Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2024)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2024)

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Νοέμ 17, 2024 8:54 am Παιδιά να ρωτήσω κάτι σχετικά με το ναυτικό. Παρατηρώ ότι ειδικά πέρυσι είχαν μπει άτομα με υψηλά μόρια σε ειδικότητες καθαρά καραβιού και μετά από λίγο καιρό έφευγαν σε παραίτηση 5-5. Δηλαδή δεν γνώριζαν ότι θα έμεναν πολλά χρόνια καράβι το έβλεπαν κάπως διαφορετικά ή δεν είχαν ενημέρωση για το τι ειδικότητες δήλωναν (που το θεωρώ αστείο αφού υποτίθεται είναι το μέλλον σου και το ψάχνεις) . Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Σαν άτομο που υπηρέτησα 7 μήνες σε καράβι στη θητεία μου και έχω μια μικρή άποψη σαν στρατεύσιμος οκ αγγαρείες και ταξίδι έχει φουλ αλλά δεν είναι κάτι τρελό. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Σίγουρα πάντως δεν τους εξαπάτησε κανένας ήξεραν από την αρχή που πήγαιναν. Επειδή ετοιμάζομαι να κάνω τα χαρτιά μου για εκεί φέτος ρωτάω μήπως συμβαίνει κάτι άλλο
Καλή σου μέρα. Αρχικά δεν παραιτούνται 5-5. Τουλάχιστον από τη δικη μου σειρά δεν έχουν παραιτηθεί τόσοι πολλοί. Από την άλλη δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα εκτός από τις πλευσιμες μέρες που γνωριζουμε. Απλά πηζεις όταν ταξιδεύεις τα δυόμιση τριτα του χρόνου. Στους 7 μήνες είμαι σίγουρη ότι δεν ταξίδεψες σύνολο πάνω από δυόμιση μήνες Γιαυτο και δεν σου κακοφάνηκε. Από την άλλη δεν είναι όλα για όλους, εμένα δεν με ενοχλεί να ταξιδεύω, άλλοι έχουν θέμα. Μπορεί κι εσυ να ανήκεις σε αυτούς που δεν τους ενοχλεί.
Το ναυτικό θέλει γερο στομάχι πάντως, έχει και θετικά όμως.
Να προσθέσω επίσης ότι κάποιοι που δήλωναν «καραβισιες» ειδικοτητες δεν ήξεραν ότι θα έχουν μόνο καράβι, και άλλοι υπολόγισαν τα βύσματα τους που δυστυχώς δεν είναι ικανά να σε βγάλουν στεριά, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.
Επισκέπτης

Εγώ έχω αρχίσει και αγχώνομαι πάρα πολύ πάντως. Αν δεν βγεί και αυτή τη βδομάδα την επόμενη θα πεθάνουμε από το άγχος παιδιά. Είναι απαράδεκτοι πάντως που λέγανε ότι θα την βγάλουν αν δεν την βγάλουν εν τέλει.
Επισκέπτης

Όποιος έχει κάποιο γνωστό ας ρωτήσει σας παρακαλώ πολύ. Δηλαδή κάποιον που μπορεί να βοηθήσει και ξέρει όχι τρολιες σαν τον άλλον που έλεγε ότι δεν θα βγεί και αηδιες όμως μόνο και μόνο για να φανεί δυσάρεστος.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Νοέμ 17, 2024 3:03 pm Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος την χρονική διάρκεια του σχολείου ειδικότητας στο ΠΝ, δηλαδή πόσο είναι το λιγότερο και πόσο το περισσότερο; Επίσης αν κάποιος είναι του 97 και προλάβει να μπει (εφόσον βγει φέτος η προκήρυξη), μπορεί να προλάβει και το ηλικιακό όριο για το ΣΥΚ, ή θα το χάσει επειδή θα πρέπει να κάνει θαλάσσια υπηρεσία ή δεν τον αφήσουν να πάει λόγω τυχών υποστελέχωσης πλοίων;
Ένα σχολείο ειδικότητας μπορεί να πάρει από 0 μέρες (βλ. Θαλαμηπόλοι) μέχρι 50 μέρες. Η δικη μου ειδικότητα είχε 42 εργάσιμες μέρες. Άλλες ειδικότητες,15 άλλες 20 και άλλες 32.
Αν κάποιος είναι του 97 και βγει φέτος η προκήρυξη δεν νομίζω ότι προλαβαίνει το ηλικιακό όριο για ΣΥΚ γιατί είναι μέχρι 28 ετών. Τα σχολεία συνήθως βγαίνουν είτε Φεβρουάριο είτε Σεπτέμβρη που σημαίνει ότι και στις δυο φάσεις θα θεωρείσαι πάνω από το ηλικιακό όριο.
Επίσης δεν είναι και σίγουρο ότι θα βγάλει σχολειο. Πχ γνωριζω ότι για ΣΑΠ δε θα βγάλει όπως δεν έβγαλε και φέτος.
Σε περίπτωση όμως που έβγαζε και προλάβαινες και το ηλικιακό όριο δεν μπορεί κανεις να σου το κόψει ανεξαρτήτως τις ανάγκες των πλοίων. Ουσιαστικά αν κανεις τα χαρτιά σου είναι υποχρεωμένο το καράβι σου να σε στείλει ακόμα και αν λείπετε ταξίδι
Guest123

Δημοσίευση από Guest123 »

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:22 am Εγώ έχω αρχίσει και αγχώνομαι πάρα πολύ πάντως. Αν δεν βγεί και αυτή τη βδομάδα την επόμενη θα πεθάνουμε από το άγχος παιδιά. Είναι απαράδεκτοι πάντως που λέγανε ότι θα την βγάλουν αν δεν την βγάλουν εν τέλει.
Προς το παρόν και εμάς οι πληροφορίες μας μας λένε ότι θα βγει η προκήρυξη πριν το 2025. Επίσης οι 97ρηδες δεν χρειάζεται να αγχώνονται για τον μήνα που θα βγει. Ακόμα και 29 Δεκέμβρη να βγει, που λέει ο λόγος, εφόσον έχει βγει το 2024 θεωρούνται μέσα. Ουσιαστικά η προϋπόθεση του 28ου έτους έχει βα κάνει με την ημέρα που δημοσιεύεται η προκήρυξη, εφόσον λοιπόν βγει το 2024 (ακόμα και Δεκέμβρη) είστε οκ, οτιδήποτε άλλο προκύψει πραγματικά θα είναι πρωτόγνωρο.
Μέχρι τότε υπομονή και έχετε πιστη
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:32 am
Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Νοέμ 17, 2024 3:03 pm Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος την χρονική διάρκεια του σχολείου ειδικότητας στο ΠΝ, δηλαδή πόσο είναι το λιγότερο και πόσο το περισσότερο; Επίσης αν κάποιος είναι του 97 και προλάβει να μπει (εφόσον βγει φέτος η προκήρυξη), μπορεί να προλάβει και το ηλικιακό όριο για το ΣΥΚ, ή θα το χάσει επειδή θα πρέπει να κάνει θαλάσσια υπηρεσία ή δεν τον αφήσουν να πάει λόγω τυχών υποστελέχωσης πλοίων;
Ένα σχολείο ειδικότητας μπορεί να πάρει από 0 μέρες (βλ. Θαλαμηπόλοι) μέχρι 50 μέρες. Η δικη μου ειδικότητα είχε 42 εργάσιμες μέρες. Άλλες ειδικότητες,15 άλλες 20 και άλλες 32.
Αν κάποιος είναι του 97 και βγει φέτος η προκήρυξη δεν νομίζω ότι προλαβαίνει το ηλικιακό όριο για ΣΥΚ γιατί είναι μέχρι 28 ετών. Τα σχολεία συνήθως βγαίνουν είτε Φεβρουάριο είτε Σεπτέμβρη που σημαίνει ότι και στις δυο φάσεις θα θεωρείσαι πάνω από το ηλικιακό όριο.
Επίσης δεν είναι και σίγουρο ότι θα βγάλει σχολειο. Πχ γνωριζω ότι για ΣΑΠ δε θα βγάλει όπως δεν έβγαλε και φέτος.
Σε περίπτωση όμως που έβγαζε και προλάβαινες και το ηλικιακό όριο δεν μπορεί κανεις να σου το κόψει ανεξαρτήτως τις ανάγκες των πλοίων. Ουσιαστικά αν κανεις τα χαρτιά σου είναι υποχρεωμένο το καράβι σου να σε στείλει ακόμα και αν λείπετε ταξίδι
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου, μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις μερικές ειδικότητες αν ξέρεις τον χρόνο εκπαίδευσης ή και που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες περισσότερες πάνω σε αυτό;
Guest123

Σε συνέχεια των προηγούμενων απαντήσεων μου για τα σχολεία, τις ειδικότητες και για το ποτε θα βγει η προκήρυξη να προσθέσω ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι ταχύρυθμα πιστέψτε με θα το κάνουν χαχα.
Έχω δει να ζητάνε κόσμο και να του κάνουν προπαιδευση 2 μέρες μόνο για μπουν μπαμ μπαμ. Να μην κάνουν καν προπαιδευση και να μπαίνουν ενώ έχει αρχίσει η εκπαίδευση. Επίσης έχω δει να μπαίνουν και να τους στέλνουν καπακι σε καράβι χωρίς να κάνουν σχολείο ειδικότητας και το σχολείο να το κάνουν αργότερα. Γενικά κάνουν ότι χρειάζεται για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αν θέλουν λοιπόν να προλάβουν πιστέψτε με θα βρουν τον τρόπο
Επισκέπτης

Guest123 έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:44 am Σε συνέχεια των προηγούμενων απαντήσεων μου για τα σχολεία, τις ειδικότητες και για το ποτε θα βγει η προκήρυξη να προσθέσω ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι ταχύρυθμα πιστέψτε με θα το κάνουν χαχα.
Έχω δει να ζητάνε κόσμο και να του κάνουν προπαιδευση 2 μέρες μόνο για μπουν μπαμ μπαμ. Να μην κάνουν καν προπαιδευση και να μπαίνουν ενώ έχει αρχίσει η εκπαίδευση. Επίσης έχω δει να μπαίνουν και να τους στέλνουν καπακι σε καράβι χωρίς να κάνουν σχολείο ειδικότητας και το σχολείο να το κάνουν αργότερα. Γενικά κάνουν ότι χρειάζεται για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αν θέλουν λοιπόν να προλάβουν πιστέψτε με θα βρουν τον τρόπο
Στο συκ όμως δεν μπορείς να συμμετέχεις αν δεν έχεις ολοκληρώσει ειδικότητα έτσι;
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:42 am
Επισκέπτης έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:32 am
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου, μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις μερικές ειδικότητες αν ξέρεις τον χρόνο εκπαίδευσης ή και που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες περισσότερες πάνω σε αυτό;
Θαλαμηπόλοι 0 μέρες, αρμενιστες 32, διαχ λογ 42, διαχ υλ 42 μηχανικοι (εξαρτάται την εξειδίκευση) 25-30 μέρες, κυαμ 42, εε/πες 42. Γενικά ο μέσος ορος είναι 32-42…
Πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες σχολείων δε θα βρεις κάπου η αλήθεια είναι. Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να σε στείλουν πρώτα καράβι και μετά από λίγο να σε τραβήξουν για σχολείο. Το έχω δει να γίνεται
Guest123

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:47 am
Guest123 έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 11:44 am Σε συνέχεια των προηγούμενων απαντήσεων μου για τα σχολεία, τις ειδικότητες και για το ποτε θα βγει η προκήρυξη να προσθέσω ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι ταχύρυθμα πιστέψτε με θα το κάνουν χαχα.
Στο συκ όμως δεν μπορείς να συμμετέχεις αν δεν έχεις ολοκληρώσει ειδικότητα έτσι;
Μπορείς. Δηλαδή αν είσαι λέμε τώρα στο σχολείο ειδικότητας (ακόμα και αν δεν έχεις πάει ακομα σε υπηρεσία καραβιού) και βγει για ουκ η υπηρεσία σου (το εκπαιδευτήριο Παλάσκα πχ) θα σε ενημερώσει και θα σε ρωτήσει αν θες να συμμετέχεις.
Επισκέπτης

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την καθυσιχαστικη σου απάντηση. Ας ελπίσουμε ότι θα βγεί αυτή την εβδομάδα να ηρεμήσουμε. Μήπως ξέρετε γιατί άργησε τόσο πολύ φέτος βρε παιδιά; Γιατί δηλαδή από μήνα πήγαιναν σε μήνα γιατί βγάλανε τον Ιούλιο τα ΦΕΚ με τις γραμματικές γνώσεις και μετά τα παράτησαν στο έλεος του Θεού. Γιατί τόση ανοργανωσια και καμία επίσημη πληροφορία φέτος ενώ τις προηγούμενες τρείς χρονιές όλα ήταν προγραμματισμένα και πήγαιναν ρολόι; Μήπως θέλουν να ρυθμίσουν αλλά θέματα πρώτα όπως αυτό με το κλείσιμο των στρατοπέδων και αυτή να την βγάλουν τελευταία ώρα για να μην χαθεί το κονδύλι?
Guest123

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 12:00 pm Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την καθυσιχαστικη σου απάντηση. Ας ελπίσουμε ότι θα βγεί αυτή την εβδομάδα να ηρεμήσουμε. Μήπως ξέρετε γιατί άργησε τόσο πολύ φέτος βρε παιδιά; Γιατί δηλαδή από μήνα πήγαιναν σε μήνα γιατί βγάλανε τον Ιούλιο τα ΦΕΚ με τις γραμματικές γνώσεις και μετά τα παράτησαν στο έλεος του Θεού. Γιατί τόση ανοργανωσια και καμία επίσημη πληροφορία φέτος ενώ τις προηγούμενες τρείς χρονιές όλα ήταν προγραμματισμένα και πήγαιναν ρολόι; Μήπως θέλουν να ρυθμίσουν αλλά θέματα πρώτα όπως αυτό με το κλείσιμο των στρατοπέδων και αυτή να την βγάλουν τελευταία ώρα για να μην χαθεί το κονδύλι;
Να είσαι καλά. Οτιδήποτε άλλο θελήσετε εγώ θα βλέπω και θα απαντάω.
Τώρα όσον αφορά την αργοπορία, υπάρχουν πολλά θέματα με τα συνταξιοδοτικά, αλλά και με τις ελλείψεις στις στρατιωτικές σχολές φέτος που θεωρώ ότι θέλουν κάπως να τα αναπροσαρμόσουν.
Επισκέπτης

Άρα ίσως γίνεται να προλάβουμε και του Φλεβάρη το σχολείο αν έχει ολοκληρωθεί η προπαιδευση;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας: Εγκρίθηκε το σύνολο των αιτημάτων των στρατιωτικών σχολών για εισαγωγή 1.684 σπουδαστών (με μεταφορά 450 ατόμων λόγω ελάχιστης βάσης εισαγωγής) και επιπλέον 2.000 επαγγελματίες οπλίτες.

Επίσης,50 θέσεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού).

Πηγή
Επισκέπτης

yandr έγραψε: Δευ Νοέμ 18, 2024 1:51 pm
Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας: Εγκρίθηκε το σύνολο των αιτημάτων των στρατιωτικών σχολών για εισαγωγή 1.684 σπουδαστών (με μεταφορά 450 ατόμων λόγω ελάχιστης βάσης εισαγωγής) και επιπλέον 2.000 επαγγελματίες οπλίτες.

Επίσης,50 θέσεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού).

Πηγή

Ναι μάλιστα για το 2025 λέει η προκυρηξη για το 2024 που μας βεβαιώνει ότι θα βγει τώρα;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: NikhtasK και 3 επισκέπτες