Άδικη μεταχείριση

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
kotsos
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από kotsos »

@yandr k osous gnwrizoun...

eixa kanonisei na parw exsodo anhmera xristougenna me ena palikari p h8ele na bgei stis 26-12(ego eixa kanonika exsodo stis 26-12) gia proswpikous logous k oi axsiwmatikoi to dexthkan...h uphresia p eixa htan skopos oplismou ilhs (aoplh uphresia)k 8a allaza me ekeino to paidi

thn wra p paw na parw to xarti exsodou apo ton AYDM m lene oti egine allagh k oti anakaleitai h exsodos m me enan allon k malista phra k thn uphresia tou p htan skopos se fulakio kausimwn...o logos;

OTI HTAN :

1)ELEU8EROS NA KRATAEI OPLO K ELEU8EROS OPLOPARAGGELMATWN
2)ELEU8EROS NA KANEI NYXTERINES PERIPOLIES
3)ELEU8EROS ENOPLWN YPHRESIWN!!!

k erwtw ego!!!uparxei tetoia eleu8eria;8elw na paw stratologia gia na rwthsw gia auto to 8ema gt spasthka agria mias k ekeinh thn exsodo thn kanoniza 10 meres k etrexa se ola ta grafeia Ilarxwn k an8upilarxwn gia na thn tsimpisw k afou phra to OK m thn kopsane gia autous tous logous...

SHMEIWSH:dn ti8etai 8ema na einai Giwtas oute I3 aoplo gt eimaste se Ilh Armatistwn(sthn AuLwna) pleon k kanoume ekpaideush eidikothtas sta te8wrakismena opote mono I1 k I3 ENOPLA kanoun se Iles Armatistwn...ti paizei; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από yandr »

Τώρα με τσίγκλισες πάρα πολύ και θα σου ξεφουρνίσω την δική μου ιστορία.

Κατά την εκπαίδευσή μου στους ΥΕΑ μείναμε σχεδόν δύο μήνες μέσα, γιατί για κακή μου τύχη είχαν πέσει οι εκλογές και ακυρώθηκαν όλες οι άδειες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή βγαίναμε σε δύο γκρουπ άδεια, τα οποία φυσικά εναλλάσονταν.

Μετά την περίοδο επιφυλακής σειρά είχε το δικό μου και φυσικά μετά από 60 μέρες μέσα είμασταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ψυχολογικά. Την ημέρα λοιπόν της πολυπόθητης άδειας, και ενώ παραδίδαμε τα όπλα (!) ο ανθυπολοχαγός μου ανακοίνωσε ότι τη θέση μου την παίρνει άλλος.

Διαμαρτυρήθηκα και του είπα ότι τουλάχιστον ας γίνει μία κλήρωση για το ποιος θα πρέπει να τον πιει για να βγει το βύσμα στη θέση του. Ο ανθυπολοχαγός το έπαιξε τσαμπουκάς (για κακή του τύχη) και όχι μόνο μου ακύρωσε την άδεια, αλλά με έστειλε και σκοπιά στην πύλη με κανονικό γεμιστήρα (και όχι μαϊμού όπως συνέβενε με τις άλλες σκοπιές).

Εκεί τα πήρα στο κρανίο εντελώς άγρια, όχι μόνο γιατί ακυρώθηκε η άδειά μου (μιλάμε για 48ωρη μετά 2 μήνες) αλλά γιατί δεν δέχθηκε καν μία κλήρωση. Παίρνω και εγώ ένα τηλ. σπίτι και λέω στους γονείς μου να κάνουν κάτι γιατί θα αδειάσω τη γεμιστήρα στους αξιωματικούς που βρίσκονταν στο Διοικητήριο.

Χωρίς πολλά λόγια, σε 30' περίπου λεπτά ήρθε αντικαταστάτης και έφυγα σε άδεια, ο οποίος αναγνώρισε ότι ο άλλος μ*κας έφταιγε και με προέτρεψε να τον περιποιηθούμε όταν γυρίσει. Το καλύτερο δε ήταν ο βρεγμένη γάτα Ανθυπολοχαγός, ο οποίος την άκουσε από τον Διοικητή του και μετά μου ήταν όλο γλύκες.

Ηθικό δίδαγμα... με το βύσμα όλα γίνονται, ακόμα και ελεύθερος θητείας.
Leukopyrgitis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από Leukopyrgitis »

Μου φαίνεται πως μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να είχε και άσχημη κατάληξη.
kotsos
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από kotsos »

Leukopyrgitis έγραψε:Μου φαίνεται πως μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να είχε και άσχημη κατάληξη.

enoeitai...k stis 2 periptwseis
rethimno01
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από rethimno01 »

Κατά τ'άλλα, ο 20-1 αναφέρει στο σχετικό άρθρο για την πειθαρχία (εκτός των άλλων) ότι για να υπάρχει πειθαρχία θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη.
kotsos
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από kotsos »

no dikaiosunh no pei8arxeia ;D ;D

tlk dn to kunhghsa to 8ema mono an xsanaprokupsei...btw dn 8a ebgaza tpt gt eixe gero bisma k dn 8a pa8ene tpt!!!mallon to mpela m 8a ebriska
rethimno01
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από rethimno01 »

kotsos, μπορείς να γράφεις με ελληνικά και όχι με greeklish. Τα μυνήματα είναι δυσανάγνωστα. Όσο για το no dikaiosunh no pei8arxeia ο 20-1 αναφέρει και αυτό (εκτός των άλλων).

Anonymous

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από Anonymous »

αν εχεις βυσμα διαβαινε

αν εχεις κωλο στησε

και αμα δεν εχεις τιποτα

την τελαμωνα σκισε

96 μερες χωρις αδεια

και 32 μεσα μονο με 1 υπηρεσιακο για να βγαλω χρηματα απο ΑΤΜ σας λεει κατι;

16 ΤΥΠ uber alles!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από yandr »

283 ΛΕΛΕ έγραψε:96 μερες χωρις αδεια

και 32 μεσα μονο με 1 υπηρεσιακο για να βγαλω χρηματα απο ΑΤΜ σας λεει κατι;

16 ΤΥΠ uber alles!

Σκατοκατάσταση.

Οι δικές μου 60 ημέρες μοιάζουν πολύ λίγες (χωρίς να είναι).
Prince_23
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Επικοινωνία:

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από Prince_23 »

Δυστυχώς ο καθένας που έχει βυσμα ας το χρησιμοποιεί εκεί που πρέπει οχι για άδειες ή για υπηρεσίες. Αυτά είναι χαζομάρες. Αλλά εφόσων υπάρχουν άτομα καριερίστες που κοιτάνε τη καρέκλα τους πάντ τα βύσματα θα την βγάζουν καθαρή και οι υπόλοιποι θα ξενερώνουν! Σε όλους μας έχει συμβεί και τι κάνουμε; Τα βάζουμε κατω και βρίσκουμε ποιος εχει το μεγαλυτερο βυσμα; Εικόνα
crusader
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από crusader »

δηλαδη κατι τετοια θα περασω και εγω οταν μπω μεσα; καλα θα περασουμε... αλλα αν δεν περασω καπου θα παω μονιμος θα προσπαθισω τουλαχιστων στις ειδικες δυναμεις... εκει ελπιζω να μην χρειαζεται βυσμα ετσι;
H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Επάγγελμα: Γραφίστας
Επικοινωνία:

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από H4nnibal »

Αυτό παιδάκια εμείς το λέγαμε "Μπιφτέκι". Όταν λοιπον ήταν να βγείς έξοδο ή γενικότερα δεν είχες υπηρεσία, και είσουν μες'την τρελή χαρά, έρχετε "ενας"
και σου λέει οτι θα κάνεις υπηρεσία. Τότε λέμε οτι έφαγες μπιφτέκιΕικόναΕικόνα
Συνήθως τέτοια φαινόμενα παρουσιάζονται στα κέντρα εκπ. οπου τα άτομα για γιατρό που φεύγανε το πρωί ήτανε ολόκληρη διμοιρία! ΕικόναΕικόνα

Αφού λοιπον εδώ λέμε τις ιστορίες μας ας σας πώ και εγώ κάτι που θυμήθηκα:
Είχα δεν είχα ένα μήνα φαντάρος, στη Ρεντίνα. Όπως αναφέρθηκα και πιο πριν, οι γιοτομπαλάδες που φεύγαν κάθε πρωί για γιατρό ήταν άπειροι!Εικόνα
Είχα και εγώ λοιπον μία βδομάδα που μου πονούσε το γόνατό μου. Δεν πήγα στο γιατρό γιατί δεν το θεώρησα σοβαρό και είπα θα περάσει. Το πρόβλημα ήταν οτι μπορούσα να τρέξω και να περπατήσω, αλλα δεν μπορούσα να κάτσω, εκεί με σφάδαζε στον πόνο. Και καταλαβαίνετε πως δεν το είπα και σε κανέναν Αξιωματικό γιατί όλη μέρα θα έτρεχαΕικόναΕικόναΕικόνα!
Πήγα λοιπον και εγώ μια μέρα μαζί με τον λόχο της κηδείας, για να μου δώσει ο γιατρός κανα παυσίπονο. Στο δρόμο λοιπον προς το γιατρό, μας πετυχαίνει ο λόχος μας που πήγαινε για γυμναστική και μας σταματάει ένας καυλωμένος Ανθ/γός. "Όσοι σήμερα πάνε στο γιατρό, δεν παίρνουν άδεια το Σαββ/κο, παλιογότομπαλάδες, κηδείες κλπ" και είπε στον δεκανέα να σημειώσει τα ονόματά μας! Εικόνα Εγώ έκλασα μέντες, σιγά που δε θα έπερνα άδεια για ένα πονεμένο γόνατο! και εγώ ο ***** τότε βρήκα να πάω στο γιατρό!
Είπα λοιπον στον δεκανέα να μη με σημειώσει, και έφυγα για τον λόχο να πάω να βάλω φόρμες για γυμναστική! Το απόγευμα λοιπον, κανώνισα με έναν παλιό που ήταν φιλαράκι του ξάδερφού μου, να πάει να πει στο γιατρό τι έχω και να του δώσει τίποτα άν μπορεί. Έτσι λοιπον και έγινε.
Πηρα τα φάρμακα, μου έγραψε και ο γιατρός πως να τα παίρνω, και πήρα και την άδεια Σαββ/κο!Εικόνα
Όταν πήγα σπίτι και πήρα τα χάπια (Ινδομεθακίνη), μετά απο λίγο άρχισα να νιώθω σαν αποδυναμωμένος να το πω, σα νυσταγμένος να το πώ, σα μαστούρα να το πω... δεν είχα διάθεση για τίποτα και έμεινα όλη τη άδεια μέσαΕικόνα. Τρέχαν τα σάλια μου στον ύπνο και τέτοια...
Τέλος πάντων, μετά απο μήνες που πηρα μετάθεση στην Κω, κουβέντιαζα εκεί με τον γιατρό της μονάδας και του είπα την παραπάνω Ιστορία.
"Τι πράγμα σου έδωσαν; ! Η ινδομεθακίνη έχει καταργηθεί ως φαρμακευτική αγωγή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύ ισχυρό αναλγητικό!" μου είπε...
ΕικόναΕικόνα
ΕικόναΤα σχόλια δικά σας!

denthafexei

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από denthafexei »

Στο 16 ΤΥΠ υπηρέτησα και εγώ. Πολύ μαύρο και με τους χείριστους στρατιωτικούς. Θυμάμαι ακόμα ένα βλάκα με το όνομα 5ίδη όπως και τον βρωμιάρη λοχαγό του ΥΠ και μου ανάβουν τα λαμπάκια
ΛΟΚ 05 Β ΕΣΟ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επάγγελμα: Φυσικός

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από ΛΟΚ 05 Β ΕΣΟ »

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνααααααααααχαχαχαχαχαΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

συγνώμη που γελάω, αλλά μόνο η εικόνα που σου τρέχουν τα σάλια στον ύπνο φτάνει... τώρα που το σκέφτομαι μαστούρωσες και τζάμπα

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

λοιπόν παιδιά, από τότε που πήγε ο αδερφός μου στους αμφίφιους και έφαγε το καψόνι της ζωής του, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ σκέφτομαι ότι τώρα κάπου ένα παληκάρι φυλάει σκοπιά.

Ειδικά το χειμώνα, με τα κρύα και τον αέρα, ματώνει η καρδιά μου.

Καλή θητεία σε όλους.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Άδικη μεταχείριση

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Prince_23 έγραψε:Δυστυχώς ο καθένας που έχει βυσμα ας το χρησιμοποιεί εκεί που πρέπει οχι για άδειες ή για υπηρεσίες.

Συμφωνώ 1000% αλλά δυστυχώς δεν είναι καθόλου έτσι. Και αυτό που με νευριάζει περισσότερο είναι κάποια άτομα -λίγα ευτυχώς αλλά αρκετά για να σε εκνευρίζουνε- που την ύπαρξη του βύσματός τους και την παράλογη ειδικότητα που τους δίνουνε, την παρουσιάζουνε σαν την μεγαλύτερη μαγκιά.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης