1) ειναι αναλογως σε ποια ναυτιλιακη θα εισαι αλλα υπαρχουν μερικες που ειναι 9 μηνες υπηρεσια και καθεσαι 3 μηνες χωρις να πληρωνεσαι βεβαια αυτους τους μηνες. Αλλα ειναι αναλογως τη συμβαση.
2) Συνταξη παιρνεις αναλογα με τα χρονια υπηρεσιας, νομιζω το κατωτερο οριο για να βγεις στη συνταξη ειναι 15 χρονια και υπαρχει καποιος ειδικος υπολογισμος για το ποσο συνταξη θα παιρνεις, αναλογα και σε τι πλοιο εχεις δουλεψει.
3) Φοροαπαλλαγη δεν υπαρχει, απλα πληρωνεις πολυ χαμηλο φορο με συντελεστη 6% (παλια ηταν 3%).
4) Οσο για τη μυωπια επειδη εκανα προσφατα εξετασεις με μια φιλη μου που ειχε 2,5 και 2,70 την εκοψαν και ουτε για μηχανικο δεν την εστειλαν (αν και υποτιθεται περνας μηχανικος τι να πω). Μας εξετασαν αν μπορουμε να διακρινουμε τους αριθμους μακρια σε εναν πινακα κι αν εχουμε αχρωματοψια. Παντως ετσι οπως ηταν εκει στο ιατρειο η φιλη μου ανετα μπορουσε να αφησει τους φακους γιατι δεν την εξετασαν στα ματια. Αν πας μπορεις να πεις οτι θα κανεις λεηζερ ή κατι τετοιο κι οτι εβγαλες υψηλη βαθμολογια κτλ για να τους ψησεις. Αλλα και να σε περασουν νομιζω μολις τελειωσεις τη σχολη σε ξανακανουν εξετασεις και στα ματια κι αν δουν οτι δεν βλεπεις στο 1 μετρο πανε τζαμπα 4 χρονια.
Αυτα ξερω, τωρα αμα ξερει καποιος κατι αλλο που εχει τελειωσει τη σχολη θα στο πει να μαθω κι εγω αν εχω κανει καποιο λαθος...