Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Oompadude
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Oompadude »

Καλησπέρα!Είμαι φοιτητής 3ου έτους και σκεφτόμουν από τον χρόνο να διακοψη την αναβολή μου και να υπηρετήσω την θητεία μου, για την οποία και θέλω να μάθω εάν δικαιούμαι μειωμένη. Πέρυσι έχασα την μάνα μου και ο πατέρας μου εξακολουθεί να διατελέι σε χηρεία. Επιπλέον ο πατέρας μου έχει διαγνωστεί πριν 2 χρόνια από ΚΕΠΑ με 67% αναπηρία. Με βάσει αυτά τα κριτήρια δικαιούμαι κάποια μειώση;

Νικόλαος

Δημοσίευση από Νικόλαος »

Η μητέρα μου έχει αναπηρία άνω το 90%, ο πατέρας μου 50% και ο αδερφός μου 80%. Έχω απαλλαγή λόγω σπουδών μέχρι το Δεκέμβριο του 2022,1) που θα καταθέσω της βεβαίωσης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) των δικών μου ανθρώπων;2) θα περάσουν Ξανά από την υγειονομική επιτροπή στρατού; Η μόνο οι βεβαιώσεις αρκούν;3) δικαιούμαι μείωση θητείας η απαλλαγή; Ευχαριστώ

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΟΝΥΜΟΣ »

Oompadude έγραψε:Καλησπέρα!Είμαι φοιτητής 3ου έτους και σκεφτόμουν από τον χρόνο να διακοψη την αναβολή μου και να υπηρετήσω την θητεία μου, για την οποία και θέλω να μάθω εάν δικαιούμαι μειωμένη. Πέρυσι έχασα την μάνα μου και ο πατέρας μου εξακολουθεί να διατελέι σε χηρεία. Επιπλέον ο πατέρας μου έχει διαγνωστεί πριν 2 χρόνια από ΚΕΠΑ με 67% αναπηρία. Με βάσει αυτά τα κριτήρια δικαιούμαι κάποια μειώση;

Εννοείται. Εφ όσον είσαι ο μόνος ή ο μεγαλύτερος γιός. Κάνεις 9μηνη θητεία

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Νικόλαος έγραψε:Η μητέρα μου έχει αναπηρία άνω το 90%, ο πατέρας μου 50% και ο αδερφός μου 80%. Έχω απαλλαγή λόγω σπουδών μέχρι το Δεκέμβριο του 2022,1) που θα καταθέσω της βεβαίωσης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) των δικών μου ανθρώπων;2) θα περάσουν Ξανά από την υγειονομική επιτροπή στρατού; Η μόνο οι βεβαιώσεις αρκούν;3) δικαιούμαι μείωση θητείας η απαλλαγή;Ευχαριστώ

Απαλλαγή δεν δικαιουσαι.

9μηνη θητεία : Όταν ο ένας γονέας Πιστοποιηθεί από υγειονομική επιτροπή του στρατού ότι έχει αναπηρία 67% και άνω και επίσης είναι ανίκανος για κάθε εργασία

6μηνη θητεία: Όταν και οι δύο γονείς πιστοποιηθουν από υγειονομική επιτροπή του στρατού με αναπηρία άνω του 67% και ανίκανοι για κάθε εργασία.

gennimat
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από gennimat »

Χαίρετε, Υπηρετώ στη πολεμική αεροπορία από 11/1/2021.

Πρόσφατα η μητέρα μου έκανε μια επέμβαση η οποία της προσδίδει Τουλαχιστον 80% αναπηρία. Ειμαι το μόνο παιδί της οικογένειας. Σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ, δικαιούμαι 9μηνο εφόσον είμαι ο μόνος γιος οικογένειας με γονέα με αναπηρία πάνω του 67% ο οποίος δεν εργάζεται. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Η στρατολογία μου έστειλε μια υπεύθυνη δήλωση να συμπληρώσω η οποία αναφέρει ότι ο ο γονέας με την αναπηρία δεν θα πρέπει να έχει εισόδημα από ενοικίαση χωραφιών, πράγμα το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά στο ΦΕΚ. Γνωρίζει τι παίζει κανείς σε αυτή την περίπτωση;

Άβαταρ μέλους
makisp13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από makisp13 »

KΑλησπερα σας... Ειναι για να καταταχθω τον μαρτιο... Οι γονεις μου εχουν 67% αναπηρια ο καθενας... Δικαιουμαι 6μηνη μειωμενη θητεια; Και αν ναι τι δικαιολογητικα χρειαζονται; Ευχαριστω!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Πέμ Φεβ 10, 2022 5:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΝΟΝΥΜΟΣ

makisp13 έγραψε:KΑλησπερα σας... Ειναι για να καταταχθω τον μαρτιο... Οι γονεις μου εχουν 67% αναπηρια ο καθενας... Δικαιουμαι 6μηνη μειωμενη θητεια; Και αν ναι τι δικαιολογητικα χρειαζονται; Ευχαριστω!
Μόλις καταταγείς θα καταθέσεις αίτημα στη στρατολογία για μεταφορά σε μειωμένη θητεία 6μηνης διάρκειας λόγω αναπηρίας και των δύο γονέων. Η στρατολογία θα παραπέμψει τους γονείς σου στην Επιτροπή απαλλαγών του στρατού σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχή σου. Εάν η επιτροπή αποφανθεί ότι και οι δύο γονείς είναι ανάπηροι και ανίκανοι για κάθε εργασία (σημαντική αυτή η έκφραση... Ανίκανος για κάθε εργασία... ) ... Τότε μόνο δικαιουσαι 6μηνο

Άβαταρ μέλους
makisp13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από makisp13 »

Ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε... Ο πατέρας μου έχει ανάπηρο το αριστερό του χέρι και το αριστερό του μάτι είναι τυφλό... Η μητέρα μου έχει κάνει αφαίρεση μαστού... Και οι δυο έχουν 67% αναπηρία και φυσικά έχουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά... Πιστεύετε ότι έχω πιθανότητες για 6μηνη θητεία; Και πάλι ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος makisp13 την Παρ Φεβ 11, 2022 2:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Καλησπερα, είμαι ο πρώτος γιος, έχω την αδερφή μου με ποσοστό αναπηρίας 95%επισης έχω το αυτοκίνητο μου στο όνομα μου και την κάρτα αναπηρίας ότι μετακινώ την αδερφή μου.μπορεί κάποιος να μου πει αν δικαιούμαι κάτι; Κάπου διάβασα ότι δικαιούμαι την θητεία στο στρατόπεδο της περιοχής μου
Tasos1998
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Tasos1998 »

Καλησπέρα ο πατέρας μου έχει 75% αναπηρία 2 εγκεφαλικά και καρκινο η μάνα μου είναι άνεργη δικαιούμαι 6μηνη θητεία;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μαρ 29, 2022 8:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σύμφωνα με το ΓΕς, θητεία 6 μηνών δικαιούνται:

(1) Όλοι οι αδελφοί από τέσσερα (4) ή περισσότερα ζώντα αδέλφια

(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.

(3) Ο πατέρας δύο ζώντων τέκνων.

(4) Όσοι έχουν σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.

(5) Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

(6) Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

(7) Όσοι, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση ή εγγράφονται σε μητρώα αρρένων ως αδήλωτοι, επειδή απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω γέννησής τους στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν.3284/2004 (ΦΕΚ Α' 217).

Στη περίπτωση σου θα κάνεις θητεία 9 μηνών γιατί μόνο ο πατέρας σου έχει αναπηρία.

Makis13p
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Makis13p »

Καλησπέρα σας! Είχα κάνει αίτηση προ διμήνου για 6μηνη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα η οποία και εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες κατόπιν εξετάσεις των γονιών μου στο 424 αλλά με ένα "αλλά"... Ζήτησαν από τον πατέρα μου επειδή το εργατικό ατύχημα του είναι παλιό και δεν υπήρχαν επιτροπές και τέτοια τότε να τους φέρει επικαιροποιηση από το ΙΚΑ... Απευθηνθηκαμε στο ΙΚΑ το οποίο μας απάντησε ότι δεν μπορεί να μας δώσει τέτοιο χαρτί και πρέπει να περάσει επιτροπή του ΚΕΠΑ η οποία μετά βεβαιότητας θα του μειώσει το ποσοστό της αναπηρίας και κατά συνέπεια θα του κόψει και την ελάχιστη σύνταξη που παίρνει! Προσπαθώ να βρω κάποια λύση αλλά μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται κάτι... Έχετε να προτείνετε κάτι εσείς; Ευχαριστώ!
fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

Makis13p έγραψε:Καλησπέρα σας! Είχα κάνει αίτηση προ διμήνου για 6μηνη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα η οποία και εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες κατόπιν εξετάσεις των γονιών μου στο 424 αλλά με ένα "αλλά"... Ζήτησαν από τον πατέρα μου επειδή το εργατικό ατύχημα του είναι παλιό και δεν υπήρχαν επιτροπές και τέτοια τότε να τους φέρει επικαιροποιηση από το ΙΚΑ... Απευθηνθηκαμε στο ΙΚΑ το οποίο μας απάντησε ότι δεν μπορεί να μας δώσει τέτοιο χαρτί και πρέπει να περάσει επιτροπή του ΚΕΠΑ η οποία μετά βεβαιότητας θα του μειώσει το ποσοστό της αναπηρίας και κατά συνέπεια θα του κόψει και την ελάχιστη σύνταξη που παίρνει! Προσπαθώ να βρω κάποια λύση αλλά μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται κάτι... Έχετε να προτείνετε κάτι εσείς; Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχει τίποτα, θα κάνεις κανονική θητεία.

pap33
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από pap33 »

Καλησπέρα η μητέρα μου έχει πάνω από 67% αναπηρία αλλά εργάζεται κανονικα.Δικαιούμαι μειωμενη θητεία;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης