Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Rhapso έγραψε:
Greek_Army έγραψε:Αν έχεις συμπληρώσει 24 μήνες με αναβολές για λόγους υγείας και κρίνουν οι γιατροί πως δεν γίνεται να υπηρετήσεις ούτε και τώρα θα σου δώσουν Ι5, κοίταξε την περίπτωση της Αναβολής για κοινωνικούς λόγους .

ναι έχω συμπλήρωση 24... Αλλα είναι δυνατόν για μια κιρσοκήλη που κρατάει μονο μια μέρα στο νοσοκομείο να μου δώσουνε ι5; Αν και δεν νομίζω να είναι τρίτου βαθμού! Δεν έχω κανένα εξόγκωμα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Εγώ σου έγραψα μερικά πράγματα με την όποια εμπειριά διαθέτω, εσύ κάνε αυτό που θέλεις.

kwstas22 έγραψε:Καλησπερα, πριν 2 χρονια ειχα καρκινο στον ενα ορχη και τον αφαιρεσα και εκανα και χημειοθεραπειες. Επισης εκανα μαζι και εγχειρηση κιρσοκηλης η οποια ακομη και σημερα ειναι υπολειματικη. Επειδη εχω διαβασει το ΦΕΚ και δεν βρισκω πουθενα για καρκινο στον ορχη, μηπως γνωριζετε τι Ι βγαινω;

Ευχαριστω!

Για καρκινό δεν γνωρίζω, πάντως όσοι υπηρετήσαν με έναν όρχη έβγαιναν άοπλοι.
kwstas22
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kwstas22 »

Ευχαριστω για την απαντηση! Οποιος αλλος γνωριζει κατι σχετικο με το θεμα ας απαντησει
Michalis4
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Michalis4 »

Καλημέρα είμαι 24 και θα μπω Σεπτέμβρη. Ωστόσο παίρνω ένα χάπι εδώ και 1 με 1,5 χρόνο περίπου το Τ4 των 75 για θυροειδή. Προτείνετε να το δηλώσω ή όχι; Κι αν το δηλώσω τι Ι παίρνω; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Michalis4 έγραψε:Καλημέρα είμαι 24 και θα μπω Σεπτέμβρη. Ωστόσο παίρνω ένα χάπι εδώ και 1 με 1,5 χρόνο περίπου το Τ4 των 75 για θυροειδή. Προτείνετε να το δηλώσω ή όχι; Κι αν το δηλώσω τι Ι παίρνω; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

I2 ή Ι3 και φυσικά θα πρέπει να το δηλώσεις.

Λήψη χαπιού λόγω θυροειδούς
Michalis4
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Michalis4 »

Όταν λέτε Ι2 ή Ι3 πάει ανάλογα με τι; Απλά ένα χάπι παίρνω τίποτα άλλο, κάνω και ένα έλεγχο τυπικό ανά εξάμηνο αλλά αυτός μπορεί να περιμένει μέχρι Μάη π. Χ.:) Μπορείτε επίσης να μου υπενθυμίσετε ποιές είναι οι διαφορές Ι1, Ι2 και Ι3; Και εννοώ όχι σαν κατηγορίες αλλά από άποψη ασκήσεων, υπηρεσιών, όπλου κλπ. Σας ευχαριστώ και πάλι.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Το Ι που θα πάρεις θα το καθορίσει ο γιατρός, συνήθως όσοι έχουνε τέτοιο πρόβλημα βγαίνουν Ι2 ή Ι3 (ένοπλο), τα υπόλοιπα θα τα βρεις στο άρθρο .
eas10

Δημοσίευση από eas10 »

Καλησπερα. Θα ηθελα να κανω και εγω με την σειρα μου καποιες ερωτησεις επειδη εκοψα την αναβολη μου για να μπω τον Νοεμβρη. Πριν 3 μηνες εκανα χειρουργιο ολικη ρηξη χιαστου και μερικη ρηξη και των δυο μηνισκων. Τον νοεμβρη θα κλεισω 6 μηνες. Οσο δηλαδη μου ειπε και ο γιατρος οτι χρειαζεται για την αναρρωση μου. Τελικα ομως η αποθεραπεια κυλαει λιγο σιγα αποτι περιμεναμε. Σε 3 μηνες βεβαια πιστευω θα ειμαι οκ. Απλα φοβαμαι οτι ισως να μην μπορω να τρεχω οσο χρειαζεται ουτε να πηδαω εμποδια η ξερω γω τι αλλες ασκησεις κανουν. Σε αυτη την περιπτωση τι συμβαινει; Το δηλωνω στον γιατρο που θα με εξετασει και τι βγαινω; Θα με βαλουν να κανω ασκησεις; Και τι γινεται αν δεν μπορω; Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όταν γίνεις καλά θα υπηρετήσεις άοπλο, ούτε ασκήσεις ούτε τίποτα, σε 3 μήνες αν δεν είσαι οκ θα πας να ζητήσεις αναβολή, μην ρισκάρεις την υγεία σου για την στρατιωτική θητεία.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Καλησπερα εχω δισκοκηλη στη μεση, επιχονδριτιδα γονατου και πριν εναμιση χρονο επαθα εξαρθρημα ακρομιοκλειδικης αρθρωσης (ωμος). ξερετε αμα θα βγω ι4 ή αμα μπορω να παρω απαλλαγη στρατευσης;
hackerboy
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από hackerboy »

Παιδια καλησπερα!

Για χρονιο προβλημα ιλιγγων (εχω μαγνητικες χρονια παρακολουθηση απο γιατρους και βεβαιωση) μπορω να βγω Ι3 ενοπλο;

Αν ναι κερδιζω κατι; Πχ μειωμενες ασκησεις ή κατι τετοιο η δεν αξιζει ο κοπος να μπαινω στη διαδικασια; Ευχαριστω

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Οι ένοπλοι κάνουν όλοι τα ίδια, αυτά που θα κάνει ο Ι/1 το κάνει και ο Ι/2 και ο Ι/3 ένοπλος, βγες άοπλος και μην ρισκάρεις τίποτα με την υγεία σου.
Αλεκος

Δημοσίευση από Αλεκος »

Χαιρεται.

μια ερωτηση. Εχω βγαλει εναν κακοηθη ογκο στο δερμα. Εγχειρηστκα πριν 1 μηνα. Παιρνω αναβολη *πραγμα που δεν θελω... Καλυτερα να εκτισω την θητεια μου ή απαλλαγη; Γιατι καποιος ειπε οτι μπορει να παρω 2 χρονια αναβολη.\Το χαρτι της βιοψιας Απο το ιδιοτικο εργαστρηριο φτανει; Ή θα πρεπει να κανω κατι σε στρατιωτικο γραφειο κτλ...

ευχαριστω
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αλεκος έγραψε:Χαιρεται.

μια ερωτηση. Εχω βγαλει εναν κακοηθη ογκο στο δερμα. Εγχειρηστκα πριν 1 μηνα. Παιρνω αναβολη *πραγμα που δεν θελω... Καλυτερα να εκτισω την θητεια μου ή απαλλαγη; Γιατι καποιος ειπε οτι μπορει να παρω 2 χρονια αναβολη.\Το χαρτι της βιοψιας Απο το ιδιοτικο εργαστρηριο φτανει; Ή θα πρεπει να κανω κατι σε στρατιωτικο γραφειο κτλ...

ευχαριστω

Καλύτερα να ρωτήσεις έναν στρατιωτικό γιατρό για να σου δώσει οδηγίες σχετικά με το αν πρέπει να υπηρετήσεις ή όχι αν και δεν βλέπω τον λόγο γιατί δεν θα μπορούσες να υπηρετήσεις.

Εν πάσι περιπτώση, στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις στοιχεία επικοινωνίας με κάποιους γιατρούς.

Πέτρος

Δημοσίευση από Πέτρος »

Καλή χρονιά

μου ήρθε το χαρτί για το στρατό και πρόκειται να πάω μέσω φρουραρχείου τις επόμενες μέρες για αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Έχω αγχώδεις και ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, παίρνω φάρμακα και με παρακολουθεί ιδιώτης ψυχίατρος που θα μου δώσει μια γνωμάτευση. Αν και έχω διαβάσει το φόρουμ έχω μπερδευτεί γιατί ρώτησα τηλεφωνικά την στρατολογία και είπαν ότι από το φρουραρχείο κατευθείαν παραπέμπουν στην επιτροπή απαλλαγών. Κάποιος που πήρε πρόσφατα αναβολή, ξέρει αν ισχύει κάτι τέτοιο χωρίς εξέταση από στρατιωτικό γιατρό πρώτα; Στην περίπτωση μου το φεκ έχει ένδειξη ΔΑ διετή αναβολή. Αυτή είναι η μέγιστη διάρκεια και τις σπάνε όπως θέλουν; Η γνώμη του εξεταζόμενου παίζει ρόλο ή μπα;

Θοδωρής

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Είμαι 27 ετών παντρεμένος πατέρας ενός τέκνου. Επίσης τυχαίνει να αντιμετωπίζω αυχενικό σύνδρομο (ευθειασμός αυχένα, άλατα στενώσεις κλπ.).

Γνωρίζετε αν τυγχάνω ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε σχέση με τη παραμεθώριο και γενικότερα για τη θητεία μου (άδειες, εξόδους κλπ) ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες