Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2010)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
HellenicEagle
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από HellenicEagle »

Όσοι έχετε πληροφορίες για την κατάταξη στο πυροσβεστικό σώμα και γενικά ότι αφορά αύτο, παρακαλώ να τις κάνετε Post σε αυτό το θέμα. Ίσως φανούν χρήσιμες σε μερίκους, ευχαριστώ
andybgr
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από andybgr »

Εγώ απλά θέλω να ρωτήσω το εξής... Γτ στο πυροσβεστικό σώμα οι αθλητικές δοκιμασιες είναι πιο δύσκολες απο αυτές στις ειδικές δυνάμεις για εποπ;
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Jrhellas »

Εγω andy θα "τολμησω" μια απαντηση χωρις βεβαια να ειναι απολυτο.

Ποτε δεν ειχα ακουσει πως τα ορια για την ΠΥ ειναι αυστηροτερα ομως προσπαθωντας να βρω μια δικαιολογια για αυτο σκεφτομαι το εξης:

Ο υποψηφιος για ΕΠΟΠ αρκει να εχει μια σχετικα καλη φυσικη κατασταση και στην συνεχεια μεσα στην μοναδα με την συνεχη εκπαιδευση την βελτιωνει. Αλλωστε με την ελειψη δυναμικου που υπαρχει αν βαλουν πιο δυσκολα ορια θα μεινουν μονοι τουςΕικόνα.

Απο την αλλη μερια στην ΠΥ οταν μπει καποιος δεν εχει και τοσες ευκαιριες βελτιωσης μια και εκει η εκαιδευση δεν εχει να κανει τοσο με την φυσικη κατασταση οσο με την αντιμετωπιση πυρκαιων και αλλων καταστροφων.

Αρα εκει η εισαι ετοιμος να πολεμησεις για να σωσεις αλλους αλλα και την ζωη σου η οχι...

Μια σκεψη και μονο κατεθεσα και φυσικα δεν ξερω αν ειναι αυτοι οι πραγματικοι λογοι...

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
andybgr
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από andybgr »

ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου... Γτ και εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου...

έστω όμως και με αυτήν την λογική πάλι δε στέκει... Τότε γιατι έχουν αθλητικές δοκιμασίες αφού δεν μπορούν να τους κρατήσουν fit;

εγώ πιστεύω πως όλα τα σωματα ασφαλείας θα πρέπει να έχουν το προσωπικό τους fit...

Άβαταρ μέλους
-erased-
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από -erased- »

Η απάντηση είναι η γνωστή... Ζούμε στην Ελλάδα! Εικόνα
λοιπόν για την σχολή ανθυποπυραγών που ξέρω, η εισαγωγή γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά υποψήφιοι μπορεί να είναι μόνο:
-πυροσβέστες, πυρονόμοι, αρχιπυροσβέστες ηλικίας μέχρι και 35 ετών.
-ιδιώτες απόφοιτοι των Ανωτάτων σχολών (ΑΕΙ): Χημικών Μηχανικών - Πυρομηχανικών - Χημείας - Φυσικής - Μαθηματικών - Γεωλογίας - Μηχανολόγων - Μηχανικών - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών - Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής - Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Δασολόγων Φυσικού Περιβάλλοντος - Πολιτικών Μηχανικών - Νομικής (Τμήμα Νομικό) - Οικονομικών Επιστημών - Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ηλικίας μέχρι και 30 ετών.

Έτσι εξηγείται και η χαμηλή βάση που έχει κάθε χρόνο η σχολή Εικόνα (γύρω στα 11,000 μόρια)

Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Toυς γεωπόνους δεν τους θέλουνε;
Άβαταρ μέλους
-erased-

Δε βλέπω γεωπόνους στον ορίζοντα.
Πάντως είναι πολύ καλή ευκαιρία αυτή η σχολή. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι λίγα παιδιά θα διαλέξουν μετά την αποφοίτηση τους από το λύκειο να γίνουν πυροσβέστες... Να κάτσουν δύο χρόνια στο σώμα... Και μετά να δηλώσουν προτίμηση για τη σχολή (και ίσως να ξαναδώσουν πανελλήνιες αν χρειαστεί). Δηλαδή θέλει μια ηλικία 20+. Αλλιώς η σχολή θα ήταν πολύ πιο εκλεκτή νομίζω. Εγώ πάντως θα την είχα στις πρώτες επιλογές μου.
HellenicEagle
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από HellenicEagle »

Τα δύο πρώτα χρόνια στο σώμα πρίν δώσεις εξετάσεις για ανθυποπυραγών, είσαι στην Αθήνα;
tolios
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από tolios »

Παιδια να ρωτησω κατι; Για να γινεις μονιμος πυροσβεστης τι ακριβως χρειαζεται να 'κατεχεις'; Θελω να πω υπαρχουν καποια στανταρ; Γιατι εγω προσωπικα ξερω ενα παιδι το οποιο απλα τελειωσε την σχολη του... Τεφα... Και μπηκε στην πυροσβεστικη χωρις να εχει κατι αλλο... Ενω αντιθετα ξερω και καποιον αλλο ο οποιος ειναι 7 χρονια εποχιακος και δεν τον εχουν παρει ακομα σαν μονιμο; Παιζει και εδω το μεσο μεγαλο ρολο; Αν γνωριζει καποιος... Ευχαριστω προκαταβολικα...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από D.Y.K »

Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου!

Υπαρχει περιπτωση ή εχει ακουστει για προσληψεις στην πυροσβεστικη τιποτα;
Άβαταρ μέλους
-erased-

Όχι τίποτα. Μόνο οι 22 θέσεις για πτυχιούχους προγραμματιστές Η/Υ, νομικής και κάτι άλλα ΑΕΙ.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σκεφτηκα μηπως τωρα που πλησιαζει το καλοκαιρι ειχα αναγκη απο στελεχωση!

Τελος παντων Σ'ευχαριστω Αγορινα Εικόνα
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Marina2 »

-erased- έγραψε:Η απάντηση είναι η γνωστή... Ζούμε στην Ελλάδα! Εικόνα
λοιπόν για την σχολή ανθυποπυραγών που ξέρω, η εισαγωγή γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά υποψήφιοι μπορεί να είναι μόνο:
-πυροσβέστες, πυρονόμοι, αρχιπυροσβέστες ηλικίας μέχρι και 35 ετών.
-ιδιώτες απόφοιτοι των Ανωτάτων σχολών (ΑΕΙ) : Χημικών Μηχανικών - Πυρομηχανικών - Χημείας - Φυσικής - Μαθηματικών - Γεωλογίας - Μηχανολόγων - Μηχανικών - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών - Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής - Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Δασολόγων Φυσικού Περιβάλλοντος - Πολιτικών Μηχανικών - Νομικής (Τμήμα Νομικό) - Οικονομικών Επιστημών - Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ηλικίας μέχρι και 30 ετών.

Έτσι εξηγείται και η χαμηλή βάση που έχει κάθε χρόνο η σχολή Εικόνα (γύρω στα 11,000 μόρια)

Να ρωτησω κατι! Εγω Τωρα τελειωνω πληροφορική. Μπορω να κάνω τα χαρτια μου με το 10% για την σχολή ανθυποπυραγων (χωρις βεβαια να παω να δωσω μαθηματα); Και αν ναι, το υψος για τις γυναικες ποσο ειναι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μαρινα1 για το τελευταιο που ρωτησες νομιζω πως ειναι 1.70 για αντρες και γυναικες οπως και στους ειδικους φρουρους, τωρα αν κανω λαθος ας με διαψευσει καποιος αλλος!
Άβαταρ μέλους
-erased-

Δ. Υ. Κ έγραψε:Σκεφτηκα μηπως τωρα που πλησιαζει το καλοκαιρι ειχα αναγκη απο στελεχωση!

Τελος παντων Σ'ευχαριστω Αγορινα Εικόνα

Μπααα. Ειδικά τώρα που ψάχνουν για λεφτά από παντού θα μας αφήσουν να καούμε κυριολεκτικά Εικόνα
Και πού καλοκαίρι; Στα μέρη μου χιονίζει αυτές τις μέρες!Εικόνα
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: niasimas και 8 επισκέπτες