DimS94 έγραψε:Όπως και να το κάνουμε η αγορά εργασίας είναι δύσκολη... Δεν βρίσκεις εύκολα κάτι σταθερό.
Ένα ακόμα δίλημμα που έχω το ανέφερα παλιότερα αλλά δεν απαντήθηκε (ΟΚ το παραβλέπω γιατί γίνεται χαμός από μηνύματα εδώ μέσα) ...
Με βάση τα πτυχία που έχω μπορώ να δηλώσω: Μηχανικός Οχημάτων, Οδηγός Οχημάτων, Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων, Πυροσβέστης, Τραυματιοφορέας. Τα 3 τελευταία θέλουν μόνο απολυτήριο λυκείου.
Το δίλημμα είναι το εξής: Να δηλώσω μηχανικός ή οδηγός ή πυροσβέστης ή Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων (το Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ας με διαφωτίσει κάποιος) και να μείνω παραμεθόριο τουλάχιστον τα πρώτα 7-10 χρόνια ή να δηλώσω τραυματιοφορέας και να είμαι όλα μου τα χρόνια στο 251; Αν και όπως είχα πει παραπάνω έχω διαβάσει παλιότερα σε κάποιο φόρουμ από παλιό ΕΠΟΠ που είναι τραυματιοφορέας ότι μπορεί να έχει αμετάθετο αλλά θέλει γερό στομάχι γιατί ενδέχεται να δεις ανοιγμένα κεφάλια, κομμένα χέρια/πόδια ή αν πεθάνει κάποιος να τον πας σε κάποιο ειδικό χώρο ώστε να τον παραλάβει το γραφείο κηδειών κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύουν 100% όλα αυτά, ότι διάβασα σας λέω.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι φυγόπονος ή βολεψάκιας απλώς επειδή πάιζουν και άλλα πράγματα (οικονομικά θέματα κλπ) πρέπει να τα ζυγίσω πολύ καλά πριν κάνω την αίτηση. Και μιλάμε για κάτι που θα το κάνω καθημερινά πάνω από 20 χρόνια...
Απο οσα ειπες, γνωριζω μονο την ειδικοτητα Αμυνης Αεροδρομιων Ειδικων Επιχειρησεων ή αλλιως 31 ΜΕΕΔ ή αλλιως ΟΑΑΕΕ ή ΔΔΕΕ.
Η ειδικοτητα αυτη ειναι στην Ελευσινα, θελει γερα νευρα, ψυχη και παρα πολυ καλη φυσικη κατασταση οπως και να εισαι εξοικειωμένος με το νερο αρκετα μιας και ειναι οι Ειδικες Δυναμεις της Π. Α και επιχειρουν σε στερια, θαλασσα, αερα.
Θα περασεις αρκετα σχολεια των Ε. Δ, οπως αλεξιπτωτιστης ελευθερας - στατικου υμαντα, καταδρομων και φυσικα το δικο τους σχολειο που διαρκει 42 εβδομαδες το λεγομενο ΣΒΕΔΜΑ (διασωστων μαχης) Που πριν 2 χρονια μονο 1 ατομο Αποφοιτησε (συνηθως ενα 3-10% τελειωνει το σχολει, στυλ ΟΥΚ) .
Η εκπαιδευση περιλαμβανει τα εξης σχολεια :
. Εκπαίδευση περιπόλου μάχης
.Εκπαίδευση ορεινού αγώνα και επιβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές
.Εκπαίδευση στην επιβίωση ! Δραπέτευση! διαφυγή ! Αιχμαλωσία και αντίσταση στην ανάκριση
. Εκπαίδευση σε ατομική τακτική μάχης (CQB)
. Εκπαίδευση στην τεχνική αναρρίχηση ! καταρρίχηση
. Εκπαίδευση αυτοδύτη
. Εκπαίδευση σε κατάδυση με συσκευές ημί! κλειστου κυκλώματος
. Εκπαίδευση χειρισμού συστημάτων Τ/Η
. Εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες μάχης (combat medic)
. Εκπαίδευση Αναγνώρισης και Αποφυγής Επικίνδυνων Οπλικών Μέσων ! Υλικών
. Εκπαίδευση χειρισμού οχημάτων
. Εκπαίδευση διασώστη αέρος (περιλαμβά! νει εκπαίδευση Μηχανοσώστη και Πολυβο! λητή Αέρος)
. Εκπαίδευση χειρισμού ελαστικών λέμβων
. Βασική εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή
Με λιγα λογια, αν εισαι τυπος που λατρευει την γυμναστικη, λατρευει να φτανει στα ακρα ψυχικα και σωματικα και να κανει συνεχεια συνεκπαιδευσεις εξω για το υπολοιπο της ζωης του, τοτε δηλωσε την με κλειστα ματια διοτι θα γουσταρεις αρκετα, Αλλιως μακρια διοτι θα δυσανασχετησεις.
Φιλικα και καλη σου επιτυχια λεβεντη.