Προκηρυξη και όχι προκυρηξη

Εδώ μπορείτε να αναφέρετε προβλήματα με τη λειτουργία του φόρουμ και του site, αλλά και να προτείνετε βελτιώσεις
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Κοίταζα τις προάλλες διάφορα στατιστικά για το site και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, όπου διαπίστωσα κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Σύμφωνα με το Google, τον τελευταίο μήνα στον φόρουμ αυτό έφτασαν άνθρωποι που αναζητούσαν πληροφορίες για "προκηρυξεις" και "προκυρηξεις". Η πρώτη λέξη είναι σωστά ορθογραφημένη, ενώ η δεύτερη είναι λάθος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έγιναν 3600 αναζητήσεις για "προκυρηξη" ή άλλες φράσεις που περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη λέξη (για παράδειγμα "προκυρηξη για λιμενικό", ενώ μόλις 210 (!) για το σωστό "προκηρυξη". Εξίσου τρομερό (αν και αναμενόμενο για μένα) είναι ότι κανένας σχεδόν δεν χρησιμοποιεί τόνους. Ακόμη πιο νόστιμο είναι το γεγονός ότι 210 άτομα (όσοι δηλαδή γνωρίζουν Τη σωστή ορθογραφία της λέξης) αναζητούν χρησιμοποιώντας τη λέξη - κρατηθείτε - "prokiriksi".

Ιδιαίτερα δημοφιλείς οι αναζητήσεις για προκυρηξεις 2010 και προκυρηξεις 2011 , όπως επίσης για εποπ προκυρηξη 2011 , λιμενικο σωμα προκυρηξη 2011 , δημοτικη αστυνομια προκυρηξη 2010 , προκυρηξη πυροσβεστικης 201 0 αλλά και λιμενικο προκυρηξη , δημοτικη αστυνομια προκυρηξη 2011 και λοιπά.

Και η ερώτηση είναι. Εσείς, τι 'μορφές' της λέξης προκήρυξη χρησιμοποιήσατε για να βρείτε το φόρουμ αυτό; Μην ντρέπεστε, όλοι κάνουμε λάθη... Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Greek_Army »

Εγώ το πρώτο πάντως.Εικόνα
Andrikoss
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Andrikoss »

Εγω το δευτερο Εικόνα
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Εντάξει η ορθογραφία της λέξης προκήρυξη μας μάρανε, εδώ την αλφάβητο δεν γνωρίζουμε.

Για την κατακρεούργηση της γλώσσας μας δεν μιλάει κανείς, αλλά για την κάρτα του πολίτη, το bar-code και το σχέδιο του θεού πρώτοι και λαλίστατοι μερικοί.

Για τον Κύπριο που ζητά κατάργηση 3 γραμμάτων κάνουν όλοι μόκο, ακαδημαϊκοί, παπάδες, πολιτικοί του πατριωτικού μπλοκ (ή ""πατριωτικού μπλοκ""), δημοσιογράφοι, καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές κ. Ο. Κ.

Α-φ-α-σ-ί-α!

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Πιστευω, οσο καλος και να ειναι καποιος στην ορθογραφια, γραφοντας στον Η/Υ το μυαλο μπερδευεται, η προκηρυξη ειναι ψηγμα μπροστα στα ορθογραφικα λαθη που βλεπεις εδω μεσα, χωρις να εχω καμια διαθεση να κατηγορησω καποιους που ισως κανουν λαθη λογω βιασυνης η κεκτημενης ταχυτητας και σε αλλα fora θα δειτε πολυ χειροτερα οχι μονο ορθογραφικα αλλα και συντακτικα λαθη

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

roverr24 έγραψε:... αλλα και συντακτικα λαθη
καλα... τα συντακτικα εδω μεσα ειναι... ειναι φορες δεν καταλαβαινω τι ρωταει η τι θα ηθελε να ρωτησει ο ποιητης η που δημιουργουνται παρεξηγησεις γιατι ο αλλος δεν ξερει βασικη συνταξη του 3του προσωπου η της υποθεσης...
Άβαταρ μέλους
electrolisa
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από electrolisa »

Για να πω την αληθεια το 2ο, παρ' ολ' αυτα το google αμεσως με διορθωσε και απο την πρωτη στιγμη εμαθα το σωστο...
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Signaller »

Εγώ το πρώτο θα έβαζα ! Κηρύττω είναι το ρήμα
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Βασικά, η συγκεκριμένη λέξη (προκήρυξη) έχω παρατηρήσει ότι γράφεται ανορθόγραφα ακόμη και από πολύ μορφωμένους χρήστες. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση με την προκύρηξη.

Ωστόσο εμένα απλά μου έκανε εντύπωση πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά υπέρ του λάθος τρόπου γραφής.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ώς εμπνευστής της λέξεως προκήρυξη, δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω τέτοιο λάθος.

Εγώ ήμουν αυτός που πρώτος πληκτρολόγησε την συγκεκριμένη λέξη στο google (; ) είπαμε;Εικόνα
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από billaras »

Ξεχασες κατι! Υπαρχουν τεμπεληδες (δεν ξερω κανεναν τετοιο :D) που απλα γραφουμε την αρχη της λεξης και βγαινει ενα μενου και διαλεγουμε ενα στην τυχη
οσο αφορα την ορθογραφια πιο πολυ στους τονους και λιγοτερο στην ορθογραφια δεν μπορω να πειθαρχησω γραφοντας στο pc ή στο κινητο ή οπου αλλου εκτος απο το χερακι μου στο χαρτι
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Προκυρηξη! Ετσι το γραφω. Χρησιμοποιω τον λαθος τροπο. Ειναι σωστη η παρατηρηση του yandr.
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Παντα σωστα την εγραφα κ την γραφω διοτι μας ειχαν μαθει το κολπακι στο σχολειο πρωτα στο αλφαβητο ειναι το "η" κ μετα το "υ", κ απο τοτε μου ειχε μεινει κ το εγραφα παντοτε σωστα, προκηρυξη
Dum spiro spero
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Η illy το γράφει λάθος παιδιά.

Ήδη απο τότε που πήγαινε σχολείο.Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

D.Y.K έγραψε:Η illy το γράφει λάθος παιδιά.

Ήδη απο τότε που πήγαινε σχολείο.Εικόνα

Εικόνα Αλιμονο ολων μας εαν το εγραφε λαθος θα ημασταν για φουντο ολοι Εικόνα

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης