Στρατονομία - Κριτήρια επιλογής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
alexader
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από alexader »

Διαβασα οτι τα τατου απαγορευονται στη στρατονομια ισχυει κατι τετοιο.
Εγω ειχα φιλο που ειχε τατου και ηταν αερονομια...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδιά θέλω τα φώτα σας αν γνωρίζετε!

Είμαι 1,77 και έβαλα ΑΣΤΕΡΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ μέσο για πάω στρατονομία, στο μέσο όμως του είπαν οτι δεν γίνεται διότι υπάρχει όριο 1,80 και 1-2 ποντους να είσαι κοντύτερος δεν σε παίρνουν. Μάλιστα και ο διευθυντής στην στρατολογία που ρώτησα μου απέκλεισε και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέσο, γιατι σε μετράνε λέει με την μεζούρα στο ΚΕΝ το κλιμάκιο που έρχεται.

Ξέρει κανείς αν τώρα πράγματι είναι τόσο τυπικά τα πράγματα; Δηλαδή να τρέξω να ξεσκιστώ να βρώ ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέσο, ή τσάμπα κόπος;

(Να φανταστείτε έναν γνωστό μου τον πήραν στην Ναυτονομία με το ίδιο ύψος γιατι δεν είχαν καν άτομα... )

Anonymous

Φιλε εγω ειμαι τωρα στο κεσν για εκπαιδευση και υπαρχουν μεσα ατομα σιγουρα κατω απο 1.80. Τωρα τι να σου πω οταν πας εκει σου μετρανε το υψος και σε ελεγχουν για τατου και τρυπες αλλα μπορει να σε κρατησουν... Δεν εχουν και ατομα οποτε ολα ειναι πιθανα. Η μλκια ειναι οτι αν σε κοψουν θα σε κρατησουν για καμια 40 μερες και μετα σε διωξουν επειτηδες για να βγαινουν οι υπηρεσιεσ...
Anonymous

Λοιπον, παιδια βοηθηστε λιγο την κατασταση. Μπαινω τον νοεμβριο μεσα και θελω να ρωτησω για στρατονομια. Ειμαι 1,83 υψος,75 κιλλα και 3,5 βαθμους μυωπια (που με βγαζει Ι1 απο οτι εψαξα). Υπαρχει περιπτωση να με παρουν Στρατονομια;
Anonymous

Φιλε μου εγω που μπηκα πριν δυο βδομαδες στο ΚΕΣΝ την παρασκευη πηραμε αδεια για τις εκλογες. Την ιδια μερα εφυγαν και ολοι οσοι ειχαν κοπει. Μεσα σ'αυτους ειναι αυτοι που ειχαν tattoo σε εμφανες μερος, τρυπες απο σκουλαρικι, αυτοι που ηθελαν να φυγουν απο μονοι τους και τελος οσοι ειχαν μυωπεια απο 2 και πανω. Οποτε καταλαβαινεις οτι χωρις βυσμα με 3,5 βαθμους μυωπιας δυσκολα θα μεινεις. Παντως αν ενδιαφερεσαι τοσο πολυ προσπαθησε, ποτε δεν ξερεις.
Stergi@n
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Stergi@n »

Συμφωνω με τον προηγουμενο. Ετσι ακριβως ειναι
Anonymous

Δηλαδη εαν εχεις τρυπα απο σκουλαρικι, φευγεις σιγουρα;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Rafale »

Στη στρατονομια τα τατου και τα πιρσινγκ ειναι λογος για να φυγεις καθως και προεδρικη φρουρα εκει ειναι πιο αυστηρα

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Κριτήρια επιλογής:

α) Το προβλεπόμενο (κρατήστε αυτή τη λεξη), είναι να καλέσουν το άτομα που πλήρουν το απετούμενα προσοντα για να σας πληροφορήσουν οτι τα πληρήτε και αν θέλετε να δηλώσετε οτι επιθυμήτε να γίνετε ΥΣΝ. ΤΑ κριτήρια είναι:
i. Ανάστημα:1,80+ Στην πρω΄τη συγκεντρωση ενδέχεται να μαζέψουν και άτομα μικροτέρου ύψους.
ii. Γραμάτικες γνώσεις: Τουλάχιστον απόφοιτος λυκείου
iii. Ηλικία:21+
iv. Υποχρεωτικά δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου
v. Σωματική ικανότητα Ι1
vi. Λευκό ποινικό μητρώο
vii. Να μην έχετε τατουαζ σε εμφανή σημεία, δηλάδη νε μην φαίνοντε ενώ φοράτε τη στολη (χειμερινή ΚΑΙ θερινή).

Επείσης θα σας ρωτήσουν για σκουλαρίκια (και άλλα peircings) κάθως και για μυωπία. Για τα σκουλαρίκια αν δεν φάινοντε ιδιαίτερα απλώς πείτε οτι δεν φοράτε. Οσο για τη μυωπία εφόσον φοράτε φακούς επαφής πείτε οτι δεν έχετε.
Δηλώστε οτι επιθημήτε όταν ερωτηθήτε και ειναι σχεδόν 100% σίγουρα οτι η μετάθεση σας θα αναγράφει ΚΕΣΝ.
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να υπηρετησετε ως ΣΝ, για κανέναν λόγο μην δώσετε το ονομά σας, π. Χ. Αν σας ρωτήσουν για άτομα που ακόμα το σκεφτοντε. Αν δεν θέλετε, με την πρώτη ευκαιρία (και συνίθως το ρωτάνε) φεύγετε και ξεχνατε τα περί ΣΝ.

Anonymous

Ύψος:1,95
Δίπλωμα Οδήγησης
Απόφοιτος ΑΕΙ
95 κιλά

Περνάω για στρατονόμος;(Δ ΕΣΣΟ 2009 (9/11))
Anonymous

Καλησπερα!

να ρωτησω οι Ι4 μπορουν να πανε στρατονομια;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι.
theo

Δημοσίευση από theo »

Ρε παιδια παιζει κα8ολου ρολο στην στρατονομια που εχω και διπλωμα μηχανησ;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Διπλωμα ιχ η μηχανης και βεβαια παιζει ρολο στη στρατονομια αφου ειναι προυποθεση
AMSTRAD
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από AMSTRAD »

Δεν εχω διπλωμα οδηγησης και δεν προλαβαινω να βγαλω. Παρολαυτα μπορουν να με επιλεξουν αν δηλωσω Στρατονομια; Ευχαριστω...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης