Θητεία για κατόχους Διδακτορικού

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Michalis88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Michalis88 »

Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος Διδακτορικού και ψάχνω την υπουργική απόφαση για μετάθεση σε τόπο συμφερόντων γιατί παρουσιάζομαι την επόμενη βδομάδα αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά. Ξέρετε αν εφαρμόζεται και τώρα που δεν υπάρχουν ΚΕΝ;
Επίσης, ο ACxAT παραπάνω αναφέρει ότι πρέπει να έχουμε μαζί μας τίτλους, πτυχία ακόμη και CV ενώ φίλος μου μου χει πει ότι ούτε καν τα κοιτάνε αυτά πλέον. Έχει κανείς άποψη;
icsd08050
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από icsd08050 »

Φιλε Michalis88 σε τι οπλο σωμα εισαι και τι μοναδα τοποθετησης εχεις μπας και ξερω να βοηθησω αν γνωριζω τπτ για τη μοναδα σου
Michalis88
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Michalis88 »

icsd08050 έγραψε:Φιλε Michalis88 σε τι οπλο σωμα εισαι και τι μοναδα τοποθετησης εχεις μπας και ξερω να βοηθησω αν γνωριζω τπτ για τη μοναδα σου

Τεχνικό σώμα φίλε.96 Τυπεθ Χιου.

phdstud
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από phdstud »

Καλησπέρα σε όλους,

έχω καταταγεί στην ΠΑ και έχω αναβολή για 3.5 χρόνια ακόμα, λόγω διδακτορικών σπουδών στο πολυτεχνείο. Παρόλα αυτά, επειδή η ολοκλήρωση του διδακτορικού θα μου πάρει 1-2 χρόνια ακόμα, σκέφτομαι μήπως κόψω πρόωρα την αναβολή και μπω νωρίτερα για διάφορους λόγους.

Από ό, τι καταλαβαίνω οι 5-6 πρώτοι μήνες είναι στάνταρ (βασική και παραμεθόριος). Το διδακτορικό θα ωφελήσει πρακτικά σε κάτι στη δεύτερη μετάθεση; Υπάρχουν κάποιες ενδεικτικές ειδικότητες της αεροπορίας για πολυτεχνίτες με και χωρίς διδακτορικό; Η ύπαρξη του τίτλου είναι απαραίτητη ή λαμβάνεται υπόψη ότι κάποιος βρίσκεται στα τελειώματα;

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, με ενδιαφέρει πρωτίστως μετάθεση στην Αθήνα, μήπως μπορέσω να το προχωρήσω κι όλας αυτούς τους μήνες. Η απόφαση για τη δεύτερη αυτή μετάθεση πότε λαμβάνεται ακριβώς (μήπως μπορέσει να μετρήσει και κανένα βύσμα... ).

Σας τρέλανα με τις ερωτήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και αγχώνομαι με το θέμα σιγά σιγά... Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!

LoneWolf_24
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από LoneWolf_24 »

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ρωτήσεις Στρατολόγο της ΠΑ.
phdstud
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από phdstud »

ΟΚ, ευχαριστώ.
PhD στο πηξιμο

Δημοσίευση από PhD στο πηξιμο »

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι κάτοχος διδακτορικού εσσο γ 2018 και με κοιτάνε στα γραφεία σαν Βραζιλιάνοι ενώ τους δείχνω και αυτό http://armyold.army.gr/default.php?pname=kat_ejairesh_yphr_logoi_doth&la=1

Έκανα κατεξαιρεση και δεν πέρασε. Στο ΓΕΣ στη διευθυνδη οπλιτων θητειας μου είπανε 5μηνο, αλλά ξέρω ότι δικαιούμαι τόπο συμφερόντων. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο να συννενοηθω με κάποιων που να γνωριζει τίποτα;

ACxAt

Δημοσίευση από ACxAt »

Αγαπητοί
Η δική μου εμπειρία από την Α ΕΣΣο 2012-ΚΕΠΒ Θήβας:

1. Ετοίμασα : Α. Πτυχίο β. Μεταπτυχιακό και γ. Διδακτορικο επικυρωμένα (σφραγίδες να βλέπουν!). Μάζι κα ιένα βιογραφικό 2 σελίδων.

2. Μας φώναξαν να καταθέσουμε τα χαρτιά οι κάτοχοι διδακτορικού

3. Τα χαρτιά αποστέλλονται στο ΓΕΣ

Εκεί -λογικά- μία επιτροπή εξετάζει τα αιτήματα. Πρώτιστο κριτήριο είναι οι "υπηρεσιακές ανάγκες" και μετά οι εντοποιότητες-τόπος συμφέροντος. Εκτός κι αν, συνδυάζεται με ζήτημα υγείας γονέα (π. Χ. Η μάνα ή ο πατέρας σου είναι ανήμποροι).
έτσι, εμένα λόγω διδακτορικού Τοπογράφου Μηχανικού με πήραν στη Διευύθυνση Υποδομής του ΓΕΣ για ένα μεγάλο αμυντικό έργο. Έκανα μελέτη για το ΓΕΣ και αποτύπωσα σε Θεσσαλονίκη και Έβρο στρατόπεδα. Αν δεν με έπαιρνε η ΔΥΠΟ θα με έπαιρνε η ΓΥΣ. Γενικώς, τους διδάκτορες Πολυτεχνείων, Πληροφορικής τους εκμεταλλεύεται ο Στρατός ανάλογα με τις ανάγκες του. Εϊχα εναν συφανταρο Δρ. Χημικο Μηχανικό και τον πήγαν στο Εργοστάσιο του Στρατού. Έναν άλλο διδάκτορα Θρησκευτικού Δικαίου στο Θρησκευτικό του ΓΕΕΘΑ.
Το εργοστάσιο του Στρατού είναι στην Αττική. ΔΕν θα πούνε στο ΓΕΣ "α οκ είναι από Γιάννενα, τον πάμε Γιάννενα"
Τώρα π. Χ. Αν είσαι διδάκτορας Φιλολογίας, δεν είμαι σίγουρος ότι ο στρατός μπορεί να σε βάλει κάπου σχετικά. Και επειδή δεν έχει λαό, σε πάει όπου θέλει. Το πολύ πολύ, στην μονάδα να σε ΄βαλουν σε γραφείο.

ΥΓ
Φυσικά, μιλάμε για την περίπτωση της "καθαρής" διαδικασίας... Με βύσμα στην Ελλάδα, ακόμη και με 1.30 γίνεσαι τσολιάς στη βουλή...
fobar
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από fobar »

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε φάση ολοκλήρωσης του διδακτορικού και μόλις το αποκτήσω θα καταταγώ (μάλλον Ιούλιο 2019). Καταρχήν δεν έχω ειδικότητα από αυτές που χρησιμοποιούνται άμεσα (Φυσικός) . Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος με πρόβλημα υγείας και περιμένει ποσοστό αναπηρίας από ΚΕΠΑ (κίρρωση ήπατος σε ασκητική φάση, η οδηγία κανονικά είναι 67% πλαφόν για αυτό).

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος γιος, αλλά σύμφωνα με αυτό https://katataxi.army.gr/el/content/dikaiologitika-gia-katigories-koinonikon-provlimaton-0 θεωρητικά (και αν όντως δώσουν 67% του πατέρα μου) δεν θα δικαιούμαι τόπο κατοικίας/συμφερόντων (συμπίπτουν έτσι κι αλλιώς) ; Δεν βλέπω να αναφέρει το άρθρο του νόμου για τον μεγαλύτερο γιο.

AXcAt

Δημοσίευση από AXcAt »

@fobar

1) Κάνεις λάθος... Όλες οι ειδικότητες θετικών/τεχνολογικών επιστημών χρησιμοποιούνται!
2) Προμηθεύσου πιστοποιητικό υγείας του πατέρα σου.
3) Δεν βλέπω να αναφέρει το άρθρο του νόμου για τον μεγαλύτερο γιο.

Εσύ αυτό που θα κανεις είναι να προμηθευτείς όλα τα αναγκαία χαρτιά για την υγεία του πατέρα σου. Επίσης, πρέπει όπωσδήποτε να έχεις αντίγραφο βεβαίωσης κατοχής διδακτορικού ή επιτυχούς εξέτασης από την επταμελή όταν παρουιαστείς. Τί θα σε συμβούλευα:

α. Επικυρωμένο αντίγραφο διδακτορικού διπλώματος

β. Επικυρωμένο αντίγραφου μεταπτυχιακού

γ. Επικυρωμένο αντίγραφο διπλώματος/πτυχίου.

δ. Ένα βιογραφικό σημείωμα (ενσωμάτωσε τα ΠΑΝΤΑ, ακόμη και βεβαιώσεις συμμετοχής σε συνέδρια φοιτητών! Πες και στον καθηγητή σου να σου ετοιμάσει μία συστατική)

ε. Πιστοποιητικά για την κατάσταση υγείας του πατέρα σου6. Οτιδήποτε έχει σχέση με πληροφορική (σεμινάρια, βεβαιώσεις... )

Ο στρατός γουστάρει να βλέπει χαρτομάνι... Οπότε δώστο τους ανελέητα...

Πιάσε τον υπαξιωματικό/αξιωματικό που είναι υπεύθυνος αποστολής και εξηγησέ του το αναγκαίο αποστολής, να σαι καλυμμένος

Νομίζω ότι το διδακτορικό και η κατάσταση υγείας του πατέρα σου θα είναι παράγοντες τοποθέτησης σε τόπο συμφερόντων. Ιδίως, αν αποδειχτεί η αναπηρια του πατέρα σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΓΕΣ είναι αρμόδιο για να σε τοποθετήσεις.
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Mparmpas »

Με το νεο συστημα ΣΥΠΟ η ευνοικη μεταχειριση διδακτορων για κατ`εξαιρεση μεταθεση εχει σταματησει...

Ξερω αρκετα παραδειγματα ενω το ιδιο λενε και συναδελφοι πιο πανω.

George

Δημοσίευση από George »

Εγώ πάντως με το που ορκίστηκα, ήρθε μετάθεση για ΣΣΕ λόγω διδακτορικού (έτσι μου το ανακοίνωσε αυτολεξεί ο διοικητής) και δεν έχω κάποιο βύσμα.
Blue
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Blue »

Τελικά η διάταξη για τους διδακτορικούς πού υπάρχει και πού μπορεί να την βρει κάποιος;
akou
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επάγγελμα: Διδακτορικός Φοιτητής.

Δημοσίευση από akou »

Καλησπέρα,

Είμαι 29 ετών και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον επόμενο μήνα ξεμπερδεύω με το διδακτορικό, το οποίο σημαίνει, ότι σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή για να καταταχθώ στην αεροπορία. Έχω μερικά ερωτήματα και ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή σχετικά διάθεση για να με βοηθήσετε, καθώς ακούω πολλά και διάφορα.

1. ΟΚ είναι μια καμπή στη επαγγελματική μας ζωή και πολλοί επιλέγουν να μη το κάνουν είτε φεύγουν κατευθείαν έξω, αλλά το έψαξα για περαιτέρω αναβολή (ακόμη και με τη διάκριση διαπρέποντος επιστήμονος) και κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να πας δικαστήριο και να πληρώσεις; Τα χρήματα τα παίρνεις πίσω; Γενικά επειδή θέλω την ησυχία μου, ήταν σημαντικός λόγος που με έκανε να μπω στρατό.

2.Μπορείς να είσαι στην αεροπορία, αλλά να συνεχίσεις να βρίσκεσαι και στο παν/μιο; Είμαι Πάτρα και στο εργαστήριο υπάρχει αρκετή δουλειά, μπορώ, να υπηρετώ και στις άδειεις - που λένε ότι είναι περισσότερες στην αεροπορία- να βρίσκομαι στο παν/μιο; Αξίζει κάτι τέτοιο; Έχω ακούσει ότι συνάδελφος πληρωνόταν κιόλας, αν και μου φαίνεται λίγο -εως πολύ- δύσκολο.

3. Το διδακτορικό βοηθάει κάπου; Σε πρώτο βήμα, ασχολούμαι με χημεία υλικών και δε χρώματα, που ξέρω ότι η αεροπορία έχει ενδιαφέρον, μπορώ να μπω σε κάποια ανάλογη ειδικότητα; Το σκέφτομαι και για να περάσει πιο εύκολα ο χρόνος.

4. Επιπλέον, ισχύει ότι με διδακτορικό παίρνεις πιο εύκολα μετάθεση για τη πόλη συμφερόντων; Η πόλη συμφερόντων τί ακριβώς είναι; Μπορώ να δηλώσω στη Λάρισα, όπου είναι η αδερφή μου, και έχω πχ. περισσότερες άδειες ή μονο τη διανυκτέρευση αφορά;

5. Ισχυεί ακόμη και σήμερα (Αύγουστος 2021) ότι αν κάνεις παραμεθώριο, ακόμη και στην αεροπορία, πας 9 μήνες;

6. Ό, τι καλό, από όσους έχουν υπηρετήσει στην αεροπορία, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ πολύ

Και καλή δύναμη/τύχη σε όλους.

dtsο
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dtsο »

Μπήκα με 2021 ΣΤ ΕΣΣΟ, με πτυχιο πολυτεχνειου, και διδακτορικό στην τεχνητή νοημοσυνη. Μπήκα ως έρευνας πληροφορικης και έχοντας ελπίδες για μετάθεση λόγω διδακτορικου, επειδή διάβαζα στα μπλογκ για την απόφαση του 2009. Οχι μονο μετάθεση δεν είδα, αλλα μου βγαλαν και μετάταξη στο Σώμα πεζικου, άρα άκυρο το ερευας πληροφορικης ... Στρατός = βυσμα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης