Προκήρυξη ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 51

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Ε'ΜΚ έγραψε:
theodoros έγραψε:

δεν θα βγουν λιστες καθολου και ο καθενας θα βλεπει για τον εαυτο του μεσω taxisnet με λιγα λογια δεν θα ξερουμε καν ποιος μπηκε και με ποσα μορια

Απο που προκυπτει αυτη η πληροφορια;

δ. Υποβάλλει τους Πίνακες καταλλήλων και ακαταλλήλων στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων και στο ΓΕΣ/Β1.

12. Τα στοιχεία των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στους Πίνακες καταλλήλων και ακαταλλήλων

(στους πίνακες ακαταλλήλων αναγράφεται και ο λόγος αποκλεισμού τους από τις επιλογικές διαδικασίες),

αναρτώνται με μέριμνα του ΓΕΣ/Β1, στην ηλεκτρονική διεύθυνση «epop.army.gr». Όλοι οι υποψήφιοι, οφείλουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη να ενημερωθούν, μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, αν είναι κατάλληλοι ή ακατάλληλοι και στη δεύτερη περίπτωση για το λόγο αποκλεισμού τους.

Με λιγα λογια, θα γινει μαλλον οπως το 2009, που οι πινακες εγραφαν μονο τα μορια του πρωτου και του τελευταιου σε καθε ειδικοτητα και φυσικα οχι ονοματα και τα σχετικα.

spyrosl
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από spyrosl »

Γενικα πάντως βλέπω ζητάνε άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και με καλή σωματική κατάσταση απλα για εμενα ισως τα αθληματα τα δυσκολεψαν αρκετα. Δεν διαφερει και πολυ με τις ειδικες δυναμεις θα μπορουσε στην ΠΑ και στο ΣΞ να αφηνε το 1000.
Meteoritis22
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Meteoritis22 »

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι 22 ετών και Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, αν μπορείτε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα.

Έχω πτυχίο ΤΕΙ διοίκηση επιχειρήσεων, Τριτεκνος ,lower. Σκέφτομαι η για αποθηκάριος η για συνοδος σκύλου αλλα δε ξέρω στο δεύτερο γιατί όσο αναφορα για Υπολογιστές έχω αναγνωρισμενη πιστοποίηση με 6 ενότητες, μέσα σε αυτές είναι και αυτές που ζητάει για τα σκυλιά Και μου είπαν ότι έχει ίδια δυναμική με το ecdl. Στην Ελλάδα ισχύει επ αόριστον ενώ εξωτερικό προσωρινά ισχύει. Λέγεται ACTA. Ξέρετε αν είναι χρήσιμο ; Επίσης δε ξέρω καν αν χρησιμεύει το πτυχίο όσο αναφορά συνοδος σκύλου.

Σας ευχαριστώ

DimS94
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από DimS94 »

Τα αθλήματα όντως έγιναν πιο δύσκολα... Βασικά ότι ίσχυε μέχρι το 2009-2010 για τις ειδικές δυνάμεις ισχύει πλέον για όλα...
Πάντως εγώ είμαι ακόμα σε δίλημμα... Τα πράγματα εκεί έξω είναι πολύ δύσκολα από όλες τις μεριές...
να δηλώσω για επόπ ώστε να έχω εξασφαλισμένο μέλλον ή να το παλέψω κι άλλο;
Υπόψιν ότι είμαι 27. Αν δεν δηλώσω ή αν δηλώσω και κοπώ, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία τα επόμενα χρόνια.
devrakos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από devrakos »

Καλημέρα παιδιά. Εγώ που έχω πτυχίο πληροφορικής από το ΕΠΑΛ πιάνει αντι για ECDL;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος devrakos την Τετ Απρ 07, 2021 11:28 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Limenarxhs
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Limenarxhs »

DimS94 όλοι οι 94'αρηδες σε αυτό το δίλημμα είμαστε. Προσωπικά θα σου πρότεινα να κάνεις τα χαρτιά σου δεν έχεις να χάσεις κάτι. Αλλά αν δεν τα κάνεις και μπει κάποιος με λιγότερα μόρια από σένα μετά θα το κουβαλάς μέσα σου μια ζωή και θα λες κοίτα που επειδή δεν έκανα τα χαρτιά μου θα ήμουν μέσα τώρα. Συμβουλευτικά μιλάω. Από κει και πέρα η επιλογή δική σου! Τι να πούμε και εμείς που από το 19' περιμένουμε μήπως και μπούμε στο λιμενικό με την προκήρυξη των 155 λιμενοφυλάκων. Εδώ πιστεύω πιο γρήγορα θα κυλήσουν οι διαδικασίες!
Άβαταρ μέλους
theodoros
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από theodoros »

DimS94 έγραψε:Τα αθλήματα όντως έγιναν πιο δύσκολα... Βασικά ότι ίσχυε μέχρι το 2009-2010 για τις ειδικές δυνάμεις ισχύει πλέον για όλα...
Πάντως εγώ είμαι ακόμα σε δίλημμα... Τα πράγματα εκεί έξω είναι πολύ δύσκολα από όλες τις μεριές...
να δηλώσω για επόπ ώστε να έχω εξασφαλισμένο μέλλον ή να το παλέψω κι άλλο;
Υπόψιν ότι είμαι 27. Αν δεν δηλώσω ή αν δηλώσω και κοπώ, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία τα επόμενα χρόνια.

εσυ ξερεις,τα ζυγιζεις και αποφασίζεις

δυσκολα γιατι;ύπερβαλεται μου φαινεται,πηγες για δουλεια και σε απερριψαν;

devrakos έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Εγώ που έχω πτυχίο πληροφορικής από το ΕΠΑΛ πιάνει αντι για ECDL;

παρε κανενα τηλεφωνο για να εισαι σιγουρος, αλλα του επαλ είναι 2 χρονια αρα ανωτερο από ecdl

DimS94
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από DimS94 »

Όπως και να το κάνουμε η αγορά εργασίας είναι δύσκολη... Δεν βρίσκεις εύκολα κάτι σταθερό.
Ένα ακόμα δίλημμα που έχω το ανέφερα παλιότερα αλλά δεν απαντήθηκε (ΟΚ το παραβλέπω γιατί γίνεται χαμός από μηνύματα εδώ μέσα) ...
Με βάση τα πτυχία που έχω μπορώ να δηλώσω: Μηχανικός Οχημάτων, Οδηγός Οχημάτων, Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων, Πυροσβέστης, Τραυματιοφορέας. Τα 3 τελευταία θέλουν μόνο απολυτήριο λυκείου.
Το δίλημμα είναι το εξής: Να δηλώσω μηχανικός ή οδηγός ή πυροσβέστης ή Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων (το Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ας με διαφωτίσει κάποιος) και να μείνω παραμεθόριο τουλάχιστον τα πρώτα 7-10 χρόνια ή να δηλώσω τραυματιοφορέας και να είμαι όλα μου τα χρόνια στο 251; Αν και όπως είχα πει παραπάνω έχω διαβάσει παλιότερα σε κάποιο φόρουμ από παλιό ΕΠΟΠ που είναι τραυματιοφορέας ότι μπορεί να έχει αμετάθετο αλλά θέλει γερό στομάχι γιατί ενδέχεται να δεις ανοιγμένα κεφάλια, κομμένα χέρια/πόδια ή αν πεθάνει κάποιος να τον πας σε κάποιο ειδικό χώρο ώστε να τον παραλάβει το γραφείο κηδειών κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύουν 100% όλα αυτά, ότι διάβασα σας λέω.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι φυγόπονος ή βολεψάκιας απλώς επειδή πάιζουν και άλλα πράγματα (οικονομικά θέματα κλπ) πρέπει να τα ζυγίσω πολύ καλά πριν κάνω την αίτηση. Και μιλάμε για κάτι που θα το κάνω καθημερινά πάνω από 20 χρόνια...
Dark95
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Dark95 »

Οι περισσότερες θέσεις Πυροσβέστης θα καλυφθούν από οβα μην σου πω όλες
Politis1994
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 182

Δημοσίευση από Politis1994 »

Δηλωσε κατι που εχεις σπουδασει να εχεις και παραπάνω μορια και να σου τεριαζει η ειδικότητα σου αφου εισαι και πτυχιουχος.
DimS94
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από DimS94 »

Δηλαδή ή μηχανικός ή οδηγός...
Πυροσβέστης λίγο δύσκολο όπως είπε και ο Dark95. Αν μπουν στη μέση ΟΒΑ, εποχικοί κλπ θα είναι μεγάλος ανταγωνισμός...
Το άλλο το έψαξα (Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων) ... Είναι κάτι σαν ειδικές δυνάμεις αεροπορίας και από όσο διάβασα δεν είναι και ότι καλύτερο...
Οπότε θα σκεφτώ πολύ καλά... Ή μηχανικός οχημάτων ή οδηγός οχημάτων ή τραυματιοφορέας... Άλλωστε μια ειδικότητα γίνεται να δηλώσουμε...
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 51

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

DimS94 έγραψε:Όπως και να το κάνουμε η αγορά εργασίας είναι δύσκολη... Δεν βρίσκεις εύκολα κάτι σταθερό.
Ένα ακόμα δίλημμα που έχω το ανέφερα παλιότερα αλλά δεν απαντήθηκε (ΟΚ το παραβλέπω γιατί γίνεται χαμός από μηνύματα εδώ μέσα) ...
Με βάση τα πτυχία που έχω μπορώ να δηλώσω: Μηχανικός Οχημάτων, Οδηγός Οχημάτων, Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων, Πυροσβέστης, Τραυματιοφορέας. Τα 3 τελευταία θέλουν μόνο απολυτήριο λυκείου.
Το δίλημμα είναι το εξής: Να δηλώσω μηχανικός ή οδηγός ή πυροσβέστης ή Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων (το Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ας με διαφωτίσει κάποιος) και να μείνω παραμεθόριο τουλάχιστον τα πρώτα 7-10 χρόνια ή να δηλώσω τραυματιοφορέας και να είμαι όλα μου τα χρόνια στο 251; Αν και όπως είχα πει παραπάνω έχω διαβάσει παλιότερα σε κάποιο φόρουμ από παλιό ΕΠΟΠ που είναι τραυματιοφορέας ότι μπορεί να έχει αμετάθετο αλλά θέλει γερό στομάχι γιατί ενδέχεται να δεις ανοιγμένα κεφάλια, κομμένα χέρια/πόδια ή αν πεθάνει κάποιος να τον πας σε κάποιο ειδικό χώρο ώστε να τον παραλάβει το γραφείο κηδειών κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύουν 100% όλα αυτά, ότι διάβασα σας λέω.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι φυγόπονος ή βολεψάκιας απλώς επειδή πάιζουν και άλλα πράγματα (οικονομικά θέματα κλπ) πρέπει να τα ζυγίσω πολύ καλά πριν κάνω την αίτηση. Και μιλάμε για κάτι που θα το κάνω καθημερινά πάνω από 20 χρόνια...

Απο οσα ειπες, γνωριζω μονο την ειδικοτητα Αμυνης Αεροδρομιων Ειδικων Επιχειρησεων ή αλλιως 31 ΜΕΕΔ ή αλλιως ΟΑΑΕΕ ή ΔΔΕΕ.

Η ειδικοτητα αυτη ειναι στην Ελευσινα, θελει γερα νευρα, ψυχη και παρα πολυ καλη φυσικη κατασταση οπως και να εισαι εξοικειωμένος με το νερο αρκετα μιας και ειναι οι Ειδικες Δυναμεις της Π. Α και επιχειρουν σε στερια, θαλασσα, αερα.

Θα περασεις αρκετα σχολεια των Ε. Δ, οπως αλεξιπτωτιστης ελευθερας - στατικου υμαντα, καταδρομων και φυσικα το δικο τους σχολειο που διαρκει 42 εβδομαδες το λεγομενο ΣΒΕΔΜΑ (διασωστων μαχης) Που πριν 2 χρονια μονο 1 ατομο Αποφοιτησε (συνηθως ενα 3-10% τελειωνει το σχολει, στυλ ΟΥΚ) .
Η εκπαιδευση περιλαμβανει τα εξης σχολεια :

. Εκπαίδευση περιπόλου μάχης
.Εκπαίδευση ορεινού αγώνα και επιβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές
.Εκπαίδευση στην επιβίωση ! Δραπέτευση! διαφυγή ! Αιχμαλωσία και αντίσταση στην ανάκριση
. Εκπαίδευση σε ατομική τακτική μάχης (CQB)
. Εκπαίδευση στην τεχνική αναρρίχηση ! καταρρίχηση
. Εκπαίδευση αυτοδύτη
. Εκπαίδευση σε κατάδυση με συσκευές ημί! κλειστου κυκλώματος
. Εκπαίδευση χειρισμού συστημάτων Τ/Η
. Εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες μάχης (combat medic)
. Εκπαίδευση Αναγνώρισης και Αποφυγής Επικίνδυνων Οπλικών Μέσων ! Υλικών
. Εκπαίδευση χειρισμού οχημάτων
. Εκπαίδευση διασώστη αέρος (περιλαμβά! νει εκπαίδευση Μηχανοσώστη και Πολυβο! λητή Αέρος)
. Εκπαίδευση χειρισμού ελαστικών λέμβων
. Βασική εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή

Με λιγα λογια, αν εισαι τυπος που λατρευει την γυμναστικη, λατρευει να φτανει στα ακρα ψυχικα και σωματικα και να κανει συνεχεια συνεκπαιδευσεις εξω για το υπολοιπο της ζωης του, τοτε δηλωσε την με κλειστα ματια διοτι θα γουσταρεις αρκετα, Αλλιως μακρια διοτι θα δυσανασχετησεις.

Φιλικα και καλη σου επιτυχια λεβεντη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lefteris 2αμαλ την Τετ Απρ 07, 2021 5:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από XristosMP »

DimS94 έγραψε:Όπως και να το κάνουμε η αγορά εργασίας είναι δύσκολη... Δεν βρίσκεις εύκολα κάτι σταθερό.
Γνωμη μου ειναι να διαλεξεις μια ειδικοτητα με το πτυχιο σου.

Δεν θα εχεις μεγαλο ανταγωνισμο σε σχεση με αλλες που ζητανε μονο απολ. Λυκειου και ειναι γεματο ΟΒΑ.

DimS94
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από DimS94 »

Thank you για την ενημέρωση!
Διάβασα ποιό είναι το αντικείμενο αυτής της ειδικότητας.
Αν και ασχολούμαι με γυμναστική και άλλα, η αλήθεια είναι ότι έχω ένα θέμα με το ύψος.
Για να καταλάβεις, αν είμαι σε ένα μπαλκόνι πολυκατοικίας, από τον 3ο όροφο και πάνω, μη σου πω από τον 2ο και πάνω σε κάποιες περιπτώσεις (πχ αν είναι πολύ παλιά πολύκατοικία του 60 ή του 70 που έχουν μικρά μπαλκόνια), νιώθω κάπως.
Η μια φορά πολύ παλιά που είχα κάνει μια εξυπηρέτηση σε ένοικο μιας πολυκατοικίας να τρίψω και να βάψω κάτι κάγκελα στην ταράτσα (6ος όροφος) λέω... Πάει θα φύγουμε από κάτω Εικόνα
Οπότε αν έχει αλεξίπτωτα κλπ, άστο...
Θα δηλώσω κάτι άλλο και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ!
Άβαταρ μέλους
chem1cal
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από chem1cal »

Μάγκες καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για την ειδικότητα αμύνης αεροδρομίων ειδικών επιχειρήσεων και έχω να κανω δυο ερωτήσεις.Αρχικά ειμαι φαντάρος και ειμαι Ι2 λόγο θυρεοειδή, εκανα την μαλακια και τους το ειχα πει στην καταταξη και τωρα υπαρχει στο μητρώο μου. Ξέρουμε αν μπορουμε να δηλώσουμε όποια ειδικότητα θέλουμε ανεξαρτήτως του αν ειμαστε ι1 ή ι2; Δεν το αναφέρει πουθενά μεσα στην προκύρηξη και ενώ εχω προσπαθησει να βρω καποιον που να ξέρει μεσα στο ΓΕΑ, στο β4 που ειναι υπευθυνο δεν σηκώνουν ποτέ το τηλέφωνο.

Επίσης πως ακριβώς θα καλυφθούν οι θέσεις στην συγκεκριμένη ειδικότητα; Όσοι δηλώσουμε και περασουμε τα πκε θα παμε για κατάταξη χωρίς να παιξουν ρόλο τα μόρια ώστε απο τους 100 πχ σε βαθος χρόνου να μείνουν οι 7 ή θα παρουν τους 7 με τα περισσοτερα μόρια και καθε φορά που κοβεται κάποιος θα παίρνουν εναν απο τους επιλαχόντες;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες