αν δεν ψηλωσεις πως θα περασεις; Αφου το οριο ειναι1.70 αν δεν αλλαξει μεχρι να δωσειςΔημήτρης 95 έγραψε: Καλησπέρα παιδιά. Θα πάω Β Λυκείου φέτος και σκέφτομαι να περάσω σε μια στρατιωτική σχολή αν τα καταφέρω. Δεν ανήκω σε ειδική κατηγορία πχ 3τεκνοι κλπ. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις σχολές τις Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον μου τράβηξε η σχολή ικάρων μηχανικών κι Αεράμυνας... Μέσα εδώ στο site διάβασα ότι οι προυποθέσεις για Ικάρων Σχολή είναι κυρίως το minimum ύψος 1,65 και καλή σωματική διάπλαση... Εγώ λοιπόν έχω 1,66 ύψος και στην χείριστη περίπτωση αν δεν ψηλώσω άλλο, περνάω στην Ικάρων σωστά ; Ενώ αλλού είχα διαβάσει ότι πρέπει να είσαι τουλάχιστον 1,70 για στρατιωτικές σχολές... Πηγαινω γυμναστηριο εδω και εναμιση χρονο και κανω διατροφη εδω και ενα χρονο, οποτε σε αυτον τον τομεα πιστευω ειμαι οκ. Θα πηγαινα για Την ιπταμενων σχολη αλλα εχω μυωπια 1,25 και 1,75 ://Καποια αλλη στρατιωτικη σχολη που να μπορω να περασω με τα υπαρχον σωματομετρικα χαρακτηριστικα μου υπαρχει ; Στην θεσσαλονικη θελω :) Σας ευχαριστω!**υ. Γ. Μπορει καποιος να περασει στην αστυνομια ως γυμναστης ; Ευχαριστω!
Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 6
- Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος
Ειναι καλη επιλογα επαγγελματος η ς. τ. υ. α. αν ναι γιατι;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος
αν σου αρεσει πολυ η αεροπορια μια χαρα επιλογη ειναιX έγραψε: Ειναι καλη επιλογα επαγγελματος η ς. Τ. Υ. Α.αν ναι γιατι;
X έγραψε:Ειναι καλη επιλογα επαγγελματος η ς. Τ. Υ. Α.αν ναι γιατι;
Η αεροπορια ειναι το καλυτερο σωμα σε σχεση με πεζικο και ναυτικο, ειναι ποιο ανθρωπινο και οργανωμενο κατα την αποψη μου.
Ειμαι αναμεσα σε σνδ μαχιμοι και ικαρων αλλα φοβαμαι για ικαρων οτι αμα με κοψουν στον αερα και παω εδαφους δεν θα εχω κυρος παροτι αξιωματικος ισχυει θελω τη γνωμη σας
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 8
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Το κυρος εξαρταται απο τον ανθρωπο και οχι απο τον πιλοτο, υπαρχουν και πιλοτοι στοκοι και πιλοτοι ανωτατοι αξιωματικοι μπλεγμενοι σε σκανδαλα, αν κοπεις θα γινεις ελεγκτης αεραμυνας
Παιδιά καλησπέρα! Είμαι ο Γιάννης και θέλω να ρωτήσω κάτι. Μόνο η Ευελπίδων σας προκαλεί ως στρατιωτική σχολή; Εγώ είμαι απο τη ΣΣΑΣ και εχω να πω να κοιτατε και λιγο προς τα εκεί...
Γιάννη δεν νομίζω πως δεν κοιτάνε και προς τα εκεί, απλά είναι πολύ πιο δύσκολο να μπεις στη ΣΣΑς, οπότε πολλοί την απορρίπτουν γι' αυτό τον λόγο!
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
- PantelisGR
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Απο ΣΤΥΑ η επομενη επιλογη ειναι Ικαρων οπως μου ειπαν σε προηγουμενο μηνυμα ετσι; Δεν υπαρχει κατι αλλο?
-
- Στρατηγός
Φίλε για τις άλλες σχολές υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα, εκεί ρώτα ότι θέλεις
Αν εννοείς σε αεροπορία υπάρχει η Ικάρων, η ΣΤΥΑ, και η ΣΙΡ (η οποία δεν παίρνει πάντα άτομα). Διαλέγεις και παίρνεις :p
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 8
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Οι σχολες της αεροποριας ειναι η ΣΤΥΑ και η ΣΥΔ για να βγεις υπαξιωματικος σμηνιας και φτανεις μεχρι αντισμηναρχος, η ΣΤΥΑ ειναι για τεχνικους και η ΣΥΔ για διοικητικους, επισης υπαρχει και η ΣΙΡ με αντιστοιχη εξελιξιμοτητα που παιρνει μονο οταν εχει αναγκη καθε 2-3 χρονια.Σχολες αξιωματικων ειναι η σχολη ικαρων που εχει τμημα ιπταμενων, τμημα μηχανικων και τμημα ελεγκτων αεραμυνας, ξεκινας απο ανθυποσμηναγος μεχρι αντιπτεραρχος και επισης υπαρχουν αξιωματικοι προελευσης ΣΣΑΣ οι οποιοι ειναι γιατροι, κτηνιατροι, φαρμακοποιοι, οδοντιατροι και οικονομολογοι με αντιστοιχη εξελιξη και ειδικοτητες δικαστικου, εφοδιασμου και μετεωρολογοι που μπαινουν στην αεροπορια μετα απο διαγωνισμο πτυχιουχων πανεπιστημιου.
Παιδια, μηπως μπορει να μου πει κανεις τι να επιλεξω; ΣΜΥ ή ΣΣΕ και γιατι;
Εχω ακουσει οτι ΣΣΕ τα λεφτα ειναι 100 περισσοτερα (αν και δεν με νοιαζει) και οτι η εκπαιδευση ειναι παρα πολυ σκληρη! Τι μου προτεινετε;
ευχαριστώ!
πραγματικα φιλε εχω την ιδια απορια! Μακαρι να απαντησει καποιοσ...
Εχω ακουσει οτι ΣΣΕ τα λεφτα ειναι 100 περισσοτερα (αν και δεν με νοιαζει) και οτι η εκπαιδευση ειναι παρα πολυ σκληρη! Τι μου προτεινετε;
ευχαριστώ!
guest έγραψε:παιδιά αν δεν περασω ΣΣΕ μαλλον θα παω σμυ. Τι λέτε, μπορει να μου πει καποιος πως ειναι εκει, και ποια η διαφορα απο την σςε;
πραγματικα φιλε εχω την ιδια απορια! Μακαρι να απαντησει καποιοσ...
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 3
Καλησπερα θα ηθελα να μαθω τα υπερ και τα κατα το να εισαι αξιωματικος/υπαξιωματικος στις ειδικες δυναμεις π. Χ. Στα 35 ενας απο ΣΜΥ θα ειναι λογικα ανθυπασπιστης και θα συμμετεχει σε ασκησεις και μπλα μπλα; Ενω στα 35 ενας ΣΣΕ θα ειναι ταγματαρχης και θα του εχουνε δωσει καμια διοικητικη θεση και θα ξυνεται ολη μερα; Ισχυουν αυτα κι αν οχι τοτε τι ισχυει
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης