ΥΕΑ: Τι μισθό παίρνουν οι Δόκιμοι;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Νικολακης
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Νικολακης »

Εκανα τα χαρτια μου για να παω εθελοντικα στη σειρα αυτου του νοεμβρη, και θελω να παω ΔΕΑ, δεν εχω προβλημα με τους 5 παραπανω μηνες (ηθελα να περασω ΣΜΥ) αλλα οι αποψεις ολλων ειναι οτι αν πας ΔΕΑ ειναι χαλια...
Ρωτησα στο στρατολογικο γραφειο και μου ειπαν οτι ο μισθος ειναι 550 ευρω και μπορεις να τρως και μεσα στο στρατοπεδο αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι γραφουν οτι αυτα τα λεφτα δεν φτανουν οταν το μονο που εχεις να πληρωσεις ειναι το ενοικιο, τα εισητηρια τα οποια ειναι κατα 25% μειωμενα και τους καφεδες σου!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από yandr »

Δεν είναι χάλια, απλά εξαρτάται που θα πέσεις.

Τα 550 ευρώ μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά εξαρτάται που θα μένεις.

Για παράδειγμα, αν ένας ΔΕΑ μένει Αθήνα και νοικιάζει, θα χρειαστεί το λιγότερο 350 ευρώ για γκαρσονιέρα το μήνα, οπότε μαζί με τις ΔΕΚΟ και τα κοινόχρηστα θα του έρχεται σχεδόν 400+ ευρώ το μήνα. Ζεις με τα υπόλοιπα 150; Μάλλον όχι.

Στην επαρχία τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Εγώ έμενα Βέροια και θα μπορούσα να τα βγάζω χωρίς καμία ενίσχυση, αν και οι γονείς μου έστελναν και μερικά χρήματα.

Στο στρατόπεδο δεν αξίζει να τρως γιατί είναι χάλια. Μπορείς όμως να τρως στις Λέσχες Αξιωματικών με εξευτελιστικά ποσά.

gioalex
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από gioalex »

Στην Ρόδο που ήμουν εγώ:
500 ο μισθός
105 επίδομα παραμεθορίου
13 ευρώ υπηρεσίες Κυριακή
Επιδόματα για ασκήσεις, κινήσεις, επανδρώσεις βραχονησίδων

Κατά μέσο όρο 750-800 τον μήνα και είχα 180 ευρώ ενοίκιο

Πάντως, για όποιον ενδιαφέρεται, ένας λοχαγός που είχε πει ότι οι ΔΕΑ επιτρέπεται να δουλεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους
Νικολακης
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ποτε ξακινας να πληρωνεσε σαν ΔΕΑ;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από yandr »

Νικολακης έγραψε:Ποτε ξακινας να πληρωνεσε σαν ΔΕΑ;

Μόλις τελειώσεις την εκπαίδευση, όμως τον πρώτο μήνα μπορεί να μην πληρωθείς και να τα πάρεις μαζί τον δύτερο μήν α(λόγω γραφειοκρατίας).

vasilis
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από vasilis »

παιδια οταν εισαι ΔΕΑ και σε στειλουν στη μοναδα ή οπου αλλου πας ειναι ευκολο να βρει κανεις σπιτι;
gioalex
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από gioalex »

@ vassilis: Αν θα βρεις σπίτι εξαρτάται από την περιοχή που θα υπηρετήσεις. Εγώ στην Ρόδο βρήκα για πλάκα, μέσα σε ένα απόγευμα. Άλλοι έψαξαν λίγο παραπάνω.
vasilis
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από vasilis »

επιπλομενο ετσι; ! ησουν ΔΕΑ Ε. Δ; θελω να σε ρωτησω! παρουσιαστικες ΚΕΕΔ και απο εκει πηγες ε; υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστω ΚΕΕΔ και να γινω ΔΕΑ σε κατι αλλο; !
gioalex
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από gioalex »

Επιπλωμένο ναι, απλά μην φανταστείς τπτ τρομερό. Κρεβάτι, ντουλάπα, ψυγείο μικρό τραπέζι με 2-3 καρέκλες και ένα φουρνάκι μικρό. Α, ξέχασα, είχε και βραστήρα νερού. Ήταν ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην ουσία. Και το ενοίκιο τότε 180 ευρώ συν την ΔΕΗ. Τηλέφωνο δεν είχε (ας είναι καλά το κινητό και τα καρτορηλέφωνα) και δεν πλήρωνα λογαριασμό για ύδρευση.

Παρουσιάστηκα στο ΚΕΕΔ, σωστά.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα από ΚΕΕΔ να μην πας ΔΕΑ ΕΔ. Στην σειρά μου όσο και στους Βητάδες μου δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, αλλά έχω υπ' όψιν μου περιστατικό που τον στείλανε ΔΕΑ ΠΖ από ΚΕΕΔ. Πάντως καλού κακού, ένα βύσμα δεν βλάπτει...
vasilis
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από vasilis »

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου! γιατι ξερεις και εγω ετοιμαζομαι να μπω τωρα τον Νοεμβρη και ηθελα καποιες γνωμες/πληροφοριες για ΔΕΑ γιατι το σκεφτομαι παρα πολυ να παω! απλως ειχα κα ενα δηλημα σχετικα με το σπιτι και αν υπηρχε αυτη η περιπτωση να παω σαν ΔΕΑ ΠΖ γιατι δεν το θελω καθολου!
stergios
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από stergios »

Μπορεί καποιο απο τα μέλη και ιδιαίτερα το μέλος έφεδρος Αν/χαγος να μου εξηγήσει το θεμα των χρημάτων!! Εκπαιδευση 4μηνη για να γινεις ΔΕΑ και μετα λεει τους 5 πρωτους μήνες πληρώνεσαι με το βασικο μισθο φανταρου!!
Δε βγαζω το νοημα!!

Και μετα λεει οτι τους 3 πρωτους μήνες(μετά ΔΕΑ) δεν θα πληρωνεσαι!! Δηλαδη ποτε θα πληρώνομαι; Πως δηλαδη θα πληρωνω το ενοικιο για το σπιτι;

ευχαριστω εκ των προτερων!!
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

φιλε μου stergio μην ανησυχεις θα σου εξηγησω αμεσως. η θητεια του ΔΕΑ ειναι 17 μηνες. δεν εισαι ομως και τους 17 μηνες αξιωματικος. τον πρωτο μηνα εισαι απλος φανταρος στο κεντρο. αρα τον πρωτο μηνα θα παρεις μισθο 8,60 ευρω. δηλαδη απλου φανταρου. τους επομενους 4 μηνες πας στη σχολη ΥΕΑ. εκει δεν εχεις γινει ακομα ΔΕΑ διοτι εισαι εκπαιδευομενος. αρα και τους υπολοιπους 4 μηνες παιρνεις μισθο φανταρου διοτι ακομα δεν εισαι αξιωματικος. αρα τους 5 πρωτους μηνες παιρνεις. μισθο φανταρου. προσεξε ομως. οταν θα τελειωνεις τη σχολη ΥΕΑ δηλαδη προς το τελος του πρωτου πενταμηνου που θα εισαι στο στρατο θα παρεις περιπου 200 με 300 ευρω. Αφου γινεις αξιωματικος κανονικο μισθο ΔΕΑ δεν θα παρεις τους τρεις πρωτους μηνες που θα εισαι ΔΕΑ. θα παρει μαζεμενα τριμηνου ΔΕΑ μετα απο 3 μηνες σαν ΔΕΑ. δηλαδη συνολικα μετα απο 8 μηνες στρατο. γενικα δηλαδη σαν ΔΕΑ θα πληρωθεις τους 12 απο τους 17 μηνες της θητειας (διοτι τοσους μηνες εισαι αξιωματικος, πριν εισαι εκπαιδευομενος). απλα απο το 12μηνο του ΔΕΑ θα αργησεις να παρεις τα λεφτα 3 μηνες. μετα θα πληρωνεσαι καθε μηνα κανονικα μισθο ΔΕΑ. σπιτι θα πρεπει να βρεις μετα το πρωτο πενταμηνο οταν θα εχεις ονομαστει ΔΕΑ. μεχρι τοτε δεν εισαι αξιωματικος και μενεις μεσα στο στρατοπεδο ! τωρα στο πρωτο τριμηνο ΔΕΑ που δεν θα πληρωνεσαι αναγκαστικα θα συζητησεις απο τους γονεις σου για ενοικιο. ατυπα μπορεις να πιασεις και καποια δουλεια. ελπιζω να εγινα κατανοητος! επισης για καποιον πριν: Η σχολη ΥΕΑ δεν ειναι μονο στην Λαμια. Συνολικα υπαρχουν:1)στη λαμια 2)στο χαιδαρι 3)στην κρητη(που πανε οι περισσοτεροι, ΣΕΑΠ) 4)λουτρακι 5)σχολη ΥΕΑ πυροβολικου που δεν θυμαμαι που ειναι 6) στη Σπαρτη και 7) νομιζω στο κεντρο ειδικων δυναμεων που βγαινεις ΔΕΑ ειδικων δυναμεων.

Νικολακης
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

εφεδρος ανθυπολοχαγο έγραψε: τον πρωτο μηνα θα παρεις μισθο 8,60 ευρω. δηλαδη απλου φανταρου. τους επομενους 4 μηνες πας στη σχολη ΥΕΑ. εκει δεν εχεις γινει ακομα ΔΕΑ διοτι εισαι εκπαιδευομενος. αρα και τους υπολοιπους 4 μηνες παιρνεις μισθο φανταρου διοτι ακομα δεν εισαι αξιωματικος. αρα τους 5 πρωτους μηνες παιρνεις. μισθο φανταρου. προσεξε ομως. οταν θα τελειωνεις τη σχολη ΥΕΑ δηλαδη προς το τελος του πρωτου πενταμηνου που θα εισαι στο στρατο θα παρεις περιπου 200 με 300 ευρω.

8,60 ευρω το μηνα ή την ημερα;
Επισης τι εννοεις οτι θα παρουμε 200 με 300 ευρω στο τελος του πρωτου 5μηνου, αυτα τι ειναι, μισθος;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το μήνα είναι 8,62 ευρώ. Αυτός είναι ο καθαρός μισθός του οπλίτη.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

εννοειται 8,62 το μηνα φιλε!!! οχι και καθε μερα!!! τα 200 με 300 ευρω μαλλον τα δικαιουμασταν διοτι συμμετειχαμε στην εκπαιδευση ΥΕΑ αλλα πραγματικα δεν θυμαμαι γιατι τα πηραμε! μια ερωτηση. ξερει κανεις τι αλλαζει στη στρατολογικη μας κατασταση το μετα το πρωτο εξαμηνο απο την απολυση απο το στρατο;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες