Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα
μπορει καποιος να μου απαντησει στο εξης: ο αδελφος μου παρουσιαστηκε εχθες οι γονεις μου ειναι και οι δυο με 67%αναπηρια λογω καρδιας με πιστοποιημενα χαρτια με χειρουργεια κτλ μαθαμε οτι ο αδελφος μου δικαιουται 6 μηνο, ποια ειναι ομως η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησουμε;
- yandr
- Στρατάρχης
Αυτού του είδους οι ερωτήσεις είναι καλύτερο να απευθύνονται στα στρατολογικά γραφεία, αφού σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τραβιέσαι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
-
- Α/ΓΕΣ
- Επικοινωνία:
Νομίζω πως και τα ΚΕΠ προσφέρουν πληροφορίες.
-
- Πολίτης
ΣΕ ότι έχει να κάνει με την μειωμένη θητεία εχω να πω το εξής εχω δύο γονεις ανάπηρους ο πατέρας μου με τριπλό by bus και 80%αναπηρία η μητέρα μου με 67% και ανω αναπηρια λογω χειρουργειων κακοηθων όγκως. το αγαπητο 401 αυτους τους δύο γονεις τους έβγαλε ικανούς και τον αδελφό μου υπόχρεο κανονικής θητειας(εκτός του ότι έχει δικαίωμα για κατ'εξαίρεση μετάθεση βάση στρατιωτικής νομοθεσίας)ο αδελφος μου από ότι φαινεται απουσίας βίσματος τίποτα δεν λειτουργεί, τυχαινει ομως να έχω και την απαισία΄και παντελώς άσχετη απόφαση τυχαίνει να έχω και 2 άλλες αποφάσεις τετοιου είδους παρουσία βισματος ασφαλώς θετικές αλλα μαιμού. επειδη λοιπόν όλοι είναι αναρμοδιοιαπευθυνθηκα σε τηλεοπτικη εκπομπή μεγάλου καναλιου που ολα αυτα θα τα βγάλω στην φόρα και να έρθουν να μου πουν οι κύριοι μετά για τον πατέρα μου που νοσηλευεται τουλάχιστον 4 φορές το χρονο που μετα το χειρουργειο ζει και κινείται με φάρμακα ότι είναι ικανός και εγώ κύριοι θα τους τον στείλω ΦΑΝΤΑΡΟ.
- yandr
- Στρατάρχης
Δύσκολη κατάσταση, λυπάμαι πολύ.
Ελπίζω να βρεις σύντομα το δίκιο σου.
Ελπίζω να βρεις σύντομα το δίκιο σου.
Ρε παιδια ο αδερφος μου παρουσιαστηκε στην αεροπορια τριπολης 4 μαιου. Ειμαστε δυο αδερφια αυτος ο μεγαλυτερος και οι γονεις μας ειναι ανικανοι για εργασια. Η μανα μου εχει κανει πολλες εγχειρησεις στα ποδια της και ο μπαμπας μου ειναι κουφος και εχει ενα αναπηρο χερι λογω ατυχηματος. Εχουν και οι δυο 67 τοις εκατο αναπηρια. Ποσο θητει θα κανει;
-
- Α/ΓΕΝ
Νομιζω οτι κανει 9μηνο!
-
- Στρατιώτης
Ειμαι ορφανος απο πατερα και δικαιουμαι 9μηνο. Εκτος αυτου η μητερα μου εχει υψηλο επιπεδο πνευματικης αναπηριας [ 71% ]. Βασει του τελευταιου δικαιουμαι κατι αλλο εκτος απο την 9μηνο θητεια;
P.S. Ισως εχει ειπωθει η απαντηση καπου μεσα στο site αλλα απο ενα ψαξιματακι που εκανα δεν βρηκα κατι...
P.S. Ισως εχει ειπωθει η απαντηση καπου μεσα στο site αλλα απο ενα ψαξιματακι που εκανα δεν βρηκα κατι...
Καλησπερα &συγχαρητηρια.
ο αρραβωνιαστικος μου παρουσιαστηκε 17/8. τον ειπαν απο το κεντρο του οτι για να καταθεσει τα χαρτια για μειωμενη θητεια πρεπει να το κανει στην στρατολογικη διευθυνση ανατολικης αττικης. θελω να δω αν ισχυει αυτο γιατι μου ειπε να επικοινωνησω μαζι τους &δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να πιασω γραμμη...
επισης οι γονεις του εχουν κ οι 2 αναπηρια 67 %, θελω να μου απαντησει καποιος αν ξερει, αν θα πρεπει να περασουν απο επιτροπη του ικα η του στρατου... αν δεν εχετε απαντηση κ εχει το τηλεφωνο που θα μπορουσε να με βοηθησει...
ευχαριστω πολυ... και συνεχιστε αυτο που κανετε
ο αρραβωνιαστικος μου παρουσιαστηκε 17/8. τον ειπαν απο το κεντρο του οτι για να καταθεσει τα χαρτια για μειωμενη θητεια πρεπει να το κανει στην στρατολογικη διευθυνση ανατολικης αττικης. θελω να δω αν ισχυει αυτο γιατι μου ειπε να επικοινωνησω μαζι τους &δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να πιασω γραμμη...

επισης οι γονεις του εχουν κ οι 2 αναπηρια 67 %, θελω να μου απαντησει καποιος αν ξερει, αν θα πρεπει να περασουν απο επιτροπη του ικα η του στρατου... αν δεν εχετε απαντηση κ εχει το τηλεφωνο που θα μπορουσε να με βοηθησει...
ευχαριστω πολυ... και συνεχιστε αυτο που κανετε

-
- Πολίτης
Γεια σας αγαπητοί φίλοι. Είμαι 24 ετών κ σκέφτομαι την άνοιξη που θα τελειώσω τις σπουδές μου να καταταγώ στο Στρατό.
Η ερωτησή μου είναι αν γνωρίζει κάποιος κάποιο τηλέφωνο που μπορώ να καλέσω για να ρωτήσω αν δικαιούμαι μειωμένη θητεία.
Διάβασα τη παρακώτω ανακοίνωση αλλά δεν Κατάλαβα αν με Καλύπτει /stratologia/meiwmeni.asp
Δυστηχώς Έχω Και τους 2 γόνεις μου ανάπηρους.
Η μητέρα μου είναι τυφλή και Έχει αναπηρική σύνταξη με ποσοστό πανω απο 67% Και ο πατέρας μου Έπαθε εγκεφαλικό ανεύρισμα Και Έχει πλέον και αυτός αναπηρική συνταξη.
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
Η ερωτησή μου είναι αν γνωρίζει κάποιος κάποιο τηλέφωνο που μπορώ να καλέσω για να ρωτήσω αν δικαιούμαι μειωμένη θητεία.
Διάβασα τη παρακώτω ανακοίνωση αλλά δεν Κατάλαβα αν με Καλύπτει /stratologia/meiwmeni.asp
Δυστηχώς Έχω Και τους 2 γόνεις μου ανάπηρους.
Η μητέρα μου είναι τυφλή και Έχει αναπηρική σύνταξη με ποσοστό πανω απο 67% Και ο πατέρας μου Έπαθε εγκεφαλικό ανεύρισμα Και Έχει πλέον και αυτός αναπηρική συνταξη.
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
Πως κανετε ετσι βρε! Λες και θας σας φαει ο στρατος κανετε. Α! Ρε ενα ματσουκι που θελεται. Ο πατερας μου εχει 67% αναπηρια Δηκαιουμε μηωμενη θητεια; Κλπ. Παει χαλασε ο κοσμος. Τι να πω! Ντρεπομαι γι'αυτα τα ατομα αντε τωρα αυτοι να πανε Ε. Δ Να υπερητησουνε την ΠΑΤΡΙΔΑ φανταζεσαι τι εχει να γινει. ΟΥΣΤ

παιδια εχω μια απορια, μια βοηθεια διοτι παρουσιαζομαι φεβρουαριο κ δεν εχο καταλαβη ακομα συμφωνω με αυτο ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ - νέες ρυθμίσεις
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος οικογένειας που έχει χασει τον ένα γονέα ή έχει ανάπηρο γονέα* ή γονέα άνω των 70, κάνει 8μηνο.
*Αν ο γονέας έχει αναπηρία, καλείται από στρατιωτική ιατρική επιτροπή και εξετάζεται. Μόνο αν η επιτροπή αυτή αποφανθεί θετικά, ο στρατεύσιμος χαίρει μείωσης, διαφορετικά όχι (ακόμα και αν ο γονέας λαμβάνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη
εγω ειμαι ο μεγαλυτερος γιος της οικογενιας κ εχω την μητερα μου με αναπηρια 67% αποδεδηγμενη κ απο χαρτη της προνοιας με ψυχολογικα προβληματα,
ομως ο πατερας μου εργαζεται κανονικα Αρα δικαιουμαι 8μηνη θητεια; Αν ναι
εχω μερικες αποριες
1. Δηλαδη υπαρχη περιπτωση να το αποκλήσουν οι στρατιωτικοι γιατροι κ να πουν οτι οχι μπορει να εργαστεί διοτι καπου στο φορουμ κατι τετοιο διαβασα
2. Ποτε κ τι χαρτεια πρεπη να καταθεσο;
3. Ποσο χρονο κραταει αυτη η διαδικασια δηλ εξετασει απο στρατιωτική ιατρική επιτροπή
ευχαριστω.
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος οικογένειας που έχει χασει τον ένα γονέα ή έχει ανάπηρο γονέα* ή γονέα άνω των 70, κάνει 8μηνο.
*Αν ο γονέας έχει αναπηρία, καλείται από στρατιωτική ιατρική επιτροπή και εξετάζεται. Μόνο αν η επιτροπή αυτή αποφανθεί θετικά, ο στρατεύσιμος χαίρει μείωσης, διαφορετικά όχι (ακόμα και αν ο γονέας λαμβάνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη
εγω ειμαι ο μεγαλυτερος γιος της οικογενιας κ εχω την μητερα μου με αναπηρια 67% αποδεδηγμενη κ απο χαρτη της προνοιας με ψυχολογικα προβληματα,
ομως ο πατερας μου εργαζεται κανονικα Αρα δικαιουμαι 8μηνη θητεια; Αν ναι
εχω μερικες αποριες
1. Δηλαδη υπαρχη περιπτωση να το αποκλήσουν οι στρατιωτικοι γιατροι κ να πουν οτι οχι μπορει να εργαστεί διοτι καπου στο φορουμ κατι τετοιο διαβασα
2. Ποτε κ τι χαρτεια πρεπη να καταθεσο;
3. Ποσο χρονο κραταει αυτη η διαδικασια δηλ εξετασει απο στρατιωτική ιατρική επιτροπή
ευχαριστω.
Καλημερα,
εχω μπει εδω και 2 βδομαδες και καναμε τα χαρτια μας για την μεταθεση ο πατερας Μου το καλοκαιρι εκανε αφαιρεση ογκου (καρκινος) και τωρα πρεπει να κανει χημειοθεραπειες ειμαι μοναχογιος και απο οτι ακουσα πρεπει να παω εκει που θα παω πχ εβρο και να δωσω τα χαρτια για μεταθεση κατεξαιρεση προς αθηνα. Πιστευετε πως εχω ελπιδες να ερθω αθηνα;
Να πω πως δεν εχει 67%αναπηρια και πως δουλευει κανονικα απλα θα περνει αδειες οταν κανει την χημειοθεραπεια
εχω μπει εδω και 2 βδομαδες και καναμε τα χαρτια μας για την μεταθεση ο πατερας Μου το καλοκαιρι εκανε αφαιρεση ογκου (καρκινος) και τωρα πρεπει να κανει χημειοθεραπειες ειμαι μοναχογιος και απο οτι ακουσα πρεπει να παω εκει που θα παω πχ εβρο και να δωσω τα χαρτια για μεταθεση κατεξαιρεση προς αθηνα. Πιστευετε πως εχω ελπιδες να ερθω αθηνα;
Να πω πως δεν εχει 67%αναπηρια και πως δουλευει κανονικα απλα θα περνει αδειες οταν κανει την χημειοθεραπεια
-
- Στρατηγός
Για ολα αυτα πρεπει να προσκομισεις χαρτια τα οποια απ οτι καταλαβα δεν τα εχεις
Καλησπερα και συγχαρητηρια για το τοσο χρησιμο Αυτο forum. Προσπαθησα να βρω απάντηση στο ζητημα μου σε παρελθοντικά μηνυματα αλλά είτε δεν υπάρχει είτε μου ξέφυγε. Αντιμετωπίζω το εξής θέμα: Η μητέρα μου λόγω ενός προβλήματος υγείας το προηγούμενο καλοκαίρι (ολική νεφρεκτομή με παρουσία καρκίνου στο νεφρό) βγήκε από επιτροπή για την εργασία της (δημ. Υπάλληλος) 67% κ άνω ανάπηρη χωρίς όμως ανικανότητα εργασίας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αν δικαιούμαι 8μηνη θητεία τώρα κατά την διάρκεια της θητείας μου (ΕΣΣΟ 309) ή κατ' εξαίρεση μετάθεση. Στη στρατολογία που πήρα (Β' Στρατολογικό Γραφείο Αθηνών) μου είπαν πως πρέπει να περάσει από την επιτροπή απαλλαγών όπου εκεί θα βγει το αποτέλεσμα. Θα ήθελα όμως για πολλούς λόγους να γνωρίζω από πριν τι προβλέπεται, γιατί ενώ με βολέυει η 8μηνη θητεία (εννοειταί!
) δεν συμβαίνει το ίδιο με την Κατ' εξαίρεση μετάθεση. Επίσης, θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος πόσο καιρό μπορεί να παρεί να επικυρωθούν τα χαρτιά μου για 8μηνη θητεία (σε τέτοια περίπτωση). Να προσθέσω ότι είμαστε 2 αδέλφια και εγώ είμαι ο μεγαλύτερος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες