Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν δικαιούσαι 8μηνο, αφού τα άλλα 2 σου αδέρφια έχουνε ξεχωριστοί οικογενειακή μερίδα, σίγουρα τους ανέφερες όλα τα παραπάνω; Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, στείλε ένα email στο ges_dsl@stratologia.gr.
Άβαταρ μέλους
darkbladegr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από darkbladegr »

Εγώ τα ανέφερα. Δεν ξέρω κατα πόσον με άκουγαν, γιατί μου φάνηκε ότι σταμάτησαν να με παρακολουθούν απ όταν απλά είπα ότι έχω μεγαλύτερο αδερφό και επέμεναν στο ότι ο νόμος ξεκάθαρα αναφέρει ο μόνος ή ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια.

Έστειλα το mail και περιμένω απάντηση. Μόλις μου απαντήσουν θα το γράψω κι εδώ, μήπως και ενδιαφέρεται και κανείς άλλος να μάθει.

Ευχαριστώ πάντως για άλλη μια φορά!
Άβαταρ μέλους
darkbladegr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από darkbladegr »

Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

"Σε συνέχεια του από 10-5-2013 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε ότι,
σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του νόμου περί στρατολογίας, τόσο στην περίπτωση του υπερήλικα γονέα (άνω των 70 ετών),
όσο και σε αυτήν των 3 τέκνων, το ευεργέτημα της μειωμένης θητείας χορηγείται αποκλειστικά στον μόνο ή μεγαλύτερο αδελφό.
Για περαιτέρω ενημέρωσή σας απευθυνθείτε τηλεφωνικά στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία. "
THODORIS

Δημοσίευση από THODORIS »

Καλησπέρα στην παρέα και πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους διατηρούν αυτόν εδώ τον ιστότοπο!

Θα ήθελα εκ των προτέρων να ζητήσω συγγνώμη εάν το ερώτημα μου έχει επαναληφθεί. Έκανα μία ανάγνωση όλου του παρόντος θέματος, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό (ίσως αβλεψία ή βιασύνη). Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής:

Είμαι πατέρας ενός παιδιού (2 ετών) και σε λίγες ημέρες παρουσιάζομαι στο ΚΕΠΒ στη Θήβα. Η σύζυγος είναι έγκυος στο δεύτερο μας παιδί. Γνωρίζω ότι καταρχήν δικαιούμαι να υπηρετήσω 8μηνη θητεία, ενώ δικαιούμαι (μάλλον) και κατ' εξαίρεση μετάθεση (σωστά;). Όταν, πρώτα ο Θεός, γεννηθεί το δεύτερο μου παιδί, δικαιούμαι να κάνω αίτηση για μεταφορά σε 5μηνη θητεία;

Σας ευχαριστώ παρά πολύ για το χρόνο σας!

Θοδωρής

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1.Kατ'εξαίρεση μετάθεση
2. Ο πατέρας δύο ζώντων τέκνων δικαιούται 6μηνη θητεία,5μηνη δεν υπάρχει.
3. Επίσης διάβασε και αυτό το θέμα Δικαιώματα πατέρα στο στρατό

THODORIS

Δημοσίευση από THODORIS »

Greek_Army σε ευχαριστω παρά πολύ για την άμεση απάντηση! Εχω διαβάσει όλα τα σχετικά άρθρα που έδωσες για τις κατ'εξαιρεση και τα δικαιώματα του πατερα. Η επιβεβαιώση σου με καθησυχάζει, ειδικά για την μετάθεση. Επέτρεψε μου σε παρακαλώ μια (ίσως ρητορική) διευκρινιστική ερώτηση. Για την κατ'εξαιρεση μετάθεση: Τη ζητάω την ημέρα της κατάταξης μου, σωστά; Ως δικαιολογητικά έχω το ειδικό πιστοποιητικό οικ. κατάστασης και βεβαίωση γυναικολογου για την εγκυμοσύνη της συζύγου. Είμαι ΟΚ με αυτά; Ακόμη μια φορά, ευχαριστω ειλικρινά για τις απαντήσεις! Θοδωρής
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για την κατ'εξαίρεση σου έδωσα το σχετικό θέμα, κάτσε και διάβασε το με την ησυχία σου και θα καταλάβεις τι παίζει.
giorgosla

Δημοσίευση από giorgosla »

Διάβασα όλες τις σελίδες αλλά δεν παρατήρησα κάποιον να έχει ακριβώς την ίδια περίπτωση με μένα, μόνο παρόμοιες. Είμαι 3τεκνος και ορφανός από πατέρα.

Ο μεγαλύτερος υπηρέτησε 12μηνη θητεία καθώς δεν ίσχυε το μέτρο για μειωμένη θητεία στους τρίτεκνους (ο πατέρας ζούσε τότε). Τώρα έχει παντρευτεί και έχει παιδί.

Θεωρούμαι προστάτης της οικογένειας; Δικαιούμαι μειωμένη θητεία λόγω αυτού του γεγονότος ή λόγω τριτεκνίας;

ο μικρότερος είναι φοιτητής

George

Δημοσίευση από George »

Καλησπέρα, είμαι γιός άγαμης μητέρας, μη αναγνωρισμένος από πατέρα, η οποία είναι ανίκανη για εργασία. Παίρνει επίδομα αναπηρίας.(ποσοστό αναπηρίας νομίζω 67-70%). Θα διακόψω την αναβολή μέσα στον επόμενο μήνα, δικαιούμαι να κάνω θητεία 6 μήνες ή λιγότερο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Διάβασε το άρθρο
2. Διάβασε το παρακάτω θέμα

giorgosla έγραψε:Διάβασα όλες τις σελίδες αλλά δεν παρατήρησα κάποιον να έχει ακριβώς την ίδια περίπτωση με μένα, μόνο παρόμοιες. Είμαι 3τεκνος και ορφανός από πατέρα.

Ο μεγαλύτερος υπηρέτησε 12μηνη θητεία καθώς δεν ίσχυε το μέτρο για μειωμένη θητεία στους τρίτεκνους (ο πατέρας ζούσε τότε). Τώρα έχει παντρευτεί και έχει παιδί.

Θεωρούμαι προστάτης της οικογένειας; Δικαιούμαι μειωμένη θητεία λόγω αυτού του γεγονότος ή λόγω τριτεκνίας;

ο μικρότερος είναι φοιτητής

Δυστυχώς δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία, μόνο ο μεγάλος σου αδερφός θα μπορούσε να κάνει μειωμένη θητεία.
ΣΔ

Δημοσίευση από ΣΔ »

Θα ήθελα να ρωτήσω εαν οι φαντάροι που είναι 30 χρονών και πάνω κάνουν θητεία τρίμηνη όπως έγινε με μερικους γνωστούς μου. Εάν δηλαδή όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ.
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από anaktas »

ΣΔ έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω εαν οι φαντάροι που είναι 30 χρονών και πάνω κάνουν θητεία τρίμηνη όπως έγινε με μερικους γνωστούς μου. Εάν δηλαδή όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ.

Μειωμένη θητεία 3μηνης διάρκειας δικαιούνται
  • Ο χήρος πατέρας που έχει ένα τουλάχιστον ανήλικο ή ανίκανο για κάθε εργασία άγαμο παιδί
  • Ο πατέρας που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία και ένα τουλάχιστον ανήλικο, ή ανίκανο για κάθε εργασία, άγαμο παιδί
  • Σύμφωνα με το Ν.2984/2002, οι οπλίτες που προέρχονται από χώρες του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία, εφόσον διέκοψαν τη μόνιμη διαμονή τους στις χώρες αυτές και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους που άρχισαν να διανύουν το ενδέκατο έτος της ηλικίας τους
  • Οι ομογενείς που έχουν γεννηθεί και κατοικούν έκτοτε στο εξωτερικό
Αν δεν ανήκεις σε μία απο αυτές τις κατηγορίες, λογικά θα υπηρετήσεις κανονικά εννιάμηνο

Amat victoria curam
Almy
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Almy »

Καλημέρα, κατ' αρχην συγχαρητήρια για το πολυ καλα ενημερωμένο και χρήσιμο site σας.

Εχω ενα θεματακι που με απασχολει σχετικα με την υπαγωγη μου σε μειωμένη θητεία.

Είχα αναβολη λόγω σπουδων την οποίας έκοψα με Αιτητη στο Β' στρατολογικό γραφείο αθήνας

Ο πατέρας μου έχει άλλα δυο παιδιά απο δευτερο γάμο (μικρότερα). Με το διαζυγιο και καθως περασα στην κηδεμονία της μητέρας μου γραφτηκα ΚΑΙ στη δικιά της οικογενειακή μερίδα (β'αθηνων) . Ο ΣΑ μου αρχίζει από 156 (Β΄ Αθηνων αν δεν κάνω λάθος), ενω η μεριδα του πατέρα μου είναι στην Λάρισσα, δικαιουμαι αναβολή; Αν όχι γνωρίζετε τι μπορώ να κανώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

AverageJoe

Δημοσίευση από AverageJoe »

Χαίρετε. Την περασμένη Κυριακή γέννησε η γυναίκα μου το πρώτο μας παιδί και θηλάζει όλη μέρα, όντας ανήμπορη να εργαστεί (δεν έχει δουλειά έτσι κι αλλιώς) και την ερχόμενη Δευτέρα παρουσιάζομαι. Σύμφωνα με τα παραπάνω δικαιούμαι να κάνω τρίμηνη θητεία; Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι ή τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω γι αυτό.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τις αναβολές λόγω σπουδών, πριν δυο χρόνια πήρα διετή αναβολή για αγχώδη διαταραχή με συχνές κρίσεις πανικού. Μήπως στην περίπτωσή μου θα ήταν καλή ιδέα να ζητήσω από τον γιατρό στον οποίο πηγαίνω ξανά χαρτί και να μην υπηρετήσω καθόλου; Απλά αυτό που άκουσα για τρίμηνη θητεία μου φαίνεται ότι ίσως και να είναι "παλέψιμο", αν βρεθώ κάπου ήσυχα και γι αυτό το ψάχνω το θέμα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για το ότι ασχολείστε με τα προβλήματα των άλλων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πριν γράψετε ένα μήνυμα μπείτε στην διαδικασία να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα ή προηγούμενα μηνύματα.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες