SOYLIS έγραψε:Κυριοι χαιρετε.Ειμαι 46 ετων και ειμαι πολιτικος μηχανικος
ελευθερος επαγγελματιας με 22 χρονια εμπειρια στις κατασκευες εργων.
Δυστυχως εχω μεινει απο δουλεια εδω και αρκετο καιρο ή για να το Γραψω
διαφορετικα τα εσοδα δεν καλυπτουν τα εξοδα και ειμαι χρεωμενος.
Εχω στειλει βιογραφικο για εργασια πανω στον τομεα μου αλλα ακομη τιποτα.
Σημερα αποφασισα να παω και να παρω πληροφοριες για το πως θα βγαλω ναυτικο
φυλλαδιο. Μου εδωσαν μια λιστα με δικαιολογητικα για κοκκινο ναυτικο φυλλαδιο.
Γνωριζει καποιος αν θα αντιμετωπισω προβλημα λογω ηλικιας στην εκδοση του φυλλαδιου;
Ηθελα να ρωτησω επισης αν μετραει το πτυχιο μου κατα καποιο τροπο σε καποια κλιμακα
(πχ δοκιμος Γ μηχανικος) .
Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις και συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου ειναι
ισως τελειως ασχετες.
Γεια σου φιλε μου καλως ηρθες στο forum ελπιζω να λυσεις το προβλημα σου και να σε βοηθησουν τα μελη του forum!
Σχετικα με την περιπτωση σου δεν γνωριζω πολλα πραγματα αλλα πιστευω πως μπορω να σου δωσω μια ιδεα σχετικα με τι θα αντιμετωπισεις (συμφωνα με αυτα που μας ειπες παντα).
1ον το θεμα της ηλικιας ειναι σημαντικο και ισως ειναι ενα απο τα μεγαλα προβληματα που θα αντιμετωπησεις.
2ον σωστη η κινηση σου για κοκκινο ναυτικο φυλλαδιο απο οσο ξερω το βγαζουν ατομα απο 30 και πανω.
3ον αν και δεν ειμαι σιγουρος πιστευω πως το πτυχιο σου ως πολιτικος μηχανικος δεν μπορει να σε κανει μηχανικο Γ' ισως καποιο αλλο μελος του Forum να γνωριζει καλυτερα... Παρολα αυτα να ξερεις οτι οι ναυτιλιακες εταιριες προτιμουν ελληνες αξιοματικους (πλοιαρχους και μηχανικους) αλλα οχι ναυτες...

Και αυτο πολυ σε εμποδιζει να εργαστεις ως ναυτικος γιατι αν δεν εχει καποιον βαθμο οπως προανεφερα (μηχανικου ή πλοιαρχου) δεν θα βρεις Δουλεια...
Αυτα απο εμενα, αυτα ηξερα διχως να ειμαι 100% σιγουρος και χωρις να θελω να σε απογοητευσω δεν νομιζω να καταφερεις να εργαστεις σε καποιο βαπορι... Μακαρι να βγω λαθος... Καλη δυναμη φιλε μου και καλη σου μερα ελπιζω να βοηθησα.