ΟΥΚ: Εκπαίδευση Υποβρυχίων Καταστροφέων

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
george

Δημοσίευση από george »

Φιλε καλημερα επειδη δεν εμφανιζεται το προγραμμα γυμναστικης μπορεις να το στειλεις σε email
Πολυβολιτής

Δημοσίευση από Πολυβολιτής »

Επειδή αυτό τον καιρό έχω πληροφορίες "από μέσα" για το σχολείο, μάθετε λοιπόν ότι οι εκπαιδευόμενοι δεν περνούν πλέον απ'την αράχνη (!) και δεν τους "καψωνάρουν" με τους περίφημους "πνιγμούς", "πατητές" ή όπως αλλιώς θέλετε. Μέχρι στιγμής από τους 80 περίπου που ξεκίνησαν έμειναν 20 στη Γ' Φάση... Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για σχετικά "χαλαρό" σχολείο. Σχετικά είπα, μην παρεξηγηθώ. Και λάβετε υπόψιν ότι πρόκειται για "χειμερινό" σχολείο που θεωρείται και πιο δύσκολο. Ελπίζω να υπάρξει φωτορεπορτάζ στην αποφοίτηση (όπως στο 179 λόγω συμμετοχής του υιού Μπαλτάκου φαντάζομαι) για να μάθουμε όλοι Εικόνα
cp80
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από cp80 »

Η διαβολοβδομαδα ισχυει ακομα; Ποτε σταματησαν να πηγαινουν εκει και ναυτες που υπηρετουσαν θητεια?
Πολυβολιτής

Ναι, ποτέ δε θα πάψει να υπάρχει διαβολοβδομάδα. Είναι η 5η ή 6η εβδομάδα της εκπαίδευσης. Κληρωτοί τελευταία φορά πήγαν νομίζω το 2004. Γενικά, το ΣΥΚ μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος μετά το πέρας του 7μηνου σχολείου έχει υπόλοιπο θητείας τουλάχιστον 12 μήνες.
SteveMc
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SteveMc »

Τι συμβαίνει κατά την συγκεκριμένη εβδομάδα;Τώρα δεν μπορεί κανένας ναύτης να το παρακολουθήσει αλλά παλιά το παρακολουθούσαν πολλοί. Ξέρει κανένας πότε σταμάτησαν να συμμετέχουν ναύτες στην Δ. Υ. Κ.

Πολυβολιτής

Κοίτα, πολλά γίνονται στη διαβολοβδομάδα (hellweek). Ανήκει στην πρώτη από τις τρεις φάσης του ΣΥΚ (Σχολείο Υποβρηχίων Καταστροφών) και είναι η 5η ή 6η εβδομάδα της εκπαίδευσης. Ξεκινά ξημερώματα Κυριακής (προς Δευτέρα) και τελειώνει Παρασκευή απόγευμα. Κατά τις 5 αυτές μέρες οι εκπαιδευόμενοι θα κοιμηθούν ελάχιστα, θα φάνε επίσης ελάχιστα και θα είναι όλη μέρα σε τρεξίματα, κάμψεις, κοιλιακούς, έλξεις, κορμούς, μπες-βγες μες'τη θάλασσα, βαρκοπορείες (μαζί με όλα τα ωραία όπως ανατροπή βάρκας, κάθετη ανύψωση κλπ). Η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλη, όπως και η σωματική. Εκεί κόβονται οι περισσότεροι. Είναι βάρβαρη. Δεν τα αναφέρουν όλα οι εκπαιδευόμενοι, τους έχουν δωθεί σαφείς οδηγίες να μη δίνουν πληροφορίες για το ΣΥΚ. Κληρωτοί έπαψαν να μπορούν να συμμετέχουν στο ΣΥΚ από το 2004 λόγω μείωσης της θητείας.
Πολυβολιτής

Α και συγγνώμη για την ασάφεια πριν (δικό μου λάθος), τώρα τρέχει το 179 (που τελειώνει μέσα Μαϊου) και όχι το 180.
Νικολας

Δημοσίευση από Νικολας »

Ειμαι 17 και ενδιαφερομαι να παω στα ο. Υ. Κ... Εχω αρχισει ηδη να προσπαθω να πιανω τα ορια για να μπεις στην σχολη, τα περισσοτερα τα εχω ήδη... Μπορεις σε παρακαλω να ξανανεβασεις το αρχειο με το προγραμμα εκπαιδευσης... Θα με βοηθουσε πολυ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
after
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από after »

Καλησπερα σε ολους. Εαν καποιος εχει προβλημα κλειστοφοβιας θα καταφερει να περασει την εκπαιδευση?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από D.Y.K »

Οι πρώτοι 2 ΟΒΑ αποφοίτησαν από το Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών

Εντεκα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού,5 του Στρατού Ξηράς και για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του θεσμού, δύο Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) αποφοίτησαν του 179ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφών.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Σκαραμαγκά, παρών ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ που επέδωσε τα πτυχία στους αποφοίτους.

ΠΗΓΗ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

chris995456 έγραψε:Καλησπερα, ξερει κανεις αν οι ουκ στην κυπρο εχουν χρεωμενο οπλισμο; ΚΑΙ Αν κανουν συχνα βολες;

Γράφεις σε λάθος θέμα μικρέ.

ΟΥΚ Κύπρου

ΠΠΥ

Δημοσίευση από ΠΠΥ »

D.Y.K επειδη ξερω οτι εχεις περασει η εχεις βγαλει την ΜΥΚ θελω να σε ρωτησω εγω που ειμαι στην Πυροσβεστικη μπορω να βγαλω το σχολειο; Γιατι στο σωμα αλλοι λενε ναι αλλοι οχι! Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση. Ευχαριστω
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΠΠΥ έγραψε:D.Y.K επειδη ξερω οτι εχεις περασει η εχεις βγαλει την ΜΥΚ θελω να σε ρωτησω εγω που ειμαι στην Πυροσβεστικη μπορω να βγαλω το σχολειο; Γιατι στο σωμα αλλοι λενε ναι αλλοι οχι! Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση. Ευχαριστω

Η αποστολή της Πυροσβεστικής δεν έχει καμία σχέση με το υγρό στοιχείο σειρά γι'αυτό και δεν μπορείτε εσείς να βγάλετε την ΜΥΚ.

Οι της ΕΜΑΚ Μπορούν αν το επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο το Αυτοδυτών του Στρατού Ξηράς το οποίο είναι πολύ απλούστερο (στο λέω γιατί το έχω βγάλει και αυτό).

Επειδή μπορεί να με ρωτήσεις σχετικά με τις συντηρήσεις που κάνουν κάποιοι Πυροσβέστες σε προλαβαίνω και σου απαντάω ότι αυτές γίνονται από παλαίουρες του ΠΣ που είχαν κάνει ΟΥΚάδες σαν έφεδροι ή Αυτοδύτες (από το Σχολείο που σου προανέφερα) Εικόνα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τελετή απονομής πτυχίων σε δεκαπέντε υποβρύχιους καταστροφείς του ΠΝ, ΣΞ και ΛΣ

Την Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014 ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ, παρέστη στην τελετή απονομής πτυχίων των αποφοίτων του 180ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφών, που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) από το εν λόγω σχολείο αποφοίτησαν πέντε (5) στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε (5) στελέχη του Στρατού Ξηράς, ένας Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και τέσσερα (4) στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Καλησπέρα, είμαι ο Παναγιώτης, είμαι 18 και είμαι από Θεσσαλονίκη. Σε ένα χρόνο θα προσπαθήσω και εγώ να μπω στα Ο. Υ. Κ μέσα από την Σ. Μ. Υ και θα ήθελα κάποιο πρόγραμμα ή συμβουλές πάνω σε διατροφή και γυμναστική ώστε να τα καταφέρω! Έχω ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες απλά δεν ξέρω αν είναι αρκετές !
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες