουθούν, ότι η θητεία ίσως, μπορεί, να είναι και 9 μήνες. Πολύ καλά κάνεις και μας μεταφέρεις τις εμπειρίες σου, δεκτό και θεμιτό, άλλωστε δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν και τι πρέπει να γράφετε.

Λοιπόν, για να τα ξεκαθαρίσουμε, η θητεία στο ΠΝ και την ΠΑ είναι 12 μήνες, και 9 μήνες είναι η μειωμένη θητεία. Ευχαριστώ.

Pantsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Pantsos »

Ναι αλλα εγω δεν πληρω τις προυποθεσεις για να εχω μειωμενη θητεια και ομως τοτε μου ειχε αν μπω θα υπηρετησω 9 μηνες. Αν παρω αναβολη θα κανω 12 μηνες κανονικα.

Ναι αλλα ηταν για εκεινη την περιοδο... Αναρωτιεμαι μηπως και παιζει τπτ τετοιο και φετος.

Αν διαβασουν καλυτερα θα καταλαβουν οτι ηταν για τοτε, οχι οτι ισχυει τωρα αυτο...

Το θεμα ειναι οτι αναρωτιεμαι γιατι μου ειχε πει ετσι. Τι γινοταν; Ηθελαν ατομα και το ειχαν κανει 9;:P

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αδερφέ νομίζω ότι έχει απαντηθεί ήδη το ερώτημα σου. Θα υπηρετήσεις 12 μήνες εφόσον σε καλέσουν στην ΠΑ και αφού δεν πληρείς και τις προϋποθέσεις για μειωμένη θητεία. Άς μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Εντελώς φιλικά!

Καλή θητεία να έχεις και να είσαι καλά Εικόνα

Pantsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Pantsos »

Χαχαχαχαχ... Δεν αντιλεγω.

Μαλλον δεν το διαβαζετε ολο οσο γραφω. Δινεται εμφαση σε καποια σημεια και οχι σε ολλα...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες