Island έγραψε:Φιλοι μου, να ρωτησω, μολις βγουν τα αποτελεσματα σε ποια πολη περασαμε, να παρω ενα τηλ την αεν και να ρωτησω τι πραγματα να παρω μαζι μου για να κανω την εγγραφη και την αιτηση για την εστια; Οποιος μπορει ας απαντησει, με απασχολει πραγματικα, δεν θελω να κανω την διαδρομη 600+ χλμ 2 φορες... Ευχαριστω :)
Μαζί με τον πίνακα των Επιτυχόντων στις διάφορες ΑΕΝ στην Ελλάδα, θα βγει και ανακοίνωση στην οποία θα σου λέει τι να παρεις (3-4 πραγματάκια είναι).
Πέρυσι ήταν αυτή, μπορείς να πάρεις μια ιδέα:
http://www.hcg.gr/sites/default/files/article/attach/anakoinosi_0.pdf
Κοίτα,island, θα σου πω εγώ τι θα κάνω.
- Περιμένω μέχρι τις 20κάτι Σεπτεμβρίου για τα αποτελέσματα.
- Βγαίνουν τα αποτελέσματα, πες οτι περνάω σε ΑΕΝ μακρυά απο το σπίτι μου, ας πόυμε Σύρου.
- Πέρνω τα χαρτιά που χρειάζονται,(Ταυτότης, Φωτοτυπία της ταυτότητας, τουλάχιστον 4 φωτογραφίες,Πρωτότυπο Απολυτήριο Λυκείου) και θα πάρω και κανενα εξτρα χαρτί μπας και χρειαστεί οπουδήποτε.(π. Χ. Πιστοποιητικο Οικογενειακης Καταστασης για να αποδείξω τριτεκνία, εκκαθαριστικό εφορίας ή το Ε1 για να δείξω το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, πτυχίο Lower/Proficiency κλπ) και θα κλείσω εισητήρια για 5-6 μέρες μετα, ετσι ώστε να μην παρω πανακριβα της τελευταίας μέρας, αλλά όχι και τελευταίας στιγμης γιατι ποτε δεν ξερεις, μπορει να ακυρωθει η πτηση σου, η να βγει απαγορευτικο για 2-3 μερες και να μην μπορεις να πας στη σχολη. Περαν απο τα απαραίτητα χαρτιά, παίρνω ρούχα, κανα σεντονι/μαξιλαροθηκη, φράγκα, κάρτα για ΑΤΜ, ξυραφάκια, μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και γενικά τα βασικά. Σαμπουαν θα παρω απο εκέι για παράδειγμα.
- Φτανω στη Πολη/Χωριο/Νησι
- Παω στην ΑΕΝ, καταθετω τα χαρτια για εγγραφη και ζητω να στεγαστώ στη Σχολή (εκτος Ασπροπυργου/Μακεδονιας). Επίσης, άμα θέλω, κάνω και αίτηση μεταγραφής σε άλλη σχολή.(Οι μεταγραφές για τους Α' ετείς βγαινουν τέλη Νοεμβρίου).
- Αν μείνω μέσα, καλώς, αλλιώς ψάχνω σπίτι να νοικιάσω
- Περιμένω λίγες μέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Δηλαδή,1 φορα θα πάω και δεν θα έρθω μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω γιατι έχεις τον νου σου να πηγαινοέρθεις 2 φορες.