Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)
Κανονικα θα επρεπε να ειναι ετσι. Αν εισαι 5 χρονια ΟΒΑ ειναι αδικο να παρεις τα ιδια μορια με αυτον που μπηκε το καλοκαιρι. Γνωμη μου παντα.
Σωστά, έτσι είναι. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι όσα παιδια κάνουν χαρτιά για ΟΒΑ έχουν στο μέλλον προοπτικη μονιμοποιησης ανάλογα με την εξέλιξη τους βέβαια όπως λέει και τ άρθρο.
Καλησπέρα σε όλους,Δύο ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω, η πρώτη αν γνωρίζει κάποιος κάτι
νεότερο σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τους εθελοντές μουσικούς
και η δεύτερη αν εγώ που είμαι γεννημένος 12-04-1992 έχω το δικαίωμα να κάνω
χαρτιά. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
νεότερο σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τους εθελοντές μουσικούς
και η δεύτερη αν εγώ που είμαι γεννημένος 12-04-1992 έχω το δικαίωμα να κάνω
χαρτιά. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
- M.A.R.C.H.
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 56
Dyk, σχετικά μ το αρθρο μπορείς να μου πεις αν ισχυει το εξης η αν ο αρθρογράφος λεει οτι του κατεβαίνει ;
Αντίθετα οι ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) υπηρετούν για επτά χρόνια και στη συνέχεια μονιμοποιούνται μέχρι να συμπληρώσουν συνολικά σαράντα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις για να συνταξιοδοτηθούν.
Αντίθετα οι ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) υπηρετούν για επτά χρόνια και στη συνέχεια μονιμοποιούνται μέχρι να συμπληρώσουν συνολικά σαράντα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις για να συνταξιοδοτηθούν.
Ο αρθρογράφος λέει ότι του κατεβαίνει.
- M.A.R.C.H.
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 56
Σε ρωταω γιατί κατι διαβασα για περισσότερα χρονια στο θεσμο αλλα σαν ΕΟΘ...
Μπορείς να μ πεις τι σημαίνει πχ για 1αν ΕΠΟΠ ΕΔ έκτος οργανικής θέσεως;
Μπορείς να μ πεις τι σημαίνει πχ για 1αν ΕΠΟΠ ΕΔ έκτος οργανικής θέσεως;
Ότι διάβασες ξέχασέ το. Αυτό αφορά τους ΕΜΘ κυρίως και όχι τους νέους ΕΠΟΠ.
Ας μην ξεφεύγουμε απ'το θέμα μας όμως.
Ας μην ξεφεύγουμε απ'το θέμα μας όμως.
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 70
Δεν αναφέρεις τι σε προβληματίζει στο άρθρο... Απλώς το παραθέτεις...
Δεν εντοπίζω ακριβώς που και ποιο είναι το πρόβλημα. Αντιθέτως, εάν ισχύουν τα όσα γράφονται, το ΓΕΕΘΑ προωθεί ένα αντικειμενικά ορθό σχέδιο υπέρ μοριοδότησης των ΟΒΑ ή ειδικής κατηγορίας απορρόφησης των στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.
Τα 100 μόρια που λαμβάνουν μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντικειμενικά λίγα.
Τα 100 μόρια που λαμβάνουν μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντικειμενικά λίγα.
- George_Trls
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 192
Παρόλο που δεν μας συμφέρει τους περισσότερους, το σωστό είναι όντως να αυξηθούν τα μόρια για τους οβα γιατί τρώνε πολύ σκατο (συγχωρέστε με) μέσα. Μπορεί να μην τα εχω ζησει αλλά το τι μου έχουν πει και το τι εχω διαβασει αρκούν. Κάποια στιγμή έπρεπε. Το θέμα είναι οτι θα αλλάξουν πολλά αν συμβεί αυτό. Κατα την γνώμη μου δεν θα πρέπει τουλάχιστον να βαθμολογούνται ολοι το ίδιο. Αυτοί που θα μπουν τωρα να εχουν δικαίωμα ναι οκ, αλλα με λιγότερα μορια απο εναν παλαιότερο. Τώρα παραπάνω δεν ξέρω για να εκφράσω την γνώμη μου αναλυτικά, αλλα αυτά που βλέπει ο καθε ενας μπορώ να τα σχολιασω
Δε σημαίνει απαραίτητα ότι μοναδικό κριτήριο μοριοδότησης θα είναι η χρονική διάρκεια της θητείας για έναν ΟΒΑ. Για όσους δεν το γνωρίζουν κάθε χρόνο τα στελέχη (συμβασιούχοι και μόνιμοι) αξιολογούνται / βαθμολογούνται με κλίμακα από το 5 έως το 10 από το διοικητή της μονάδας σε κάποια τυπικά προσόντα, όπως επίσης αξιολογείται και η συμπεριφορά / προσωπικότητα του καθενός. Λογικό δε θα ήταν λοιπόν να παίρνει κάποιος περισσότερα μόρια που έχει δεκάρια έναντι κάποιου άλλου πάρταλου ταβλαδόρου με πεντάρια;
Το παράδειγμα είναι υποκειμενικό. Εννοείται ότι στελέχη που έχουν από 7ρια και κάτω συνήθως δεν πάνε πουθενά και τους γίνεται αναφορά αποστρατείας.
Το παράδειγμα είναι υποκειμενικό. Εννοείται ότι στελέχη που έχουν από 7ρια και κάτω συνήθως δεν πάνε πουθενά και τους γίνεται αναφορά αποστρατείας.
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
Παιδιά μη λέτε ότι σας κατεβαίνει. Και ο συγκεκριμένος αριθμός ΟΒΑ που λέει μπορεί να είναι και το 1000 και αυτός συγκεκριμένος είναι. Το έχω ξανά πει. Μη διαβάζετε ότι σας συμφέρει. Αν προωθηθεί μια τέτοια ρύθμιση είναι το δικαιότερο για εμένα. Επίσης πιστεύω ότι όλοι οι ΟΒΑ θα πάρουν τα ίδια μόρια. Και φυσικά θα μετράνε και αλλά προσόντα... Αν συμβεί αυτό επίσης μειώνονται παρά πολύ οι πιθανότητες των υπολοίπων που δεν είναι ΟΒΑ. Ειδικά αν ανεβεί αρκετά η μοριοδότηση των ΟΒΑ τότε θεωρώ οι 8/10 θα είναι πρώην ΟΒΑ. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. Όχι κάτι στάνταρ
Galaxy, μπορεί να μην έχει πτυχιο Αγγλικών ένας ΟΒΑ αλλά να είναι καλός τεχνικός με μια αλφα τεχνογνωσία που απέκτησε και έχει μια εικόνα για τα δεδομενα που επικρατούν μέσα, αμέσως αμέσως ΔΕΝ θα παραιτηθεί μόλις τα βρει ΣΚΟΥΡΑ. Φιλικά, παντα
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
Σωστός ο Navy. Θα υπάρχει μέριμνα σίγουρα για τους ΟΒΑ. Είναι δεδομένο αυτό... Τουλάχιστον βγήκε για πρώτη φορά άρθρο υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Βέβαια αλλά είναι τα φλέγοντα θέματα όπως γοα παράδειγμα ότι δεν καταβάλεται σε αυτούς το επίδομα παραμεθορίου. Είναι τεράστια αδικία. Επίσης πολλές φορες δεν προβλέπεται για αυτούς κάθε είδους χορηγήσεις...
- George_Trls
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 192
Τα μόρια θα μιλήσουν απο μόνα τους. Δεν μπα να είσαι οβα ο καλύτερος ολων; Ενας που δεν εχει μπει οβα, αλλά με 2-3 πράγματα οπως ειναι ξενη γλωσσα πτυχίο κ ενα σχετικά καλο απολυτήριο σε πετάει εξω. Οπότε δεν θέλω να ακούω οτι οι περισσότεροι ΕΠΟΠ θα είναι οβα επειδή σας βολευει ορισμένους. Μακάρι να μπείτε, υποστήριξα όπως είδατε τα μόρια σας, αλλα μην το παρα τραβαμε. Μιλάτε σαν κάποιους υπευθύνους καταστημάτων που οταν παω εγω μικρος να ζητησω δουλειά, θα μου πει δεν εχεις προϋπηρεσία οποτε δεν σε παιρνω. Ετσι δεν θα αποκτησεις ποτε γνώση όμως αν δεν σε παίρνει κανείς. Αυτό το λέω και καλα για τους οβα που ειναι ηδη μεσα και ξέρουν πράγματα. Γνώμη μου
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες