ΥΕΑ: Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Markos

Δημοσίευση από Markos »

Καλησπέρα παιδιά! Με πτυχίο ψυχολογίας από το εξωτερικό πόσες πιθανότητες έχω να γίνω ΔΕΑ υγειονομικού; Και μετά την ορκωμοσία μου ως δόκιμος θα, μπορώ να πάω στο 401; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Βαγγέλης

Δημοσίευση από Βαγγέλης »

Καλησπέρα , είμαι απόφοιτος ΙΕΚ βοηθού φυσικοθεραπείας και θέλω να διακόψω την αναβολή μου. Είναι δυνατόν να πάω υγειονομικό με αυτό τον τίτλο πτυχίου ;
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλημέρα καιβκαλα θητεία σε όσους μπαίνουν Σεπτέμβριο. Δήλωσα ειδικές δυνάμεις αλλά έχω επιλεγεί για Υγειονομικό ΥΕΑ. Είναι φοιτητής, Μηχανικών Αντιρρύπανσης ειδικότερα, δηλαδή δεν έχω καμία σχέση με υγειονομικό. Επιθυμώ να υπηρετήσω ως ΥΕΑ η αν περάσει κλιμάκιο να πάω Ειδικές δυνάμεις. Αν με πάρουν ΥΕΑ χωρίς πτυχίο τι ακριβώς θα κάνω. Έχω διαβάσει άλλος να γράφει ότι πας ΣΕΑΠ μόνο για εκπαίδευση, άλλως να γράφει αλλά. Ένα μπέρδεμα αλήθεια. Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ να με ενημερώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
υεα

Δημοσίευση από υεα »

Σαν ΔΕΑ υγειονομικού θα λύσω μερικές απορίες... Η εκπαίδευση των ΥΕΑ υγειονομικού γίνεται με 1 μήνα ΣΕΑΠ Ηράκλειο και 3 μήνες ΚΕΥΠ Λαμία... ΣΕΑΠ έκανα ζωάρα, συνέχεια εξόδους είχα και ελάχιστες υπηρεσίες επειδή η σειρά μας ήταν μεγάλη αλλά υπήρχε τρελή πρέσα από τους Βητάδες μου. Εκεί κάναμε βασική εκπαίδευση, βολές, και λίγη θεωρία πεζικού. Μετά μας έστειλαν Λαμία όπου κάναμε θεωρητικά πράγματα οι ΥΕΑ υλικού πολέμου και υγειονομικού αλλά εκεί πολλή αγγαρία σκοπιά και περίπολο και πολύ κ... Όπαιδα οι Βητάδες μας. Μετά ονομαστήκαμε ΔΕΑ και πήγαμε στις μονάδες μας που σχεδόν και οι 7 ΥΕΑ που ορκιστήκαμε πήγαμε ο καθένας εκεί ακριβώς που ήθελε... Σαν ΔΕΑ κάνεις ζωάρα! Θα περάσετε σκατά σαν ΥΕΑ γενικά αλλά μετά αξίζει 45732 % να πάτε... Και τα λεφτά αν τα χρησιμοποιήσετε με σύνεση είναι πάρα πολύ καλά να ξέρετε...
FUBAR1996
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από FUBAR1996 »

Παιδιά υπάρχει κάποιος συνάδελφος γιατρός που να πήγε ως γιατρός το τονίζω ΔΕΑ, πρόσφατα, για να μου πει αν γίνεται να γράψεις χρόνο ειδικότητας σε νοσοκομείο σαν ΔΕΑ; Μπορείς δηλαδή να κάνεις εφημερίες αν η μονάδα σου είναι κοντά σε κάποιο νοσοκομείο; Μπορείς να κάνεις εφημερίες ακόμα και αν δεν είσαι ΔΕΑ υγειονομικού και έχεις πάρει μετάταξη σε πεζικό αλλά έχεις το πτυχίο ιατρικής; Γενικά ενδιαφέρομαι για μάχιμη θητεία αλλά και δυνατότητα εκπαίδευσης πάνω στο αντικείμενό μου για αυτό σας ρωτάω. Αν κάποιος συνάδελφος το έκανε αυτό πρόσφατα ας στείλει καμία πληροφορία. Ευχαριστώ.
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Καλησπέρα σας, παρέλαβα το χαρτί κατάταξης το οποίο με ορίζει Υγειονομικό ΕΛΔΥΚ ΥΕΑ. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Καταλαβαίνω ότι θα είμαι στο Υγειονομικό στην Κύπρο, αλλά παλαιότερα σχόλια που βλέπω είναι κάθετα στο ότι δε γίνεται να είσαι και ΥΕΑ και ΕΛΔΥΚ και Υγειονομικό; Γιατί δε γίνεται; Το χαρτί μου λέει ακριβώς αυτό το πράμα. Ή κανω λάθος;
Άβαταρ μέλους
piatr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επάγγελμα: Χειρουργός Οδοντίατρος

Δημοσίευση από piatr »

Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι υπόχρεος κατάταξης στην Α εσσο του 21.

Ενδιαφέρομαι για ΔΕΑ Υγειονομικού. Υπάρχει κάποιος που να είναι ή να έχει πάει πρόσφατα και να μπορεί να με κατευθύνει;

Κάποιος μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να καταργήθηκε το ΥΙ από τους δόκιμους, ισχύει;

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
MrS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από MrS »

Καλησπέρα παιδιά, Παρουσιαζόμαστε 20-1 στο Λαγός ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ-ΥΕΑ εγω και ο Δίδυμος (Ψυχολόγος εγώ και Βιολόγος ο άλλος) θέλοντας να γίνουμε έφεδροι αξιωματικοί.
Θέλω να ρωτήσω το πόσο κάθονται Οι ΥΓ στη ΣΕΑΠ και αν τους στέλνουν στη Σχλ Εφρς Υγειονομικού και στο 414 ΣΠΕΝ τους ψυχολόγους για ειδικότητα

Και δεύτερον αν οι δίδυμοι μπορούν να υπηρετήσουν μαζί στο υπόλοιπο της θητείας τους.

Καλά Χριστούγεννα και καλές εορτές με υγεία!

MilitaryBiologist
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: Βιολογία, Στατιστική, Στρατός
Επάγγελμα: Τελειόφοιτος Βιολογίας

Θητεία στο Υγεινομικό

Δημοσίευση από MilitaryBiologist »

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι τελειόφοιτος τμήματος βιολογίας και είμαι αποφασισμένος να μπω στρατό μετά το πτυχίο και πριν το μεταπτυχιακό τωρα που ειμαι στα ντουζένια μου :lol:. Έχω μια ιδεά που τριγυρίζει το μυαλο μου τωρα τελευταία. Σκεφτομαι να μπω Υγειονομικό και συγκεκριμένα ως ΥΕΑ. Ο πατερας μου ηταν στρατιωτικος και αν και δεν βλεπω τον εαυτο μου να το κανα μια ζωη το ιδιο παντα ηθελα να παρω μια καλη ιδεα στη θητεια μου. Το θεωρω δυνατη εμπειρια, ενας τροπος να μαζεψω λεφτα για μεταπτυχιακο ΑΝ κανω καλη διαχειριση και αν τελικα ειμαι στο υγειονομικο να μετρησει και σαν προυπηρεσια. Γνωριζει κανενας κατα ποσο ειναι πιθανο να μπω ΥΕΑ στο υγεινομικο σαν βιολογος. Επισης αν αυτο ειναι τελικα πιθανο πως να το δρομολογησω για να γινει οταν καταταχθω. Ευχαριστω !
argdim

Re: ΥΕΑ: Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από argdim »

Γεια σας είμαι τελειόφοιτος διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου και όταν μου είχε έρθει το χαρτί ήμουν υεα αλλά θα ήθελα να μπω ως υεα υγειονομικού γίνεται με αυτήν την ειδικότητα
Psyxiatreio

Δημοσίευση από Psyxiatreio »

Δεν υπάρχει γενικά τέτοια ειδικότητα.
MilitaryBiologist
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: Βιολογία, Στατιστική, Στρατός
Επάγγελμα: Τελειόφοιτος Βιολογίας

Δημοσίευση από MilitaryBiologist »

yandr έγραψε: Δευ Οκτ 13, 2008 6:51 pm Μόνο που εγώ πήγα Φροντιστής Υγειονομικού και στο στρατό έκανα έλεγχο δαπανών υγειονομικής περίθαλψης. Δεν είμαι γιατρός και δεν είδα κανένα ΔΕΑ Υγειονομικού. Εμείς είμασταν στο ΚΕΥΠ (αργότερα η δική μου ειδικότητα έκανε εκπαίδευση στη ΣΕΑΠ) και ο τίτλος μας ήταν ΔΕΑ Φ (ΥΓ), δηλαδή Φροντιστής Υγειονομικού.
Αδερφέ μολις τελείωσα ΣΒΕΝ και έχω ακριβως αυτο που εκανες γραμμενο στο φυλλο πορειας, πες μου οτι μπορεις χαχα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από yandr »

Έχουμε 25 χρόνια διαφορά. Κάτι θα έχει αλλάξει...

Τα έχω γράψει εδώ όλα.

Είναι 3 - 4 σελίδες με τις εμπειρίες μου, αλλά γενικά -εκτός της εκπαίδευσης- ήταν μια πολύ εύκολη θητεία.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

yandr έγραψε: Τρί Δεκ 03, 2024 8:58 am Έχουμε 25 χρόνια διαφορά. Κάτι θα έχει αλλάξει...

Τα έχω γράψει εδώ όλα.

Είναι 3 - 4 σελίδες με τις εμπειρίες μου, αλλά γενικά -εκτός της εκπαίδευσης- ήταν μια πολύ εύκολη θητεία.
Τα διαβασα αυτα ευχαριστω, στο κευπ εχει καθολου μαχιμη εκπαιδευση η μονο θεωρητικα πραγματα που αφορουν το αντικειμενο του φροντιστη?
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από yandr »

Τα κλασσικά. Βολές, πορείες, νυχτερινή εκπαίδευση, μαθήματα βαλλιστικής κλπ

Εγώ έκανα αρκετές βολές γιατί ήμουν υπεύθυνος αποθήκης οπλισμού και καθομουν μετά να αδειάζω γεμιστήρες με τους αξιωματικούς.

Βολη με ΗΚ-11,FN,G-3, πιστόλι, χειροβομβίδα.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες