Μια Ιστορία για την πατρίδα...

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7
Επάγγελμα: Γραφίστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από H4nnibal »

Λοιπών, θα γράψω μία ιστορία που μου είχε πεί ο παππούς μου για την Ελλάδα. Θα την γράψω σε αυτήν τη κατηγορία, γιατί μόνο οι καταδρομείς μπορούν να με καταλάβουν:
"Ητα νε λοιπόν κάποτε ο Θεός, και αποφάσισε να μοιράσει τη γή στους λαούς του κόσμου. Έστειλε λοιπόν τους αγγέλους του σε όλους τους λαούς, και τους προσκάλεσε να έρθουν για να παραλάβουν τη γή τους.
Φτάσανε λοιπόν όλοι οι λαοί, μαύροι, κινέζοι, ινδιάνοι, Άραβες, Σκανδιναβοί κλπ, και τελευταίοι απ'όλους φτάσανε κι οι Έλληνες. Είδαν η ουρά ήταν χιλίμετρα, "Πώρε παιδιά, τι κάνουμε τώρα; θα περιμένουμε εδώ όλη μέρα; "
"Όχι ρε τρελός είσαι; ! Πάμε για κανα τσίπουρο και πιό μετα ξανα ερχόμαστε!"
Έτσι λοιπόν κι έγινε, πήγανε και οι τρείς τους σε μία ταβέρνα και αρχίσανε τα τσίπουρα. Και δώστου στην υγειά μας, και άντε για το καλό, και άντε παλι δώστου στην υγειά μας κλπ. Μεχρι που ήρθαν και έγιναν πουρέδες, νυχτωσε έξω. "Ρε *****! Στο θεό ξεχασαμε να πάμε!" "Πώωωωωωρε φίλε! Τρεξτε γρήγορα!".
Μεθυσμένοι όπως ήταν κίολας, τρέχανε απο΄δω κι απο κεί, πέφταν κάτω, ξανασηκώνονταν. Τελικά φτανουν στον θεό λαχανιασμένοι...
"ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ; ! ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ; !"
(ρωτάει ο θεός)
"Ε... να... εμεις είχαμε έρθει τελευταίοι... και... πηγαμε για κανενα τσιπουράκι... μεχρι να φύγει ο πολύς ο κόσμος"
"ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΠΗΡΕ ΓΗ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΠΗΡΑΤΕ! ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ, ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ! ΜΠΡΟΣ..."

Οι Έλληνες μείνανε εμβρόντητοι! χασαν τη μιλιά τους, τα πόδια τους λύγισαν και κόπηκε η ανάσα τους! Έφυγαν όμμως με το κεφάλι ψηλά, δεν κλάψανε. Ο θεός, τους είδε έτσι ράκους και καταστεναχωρημένους και λυπήθηκε, ένας κόμπος στάθηκε στο λαιμό του και τα μάτια του αρχισαν να βουρκώνουν.
"ΕΛΑΤΕ ΠΙΣΩ! ΕΛΑΤΕ ΠΙΣΩ! (φώναξε ο θεός)
ο θεός τους κοίταξε με συμπόνοια
"Ξερετε, είπα τους αγγέλους μου να μου κρατήσουν το καλύτερο κομμάτι της γής για μένα, αλλα πάρτε το δικό σας, χαλάλι σας."

Έτσι οι Έλληνες έφυγαν καταχαρούμενοι για την καινούρια τους γη ευχαριστώντας το θεό για πάντα..."

Όταν ακούω αυτή την Ιστορία, ή την λέω, πάντα στο τέλος βουρκώνουνε τα μάτια μου.Εικόνα
Ελπίζω να σας άρεσε...
Wiseco2000
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Wiseco2000 »

Παλικαρι ο Παππους σου!
Απο τα καλυτερα που εχω ακουσει.
Αυτο δειχνει οτι , οτι και να συμβει οι Ελληνες θα εχουν παντα διπλα τους το Θεο και την τυχη
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Wiseco2000 έγραψε:Παλικαρι ο Παππους σου!
Απο τα καλυτερα που εχω ακουσει.
Αυτο δειχνει οτι , οτι και να συμβει οι Ελληνες θα εχουν παντα διπλα τους το Θεο και την τυχη

Αυτα να τα πεις σε κατι ανθελληνες που δεν πιστευουν... εμεις το ξερουμε οτι ειναι μαζι μας.
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DM90 »

Πολύ ωραία ιστορία σου είπε ο παππούς σου Εικόνα Τώρα σχετικά με τον θεό.. συν Αθηνά και χείρα κίνει

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

Legion έγραψε:
Αυτα να τα πεις σε κατι ανθελληνες που δεν πιστευουν... εμεις το ξερουμε οτι ειναι μαζι μας.

Και με μας που είμαστε άθεοι ή άλλου θρησκεύματος τι γίνεται;

ΔΜ90

Δημοσίευση από ΔΜ90 »

yandr έγραψε:
Legion έγραψε:

Δεν νομίζω να εννοεί ότι όπιος δεν πιστεύει στον θεό με την έννοια που του αποδίδει ο χριστιανισμός είναι ανθέλληνας

H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Επικοινωνία:

yandr έγραψε:
Legion έγραψε:

Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο. Εικόνα και εγώ μη νομίζεις, δεν είμαι και το πρότυπο του καλού χριστιανού. Αλλά αφού Οι περισσότεροι Έλληνες Χριστιανοί βαφτίζονται, χριστιανοί και μένουν, άσχετα με το αν πιστεύουν ή όχι. Τι μπορείς να κάνεις; Να ξε-βαφτιστείς; ! Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ χαλαρός είμαι... κανένα πρόβλημα.

Απλά αναφέρομαι στο παρακάτω

Έτσι όπως διατυπώθηκε μου μοιάζει να λέει ότι όποιος δεν πιστεύει είναι ανθέλληνας, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Green Berets
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Green Berets »

Καλο ειναι να μην μπλεκεται η θρησκεια με την εθνικη συνειδηση.
Γιατι ενα μουσουλμανος, αθεος, παγανιστης κτλ. να μην ειναι Ελληνας;
Εγω μπορω να βρω ενα σωρο λογους που να συμβαδιζουν οι οποιες ιδιοτητες μεταξυ τους. Εξαιρω εννοειται καποιες παραθρησκειες και αιρεσεις(εννοω επικινδυνες μη αναγνωρισμενες λατρειες, οχι αλλες θρησκειες).

Ενα απλο τεστ για να δειτε αν ισχυει με τους μουσουλμανους χωρις να
θεωρητικολογησω(εαν μου ζητηθει να το κανω παντως, οχι ομως για ψυλλου πηδημα αλλα με επιχειρηματα για το αντιθετο).

1) Γραψτε μου την περιουσια σας(ναι, καλα διαβασατε).
2) Πηγαιντε σε ενα Πομακοχωρι η καπου στην Θρακη και αποκαλεστε τους μουσουλμανους εκει "τουρκους". Ο Θεος στον οποιο πιστευετε να αναπαυσει τις ψυχες σας εν ειρηνη(θα σας χρειαστει)Εικόνα

Οσοι ειναι απο Θρακη ας επιβεβαιωσουν(δεν μιλαω για εξαιρεσεις).

H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Επικοινωνία:

Κοίταξε, οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα, ξέρουν πως η ιστορία της πρώιμης μοντέρνας Ελλάδας (1800-1900) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την θρησκεία του Χριστιανισμού. Τώρα το οτι ο χριστιανισμός σαν θρησκεία δεν έχει καμμία σχέση με τους Έλληνες είναι άλλο θέμα.
Όσων αφορά τον θεό, έχω κάνει κάτι σαν blog αλλα είναι στα Αγγλικά, και επειδή είναι πολύ μεγάλο για να το ξαναγράψω στα Ελληνικά, μπορείτε εάν ξέρετε Αγγλικά να με επισκεφθήτε στο http://sw33x.deviantart.com/ και ρίξτε μιά ματιά στο "The essence of divinity" στην δεξιά γωνία. Εικόνα
Green Berets

Μπηκα και το διαβασα. Ενδιαφερον ητανΕικόνα
Και το φορουμ εκει δικο σου ειναι;
H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Επικοινωνία:

Εικόνα
Όχι ρε συ, χαλάρωσε!
Απλά εγώ σαν γραφίστας είμαι μέλος εκεί εδώ και κανα 2 χρόνια νομίζω. Είναι κάτι σαν το Myspace αλλα έχει να κάνει κυρίως με Γραφικές Τέχνες και όχι μόνο. Είναι στα Αγγλικά και σου ομολογώ οτι με βοηθάει πολύ να τα ανανεώνω μιλώντας με ανθρώπους του εξωτερικού και μαθαίνοντας τι παίζει έξω όσον αφορά το επάγγελμά μου. Εικόνα
Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Epilektos »

Green Berets έγραψε:

Καλο ειναι να μην μπλεκεται η θρησκεια με την εθνικη συνειδηση.
Γιατι ενα μουσουλμανος, αθεος, παγανιστης κτλ. να μην ειναι Ελληνας;
Εγω μπορω να βρω ενα σωρο λογους που να συμβαδιζουν οι οποιες ιδιοτητες μεταξυ τους. Εξαιρω εννοειται καποιες παραθρησκειες και αιρεσεις(εννοω επικινδυνες μη αναγνωρισμενες λατρειες, οχι αλλες θρησκειες).

Ενα απλο τεστ για να δειτε αν ισχυει με τους μουσουλμανους χωρις να
θεωρητικολογησω(εαν μου ζητηθει να το κανω παντως, οχι ομως για ψυλλου πηδημα αλλα με επιχειρηματα για το αντιθετο).

1) Γραψτε μου την περιουσια σας(ναι, καλα διαβασατε).
2) Πηγαιντε σε ενα Πομακοχωρι η καπου στην Θρακη και αποκαλεστε τους μουσουλμανους εκει "τουρκους". Ο Θεος στον οποιο πιστευετε να αναπαυσει τις ψυχες σας εν ειρηνη(θα σας χρειαστει)Εικόνα

Οσοι ειναι απο Θρακη ας επιβεβαιωσουν(δεν μιλαω για εξαιρεσεις).

Εγώ φιλε μου είμαι από Κομοτηνή και σου επιβεβαιώνω οτι οι πομάκοι έχουν πλήρη τουρκική συνείδηση και κανείς εδώ δεν τους αποκαλεί πομάκους αλλα τούρκους..
Green Berets

Kαι εγω εχω φιλους απο Θρακη που μου λενε το αντιθετο, οπως
αλλωστε και οι ιδιοι οι Πομακοι σε περιοδικα που εκδιδουν η εχουν βγει σε ΜΜΕ να μιλησουν για αυτο το ζητημα. Δεν εχουν
ΟΛΟΙ τουρκικη συνειδηση, ειναι προσβλητικο αυτο που λες. Εκτος εαν
ειναι φαντασιωση μου οσοι Πομακοι εχουν πει το αντιθετο ποσες φορες.
Πως να το κανουμε τωρα;

Αλλα περα απο τους Πομακους θεωρω πολυ κομπλεξικη αντιληψη το
να θεωρειται Ελληνας ενας χριστιανος και οχι ενας μουσουλμανος, για
πολλους λογους. Εαν θες να το αναλυσουμε λιγο παραπανω να το κανουμε.
Αρχικα σου λεω οτι οι τουρκοι δεν χαιρουν εκτιμησης στον ισλαμικο κοσμο
γενικοτερα και οτι ολες οι μονοθειστικες θρησκειες ΔΕΝ ειναι εθνικες.
Χριστιανοι ειναι και μαυροι, κιτρινοι, σλαβοι, ερυθροδερμοι και οτι αλλο θες. Το να σφετεριζονται μερικοι την χριστιανικη θρησκεια ειναι εναντια στο πνευμα της. Φυσικα να τονισουμε οτι στην Ελλαδα ο χριστιανισμος εχει την μορφη της ελληνοορθοδοξιας, προσαρμοστηκε δηλαδη κατα καποιον τροπο η θρησκεια στα ελληνικα δεδομενα με ποικιλους τροπους.

Και φυσικα υπαρχουν μουσουλμανοι με τουρκικη συνειδηση οπως και
μουσουλμανοι με ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ συνειδηση που αν τους πεις "τουρκους"
υπεγραψες δωρεαν διακοπες σε κλινικη της αρεσκειας σου στην καλυτερη περιπτωση.
Θεωρω πολυ κομπλεξικους ολους τους "ισλαμοφαγους" ας κοιταξουν να
κανουν κατι για την πατριδα τους και να αφησουν ησυχους οσους εχουν
διαφορετικες θρησκευτικες αντιληψεις.

Ακομα και μεσα στο Κορανιο υπαρχουν εδαφια που προβλεπουν την
περιπτωση συγκρουσης μουσουλμανων με αλλοεθνεις μουσουλμανους
και το επιτρεπουν προς υπερασπιση της φυλης σου. Εαν θες να σου παραθεσω και εδαφιο, να πας να το βρεις εαν δεν με πιστευεις στο Κορανιο.

Σε αντιθεση με τον "αυθεντικο" χριστιανισμο που ξερεις τι λεει για την
βια. Ο χριστιανισμος στην Ελλαδα, διαμορφωθηκε πιο πολυ με το προτυπο
του Χριστου που πεταει τους εμπορους απο τον ναο παρα με την ειρηνικη
πλευρα του εαν το θες. Εαν υπαρχει καποια ΣΟΒΑΡΗ αντιρρηση σε οτι
ειπα η απορια η οποιοδηποτε σχολιο παρακαλω χωρις να παρερμηνευσετε τα λεγομενα μου χαριν των οποιων πεποιθησεων σας να
σχολιασετε. Σε εμπαθη σχολια η με θρησκευτικες κλπ. προκαταληψεις ΔΕΝ
θα απαντησω.

ΥΓ: Φιλικα, δεν εχουμε να χωρισουμε κατι εδω μεσα οκ; Εικόνα
Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Epilektos »

Φυσικά φίλε μου και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, απλά συζήτηση κάνουμε και το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση... Πρώτα απ'όλα εγώ σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για Έλληνες μουσουλμάνους αλλά για Πομάκους. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο υπογράφω ότι αν όχι σε ποσοστό 100% τουλάχιστον το 90% έχουν τουρκική συνήδηση και μεταξύ τους μιλούν μόνο Τουρκικά. Ας μην ξεχνάμε και από την ιστορία ότι αυτοί είναι το υπόλοιμα της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα και απλά πήραν Ελληνική υπηκοότητα. Και στο σχολείο ακόμη Τούρκους τους φωνάζουμε και ακόμα και αν δεν τους αρέσει γιατί έχει υποτιμητικό τόνο το αποδέχονται γιατί ξέρουν ότι έτσι είναι. Για να σου φέρω και ένα παράδειγμα: πρίν λίγο καιρό στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κομοτηνής μιλούσαν μια Ελληνίδα φοιτήτρια και ένας "Έλληνας" μουσουλμάνος φοιτητής (και μαλλον μιλούσαν για το θέμα που συζητάμε τώρα) και σε κάποια στιγμή ο "Έλληνας" μουσουλμάνος "θόλωσε" και άρχισε να φωνάζει: νομίζετε ότι η Θράκη είναι δική ΣΑΣ; Σε λίγα χρόνια θα είναι πάλι δικιά ΜΑΣ (δλδ τουρκική). Όλα αυτά τα υποκινεί το προξενείο και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά... Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Για τους Πομάκους τώρα, που είναι σχεδόν ξεκομμένοι και μένουν σε χωριά στο βουνό, μπορώ να σου πω ότι σχεδόν όλοι όσοι είναι πάνω από 60-70 ετών δε μιλάν καθόλου Ελληνικά, και από τους νεότερους λίγοι μπορούν να συνεννοηθούν στα Ελληνικά.

Όπως είπαμε συζήτηση κάνουμε γι'αυτό όποιος δε συμφωνεί παρακαλώ να απαντήσει!

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης