Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Lakaontas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Lakaontas »

Φίλε grekoσε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Από το siteτου υπουργείου κατέβασα τα απαραίτητα pdfκαι έχω σκοπό μέσα στην εβδομάδα να πάρω τηλέφωνο τόσο στο υπουργείο όσο και στην διεύθυνση ναυτικών μητρώων στον Πειραιά. Όταν μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά θα τις ποστάρω εδώ για να υπάρχουν να τις διαβάζει όποιος τον ενδιαφέρει.

greko_27 έγραψε: Αλλα για να γινει αυτο "εαν δεν λερωθεις" με λιγα λογια ''δεν γινεις λαδοποντικος'', δεν δειξεις ορεξη και θεληση τζαμπα ο κοπος...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που θέλω να κάνω αυτή την κίνηση. Καλή η θεωρία και ότι έχω δει από μόνος μου αλλά θεωρώ πως αν βουτήξω και στα βαθιά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) θα έχω πραγματοποιήσει έναν πολύ καλό συνδυασμό.

Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Οι καιρικές συνθήκες που παρουσιάζονται στα παρακάτω video, συναντώνται συχνά στα ταξίδια;

Καλά ειδικά με το επόμενο για να είμαι ειλικρινής τους ζήλεψα λίγο.

Ειλικρινά σε τέτοιες καιρικές συνθήκες τι συμβαίνει στο μηχανοστάσιο με τους μηχανικούς;

Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Γειά σας! Είμαι στην τρίτη λυκείου φέτος και έχω αποφασίσει να παω στις ΑΕΝ. Εχω διαβάσει ολόκληρο το post και γενικά μου φάνηκε πάρα πολύ χρήσιμο και ενημερωτικό. Με βοήθησε να πάρω την αποφασή μου. Μια ερώτηση έχω μόνο. Είδα οτι σαν δόκιμος στα ταξιδια που θα πάω (β' και δ' εξάμηνο) πληρώνεσαι με 630 και 1070 αντιστοιχα. Οταν ομως θα είμαι μεσα στις ΑΕΝ θα παίρνω έστω και λίγα χρήματα όπως στις Σχολές Αστυφυλάκων ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

Kostas έγραψε:Γειά σας! Είμαι στην τρίτη λυκείου φέτος και έχω αποφασίσει να παω στις ΑΕΝ. Εχω διαβάσει ολόκληρο το post και γενικά μου φάνηκε πάρα πολύ χρήσιμο και ενημερωτικό. Με βοήθησε να πάρω την αποφασή μου. Μια ερώτηση έχω μόνο. Είδα οτι σαν δόκιμος στα ταξιδια που θα πάω (β' και δ' εξάμηνο) πληρώνεσαι με 630 και 1070 αντιστοιχα. Οταν ομως θα είμαι μεσα στις ΑΕΝ θα παίρνω έστω και λίγα χρήματα όπως στις Σχολές Αστυφυλάκων ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

μεσα στις αεν δεν θα πληρωνεσαι... Θα πληρωθεις οταν θα κανεις τα μπαρκα σου και τα λεφτα κυμαινονται απο 1000 εως και 2000 για τους πρωτομπαρκους δοκιμους και 1500 εως 2500 για τους δευτερομπαρκους... εξαρταται βεβαια απο την ναυτιλιακη εταιρεια, απο το ειδος του πλοιου και την συλλογικη συμβαση που θα υπογραψεις... βεβαια ενα ποσοστο των χρηματων που θα παιρνεις θα ειναι επιδοτουμενο απο την ευρωπαικη ενωση...
...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Lakaontas έγραψε:Φίλε grekoσε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Από το siteτου υπουργείου κατέβασα τα απαραίτητα pdfκαι έχω σκοπό μέσα στην εβδομάδα να πάρω τηλέφωνο τόσο στο υπουργείο όσο και στην διεύθυνση ναυτικών μητρώων στον Πειραιά. Όταν μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά θα τις ποστάρω εδώ για να υπάρχουν να τις διαβάζει όποιος τον ενδιαφέρει.

greko_27 έγραψε: Αλλα για να γινει αυτο "εαν δεν λερωθεις" με λιγα λογια ''δεν γινεις λαδοποντικος'', δεν δειξεις ορεξη και θεληση τζαμπα ο κοπος...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που θέλω να κάνω αυτή την κίνηση. Καλή η θεωρία και ότι έχω δει από μόνος μου αλλά θεωρώ πως αν βουτήξω και στα βαθιά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) θα έχω πραγματοποιήσει έναν πολύ καλό συνδυασμό.

Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Οι καιρικές συνθήκες που παρουσιάζονται στα παρακάτω video, συναντώνται συχνά στα ταξίδια;

Καλά ειδικά με το επόμενο για να είμαι ειλικρινής τους ζήλεψα λίγο.

Ειλικρινά σε τέτοιες καιρικές συνθήκες τι συμβαίνει στο μηχανοστάσιο με τους μηχανικούς;

Καλα στο δευτερο βιντεο αυτοι πανε για φουντοΕικόναΕικόναΕικόνα... Και δεν μου εχει τυχει ποτε ευτυχως δηλαδη... Τωρα στο πρωτο βιντεο σε πολυ χειροτερη κατασταση βρεθηκα με ενα 150αρι γκαζαδικο (150000 τονων double hall) το οποιο ειναι παρα πολυ μεγαλυτερο απο το φορτηγακι του βιντεου... Και εμεις δουλευαμε κανονικα στο μηχανοστασιο! ... Εικόνα
ΥΓ.1) εαν ζαλιζεσαι υπαρχουν και δραμαμινες στο πλοιοΕικόναΕικόνα
2) Η ζωη στα καραβια ειναι για τους καπεταναιους... Θα το καταλαβεις οταν θα μπαρκαρειςΕικόνα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Μεταφέρθηκαν μηνύματα στο θέμα για τις ΑΕΝ
Ηλεκτρολογος

Δημοσίευση από Ηλεκτρολογος »

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικος απο Πολυτεχνείο. Μπορώ να μπώ στο ΕΝ σαν ηλεκτρολόγος; Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθουν; Τα χρήματα είναι αντίστοιχα με αυτα που λαμβάνουν οι μηχανικοί προερχόμενοι απο τις ΑΕΝ?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Ηλεκτρολογος έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικος απο Πολυτεχνείο. Μπορώ να μπώ στο ΕΝ σαν ηλεκτρολόγος; Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθουν; Τα χρήματα είναι αντίστοιχα με αυτα που λαμβάνουν οι μηχανικοί προερχόμενοι απο τις ΑΕΝ;

1) Μπορώ να μπώ στο ΕΝ σαν ηλεκτρολόγος;
Kαι βεβαια μπορεις αλλα μονο για τα ποσταλια (εντος ελλαδος) και πανω απ'ολα να εχεις ακρες, δηλαδη κανα βυσματακι απο ναυτιλιακη εταιρεια.
2) Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθουν;
Θα πρεπει αν πας στο κοντινοτερο λιμεναρχειο της περιοχης σου και να ρωτησεις τι δικαιολογητικα χρειαζονται για την εκδοση ναυτικου φυλλαδιου.Mπορεις και να κοιταξεις και εδω: http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=23886
Eπισης τα δικαιολογητικα που χρειαζονται για την εκδοση του διπλωματος ηλεκτρολογου ΕΝ μπορεις και να τα δεις εδω: http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=23949
Η διαδικασια ειναι η εξης:Θα βγαλεις πρωτα τη σχολη πυροσβεστικων και σωστικων μεσων (10 με 15 μερες) και μετα τις επιτυχεις σου εξετασεις θα εχεις στα χερια σου το πιστοποιητικο σωστικων και πυροσβεστικων μεσων. Μετα απο τις υγειονομικες εξετασεις θα καταθεσεις τα χαρτια σου για την εκδοση ναυτικου φυλλαδιου. Απο τη στιγμη που θα εχεις στα χερια το ναυτικο σου φυλλαδιο θα πρεπει να βρεις εταιρεια ωστε να μπαρκαρεις σαν δοκιμος ηλεκτρολογος.Μετα το περας της χρονικης διαρκειας της θαλλάσιας υπηρεσιας που απαιτειται για την εκδοση του διπλωματος ηλεκτρολογου ΕΝ (την οποιαν δεν γνωριζω ποση πρεπει να ειναι) τοτε θα πρεπει εφ 'οσον κριθεις καταλληλος (υγειονομικα) απο την ΑΝΥΕ να καταθεσεις τα απαραιτητα δικαιολογητικα για την εκδοση του διπλωματος ηλεκτρολογου ΕΝ. Βεβαια το καλυτερο απ'ολα αυτα ειναι να εχεις βρει ηδη ναυτιλιακη εταιρεια αλλα οι θεσεις ειναι ηδη κορεσμενες και ειναι δυσκολα να βρεις κενη θεση.
3) Τα χρήματα είναι αντίστοιχα με αυτα που λαμβάνουν οι μηχανικοί προερχόμενοι απο τις ΑΕΝ;
Δεν ειναι αντιστοιχα με του Α', πρωτοδευτερου και Β' μηχανικου (αναλογα βεβαια με το ειδος του πλοιου). Ομως ειναι αναλογα με τα χρηματα που παιρνει ενας Γ' Μηχανικος (αναλογα βεβαια και με το ειδος του πλοιου). Παντως θα επαιρνες πολυ λιγοτερα ουτε καν το 1/3 εαν δουλευες στην στερια.
... ...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ξοδεψες τα χρονια σου για να γινεις επιστημονας και θες να πας στο εμπορικο ναυτικο; Κριμα. Αλλα αν εχεις αναγκη απο χρηματα καντο, ειναι πολυ καλα και πολυ πιθανο ν αγαπησεις τη θαλασσα...
Hλεκτρολογος

Δημοσίευση από Hλεκτρολογος »

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Greko_27, όλα τα ποστάλια έχουν ηλεκτρολογο μηχανικο υποχρεωτικά ή κάνει πολλές φορές τη δουλεία τους ο Α-Β μηχανικός;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Hλεκτρολογος έγραψε:Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Greko_27, όλα τα ποστάλια έχουν ηλεκτρολογο μηχανικο υποχρεωτικά ή κάνει πολλές φορές τη δουλεία τους ο Α-Β μηχανικός;

υποχρεωτικα εχουν ολα λογω του οτι αναγκαστικα υπαρχουν βαρδιες
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Θαλασσα
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Mare »

Greko ισχυει οτι στα LNG εχουν φοβερες εγκαταστασεις?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Greko ισχυει οτι στα LNG εχουν φοβερες εγκαταστασεις;

εχουν τα ποιο υπερσυχρονα συστηματα τα LNG/LPG, ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΑ ΓΚΑΖΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, καλυτερα λεφτα και εχουν το μικροτερο μεσο ορο ηλικιας σε σχεση με τα υπολοιπα πλοια...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Έρευνα της PwC για την αξιολόγηση των πληρωμάτων των ναυτιλιακών εταιρειών
Ολοκληρο το αρθρο διαβαστε το εδω: Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες εμπιστεύονται περισσότερο τους Έλληνες αξιωματικούς ...
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Θαλασσα
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Mare »

Μπορεις να ζητησεις να μπεις σε LNG και αν ναι θελει κανενα βισμα να μπεις η ειναι ευκολο;

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Μπορεις να ζητησεις να μπεις σε LNG και αν ναι θελει κανενα βισμα να μπεις η ειναι ευκολο;

Θα πρεπει να βρεις ποιες ναυτιλιακες εταιρειες εχουν πλοια LNG/LPG και θα κανεις απο μια αιτηση σε καθε μια απο τις ναυτ. Εταιρειες που εχουν τετοιου ειδους πλοια... Κατι σαν βιογραφικο δηλαδη... Απο κει και περα εαν θα σε παρουν εξαρταται κυριως απο αυτους και απο τα προσοντα σου και την εμπειρεια σου εαν εισαι ηδη αξιωματικος... βυσμα χρειαζεται μονο στα ποσταλια και στα κρουαζιεροπλοια
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης