Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
iokasti

Δημοσίευση από iokasti »

Εγω φετος θα παω ΑΕΝ και θα σου πω αυτα που εχω ακουσει που τα περισσοτερα ισχυουν πιστευω. Τα πραγματα εχουν ως εξης:
1) ειναι αναλογως σε ποια ναυτιλιακη θα εισαι αλλα υπαρχουν μερικες που ειναι 9 μηνες υπηρεσια και καθεσαι 3 μηνες χωρις να πληρωνεσαι βεβαια αυτους τους μηνες. Αλλα ειναι αναλογως τη συμβαση.
2) Συνταξη παιρνεις αναλογα με τα χρονια υπηρεσιας, νομιζω το κατωτερο οριο για να βγεις στη συνταξη ειναι 15 χρονια και υπαρχει καποιος ειδικος υπολογισμος για το ποσο συνταξη θα παιρνεις, αναλογα και σε τι πλοιο εχεις δουλεψει.
3) Φοροαπαλλαγη δεν υπαρχει, απλα πληρωνεις πολυ χαμηλο φορο με συντελεστη 6% (παλια ηταν 3%).
4) Οσο για τη μυωπια επειδη εκανα προσφατα εξετασεις με μια φιλη μου που ειχε 2,5 και 2,70 την εκοψαν και ουτε για μηχανικο δεν την εστειλαν (αν και υποτιθεται περνας μηχανικος τι να πω). Μας εξετασαν αν μπορουμε να διακρινουμε τους αριθμους μακρια σε εναν πινακα κι αν εχουμε αχρωματοψια. Παντως ετσι οπως ηταν εκει στο ιατρειο η φιλη μου ανετα μπορουσε να αφησει τους φακους γιατι δεν την εξετασαν στα ματια. Αν πας μπορεις να πεις οτι θα κανεις λεηζερ ή κατι τετοιο κι οτι εβγαλες υψηλη βαθμολογια κτλ για να τους ψησεις. Αλλα και να σε περασουν νομιζω μολις τελειωσεις τη σχολη σε ξανακανουν εξετασεις και στα ματια κι αν δουν οτι δεν βλεπεις στο 1 μετρο πανε τζαμπα 4 χρονια.

Αυτα ξερω, τωρα αμα ξερει καποιος κατι αλλο που εχει τελειωσει τη σχολη θα στο πει να μαθω κι εγω αν εχω κανει καποιο λαθος... Εικόνα
Marland

Δημοσίευση από Marland »

Καλημερα... Ζητω συγνωμη αν εχει απαντηθει ηδη η ερωτηση... Θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος σχετικα με το αν γινω κατοχος ναυτικου φυλλαδιου... Τι κατευθυνσεις εχω (πχ. Καμαρωτος, ναυτης... ) , σε τι μισθο κυμαινονται και γενικοτερα οτι θα επρεπε να γνωριζω... Και αν γνωριζεται ποτε γινονται τα μαθηματα σωστικων... Σας ευχαριστω εκ των προτερων... !
vagos

Δημοσίευση από vagos »

Γεια σας
Εχω να πω οτι οι απαντησεις του χρηστη greko ειναι πολυ κατατοπιστικες γενικα αλλα εχω μερικα σημεια στα οποια μου εχουν δημιουργηθει μερικες αποριες οποιος μπορει να μου λυσει.
Ειμαι 28 χρονων με πτυχιο μηχανολογου μηχανικου ΤΕΙ. Διαβασα παραπανω οτι για να μπω εμπορικο ναυτικο (σαν μηχανικος προφανεστατα) πρεπει να περασω τα εξης:
1. ΚΕΠ 1&2 (τι ειναι αυτο; )
2.12 μηνες υπηρεσια σαν δοκιμος μηχανικος
3. Σωστικα (; ) - τι ακριβως ειναι αυτο; Σεμιναρια;

Μετα απο τα παραπανω γινομαι πχ Γ' μηχανικος. Μετα τι ομως; Πρεπει να ψαξω να βρω ναυτιλιακη να με παρει; Δε μπορω να παω εκει που εκανα δοκιμος ας πουμε;
Μια αλλη απορια ειναι, μετα τι προοπτικες υπαρχουν; Δηλαδη οκ γινομαι Γ' μηχανικος, σε μερικα χρονια φτανω μεχρι και Α'μηχανικος; Κατι που αναφερατε παραπανω για αρχιμηχανικους στη στερια τι παιζει με αυτο;

Τελος μιας και συζητηθηκε ακριβως πιο πανω, παιζει ρολο αν εχεις μυωπια στους μηχανικους; Γιατι εχω 5 και 5,5. Φοραω φακους βεβαια.

Ευχαριστω εκ των προτερων
onelife
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από onelife »

Έχω διαβάσει τα περισσότερα πόστ σου μέχρι τώρα greko_27.
Παρόλα αυτά δεν κατάλαβα αν οι περίπου δώδεκα ώρες εργασίας του μηχανικού έχουν διαλείμματα, αν είναι όλες στο μηχανοστάσιο και γενικά που αναλώνει τον περισσότερο χρόνο του π. Χ. Βλέπει καθόλου κόσμο εκτός από τους υπόλοιπους μηχανικούς τις ώρες εργασίας του ή είναι ταμπουρωμένος στο μηχανοστάσιοΕικόνα. Στο μηχανοστάσιο παλεύετε ο θόρυβος από τις μηχανές ή όχι (οι οτοασπίδες
προσφέρουν τίποτα) ; Σε χώρους θορύβου παραμένει συνήθως για μεγάλα χρονικά διαστήματα (π. Χ.45 λεπτά) ;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

vagos έγραψε:Γεια σας
Εχω να πω οτι οι απαντησεις του χρηστη greko ειναι πολυ κατατοπιστικες γενικα αλλα εχω μερικα σημεια στα οποια μου εχουν δημιουργηθει μερικες αποριες οποιος μπορει να μου λυσει.
Ειμαι 28 χρονων με πτυχιο μηχανολογου μηχανικου ΤΕΙ. Διαβασα παραπανω οτι για να μπω εμπορικο ναυτικο (σαν μηχανικος προφανεστατα) πρεπει να περασω τα εξης:
1. ΚΕΠ 1&2 (τι ειναι αυτο;)
2.12 μηνες υπηρεσια σαν δοκιμος μηχανικος
3. Σωστικα (;) - τι ακριβως ειναι αυτο; Σεμιναρια;

Μετα απο τα παραπανω γινομαι πχ Γ' μηχανικος. Μετα τι ομως; Πρεπει να ψαξω να βρω ναυτιλιακη να με παρει; Δε μπορω να παω εκει που εκανα δοκιμος ας πουμε;
Μια αλλη απορια ειναι, μετα τι προοπτικες υπαρχουν; Δηλαδη οκ γινομαι Γ' μηχανικος, σε μερικα χρονια φτανω μεχρι και Α'μηχανικος; Κατι που αναφερατε παραπανω για αρχιμηχανικους στη στερια τι παιζει με αυτο;

Τελος μιας και συζητηθηκε ακριβως πιο πανω, παιζει ρολο αν εχεις μυωπια στους μηχανικους; Γιατι εχω 5 και 5,5. Φοραω φακους βεβαια.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Για οσους ειναι αποφοιτοι των ΑΕΙ-ΕΜΠ (Μηχανολογοι-μηχανικοι) και ΤΕΙ (Μηχανολογοι-Μηχανικοι) εας τηλεφωνησουν ή να πανε οι ιδιοι στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ στον ΠΕΙΡΑΙΑ 2ας Μεραρχίας 18, ΤΚ.18535, για το πως θα μπορεσουν να βγαλουν διπλωμα Μηχανικου Γ' Ταξεως, Ναυτικο φυλλαδιο και Πτυχιο Σωστικων και Πυροσβεστικων Μεσων, χωρις να χρειαζεται να φοιτησουν στις ΑΕΝ. Τηλεφωνα πληροφοριες στο:2104191435

ΥΓ. Θα βρειτε ολες τις πληροφοριες που θελεται, οποτε καλο θα ηταν να μην επαναλαμβανονται οι ιδιες ερωτησεις
MANOLIS

Δημοσίευση από MANOLIS »

Παιδια... Φετος θα παω β λυκειου σε επαλ... Στοχος μου ειναι το εμπορικο ναυτικο... Τι ειδικοτητα να παρω στο επαλ?
Άβαταρ μέλους
nikolaoy
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nikolaoy »

Ειμαι 16 κανω αυτονομες καταδυσεις αγαπαω την θαλασσα πιο πολυ και απο την κοπελα μου...

Θελω να μπω αστηνομια ή σμυν αλλα ειναι υψηλες βασεις για εμενα ετσι το παω στο εμπορικο ναυτικο

Εχω μια ερωτησεις να σας κανω.

Αφου αποφοιτησεις απο την αεν Ως ανθυποπλοίαρχος Μετα ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια;

ilias

Δημοσίευση από ilias »

Για σας λεγομαι Ηλιας και ενδιαφερομαι για εμπορικο ναυτικο. Σχετικα με το λοουερ ειναι απαραίτητο; Ποσα μορια χρειαζεται για μηχανικος και ποσα για πλοιαρχος;

Maria

Δημοσίευση από Maria »

MANOLIS έγραψε:Παιδια... Φετος θα παω β λυκειου σε επαλ... Στοχος μου ειναι το εμπορικο ναυτικο... Τι ειδικοτητα να παρω στο επαλ;

Στο εμπορικο ναυτικο απο επαλ μπορεις να περασεις απο τις ειδικοτητες:; Οικονομιας και Διοικησης, Μηχανολογικου και Οχηματων, Ηλεκτρολογικου, Ηλεκτρονικου, Πληροφορικησκαι Δικτυων Η/Υ, Ναυτικου Πλοιαρχων και Μηχανικων.
Εγω περασα απο Οικονομιας και Διοικησης.
Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Commander »

Γεια σας,ξερω πως οταν βγεις απο την σχολη κανεις συμβαση με μια εταιρια και λειπεις πολυ καιρο στη θαλασσα. Ηθελα να ρωτησω αν κανεις 8 μηνη συμβαση, τους υπολοιπους μηνες του χρονου τι κανεις, καθεσε; Επισης ηθελα να ρωτησω αν για το δοκιμιλικι στη σχολη χρειαζεται να βρεις μονος σου εταιρια; Αν δεν βρεις τι γινεται χανεις το εξαμηνο; Τελος ηθελα να μαθω αν ειναι ευκολο να πιασεις δουλεια σε επιβατηγο και οχι σε γκαζαδικο...

ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

Commander έγραψε:Γεια σας,ξερω πως οταν βγεις απο την σχολη κανεις συμβαση με μια εταιρια και λειπεις πολυ καιρο στη θαλασσα. Ηθελα να ρωτησω αν κανεις 8 μηνη συμβαση, τους υπολοιπους μηνες του χρονου τι κανεις, καθεσε; Επισης ηθελα να ρωτησω αν για το δοκιμιλικι στη σχολη χρειαζεται να βρεις μονος σου εταιρια; Αν δεν βρεις τι γινεται χανεις το εξαμηνο; Τελος ηθελα να μαθω αν ειναι ευκολο να πιασεις δουλεια σε επιβατηγο και οχι σε γκαζαδικο...

ευχαριστω

Μετα απο 8 μηνες συμβαση καθεσε 3 μηνες για να ηρεμησεις και να δεις τους δικους σου... Απλα κανεις τους υπολογισμους σου... Δηλαδη ενας Β μηχανικος σε γκαζαδικο με περιπου 8200 (βαζω τα λιγοτερα για γκαζαδικο) το μηνα Χ 8 μηνες = 65600 καθαρα. Νομιζω οτι ειναι αρκετα για να περασεις τους 3 μηνες ανεργος... Μονος σου βρισκεις εταιρεια για να μπαρκαρεις σαν δοκιμος... ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ... Εαν δεν βρεις χανεις το Β' θεωρητικο εξαμηνο... Ή κανεις μια αιτηση στο υπουργειο ΥΘΥΝΑΛ για να συνεχισεις στο β θεωρητικο εξαμηνο οπου εξηγεις τους λογους για τους οποιους δεν μπαρκαρες. ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ... Και δυσκολα μπορεις να βρεις... Στα μποντοπορα δεν υπαρχει προβλημα
Tserki
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Tserki »

Καλησπέρα παιδιά διάβασα όλο το φόρουμ παρόλα αυτά δεν γίνεται μεγάλη αναφορά στις μεταπτυχιακές δυνατότητες της ΑΕΝ μηχανικών. Φοιτώ στο Β εξάμηνο και έχω διαβάσει για κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα Ναυπηγών-Μηχανολόγων Μηχανικών. Είναι δυνατό απο ΑΕΝ να πάω στο ΕΜΠ στο συγκεκριμένο τμήμα; Επίσης υπάρχει ένα μεταπτυχιακό τμήμα στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, εάν έχω αυτό το πτυχίο θα έχω τις ίδιες δυνατότητες για στεριά όπως με το πτυχίο Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

PILOT
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από PILOT »

Ενας ιδιωτης που δεν εχει με το εμπορικο ναυτικο καμια σχεση πως μπορει να καταταγει. Ακουω μερικους που λενε θα παω στα καραβια με ποιον τροπο γινεται; Με συνχωριτε αλλα ειμαι ασχετος πανω στο θεμα αυτο.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

H συρρίκνωση της ελληνικής σημαίας στην ελληνική ναυτιλία και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στα πλοία, είναι οι κύριες αιτίες της μείωσης του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων κατά περίπου 15.000 άτομα.
ΠΝΟ: Χάθηκαν 15.000 θέσεις εργασίας

Αυτό διαπιστώνεται στο Τακτικό Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με την έγκριση του Απολογισμού Έργου της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για το 2011 και την έγκριση του προγραμματισμού Δράσης για το 2012.

πηγή
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης