Μιχαήλ έγραψε:Καλησπέρα και καλη χρονιά σε όλους.Έχω τελειώσει φαρμακευτική αλλα η ορκωμοσία θα γίνει τον Γενάρη μάλλον θα πέσει στις ημερομηνίες της εκπαιδευτικής κατάταξης. Δίνουν άδεια για να παραβρεθώ στν ορκωμοσία;
Επίσης Η γυναίκα μου, θα γεννήσει τις ημερομηνίες αυτές. Μπορούν πάλι για αυτο το λόγο να δώσουν άδεια;
Με εκτίμηση
1. Άδεια χλωμό, το πολύ πολύ να σου δώσουν μερικές ώρες έξοδο αλλά και αυτό είναι στο χέρι του διοικητή. 2. Εννοείται πως θα πάρεις άδεια!
Εστω οτι ενας στρατευσιμος δικαιουται 15 μερες αδειας και στη μοναδα του παιζει 5-5 οff. Γινεται να παρει τις 15 μερες σπαστα και ΜΟΝΟΝ τις ημερες που ειναι στο στρατοπεδο κανοντας χρηση και των εξοδων του; Δηλαδη αντι για 15 να κανει συνολικα 30 μερες εκτος στρατοπεδου Υπαρχει καποιος νομος σχετικα με αυτο;
Έχω διαβάσει το παραπάνω και δεν μπορώ να βρω απάντηση σε κάποια ερωτήματα που έχω γι'αυτό τα γράφω εδώ.
Είναι να παρουσιαστώ με την Β' ΕΣΣΟ 2014 και δεν έχουν βγει ημερομηνίες και κέντρα μέχρι τώρα. Θα πάω στο χ κέντρο ας πούμε θα πάρω την άδεια ορκωμοσίας και μετά θα πάω σε κάποια μονάδα. Στη μονάδα τις άδειες που δικαιούμαι πχ. Πάσχα, τις μέρες που είναι από κάθε μήνα κλ μπορώ να τις κρατήσω και να απολυθώ νωρίτερα ή να τις κρατήσω και να τις πάρω στο τέλος;
Όχι τις εορταστικές άδειες (Χριστούγεννα-Πάσχα) δεν μπορείς να τις κρατήσεις για το τέλος, από εκεί και πέρα κανονικές και την τιμητική άδεια παραμεθορίου (2 ημέρες για κάθε μήνα σε μονάδα παραμεθορίου) θεωρητικά μπορείς να τις κρατήσεις μέχρι τέλος, απλά πρόσεξε σε μερικές μονάδες σε αναγκάζουν να πάρεις άδεια γιατί δεν γίνεται να είσαι πάνω από 68 ημέρες χωρίς άδεια.
Το ξέρω αυτό ότι σε μερικές μονάδες σε αναγκάζουν να πάρεις άδειες αλλά σε περίπτωση που ο διοικητής δέχεται τις κρατάω όλες τις μέρες και μετά τι γίνεται φεύγω νωρίτερα ή πρέπει υποχρεωτικά να τις πάρω σαν άδειες και να ξαναγυρίσω στη μονάδα για να απολυθώ;
SteveMc έγραψε:Το ξέρω αυτό ότι σε μερικές μονάδες σε αναγκάζουν να πάρεις άδειες αλλά σε περίπτωση που ο διοικητής δέχεται τις κρατάω όλες τις μέρες και μετά τι γίνεται φεύγω νωρίτερα ή πρέπει υποχρεωτικά να τις πάρω σαν άδειες και να ξαναγυρίσω στη μονάδα για να απολυθώ;
Δε φευγεις νωριτερα πρεπει υποχρεωτικα να παρεις τις αδειες και μετα να γυρισεις στη μοναδα να απολυθεις
15 ημέρες είναι η κανονική σου άδεια και 16 (2ημέρεςχ8μήνες) ημέρες θα είναι η τιμητική άδεια παραμεθορίου, τώρα αν μπορέσεις να μαζέψεις τιμητικές από εσένα εξαρτάται.
Ήθελα να ρωτήσω και τι παίζει με τις εξόδους. Στην καλύτερη και στην χειρότερη περίπτωση πόσες εξόδους μπορείς να έχεις στις μονάδες; Όταν είσαι σε παραμεθόριο π. Χ. Έβρο τι νόημα έχει η έξοδος όταν για να πας σε μια μικρή κοντινή πόλη δεν θα έχεις μέσο κ. Λ.