Κοίταζα τις προάλλες διάφορα στατιστικά για το site και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, όπου διαπίστωσα κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Σύμφωνα με το Google, τον τελευταίο μήνα στον φόρουμ αυτό έφτασαν άνθρωποι που αναζητούσαν πληροφορίες για "προκηρυξεις" και "προκυρηξεις". Η πρώτη λέξη είναι σωστά ορθογραφημένη, ενώ η δεύτερη είναι λάθος.
Το εντυπωσιακό είναι ότι έγιναν 3600 αναζητήσεις για "προκυρηξη" ή άλλες φράσεις που περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη λέξη (για παράδειγμα "προκυρηξη για λιμενικό", ενώ μόλις 210 (!) για το σωστό "προκηρυξη". Εξίσου τρομερό (αν και αναμενόμενο για μένα) είναι ότι κανένας σχεδόν δεν χρησιμοποιεί τόνους. Ακόμη πιο νόστιμο είναι το γεγονός ότι 210 άτομα (όσοι δηλαδή γνωρίζουν Τη σωστή ορθογραφία της λέξης) αναζητούν χρησιμοποιώντας τη λέξη - κρατηθείτε - "prokiriksi".
Εντάξει η ορθογραφία της λέξης προκήρυξη μας μάρανε, εδώ την αλφάβητο δεν γνωρίζουμε.
Για την κατακρεούργηση της γλώσσας μας δεν μιλάει κανείς, αλλά για την κάρτα του πολίτη, το bar-code και το σχέδιο του θεού πρώτοι και λαλίστατοι μερικοί.
Για τον Κύπριο που ζητά κατάργηση 3 γραμμάτων κάνουν όλοι μόκο, ακαδημαϊκοί, παπάδες, πολιτικοί του πατριωτικού μπλοκ (ή ""πατριωτικού μπλοκ""), δημοσιογράφοι, καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές κ. Ο. Κ.
Πιστευω, οσο καλος και να ειναι καποιος στην ορθογραφια, γραφοντας στον Η/Υ το μυαλο μπερδευεται, η προκηρυξη ειναι ψηγμα μπροστα στα ορθογραφικα λαθη που βλεπεις εδω μεσα, χωρις να εχω καμια διαθεση να κατηγορησω καποιους που ισως κανουν λαθη λογω βιασυνης η κεκτημενης ταχυτητας και σε αλλα fora θα δειτε πολυ χειροτερα οχι μονο ορθογραφικα αλλα και συντακτικα λαθη
καλα... τα συντακτικα εδω μεσα ειναι... ειναι φορες δεν καταλαβαινω τι ρωταει η τι θα ηθελε να ρωτησει ο ποιητης η που δημιουργουνται παρεξηγησεις γιατι ο αλλος δεν ξερει βασικη συνταξη του 3του προσωπου η της υποθεσης...
Βασικά, η συγκεκριμένη λέξη (προκήρυξη) έχω παρατηρήσει ότι γράφεται ανορθόγραφα ακόμη και από πολύ μορφωμένους χρήστες. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση με την προκύρηξη.
Ωστόσο εμένα απλά μου έκανε εντύπωση πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά υπέρ του λάθος τρόπου γραφής.
Ξεχασες κατι! Υπαρχουν τεμπεληδες (δεν ξερω κανεναν τετοιο :D) που απλα γραφουμε την αρχη της λεξης και βγαινει ενα μενου και διαλεγουμε ενα στην τυχη οσο αφορα την ορθογραφια πιο πολυ στους τονους και λιγοτερο στην ορθογραφια δεν μπορω να πειθαρχησω γραφοντας στο pc ή στο κινητο ή οπου αλλου εκτος απο το χερακι μου στο χαρτι
Παντα σωστα την εγραφα κ την γραφω διοτι μας ειχαν μαθει το κολπακι στο σχολειο πρωτα στο αλφαβητο ειναι το "η" κ μετα το "υ", κ απο τοτε μου ειχε μεινει κ το εγραφα παντοτε σωστα, προκηρυξη