Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
giannis

Δημοσίευση από giannis »

Είμαι καρκινοπαθης αλλα τωρα είμαι καλα και με καλεσαν στρατο θα με κρατισουν αν ναι με τη ι?
ΑΚΑΠ

Δημοσίευση από ΑΚΑΠ »

Καλησπέρα, δεν ακούω ούτε υπάρχει ακουστική οδός απο το δεξί αυτί, επίσης εάν έρθω σε επαφή με οτιδήποτε είδος και ποσότητα σκόνης με πιάνει αλλεργία (κοκκινίλες, κνισμός, και χρειάζομαι αντισταμινικά για να συνέλθω (1 ζιρτεκ ή αέριους.)
Ti I θα πάω; Υπάρχει περίπτωση 5?
Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Καλησπέρα μπορώ να κάνω μία ερώτηση και όποιος μπορεί και έχει τις γνώσεις αν έχει την καλοσύνη ας με βοηθήσει. Έχω αμβλυωπία με αποτέλεσμα το ένα μάτι μου (το αριστερό) να βλέπει 8-9/10 και το δεξί 3/10. Επίσης έχω υπερμετροπία 1 και 1 σε κάθε μάτι. Δεν μπορώ να βρώ για την περίπτωση μου κάτι ώστε να ξέρω τι θα γίνει. Μιλάμε ότι απλά θα καταταγώ στον στρατό ούτε μόνιμος ούτε τίποτα. Απλή θητεία. Δεν έχω ιδέα τι θα με βγάλουν. Έχει θεσπιστεί κάτι για την περίπτωση μου; ΥΠ: Έχω ελαφριά μορφή φυσήματος και αρκετά μεγάλο πρόβλημα αλλεργίας σε πεύκα και σκόνη (αυτό είναι αρκετά σοβαρό καθώς άλλοτε με πειράζει και με έχει πιάσει μέχρι και αλλεργικό σοκ που δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το πρήξιμο και άλλοτε έχω κάτσει κάτω από πεύκα και δεν έχω πάθει τίποτα). Φυσικά για όλα αυτά μπορώ και να εξεταστώ. Με το μάτια ο γιατρός μου είπε ότι έχει προσαρμοστεί ο εγκέφαλος μου και δουλεύει μόνο με το αριστερό έτσι οδηγάω κανονικότατα, ασκούμαι κανονικότατα (πυγμαχία) και σπουδάζω.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Διάβασε το ΦΕΚ

jgatos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από jgatos »

Χαιρετω την παρεα, θα ηθελα τη πολυτιμη βοηθεια σας σχετικα με διαδικασιες. Εχω διαβασει αναλυτικα το ΦΕΚ για τη σωματικη ικανοτητα αλλα δεν εχω καταλαβει μια λεπτομερια.
Εγω εχω μια κηλη στο οσχεο αρκετα μεγαλη, η οποια κατεβαινει συνεχως στο οσχεο και τελος παντων ειναι ακατορθωτο να κανω ασκησεις να σηκωσω βαρη, αλλα και να παραμεινω ακομα ορθιος. Το ΦΕΚ οριζει ΔΕ διετη αναβολη και Ι3, δεν εχω καταλαβει το εξης παιρνω αναβολη, η κανω τη θητεια μου ως Ι3, η επισης με βαζουν και κανω την εγχειρηση αναρρωτικη κτλ κλτ και συνεχιζω τη θητεια.

Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θα πάρεις αναβολή 2 ετών και όταν παρουσιαστείς θα υπηρετήσεις σαν Ι3.
jgatos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από jgatos »

Με την προυποθεση να κανω την επεμβαση επιδιορθωσης; Μπορω να παω και στο φρουραρχειο αντι να τρεχω οπου μου κατσει, ειμαι Β εσσο τωρα ξηρας.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φίλε μου δεν θυμάμαι απ'έξω τι αναφέρει το ΦΕΚ για κάθε πάθηση, φαντάζομαι θα αναφέρει τι γίνεται σε περίπτωση επέμβασης.

Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Καλημερα παιδια. Αν μπορειτε βοηθηστε με. Εχω χρονιο προβλημα. Εσωτερικο αιμαγγειωμα το οποιο ηταν τεραστιο και τωρα εχει συρρικνωθει παρα πολυ. Το Κακο ειναι οτι εξωτερικευεται μεσω των γλουτων. Ετσι χρειαζεται συχνη φροντιδα υγιεινης και κατι επιθεματα σιλικονης που βαζω για να μην ματωνει. Αυτα δεν γινεται να τα κανω σε δημοσια θεα π. Χ στα μπανια του στρατου... Θελω οποωσδηπουε να παω στρατο. Δεν θελω να παρω απαλλαγη. Μπορω να παω ως βοηθητικος καπου. σε καποια υπηρεσια μεσα στον στρατο. σας παρακλω πολυ ας λειψουν τα επικριτικα σχολια. Ευχαριστω πολυ.
leon

Δημοσίευση από leon »

Καλησπέρα! Παρουσιάζομαι αρχές μάρτη. Έχω σκαφοειδή θώρακα. Το στέρνο πάει προς τα μέσα και λόγω της παραμόρφωσης των οστών πιέζεται η καρδιά και έχω μειωμένες αντοχές. Εντάσσομαι σε αυτη την κατηγορία;101. Ι/5 (Κ/5) Παραμορφώσεις ή βραχύνσεις των οστών ύστερα από κάποια παθολογική αιτία ή από κάταγμα με κακή πώρωση, όταν προκαλούν σοβαρές λειτουργικές διαταραχές
ξέρετε αν δικαιούμαι αναβολή μέχρι κ απαλλαγή; Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Καλύτερα να επισκεφτείς έναν γιατρό, αν τελικά ανήκεις στην παραπάνω κατηγόρια θα πάρεις απευθείας απαλλαγή.
leon

Δημοσίευση από leon »

Ευχαριστώ. Θα απευθυνθώ σε ένα ιδιώτη γιατρό να το βεβαιώσει με κάποιο τρόπο και θα δω πώς θα εξελιχθεί.

Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Stryg »

Νομίζω ότι στο ΦΕΚ σε αφορά η παράγραφος 480. Όλα εξαρτώνται από το πόσο σημαντικό είναι το κάθε πρόβλημα, κάτι που θα το κρίνει ο στρατιωτικός γιατρός.
john88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από john88 »

Καλησπερα. Εχω IgA νεφροπαθεια εχω παρει ηδη 2 χρονια αναβολη και τωρα πρεπει να ξανα παρουσιαστω. Μηπως ξερει καποιος αν παιρνω Ι5 η τι αλλο γινεται;
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Stryg »

Στο ΦΕΚ είναι οι περιπτώσεις 775-776.
Γράφει ότι αν πλέον η νεφρική σου λειτουργία είναι καλή, μετά τη διετή αναβολή υπηρετείς ως Ι3 ή Ι4.
Αν έχεις διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας ή ευρήματα από τα ούρα, μετά τη διετή αναβολή βγαίνεις Ι5.
Οπότε, θα σου κάνουν εξετάσεις και θα κρίνουν.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης