Θητεία για κατόχους Διδακτορικού
-
- Στρατιώτης
Χαίρετε,
Εχω μια απλή ερώτηση! Δικαιούμαι να δηλώσω εντοπιότητα και να ερθω στον τοπο της επιλογής μου μετα την βασική θητεία αν
1) εχω διδακτορικό
2) δικαιούμαι 8μηνη θητεια (μειωμενη) γιατι ο μπαμπας μου ειναι χήρος
Χρειάζομαι και τους δυο παραπανω λογους η ο ένας απ τους δυο αρκεί;
ευχαριστώ!
Εχω μια απλή ερώτηση! Δικαιούμαι να δηλώσω εντοπιότητα και να ερθω στον τοπο της επιλογής μου μετα την βασική θητεία αν
1) εχω διδακτορικό
2) δικαιούμαι 8μηνη θητεια (μειωμενη) γιατι ο μπαμπας μου ειναι χήρος
Χρειάζομαι και τους δυο παραπανω λογους η ο ένας απ τους δυο αρκεί;
ευχαριστώ!
Δικαιούσαι μονο απο το διδακτορικο, καθως τα 2 ατομα που ειμαι στο γραφειο ειναι και οι 2 διδακτορες και εχουν ερθει απευθειας απο το κεντρο στη μοναδα. Σημειωση πρεπει να εχεις παρει το διδακτορικο και οχι να εισαι στη διαδικασια του διδακτορικου
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ για την απάντηση σου Ηρακλή.
Εντοπιότητα λόγω διδακτορικού μου είπαν οτι υπάρχει γιατι δηλώνεσαι ως "γραφέας-ειδικός επιστήμονας". Απλα πουθενα δεν μπορώ να το βρω επίσημα και διαβάζω εδω στο φόρουμ οτι δεν είναι ΦΕΚ αλλα υπουργική απόφαση... Εχεις ιδεα που μπορώ να το βρω;
Οσον αφορα τη μειωμένη, δεν ισχύει δηλαδή οτι αυτοι που έχουν μειωμένη (8μηνες) δεν κανουν παραμεθόριο; Ομολογω οτι το ειχα ακουσει αυτο αλλα δεν θυμάμαι την εγκυρότητα της πηγής...
Σε ευχαριστώ!
Εντοπιότητα λόγω διδακτορικού μου είπαν οτι υπάρχει γιατι δηλώνεσαι ως "γραφέας-ειδικός επιστήμονας". Απλα πουθενα δεν μπορώ να το βρω επίσημα και διαβάζω εδω στο φόρουμ οτι δεν είναι ΦΕΚ αλλα υπουργική απόφαση... Εχεις ιδεα που μπορώ να το βρω;
Οσον αφορα τη μειωμένη, δεν ισχύει δηλαδή οτι αυτοι που έχουν μειωμένη (8μηνες) δεν κανουν παραμεθόριο; Ομολογω οτι το ειχα ακουσει αυτο αλλα δεν θυμάμαι την εγκυρότητα της πηγής...
Σε ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
yoyo έγραψε:
φυσικά και κάνουν παραμεθόριο απλά μετά από 4 μήνες παίρνουν μετάθεση
-
- Στρατιώτης
Οποτε λογικα μόνο με 8μηνη θητεία ειναι - 1.5 μηνας εκπαιδευση
- 4 μηνες παραμεθωριο
- 2.5 μηνεςστον τοπο συμφεροντων
ενω με διδακτορικο (και 8μηνη)
- 1.5 μηνας εκαπιδευση
- 6.5 μηνας τοπο συμφεροντων
ετσι;
- 4 μηνες παραμεθωριο
- 2.5 μηνεςστον τοπο συμφεροντων
ενω με διδακτορικο (και 8μηνη)
- 1.5 μηνας εκαπιδευση
- 6.5 μηνας τοπο συμφεροντων
ετσι;
-
- Στρατηγός
Λογικά έτσι είναι
-
- Στρατιώτης
Ωραια σε ευχαριστώ!
Ξερουμε αν μπορουμε να βρουμε πουθενα την διαταξη για εντοπιότητα για τους διδακτορικους;
Ξερουμε αν μπορουμε να βρουμε πουθενα την διαταξη για εντοπιότητα για τους διδακτορικους;
Παιδιά
Νομίζω δεν είναι εντοπιότητα, αλλά τόπος συμφερόντων του Διδάκτορα. Π. Χ εγώ ως Διδάκτορας δήλωσα ως πόλη συμφερόντων αυτή που ήθελα και όχι τον τόπο καταγωγής. Να ξέρετε πάντως ότι ο Διδάκτορας μπορεί να κατανεμηθεί με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Π. Χ ένα Διδάκτιρας Πολτικός Μηχανικός ή Τοπογράφος Μηχανικός έχει μεγάλη πιθανότητα να στελεχώσει αντίστοιχες υπηρεσίες στο Μηχανικό ή το Γεωγραφικό, ένας Διδ. Χημικός ή Χημικός Μηχανικός μπορεί να αξιοποιηθεί σε εργοστάσια του στρατού (που είναι νομίζω μόνο στο λεκανοπέδιο). Υπήρχε περίπτωση π. Χ Διδάκτορα Θεολογίας που μπήκε στο Θρησκευτικό του ΓΕΕΘΑ. Γενικά αν το κάθε όπλο ή σώμα έχει κάποιο τσακάλι αξιωματικό στο ΓΕΣ μπορεί να αξιοποιήσει τους Διδάκτορα που έχει (ομιλώ εξ ιδίας πείρας... ) ή ακόμη να κάνει μετάταξη σε άλλο όπλο και σώμα.
Γενικά το Διδακτορικό από το 2009 που εφαρμόζεται η απόφαση ΥΕΘΑ, μετράει περισσότερο, αν και προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις που μπορεί οι κάτοχοι διδακτορικού να μην τύχουν ευνοϊκής τοποθέτησης.
Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα, προφανώς και μία... Εξωτερική βοήθεια μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.
Νομίζω δεν είναι εντοπιότητα, αλλά τόπος συμφερόντων του Διδάκτορα. Π. Χ εγώ ως Διδάκτορας δήλωσα ως πόλη συμφερόντων αυτή που ήθελα και όχι τον τόπο καταγωγής. Να ξέρετε πάντως ότι ο Διδάκτορας μπορεί να κατανεμηθεί με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Π. Χ ένα Διδάκτιρας Πολτικός Μηχανικός ή Τοπογράφος Μηχανικός έχει μεγάλη πιθανότητα να στελεχώσει αντίστοιχες υπηρεσίες στο Μηχανικό ή το Γεωγραφικό, ένας Διδ. Χημικός ή Χημικός Μηχανικός μπορεί να αξιοποιηθεί σε εργοστάσια του στρατού (που είναι νομίζω μόνο στο λεκανοπέδιο). Υπήρχε περίπτωση π. Χ Διδάκτορα Θεολογίας που μπήκε στο Θρησκευτικό του ΓΕΕΘΑ. Γενικά αν το κάθε όπλο ή σώμα έχει κάποιο τσακάλι αξιωματικό στο ΓΕΣ μπορεί να αξιοποιήσει τους Διδάκτορα που έχει (ομιλώ εξ ιδίας πείρας... ) ή ακόμη να κάνει μετάταξη σε άλλο όπλο και σώμα.
Γενικά το Διδακτορικό από το 2009 που εφαρμόζεται η απόφαση ΥΕΘΑ, μετράει περισσότερο, αν και προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις που μπορεί οι κάτοχοι διδακτορικού να μην τύχουν ευνοϊκής τοποθέτησης.
Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα, προφανώς και μία... Εξωτερική βοήθεια μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.
-
- Στρατιώτης
ACxAt έγραψε:Παιδιά
Μάλλον εχεις δίκιο ACxAt, είναι πόλη συμφερόντων και όχι εντοπιότητα, αλλα η ουσία ειναι οτι φαίνεται να τηρείται αυτό και να μην κάνουν οι διδάκτορες παραμεθώριο. Εγω πχ που θα ειμαι διδακτορας πληροφορικής, λογικα θα μπορώ να μεταφερθώ στην Αθήνα στο Ερευνα Πληροφορικής που ειναι και ο τοπος καταγωγής μου...
ελπιζω δηλαδη, για αυτό το ψάχνω...
σε ευχαριστώ για την απαντηση σου!
Χμ... Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πέτυχες είσαι σε ένα από τα πιο... Ευγενή σώματα του Ες, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα! Επίσης ετοιμάσου για πολλά φορμάτ και εγκαταστάσεις προγραμμάτων σε όλο το προσωπικό του στρατοπέδου!
καλή σου θητεία!
καλή σου θητεία!
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Αντε να δουμε οταν ερθει η ώρα... !
Αντε να δουμε οταν ερθει η ώρα... !
-
- Πολίτης
Παιδιά, καλησπέρα!
Έχω μία ερώτηση: Είμαι στα "τελειώματα" του διδακτορικού (Πολ Μηχ ΕΜΠ) και μπαίνω τον Μάρτιο στην Τρίπολη (Αεροπορία). Λόγω του νέου νόμου ενώ προβλέπω να τελειώσω με τη συγγραφή κτλ δεν έχω ιδέα με ποια διαδικασία θα εξεταστώ / παρουσιάσω και πότε - ούτε και το πανεπιστήμιο μέχρι στιγμής.
Σε μία περίπτωση τέτοιας καθυστέρησης λόγω "ανωτέρας βίας" ή "συνθηκών" (π. Χ. Παλιότερα λόγω παρατεταμένων καταλήψεων) μπορεί να το επικαλεστεί κάποιος και να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων των κατόχων διδακτορικού; Ξέρω ότι είναι στη "γκρίζα" περιοχή του νόμου, αλλά υπάρχει περίπτωση να αξιολογηθεί αυτό κατά το δοκούν ή σε κόβουν έτσι κι αλλιώς;
Επίσης, μία επιστολή από τον καθηγητή μου ή την τριμελή που να πιστοποιεί ότι έχω κάνει έναν αριθμό δημοσιεύσεων και ότι είμαι όντως στη φάση της ολοκλήρωσης (αφού αντίστοιχο χαρτί από τη Γραμματεία θα αργήσει) μπορεί να βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια εκ των προτέρων!
Έχω μία ερώτηση: Είμαι στα "τελειώματα" του διδακτορικού (Πολ Μηχ ΕΜΠ) και μπαίνω τον Μάρτιο στην Τρίπολη (Αεροπορία). Λόγω του νέου νόμου ενώ προβλέπω να τελειώσω με τη συγγραφή κτλ δεν έχω ιδέα με ποια διαδικασία θα εξεταστώ / παρουσιάσω και πότε - ούτε και το πανεπιστήμιο μέχρι στιγμής.
Σε μία περίπτωση τέτοιας καθυστέρησης λόγω "ανωτέρας βίας" ή "συνθηκών" (π. Χ. Παλιότερα λόγω παρατεταμένων καταλήψεων) μπορεί να το επικαλεστεί κάποιος και να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων των κατόχων διδακτορικού; Ξέρω ότι είναι στη "γκρίζα" περιοχή του νόμου, αλλά υπάρχει περίπτωση να αξιολογηθεί αυτό κατά το δοκούν ή σε κόβουν έτσι κι αλλιώς;
Επίσης, μία επιστολή από τον καθηγητή μου ή την τριμελή που να πιστοποιεί ότι έχω κάνει έναν αριθμό δημοσιεύσεων και ότι είμαι όντως στη φάση της ολοκλήρωσης (αφού αντίστοιχο χαρτί από τη Γραμματεία θα αργήσει) μπορεί να βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια εκ των προτέρων!
-
- Στρατηγός
Μόνο στην περίπτωση που έχεις στα χέρια μου μια βεβαίωση ότι εκκρεμεί η ορκωμοσία τότε ίσως καταφέρεις και πάρεις την μετάθεση, αυτό που έχεις σκεφτεί δεν πρόκειται να το δεχτούν.
Καλησπέρα παιδιά! Μήπως γνωρίζετε πού μπορώ να βρω τη διάταξη που προβλέπει θητεία στον τόπο των συμφερόντων για τους κατόχους διδακτορικού;
-
- Στρατηγός
Larry έγραψε:Καλησπέρα παιδιά! Μήπως γνωρίζετε πού μπορώ να βρω τη διάταξη που προβλέπει θητεία στον τόπο των συμφερόντων για τους κατόχους διδακτορικού;
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν υπάρχει στο ίντερνετ, μπορείς να στείλεις ένα email στο ges_dsl@stratologia.gr.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες