Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
kyr_7
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος

Δημοσίευση από kyr_7 »

Δημήτρης 95 έγραψε: Καλησπέρα παιδιά. Θα πάω Β Λυκείου φέτος και σκέφτομαι να περάσω σε μια στρατιωτική σχολή αν τα καταφέρω. Δεν ανήκω σε ειδική κατηγορία πχ 3τεκνοι κλπ. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις σχολές τις Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον μου τράβηξε η σχολή ικάρων μηχανικών κι Αεράμυνας... Μέσα εδώ στο site διάβασα ότι οι προυποθέσεις για Ικάρων Σχολή είναι κυρίως το minimum ύψος 1,65 και καλή σωματική διάπλαση... Εγώ λοιπόν έχω 1,66 ύψος και στην χείριστη περίπτωση αν δεν ψηλώσω άλλο, περνάω στην Ικάρων σωστά ; Ενώ αλλού είχα διαβάσει ότι πρέπει να είσαι τουλάχιστον 1,70 για στρατιωτικές σχολές... Πηγαινω γυμναστηριο εδω και εναμιση χρονο και κανω διατροφη εδω και ενα χρονο, οποτε σε αυτον τον τομεα πιστευω ειμαι οκ. Θα πηγαινα για Την ιπταμενων σχολη αλλα εχω μυωπια 1,25 και 1,75 ://Καποια αλλη στρατιωτικη σχολη που να μπορω να περασω με τα υπαρχον σωματομετρικα χαρακτηριστικα μου υπαρχει ; Στην θεσσαλονικη θελω :) Σας ευχαριστω!**υ. Γ. Μπορει καποιος να περασει στην αστυνομια ως γυμναστης ; Ευχαριστω!
αν δεν ψηλωσεις πως θα περασεις; Αφου το οριο ειναι1.70 αν δεν αλλαξει μεχρι να δωσεις
X

Δημοσίευση από X »

Ειναι καλη επιλογα επαγγελματος η ς. τ. υ. α. αν ναι γιατι;

kyr_7

Δημοσίευση από kyr_7 »

X έγραψε: Ειναι καλη επιλογα επαγγελματος η ς. Τ. Υ. Α.αν ναι γιατι;

αν σου αρεσει πολυ η αεροπορια μια χαρα επιλογη ειναι
ziogas191
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ziogas191 »

X έγραψε:Ειναι καλη επιλογα επαγγελματος η ς. Τ. Υ. Α.αν ναι γιατι;

Η αεροπορια ειναι το καλυτερο σωμα σε σχεση με πεζικο και ναυτικο, ειναι ποιο ανθρωπινο και οργανωμενο κατα την αποψη μου.
NAITRON

Δημοσίευση από NAITRON »

Ειμαι αναμεσα σε σνδ μαχιμοι και ικαρων αλλα φοβαμαι για ικαρων οτι αμα με κοψουν στον αερα και παω εδαφους δεν θα εχω κυρος παροτι αξιωματικος ισχυει θελω τη γνωμη σας
kyr_7

Δημοσίευση από kyr_7 »

Εχεις κυρος αλλα οχι σαν του πιλοτου
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Το κυρος εξαρταται απο τον ανθρωπο και οχι απο τον πιλοτο, υπαρχουν και πιλοτοι στοκοι και πιλοτοι ανωτατοι αξιωματικοι μπλεγμενοι σε σκανδαλα, αν κοπεις θα γινεις ελεγκτης αεραμυνας
Γιάννης ΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Γιάννης ΣΣΑΣ »

Παιδιά καλησπέρα! Είμαι ο Γιάννης και θέλω να ρωτήσω κάτι. Μόνο η Ευελπίδων σας προκαλεί ως στρατιωτική σχολή; Εγώ είμαι απο τη ΣΣΑΣ και εχω να πω να κοιτατε και λιγο προς τα εκεί...
Άβαταρ μέλους
ar93
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ar93 »

Γιάννη δεν νομίζω πως δεν κοιτάνε και προς τα εκεί, απλά είναι πολύ πιο δύσκολο να μπεις στη ΣΣΑς, οπότε πολλοί την απορρίπτουν γι' αυτό τον λόγο!
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
Άβαταρ μέλους
PantelisGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από PantelisGR »

Απο ΣΤΥΑ η επομενη επιλογη ειναι Ικαρων οπως μου ειπαν σε προηγουμενο μηνυμα ετσι; Δεν υπαρχει κατι αλλο?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Φίλε για τις άλλες σχολές υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα, εκεί ρώτα ότι θέλεις
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Αλέξης »

Αν εννοείς σε αεροπορία υπάρχει η Ικάρων, η ΣΤΥΑ, και η ΣΙΡ (η οποία δεν παίρνει πάντα άτομα). Διαλέγεις και παίρνεις :p
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Οι σχολες της αεροποριας ειναι η ΣΤΥΑ και η ΣΥΔ για να βγεις υπαξιωματικος σμηνιας και φτανεις μεχρι αντισμηναρχος, η ΣΤΥΑ ειναι για τεχνικους και η ΣΥΔ για διοικητικους, επισης υπαρχει και η ΣΙΡ με αντιστοιχη εξελιξιμοτητα που παιρνει μονο οταν εχει αναγκη καθε 2-3 χρονια.Σχολες αξιωματικων ειναι η σχολη ικαρων που εχει τμημα ιπταμενων, τμημα μηχανικων και τμημα ελεγκτων αεραμυνας, ξεκινας απο ανθυποσμηναγος μεχρι αντιπτεραρχος και επισης υπαρχουν αξιωματικοι προελευσης ΣΣΑΣ οι οποιοι ειναι γιατροι, κτηνιατροι, φαρμακοποιοι, οδοντιατροι και οικονομολογοι με αντιστοιχη εξελιξη και ειδικοτητες δικαστικου, εφοδιασμου και μετεωρολογοι που μπαινουν στην αεροπορια μετα απο διαγωνισμο πτυχιουχων πανεπιστημιου.

chster
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από chster »

Παιδια, μηπως μπορει να μου πει κανεις τι να επιλεξω; ΣΜΥ ή ΣΣΕ και γιατι;
Εχω ακουσει οτι ΣΣΕ τα λεφτα ειναι 100 περισσοτερα (αν και δεν με νοιαζει) και οτι η εκπαιδευση ειναι παρα πολυ σκληρη! Τι μου προτεινετε;
ευχαριστώ!

guest έγραψε:παιδιά αν δεν περασω ΣΣΕ μαλλον θα παω σμυ. Τι λέτε, μπορει να μου πει καποιος πως ειναι εκει, και ποια η διαφορα απο την σςε;

πραγματικα φιλε εχω την ιδια απορια! Μακαρι να απαντησει καποιοσ...
Ελλην καταδρομεας
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Ελλην καταδρομεας »

Καλησπερα θα ηθελα να μαθω τα υπερ και τα κατα το να εισαι αξιωματικος/υπαξιωματικος στις ειδικες δυναμεις π. Χ. Στα 35 ενας απο ΣΜΥ θα ειναι λογικα ανθυπασπιστης και θα συμμετεχει σε ασκησεις και μπλα μπλα; Ενω στα 35 ενας ΣΣΕ θα ειναι ταγματαρχης και θα του εχουνε δωσει καμια διοικητικη θεση και θα ξυνεται ολη μερα; Ισχυουν αυτα κι αν οχι τοτε τι ισχυει

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης