ΥΕΑ: Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παρουσιάζομαι στις 27/5 στο ΚΕΥΓ στην Άρτα. Υπάρχουν τίποτε πληροφορίες για το κέντρο και το Υγειονομικό Σώμα;H εκπαίδευση ενός ΥΕΑ του Υγειονομικού είναι το ίδιο δύσκολη;Eυχαριστώ;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από yandr »

θα σου απαντήσω κυρίως ως προς το δεύτερο ερώτημα για τους ΥΕΑ, που έχω ιδίαν άποψη. Μέχρι και τη σειρά μου, οι ΥΕΑ ΥΓ βγαίνανε από τη ΣΕΑΠ (δες και το επίσημο και ανεπίσημο στρατιωτικό λεξικό για τη σημασία των αρχικών), όπου η εκπαίδευση ήταν ακριβώς η ίδια με τους πεζικάριους.

Με απλά λόγια ήταν δράμα. Εάν εν τω μεταξύ (από το 2000) έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση, εάν είσαι γιατρός αλλά ακόμη και εάν δεν είσαι, θα σε συμβούλευα να απομακρύνεις κάθε σκέψη για ΥΕΑ. Στο υγειονομικό θα περάσεις 99% πολύ ευχάριστα, αφού υπάρχουν πολύ λιγότεροι κομπλεξικοί άνθρωποι. Το κέτνρο εξ όσων γνωρίζω είναι ο ορισμός του χύμα. Να σημειώσω μόνο ότι όταν υπηρέτησα υπήρχαν πολλοί μουσουλμάνοι στο υγειονομικό. Νομίζω παλαιότερα αυτό συνέβαινε γιατί δεν τους ήθελαν μάχιμους, αλλά πιστεύω να έχει αλλάξει η κατάσταση μέχρι σήμερα.

Με λίγα λόγια... Συγχαρητήρια, είσαστε βύσμα ή κ... φαρδος

KOSTIS
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KOSTIS »

ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΥΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ , ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ 6/11/2007
pinkerman

Δημοσίευση από pinkerman »

Παιδια εχω μια ερωτηση, ας απαντησει μονο οποιος ξερει και τα σχολια μετα. Ειμαι πτυχιουχος ιατρικης και παρουσιαζομαι τωρα τον φλεβαρη. Θα ηθελα να γινω ΔΕΑ αλλα εχω καποιες αποριες. Υπαρχει ΔΕΑ υγειονομικου (μονο ως γιατρος θελω και ΤΠτ αλλο. Οχι ως φροντιστης-φαρμακευτικης η οτιδιποτε αλλο) ; Αν υπαρχει ποια θα ειναι η εκπαιδευση μου (θα παω κρητη ΣΕΑΠ; Για ποσο; Μετα αθηνα στο 401; Για ποσο;) και τελος αν μπορω επειδη ειμαι απο παραμεθοριο (λεσβο) να ερθω λεσβο. Αυτη ειναι η πιο κρισιμη ερωτηση γιατι αν ειναι να παω αλλου δεν ψηνομαι. Και αν εθρω λεσβο που θα ειμαι και τι αρμοδιοτητες θα εχω;(παρεμπιπτοντως δεν εχει στρατιωτικο νοσοκομειο η λεσβος εχει στεπ). Παρακαλω μονο οσοι ξερουν σιγουρα. Τελος θα ηθελα και σχολια αν αξιζει να γινω φυσικα με αιτιολογηση. Να αναφερω οτι εχω πολυ χρονο μεχρι την ειδικοτητα και δε με περιμενει κατι αλλο. Ευχαριστω προκαταβολικα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ θα σου πρότεινα να πας ως απλός γιατρός. Λιγότερη θητεία και το ίδιο άνετη με ΔΕΑ.

Έχεις σίγουρα προβάδισμα λόγω εντοποιότητας για επιστροφή στην Λέσβο.

Στο site θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες για ΥΕΑ.
pinkerman

stratige opos eipa kai sto arxiko minima de thelo toso ti gnomi an einai kala i an den einai.thelo plirofories gia yea-dea igeionomikou.an ksereis tha ithela na mou peis ta eksis:1) iparxei dea igeionomikou(GIATROS me endiaferei mono oxi tpt allo px frontistis i farmakeutikis i den ksero ti allo,MONO an ginetai dokimos giatros),2)an iparxei ti perilambanei i ekpaideusi; einai idia me tous allous dea; kati akousa oti pao kriti.meta omos ti; kai poso kairo kai 3) sti lesvo pou tha mporousa na pao os dea giatros;se step mporo; auta.kai kati teleutaio,thelei bisma; kai gia poio ap ola; giati ksero oti kanenas giatros de thelei na paei dea.an theliso ego px kai pes oti gino,tha me steiloun athina; mipos edo thelei meso; auta,kai sorry an se pira apo ta moutra apla den exo akousei tpt xrisimo apo kanenan mono "mi pas den einai kala".peite mou ti akribos simbainei kai afiste emena na apofasiso an thelo/den thelo,m aresei/de m aresei,mou tairiazei/de mou tairiazei.thanks
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Δεν έχω πολλές πληροφορίες δυστυχώς. Αν είχα θα έγραφα όπως καταλαβαίνεις.

Ως προς τα υπέρ και κατά των ΔΕΑ γενικά, έχω γράψει ολόκληρο άρθρο και θα σου πρότεινα να το διαβάσει. Είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικό και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην εκπαίδευση.

Προσωπικά ήμουν ΔΕΑ Φ(ΥΓ), δηλαδή Φροντιστής Υγειονομικού και πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχουν Δόκιμοι γιατροί. Είχα κάνει εκπαίδευση στην Λαμία (ΚΕΥΠ), αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει αλλάξει αυτό πλέον και να γίνεται στην ΣΕΑΠ όπου τα πράγματα (παλιά τουλάχιστον) ήταν πολύ δυσκολότερα.

Ελλάδα και βύσμα είναι έννοιες ταυτόσημες. Εννοείται ότι δεν έχεις εξασφαλισμένη την θέση στο ΣΤΕΠ της περιοχής σου. Έχεις πολλές πιθανότητες αλλά δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος. Κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει αυτό.

Τέλος, θα σε παρακαλούσα να γράφεις ελληνικά και όχι greeklish, γιατί εγώ τουλάχιστον το επόμενο μήνυμα δεν θα το διαβάσω γιατί με κουράζει.
pinkerman

συγνωμη για τα γκρικλις απλα με βολευουν περισσοτερο. ευχαριστω για την απαντηση αλλα οπως καταλαβαινεις δεν πηρα απαντησεις ικανοποιητικες, γι αυτο θα σου ζητουσα αν ηξερες να μου πεις απο που θα μπορουσα να αντλησω παραπανω πληροφοριες για τις ερωτησεις μου. πηγα στη στρατολογια εδω αλλα δε πηρα κι εκει καποιες απαντησεις. μου ειπε οτι υπαρχει υεα γιατρος αλλα προσωπικα πιστευω οτι δεν ηξερε τι ελεγε ο στρατολογος. δεν ηταν καθολου ξεκαθαρος. εχω ψαξει και ολο το ιντερνετ αλλα παλι δεν βρισκω για το θεμα μου κατι. μηπως ξερεις κατι παραπανω εσυ; θα το εκτιμουσα. αν και το καλυτερο θα ηταν να μιλουσα με εναν δεα γιατρο να μου λεγε ακριβως τι παιζει αλλα μαλλον αυτο ειναι απο σπανιο ως απιθανο.
Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Πολλοί μαζευτήκαμε βλέπω! Άντε καλή θητεία να έχουμε ρε σειρές! Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι είδους εκπαίδευση περνάνε οι ΥΕΑ του Υγειονομικού και μετά από πόσο καιρό φεύγουν από την Άρτα! Απ'όσο ξέρω το κέντρο εκπαίδευσης βρίσκεται στην Κρήτη (ακολουθεί το Πεζικό) αλλά η εκπαίδευση έχει κάποια σχέση με την υγεία ή μόνο τρέξιμο και κράξιμο; Αν μπορείτε απαντήστε μoυ μέχρι την Κυριακή γιατί Δευτέρα φεύγουμε από Θεσ/νίκη!

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Πολύ ενημερωμένο το site Εικόνα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Τρέξιμο και κράξιμο. Τι περίμενες; Χειρουργεία; Εικόνα
Χάρης

Δημοσίευση από Χάρης »

Δηλαδή αφού γίνουμε δόκιμοι θα κάνουμε λίγο απ'όλα, ανάλογα με τις ανάγκες τις μονάδας! Επειδή διάβασα και το forum για τους δοκίμους κατάλαβα ότι όλα είναι σχετικά! Είτε είσαι φαντάρος είτε δόκιμος άμα είναι να περάσεις χάλια θα περάσεις αλλά αυτό εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους! Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Υ. Γ. Ξαναέστειλα το αρχικό μου μήνυμα,SORRY Εικόνα

vitsas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από vitsas »

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΕΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΙΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΗΑΡΤΙ ΓΙΑ ΑΡΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

εγω παντως απο οτι ξερω οι ΥΕΑ υγειονομικου περναμε τουλαχιστον καποιο μικρο διαστημα στη ΣΕΑΠ. εγω πριν 2 χρονια ειχα μπει στρατο και αυτο μου ειχαν πει. δεν ξερω αν πηγαινουν και καπου αλλου. επισης αν καποιος παρουσιαστει σε κεντρο ειδικων δυναμεων μετα μπορει να γινει και ΥΕΑ διαβιβαστης ή ερευνας πληροφορικης!!! ειχα δει εγω τετοια ατομα!!!
stergios
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από stergios »

Παιδιά εχω εχω τελειωσει Ιατρικα εργαστηρια και κατα πάσα πιθανοτητα θα πάω Υγειονομικο στην Αρτα. Γινεται εαν δηλωσω για Υγειονομικο να παω απο την Αρτα για Υ. Ε. Α; Ποσες πιθανοτητες υπαρχουν για να γινει αυτο;
Απο εκει(Αρτα)θα με στειλουν σε άλλη ΣΕΑΠ, π. χ μηχανικου;
stergios
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από stergios »

yandr ξερεις, να μου δωσεις μια απαντηση στην ερωτηση μου;
Σε ρωταω γιατι ήσουν στο υγειονομικο και ισως ξερεις τι παιζεται!!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης