Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
VALLGOX
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από VALLGOX »

alex1996 έγραψε:Υπαρχουν και αλλοι δρομοι που μπορει να ακολουθησει καποιος μετα απο αεν, μπορει να κανει καποιο καλο μεταπτυχιακο σε αγγλια αμερικη σε οικονομικα και διοικηση η σε maritime technology οι μηχανικοι... Τα μακρυα μαλλια επιτρεπονται στις αεν θα πρειπει να κουρευτω;Εικόνα

Aμα εχεις φραγκα για μεταπτυχιακα εξω, οτι και να κανεις κομπλε εισαι.

Το μαλλι στους μηχανικους επιτρεπεται αλλα θα πρεπει να το μαζευεις καλα, στο μηχανοστασιο παιζουν πολλοι κινδυνοι, στο αρπαζει τιποτα περιστρεφομενο πχ και μενεις χωρις σκαλπ (ή και χωρις κεφαλι) στην μεση του ωκαιανου.
MSM

Δημοσίευση από MSM »

Να ρωτησω ρε παιδια θελω να ασχοληθω με το επαγγελμα κ εχω ακουση οτι μολις το καραβι βρει λιμανι ο καπετανιο κ οι κατωτεροι απο τον καπετανιο δν κατεβενουν απο το καραβι ειναι αληθεια;Κ κατι ακομη ο μηχανικος δουλευει 8 ωρες μονο

alex1996
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από alex1996 »

VALLGOX έγραψε:
alex1996 έγραψε:Υπαρχουν και αλλοι δρομοι που μπορει να ακολουθησει καποιος μετα απο αεν, μπορει να κανει καποιο καλο μεταπτυχιακο σε αγγλια αμερικη σε οικονομικα και διοικηση η σε maritime technology οι μηχανικοι... Τα μακρυα μαλλια επιτρεπονται στις αεν θα πρειπει να κουρευτω;Εικόνα

Aμα εχεις φραγκα για μεταπτυχιακα εξω, οτι και να κανεις κομπλε εισαι.

Το μαλλι στους μηχανικους επιτρεπεται αλλα θα πρεπει να το μαζευεις καλα, στο μηχανοστασιο παιζουν πολλοι κινδυνοι, στο αρπαζει τιποτα περιστρεφομενο πχ και μενεις χωρις σκαλπ (ή και χωρις κεφαλι) στην μεση του ωκαιανου.

στους πλοιαρχους ομως επιτρεπεται; Δεν ειναι πολυ μακρυα δεν ακουμπανε πλατη... Θα εχω καποιο θεμα με τους καθηγητες; Αεν πρεβεζας η ασπροπυργου δεν εχω αποφασισει ποια θα βαλω πρωτη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

alex1996 έγραψε:

στους πλοιαρχους ομως επιτρεπεται; Δεν ειναι πολυ μακρυα δεν ακουμπανε πλατη... Θα εχω καποιο θεμα με τους καθηγητες; Αεν πρεβεζας η ασπροπυργου δεν εχω αποφασισει ποια θα βαλω πρωτη.

Επιτρέπεται ναι, αλλά αν θες την γνώμη μου καλό θα ήταν να παρουσιαστείς όσο το δυνατόν πιο ευπρεπής στην Σχολή σου αλλά και καθ'όλη την διάρκεια της φοίτησης σου εκεί. Βέβαια δικαίωμα σου και επιλογή σου είναι αλλά να ξέρεις ότι τόσο στην Σχολή όσο και πολύ περισσότερο όταν θα πας να κάνεις τις αιτήσεις σου στις Ναυτιλιακές για να κάνεις τα μπάρκα σου η εξωτερική εμφάνιση και ο τρόπος σου είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής. Σκέψου ότι είναι σαν να περνάς από συνέντευξη με ότι και αν συνεπάγεται αυτό.

Η επιλογή δική σου Εικόνα

Άβαταρ μέλους
zoupis
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από zoupis »

Παιδιά ήθελα μια γνώμη! Τωρα πού είμαι 27 ! Θα ήθελα να ρωτησω αν η ηλικία αυτή που είμαι άξιζε ι για να ακολουθησω αυτό το επάγγελμα! Ξέρω οτι μαζεύω 20400 και υπάρχει περίπτωση να μπω! Αλλά τι πιστεύεται; Απλα σκέφτομαι τα θρανία παλι αλλά δεν υπάρχει αλλη επιλογή!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

zoupis έγραψε:Παιδιά ήθελα μια γνώμη! Τωρα πού είμαι 27 ! Θα ήθελα να ρωτησω αν η ηλικία αυτή που είμαι άξιζε ι για να ακολουθησω αυτό το επάγγελμα! Ξέρω οτι μαζεύω 20400 και υπάρχει περίπτωση να μπω! Αλλά τι πιστεύεται; Απλα σκέφτομαι τα θρανία παλι αλλά δεν υπάρχει αλλη επιλογή!

Υπάρχουν αρκετά παιδιά στην ηλικία που είσαι που επιλέγουν (ειδικά στις μέρες μας) να ακολουθήσουν το επάγγελμα και όχι άδικα αφού η ανεργία αναγκάζει πολλούς νέους και νέες να παρατήσουν την στεριανή ζωή (και αυτό έχει μία υπερβολή βέβαια) και να ακολουθήσουν το Ναυτικό επάγγελμα!

Το αν αξίζει ή όχι μπορούν να στο απαντήσουν πολύ περισσότερο μέλη του φόρουμ μας όπως ο dn24 ο οποίος ξεκίνησε στην ΑΕΝ πέρυσι σε ηλικία 27 χρονών (όπως εσύ) ή ο greko_27 που ήταν Β' μηχανικός. Βέβαια επίσης έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά όπως και να χει αλλά σίγουρα οι εμπειρότεροι μία ιδέα παραπάνω την έχουν. Για το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω εγώ είναι ότι σίγουρα σαν επάγγελμα έχει ανέλιξη, μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, αρκετά χρήματα αλλά απαιτεί και πολλές θυσίες.

Επειδή είσαι σε μία ηλικία που καλώς ή κακώς πισωγυρισμός (αν τελικά το επιλέξεις) δεν υπάρχει, αν νιώθεις σίγουρος / έτοιμος ότι μπορείς να το υπηρετήσεις τότε αύριο κιόλας να πας να καταθέσεις τα χαρτιά σου Εικόνα

Άβαταρ μέλους
giorgosmc
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από giorgosmc »

Σας παρακαλω θερμά ειτε μέσω pm ειτε μέσω του forum να με βοηθήσει κάποιος γνωστης των πραγμάτων σε κάποιες αποριες που έχω και ειμαι πολύ μπερδεμένος, ξεεω πως αυτα ισως εχουν γραφτει ηδη στο φορουμ απλα ειμαι μακρια και θα αργησω να κατεβω αθηνα που εχω το pc και ειμαι απο κινητο αυτη τη στιγμη οπως καυαλαβαινετε μου ειναι λογο δυσκολο, θα ξεκινήσω με τη σειρά για να μη μπερδέψω κι εσάς,

1) Έχω κάνει αίτηση για μηχανικός πέρασα όλες τις διαδικασίες και περιμένω τα αποτελεσματα τώρα, αν ΔΕΝ περάσω και βγαλω ναυτικό φυλλάδιο θα μου προτείνατε να βγαλω κοκκινο ή κανονικο

2) Αφου κάνω την αιτηση σε τι κατηγορία πλοίου θα με συμβουλεύατε να επιλέξω να ταξιδεψω και ΑΝ μπορώ να το επιλέξω, θέλω να πω τουριστικό, μηχανικό, φορτηγά, γκαζαδικα κτλπ που συμφέρει καλύτερα σαν ναύτης φυσικά ενοω

3) Αφου κάνω την αιτηση για ναυτικό φυλλάδιο και τελειώσει η διαδικασια μετά τι; Πως βρίσκω δουλεια, εγω απλα περιμενω στασιμος και με παίρνουν ΤΗΛ κάποιες μέρες νωριτερα να μου πούνε ότι τη τάδε μερα φευγει το τάδε πλοίο πόσους μηνες θα είναι το ταξίδι και πόσα λεφτά θα είναι ο μισθός το μηνα;

4) Τελως θα ήθελα να μου πείτε επειδή έχω ακουσει ότι διαφέρει απο βαπόρι σε βαπόρι πόσο έιναι στο περίπου ο μισθός του απλού ναύτη και αν ο μισθός αυξάνετε απο ταξίδι σε ταξίδι ακομα και στον απλο ναύτη.

Αυτες ήταν η ερωτήσεις μου και θα σας παρακαλούσα θερμά να μου απαντούσατε αν όχι απο εδώ έστω μέσω pm διοτι αγαπαω πολυ τη θαλασσα αλλα επισης είναι μεγάλη ανάγκη το χρηματικό και αποφασισα να, στραφώ προς αυτήν τη κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Συγχωρεστε με για τοιχον ορθογραφικά λάθη αλλα είμαι απο κινητό και δισκολευομε να γραψω.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

giorgosmc έγραψε:Σας παρακαλω θερμά ειτε μέσω pm ειτε μέσω του forum να με βοηθήσει κάποιος γνωστης των πραγμάτων σε κάποιες αποριες που έχω και ειμαι πολύ μπερδεμένος, ξεεω πως αυτα ισως εχουν γραφτει ηδη στο φορουμ απλα ειμαι μακρια και θα αργησω να κατεβω αθηνα που εχω το pc και ειμαι απο κινητο αυτη τη στιγμη οπως καυαλαβαινετε μου ειναι λογο δυσκολο, θα ξεκινήσω με τη σειρά για να μη μπερδέψω κι εσάς,

1) Έχω κάνει αίτηση για μηχανικός πέρασα όλες τις διαδικασίες και περιμένω τα αποτελεσματα τώρα, αν ΔΕΝ περάσω και βγαλω ναυτικό φυλλάδιο θα μου προτείνατε να βγαλω κοκκινο ή κανονικο

2) Αφου κάνω την αιτηση σε τι κατηγορία πλοίου θα με συμβουλεύατε να επιλέξω να ταξιδεψω και ΑΝ μπορώ να το επιλέξω, θέλω να πω τουριστικό, μηχανικό, φορτηγά, γκαζαδικα κτλπ που συμφέρει καλύτερα σαν ναύτης φυσικά ενοω

3) Αφου κάνω την αιτηση για ναυτικό φυλλάδιο και τελειώσει η διαδικασια μετά τι; Πως βρίσκω δουλεια, εγω απλα περιμενω στασιμος και με παίρνουν ΤΗΛ κάποιες μέρες νωριτερα να μου πούνε ότι τη τάδε μερα φευγει το τάδε πλοίο πόσους μηνες θα είναι το ταξίδι και πόσα λεφτά θα είναι ο μισθός το μηνα;

4) Τελως θα ήθελα να μου πείτε επειδή έχω ακουσει ότι διαφέρει απο βαπόρι σε βαπόρι πόσο έιναι στο περίπου ο μισθός του απλού ναύτη και αν ο μισθός αυξάνετε απο ταξίδι σε ταξίδι ακομα και στον απλο ναύτη.

Αυτες ήταν η ερωτήσεις μου και θα σας παρακαλούσα θερμά να μου απαντούσατε αν όχι απο εδώ έστω μέσω pm διοτι αγαπαω πολυ τη θαλασσα αλλα επισης είναι μεγάλη ανάγκη το χρηματικό και αποφασισα να, στραφώ προς αυτήν τη κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Συγχωρεστε με για τοιχον ορθογραφικά λάθη αλλα είμαι απο κινητό και δισκολευομε να γραψω.

1) Κόκκινο φυλλάδιο (ειδικού μητρώου) εκδίδουν όσοι είναι πάνω από 30 χρονών, Είναι απόφοιτοι Δημοτικού (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) ή δεν έχουν φοιτήσει στη Σχολή σωστικών και πυροσβεστικών μέσων για να βγάλουν το μπλε (κανονικό) ναυτικό φυλλάδιο ναυτολόγησης. Θα πρέπει να γνωρίζεις επίσης ότι αν βγάλεις το κόκκινο δικαίωμα ναυτολόγησης έχεις το ΠΟΛΥ για 9 μήνες! Βγάλε το μπλε να ξεμπερδεύεις. Τα μαθήματα (κύκλοι) διαρκούν μόνο 9 ημέρες και μετά είσαι έτοιμος.

2) Ναύτες και μάλιστα Έλληνες ΔΕΝ παίρνουν πλέον οι εταιρείες με ποντοπόρα πλοία. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το (ακόμη) κατώτερο προσωπικό αφού πλέον προτιμόνται ξένοι υπήκοοι για να στελεχώσουν αυτές τις θέσεις (λόγω χαμηλού μηνιαίου εισοδήματος). Αν έχεις βύσμα και δεν περάσεις στην ΑΕΝ προσπάθησε να πας σαν τζόβενο ή επίκουρος σε ποστάλια (επιβατηγά πλοία). Εκεί έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν.

3) Αφού βγάλεις το ναυτικό σου φυλλάδιο (μαθήματα γίνονται ΜΟΝΟ στις ΑΕΝ ασπροπύργου και Μηχανιώνας) θα πας σε όλες τις εταιρείες να κάνεις αιτήσεις και αν έχεις βύσμα ή είσαι τυχερός (η τύχη μόνο δεν βοηθάει βέβαια τις περισσότερες φορές πλέον) περιμένεις να σε πάρουν τηλέφωνο, μετά περνάς κάποιους γιατρούς που θα σε στείλει η εταιρεία και κάποια άλλα διαδικαστικά που θα σου πουν οι ίδιοι και σε ναυτολογούν σε κάποιο πλοίο για να ξεκινήσεις να δουλεύεις.

4) Σε αυτό συγκεκριμένη απάντηση δεν θα πάρεις. Εξαρτάται την εταιρεία και τις συμβάσεις που κάνει.

Άβαταρ μέλους
giorgosmc
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από giorgosmc »

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, κάτι τελευταίες διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα, αφού περάσω τα σωστικά και βγαλω ναυτικό φυλλάδιο μετά το μόνο που έχω να κάνω είναι να το ανανεώνω για να μη λειξει, δε χρειάζεται κάτι αλλο σωστά; Και σχετικά με το βύσμα δυστυχώς δεν έχω κανένα αλλα για να πάω σαν τζόβενο ή επίκουρος σε ποσταλια όπως ειπες πρέπει να το δηλώνω στις εταιρείες που θα κάνω αίτηση?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

1) Όχι πέρα από την ανανέωση δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

2) Στις αιτήσεις που θα κάνεις αναφέρεις το πόστο που σε ενδιαφέρει οπότε ναι θα το γράψεις.

SOYLIS

Δημοσίευση από SOYLIS »

Κυριοι χαιρετε.Ειμαι 46 ετων και ειμαι πολιτικος μηχανικος

ελευθερος επαγγελματιας με 22 χρονια εμπειρια στις κατασκευες εργων.

Δυστυχως εχω μεινει απο δουλεια εδω και αρκετο καιρο ή για να το Γραψω

διαφορετικα τα εσοδα δεν καλυπτουν τα εξοδα και ειμαι χρεωμενος.

Εχω στειλει βιογραφικο για εργασια πανω στον τομεα μου αλλα ακομη τιποτα.

Σημερα αποφασισα να παω και να παρω πληροφοριες για το πως θα βγαλω ναυτικο

φυλλαδιο. Μου εδωσαν μια λιστα με δικαιολογητικα για κοκκινο ναυτικο φυλλαδιο.

Γνωριζει καποιος αν θα αντιμετωπισω προβλημα λογω ηλικιας στην εκδοση του φυλλαδιου;

Ηθελα να ρωτησω επισης αν μετραει το πτυχιο μου κατα καποιο τροπο σε καποια κλιμακα

(πχ δοκιμος Γ μηχανικος) .

Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις και συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου ειναι

ισως τελειως ασχετες.

Άβαταρ μέλους
VasilisZ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από VasilisZ »

SOYLIS έγραψε:Κυριοι χαιρετε.Ειμαι 46 ετων και ειμαι πολιτικος μηχανικος

Γνωριζει καποιος αν θα αντιμετωπισω προβλημα λογω ηλικιας στην εκδοση του φυλλαδιου;

Ηθελα να ρωτησω επισης αν μετραει το πτυχιο μου κατα καποιο τροπο σε καποια κλιμακα

Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις και συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου ειναι

ισως τελειως ασχετες.

Γεια σου φιλε μου καλως ηρθες στο forum ελπιζω να λυσεις το προβλημα σου και να σε βοηθησουν τα μελη του forum!

Σχετικα με την περιπτωση σου δεν γνωριζω πολλα πραγματα αλλα πιστευω πως μπορω να σου δωσω μια ιδεα σχετικα με τι θα αντιμετωπισεις (συμφωνα με αυτα που μας ειπες παντα).

1ον το θεμα της ηλικιας ειναι σημαντικο και ισως ειναι ενα απο τα μεγαλα προβληματα που θα αντιμετωπησεις.

2ον σωστη η κινηση σου για κοκκινο ναυτικο φυλλαδιο απο οσο ξερω το βγαζουν ατομα απο 30 και πανω.

3ον αν και δεν ειμαι σιγουρος πιστευω πως το πτυχιο σου ως πολιτικος μηχανικος δεν μπορει να σε κανει μηχανικο Γ' ισως καποιο αλλο μελος του Forum να γνωριζει καλυτερα... Παρολα αυτα να ξερεις οτι οι ναυτιλιακες εταιριες προτιμουν ελληνες αξιοματικους (πλοιαρχους και μηχανικους) αλλα οχι ναυτες... Εικόνα Και αυτο πολυ σε εμποδιζει να εργαστεις ως ναυτικος γιατι αν δεν εχει καποιον βαθμο οπως προανεφερα (μηχανικου ή πλοιαρχου) δεν θα βρεις Δουλεια...

Αυτα απο εμενα, αυτα ηξερα διχως να ειμαι 100% σιγουρος και χωρις να θελω να σε απογοητευσω δεν νομιζω να καταφερεις να εργαστεις σε καποιο βαπορι... Μακαρι να βγω λαθος... Καλη δυναμη φιλε μου και καλη σου μερα ελπιζω να βοηθησα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

SOYLIS έγραψε:Κυριοι χαιρετε.Ειμαι 46 ετων και ειμαι πολιτικος μηχανικος

ισως τελειως ασχετες.

Κόκκινο ναυτικό φυλλάδιο

θανος97
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από θανος97 »

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι μαθητής Γ Λυκείου. Ενδιαφέρομαι για αεν. Είμαι καλός μαθητής και πιστεύω πως μπορώ να βγάλω απολυτήριο 18. Έχω και 4500 μόρια που γλώσσες. Θα δώσω πανελλήνιες. Δεν ξέρω όμως το είναι καλύτερο. Άμα δώσω πανελλήνιες θα έχω αυτό το μπόνους των 4500 μορίων. Επίσης κάποιος με απολυτήριο Λυκείου είναι σε καλύτερη θέση από εμένα που θα δώσω πανελλήνιες και πιθανώς να μην πάω και πολύ καλά;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

θανος97 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Είμαι μαθητής Γ Λυκείου. Ενδιαφέρομαι για αεν. Είμαι καλός μαθητής και πιστεύω πως μπορώ να βγάλω απολυτήριο 18. Έχω και 4500 μόρια που γλώσσες. Θα δώσω πανελλήνιες. Δεν ξέρω όμως το είναι καλύτερο. Άμα δώσω πανελλήνιες θα έχω αυτό το μπόνους των 4500 μορίων. Επίσης κάποιος με απολυτήριο Λυκείου είναι σε καλύτερη θέση από εμένα που θα δώσω πανελλήνιες και πιθανώς να μην πάω και πολύ καλά;

Αρχικά θα δώσεις πανελλήνιες γιατί είναι ο πιο σίγουρος τρόπος εισαγωγής και αν λάβουμε υπόψη ότι και ένας πολύ μέτριος μαθητής μπορεί να γράψει ένα 11-12 στις Πανελλήνιες περνάει χαλαρά στην Σχολή. Τώρα αν εσύ βγάλεις ένα απολυτήριο από 18+ και έχεις και τα μόρια από τις γλώσσες όπως γράφεις και πάλι δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο άγχος αν δεν περάσεις μέσω Πανελληνίων Εικόνα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης