Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας
Είμαι καρκινοπαθης αλλα τωρα είμαι καλα και με καλεσαν στρατο θα με κρατισουν αν ναι με τη ι?
Καλησπέρα, δεν ακούω ούτε υπάρχει ακουστική οδός απο το δεξί αυτί, επίσης εάν έρθω σε επαφή με οτιδήποτε είδος και ποσότητα σκόνης με πιάνει αλλεργία (κοκκινίλες, κνισμός, και χρειάζομαι αντισταμινικά για να συνέλθω (1 ζιρτεκ ή αέριους.)
Ti I θα πάω; Υπάρχει περίπτωση 5?
Ti I θα πάω; Υπάρχει περίπτωση 5?
Καλησπέρα μπορώ να κάνω μία ερώτηση και όποιος μπορεί και έχει τις γνώσεις αν έχει την καλοσύνη ας με βοηθήσει. Έχω αμβλυωπία με αποτέλεσμα το ένα μάτι μου (το αριστερό) να βλέπει 8-9/10 και το δεξί 3/10. Επίσης έχω υπερμετροπία 1 και 1 σε κάθε μάτι. Δεν μπορώ να βρώ για την περίπτωση μου κάτι ώστε να ξέρω τι θα γίνει. Μιλάμε ότι απλά θα καταταγώ στον στρατό ούτε μόνιμος ούτε τίποτα. Απλή θητεία. Δεν έχω ιδέα τι θα με βγάλουν. Έχει θεσπιστεί κάτι για την περίπτωση μου; ΥΠ: Έχω ελαφριά μορφή φυσήματος και αρκετά μεγάλο πρόβλημα αλλεργίας σε πεύκα και σκόνη (αυτό είναι αρκετά σοβαρό καθώς άλλοτε με πειράζει και με έχει πιάσει μέχρι και αλλεργικό σοκ που δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το πρήξιμο και άλλοτε έχω κάτσει κάτω από πεύκα και δεν έχω πάθει τίποτα). Φυσικά για όλα αυτά μπορώ και να εξεταστώ. Με το μάτια ο γιατρός μου είπε ότι έχει προσαρμοστεί ο εγκέφαλος μου και δουλεύει μόνο με το αριστερό έτσι οδηγάω κανονικότατα, ασκούμαι κανονικότατα (πυγμαχία) και σπουδάζω.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 126
Χαιρετω την παρεα, θα ηθελα τη πολυτιμη βοηθεια σας σχετικα με διαδικασιες. Εχω διαβασει αναλυτικα το ΦΕΚ για τη σωματικη ικανοτητα αλλα δεν εχω καταλαβει μια λεπτομερια.
Εγω εχω μια κηλη στο οσχεο αρκετα μεγαλη, η οποια κατεβαινει συνεχως στο οσχεο και τελος παντων ειναι ακατορθωτο να κανω ασκησεις να σηκωσω βαρη, αλλα και να παραμεινω ακομα ορθιος. Το ΦΕΚ οριζει ΔΕ διετη αναβολη και Ι3, δεν εχω καταλαβει το εξης παιρνω αναβολη, η κανω τη θητεια μου ως Ι3, η επισης με βαζουν και κανω την εγχειρηση αναρρωτικη κτλ κλτ και συνεχιζω τη θητεια.
Ευχαριστω
Εγω εχω μια κηλη στο οσχεο αρκετα μεγαλη, η οποια κατεβαινει συνεχως στο οσχεο και τελος παντων ειναι ακατορθωτο να κανω ασκησεις να σηκωσω βαρη, αλλα και να παραμεινω ακομα ορθιος. Το ΦΕΚ οριζει ΔΕ διετη αναβολη και Ι3, δεν εχω καταλαβει το εξης παιρνω αναβολη, η κανω τη θητεια μου ως Ι3, η επισης με βαζουν και κανω την εγχειρηση αναρρωτικη κτλ κλτ και συνεχιζω τη θητεια.
Ευχαριστω
-
- Στρατηγός
Θα πάρεις αναβολή 2 ετών και όταν παρουσιαστείς θα υπηρετήσεις σαν Ι3.
Με την προυποθεση να κανω την επεμβαση επιδιορθωσης; Μπορω να παω και στο φρουραρχειο αντι να τρεχω οπου μου κατσει, ειμαι Β εσσο τωρα ξηρας.
-
- Στρατηγός
Φίλε μου δεν θυμάμαι απ'έξω τι αναφέρει το ΦΕΚ για κάθε πάθηση, φαντάζομαι θα αναφέρει τι γίνεται σε περίπτωση επέμβασης.
Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Καλημερα παιδια. Αν μπορειτε βοηθηστε με. Εχω χρονιο προβλημα. Εσωτερικο αιμαγγειωμα το οποιο ηταν τεραστιο και τωρα εχει συρρικνωθει παρα πολυ. Το Κακο ειναι οτι εξωτερικευεται μεσω των γλουτων. Ετσι χρειαζεται συχνη φροντιδα υγιεινης και κατι επιθεματα σιλικονης που βαζω για να μην ματωνει. Αυτα δεν γινεται να τα κανω σε δημοσια θεα π. Χ στα μπανια του στρατου... Θελω οποωσδηπουε να παω στρατο. Δεν θελω να παρω απαλλαγη. Μπορω να παω ως βοηθητικος καπου. σε καποια υπηρεσια μεσα στον στρατο. σας παρακλω πολυ ας λειψουν τα επικριτικα σχολια. Ευχαριστω πολυ.
Καλησπέρα! Παρουσιάζομαι αρχές μάρτη. Έχω σκαφοειδή θώρακα. Το στέρνο πάει προς τα μέσα και λόγω της παραμόρφωσης των οστών πιέζεται η καρδιά και έχω μειωμένες αντοχές. Εντάσσομαι σε αυτη την κατηγορία;101. Ι/5 (Κ/5) Παραμορφώσεις ή βραχύνσεις των οστών ύστερα από κάποια παθολογική αιτία ή από κάταγμα με κακή πώρωση, όταν προκαλούν σοβαρές λειτουργικές διαταραχές
ξέρετε αν δικαιούμαι αναβολή μέχρι κ απαλλαγή; Ευχαριστώ.
ξέρετε αν δικαιούμαι αναβολή μέχρι κ απαλλαγή; Ευχαριστώ.
-
- Στρατηγός
Καλύτερα να επισκεφτείς έναν γιατρό, αν τελικά ανήκεις στην παραπάνω κατηγόρια θα πάρεις απευθείας απαλλαγή.
Ευχαριστώ. Θα απευθυνθώ σε ένα ιδιώτη γιατρό να το βεβαιώσει με κάποιο τρόπο και θα δω πώς θα εξελιχθεί.
Νομίζω ότι στο ΦΕΚ σε αφορά η παράγραφος 480. Όλα εξαρτώνται από το πόσο σημαντικό είναι το κάθε πρόβλημα, κάτι που θα το κρίνει ο στρατιωτικός γιατρός.
Καλησπερα. Εχω IgA νεφροπαθεια εχω παρει ηδη 2 χρονια αναβολη και τωρα πρεπει να ξανα παρουσιαστω. Μηπως ξερει καποιος αν παιρνω Ι5 η τι αλλο γινεται;
Στο ΦΕΚ είναι οι περιπτώσεις 775-776.
Γράφει ότι αν πλέον η νεφρική σου λειτουργία είναι καλή, μετά τη διετή αναβολή υπηρετείς ως Ι3 ή Ι4.
Αν έχεις διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας ή ευρήματα από τα ούρα, μετά τη διετή αναβολή βγαίνεις Ι5.
Οπότε, θα σου κάνουν εξετάσεις και θα κρίνουν.
Γράφει ότι αν πλέον η νεφρική σου λειτουργία είναι καλή, μετά τη διετή αναβολή υπηρετείς ως Ι3 ή Ι4.
Αν έχεις διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας ή ευρήματα από τα ούρα, μετά τη διετή αναβολή βγαίνεις Ι5.
Οπότε, θα σου κάνουν εξετάσεις και θα κρίνουν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες