Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από mattypocket »

Island έγραψε:Ακομα δεν καταλαβα τι θα γινει με τα πραγματα... Οταν παμε για την εγγραφη παιρνουμε και τα πραγματα απο κοντα για την μετακομιση η πρεπει να κανουμε την διαδρομη δυο φορες;

Εσυ το επιλεγεις πως θα το κανεις. Βλεπεις που περνας αν ειναι σε αλλη πολη και σκοπευεις να πας κανεις την μετακομιση και πας και για εγγραφη. Δεν καταλαβαινω γιατι να πας για εγγραφη μονο, εκτος αν δεν προλαβαινεις να βρεις σπιτι κλπ. Καθαρα δικη σου επιλογη το πως θα το κανεις αρκει να εισαι μεσα στην διορια που δινουν για την εγγραφη.

Χρηστος Κ

Δημοσίευση από Χρηστος Κ »

Καλησπερα. Γνωριζετε πως ειναι οι Εστιες στην ΑΕΝ Υδρας και επισης τι θα πρεπει να εχω μαζι μου κατα την εισαγωγη μιας και θα φοιτησω μεσα;(Μαξιλαρια-σεντονια κτλπ.)
jul123

Δημοσίευση από jul123 »

Τι πιστευετε; Θα πεσπυν της δευτερης?
Island
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Island »

Λιγο δυσκολο να πεσουν για την δευτερη φιλε μου... Ποσα μορια συγκεντρωσες;
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από TAG »

Δεν πεύτουν τα μόρια για την 2η... Έχουν πάνω από 20.000 για Πλοιάρχων απο Αποφοίτους ΓΕΛ. Ακόμα και άριστο απολυτήριο να έχεις (20), θέλεις οπωσδήποτε είτε πτυχίο Αγγλικών, είτε θαλάσσια υπηρεσία, είτε και τα δύο.
Island
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Island »

Ελα μεσα εισαι, καλη επιτυχια!
Island
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Island »

Φιλοι μου, να ρωτησω, μολις βγουν τα αποτελεσματα σε ποια πολη περασαμε, να παρω ενα τηλ την αεν και να ρωτησω τι πραγματα να παρω μαζι μου για να κανω την εγγραφη και την αιτηση για την εστια; Οποιος μπορει ας απαντησει, με απασχολει πραγματικα, δεν θελω να κανω την διαδρομη 600+ χλμ 2 φορες... Ευχαριστω :)
πλοίαρχος αεν

Δημοσίευση από πλοίαρχος αεν »

στο τέλος μόλις τελειώσω την αεν μπορώ να μπω στο λιμενικό;
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από TAG »

Από του χρόνου το Λιμενικό θα είναι στις πανελλήνιες, οπότε ίσως σταματήσει η εισαγωγή στο Λιμενικό με τον παραδοσιακό τρόπο, εκτός πανελλαδικών δηλαδή. Μέχρι τώρα, έχοντας πτυχίο ΑΕΝ και ECDL (νομίζω και Lower) μπορουσες να μπεις Λιμενικό αλλά πάλι με κάτι εξετάσεις, δηλαδή δεν είναι σίγουρο οτι θα μπεις.
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από TAG »

Island έγραψε:Φιλοι μου, να ρωτησω, μολις βγουν τα αποτελεσματα σε ποια πολη περασαμε, να παρω ενα τηλ την αεν και να ρωτησω τι πραγματα να παρω μαζι μου για να κανω την εγγραφη και την αιτηση για την εστια; Οποιος μπορει ας απαντησει, με απασχολει πραγματικα, δεν θελω να κανω την διαδρομη 600+ χλμ 2 φορες... Ευχαριστω :)

Μαζί με τον πίνακα των Επιτυχόντων στις διάφορες ΑΕΝ στην Ελλάδα, θα βγει και ανακοίνωση στην οποία θα σου λέει τι να παρεις (3-4 πραγματάκια είναι).

Πέρυσι ήταν αυτή, μπορείς να πάρεις μια ιδέα:

http://www.hcg.gr/sites/default/files/article/attach/anakoinosi_0.pdf

Κοίτα,island, θα σου πω εγώ τι θα κάνω.

- Περιμένω μέχρι τις 20κάτι Σεπτεμβρίου για τα αποτελέσματα.
- Βγαίνουν τα αποτελέσματα, πες οτι περνάω σε ΑΕΝ μακρυά απο το σπίτι μου, ας πόυμε Σύρου.
- Πέρνω τα χαρτιά που χρειάζονται,(Ταυτότης, Φωτοτυπία της ταυτότητας, τουλάχιστον 4 φωτογραφίες,Πρωτότυπο Απολυτήριο Λυκείου) και θα πάρω και κανενα εξτρα χαρτί μπας και χρειαστεί οπουδήποτε.(π. Χ. Πιστοποιητικο Οικογενειακης Καταστασης για να αποδείξω τριτεκνία, εκκαθαριστικό εφορίας ή το Ε1 για να δείξω το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, πτυχίο Lower/Proficiency κλπ) και θα κλείσω εισητήρια για 5-6 μέρες μετα, ετσι ώστε να μην παρω πανακριβα της τελευταίας μέρας, αλλά όχι και τελευταίας στιγμης γιατι ποτε δεν ξερεις, μπορει να ακυρωθει η πτηση σου, η να βγει απαγορευτικο για 2-3 μερες και να μην μπορεις να πας στη σχολη. Περαν απο τα απαραίτητα χαρτιά, παίρνω ρούχα, κανα σεντονι/μαξιλαροθηκη, φράγκα, κάρτα για ΑΤΜ, ξυραφάκια, μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και γενικά τα βασικά. Σαμπουαν θα παρω απο εκέι για παράδειγμα.
- Φτανω στη Πολη/Χωριο/Νησι
- Παω στην ΑΕΝ, καταθετω τα χαρτια για εγγραφη και ζητω να στεγαστώ στη Σχολή (εκτος Ασπροπυργου/Μακεδονιας). Επίσης, άμα θέλω, κάνω και αίτηση μεταγραφής σε άλλη σχολή.(Οι μεταγραφές για τους Α' ετείς βγαινουν τέλη Νοεμβρίου).
- Αν μείνω μέσα, καλώς, αλλιώς ψάχνω σπίτι να νοικιάσω
- Περιμένω λίγες μέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Δηλαδή,1 φορα θα πάω και δεν θα έρθω μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω γιατι έχεις τον νου σου να πηγαινοέρθεις 2 φορες.
Island
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Island »

TAG, σε ευχαριστω για την απαντηση σου, απαντησες ακριβως τα ερωτηματα μου. Απλα δεν ηξερα πως ακριβως γινεται ολη η διαδικασια και δεν ηθελα να εμφανιστω για εγγραφη και να μην εχω η να εχω αρκετα πραγματα μαζι μου.
πλοίαρχος αεν

Δημοσίευση από πλοίαρχος αεν »

TAG έγραψε:Από του χρόνου το Λιμενικό θα είναι στις πανελλήνιες, οπότε ίσως σταματήσει η εισαγωγή στο Λιμενικό με τον παραδοσιακό τρόπο, εκτός πανελλαδικών δηλαδή. Μέχρι τώρα, έχοντας πτυχίο ΑΕΝ και ECDL (νομίζω και Lower) μπορουσες να μπεις Λιμενικό αλλά πάλι με κάτι εξετάσεις, δηλαδή δεν είναι σίγουρο οτι θα μπεις.

έβγαινε προκήρυξη για τους αεν ξεχωριστή ή όταν ήταν να βγει κανονική για το λιμενικό δήλωναν στην κατηγορία αεν;

Θα μπει και το λιμενοφυλακων ή αξιωματικών και υπαξιωματικων?

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από TAG »

πλοίαρχος αεν έγραψε:
TAG έγραψε:Από του χρόνου το Λιμενικό θα είναι στις πανελλήνιες, οπότε ίσως σταματήσει η εισαγωγή στο Λιμενικό με τον παραδοσιακό τρόπο, εκτός πανελλαδικών δηλαδή. Μέχρι τώρα, έχοντας πτυχίο ΑΕΝ και ECDL (νομίζω και Lower) μπορουσες να μπεις Λιμενικό αλλά πάλι με κάτι εξετάσεις, δηλαδή δεν είναι σίγουρο οτι θα μπεις.

έβγαινε προκήρυξη για τους αεν ξεχωριστή ή όταν ήταν να βγει κανονική για το λιμενικό δήλωναν στην κατηγορία αεν;

Θα μπει και το λιμενοφυλακων ή αξιωματικών και υπαξιωματικων;

Όχι, δεν εβγαινε ξεχωριστή προκύρηξη για τους αποφοίτους ΑΕΝ.

Για το αν θα μπουν και οι 3 σχολές του Λ. Σ./ΕΛ. ΑΚΤ. Δεν ξέρω, ίσως να αφήσουν τους Λιμενοφύλακες έξω (όπως οι Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ. ΑΣ.) αλλά θα σε γελάσω. Οι Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, πάντως, μπήκανε και οι 2 (Αξιωματικοί - Ανθυποπυραγοί και Υπαξιωματικοί - Πυροσβέστες).
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης