Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 259

Δημοσίευση από XristosMP »

Κανονικα θα επρεπε να ειναι ετσι. Αν εισαι 5 χρονια ΟΒΑ ειναι αδικο να παρεις τα ιδια μορια με αυτον που μπηκε το καλοκαιρι. Γνωμη μου παντα.
Navy
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 125

Δημοσίευση από Navy »

Σωστά, έτσι είναι. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι όσα παιδια κάνουν χαρτιά για ΟΒΑ έχουν στο μέλλον προοπτικη μονιμοποιησης ανάλογα με την εξέλιξη τους βέβαια όπως λέει και τ άρθρο.
TimosSp
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από TimosSp »

Καλησπέρα σε όλους,Δύο ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω, η πρώτη αν γνωρίζει κάποιος κάτι

νεότερο σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τους εθελοντές μουσικούς

και η δεύτερη αν εγώ που είμαι γεννημένος 12-04-1992 έχω το δικαίωμα να κάνω

χαρτιά. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
M.A.R.C.H.
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από M.A.R.C.H. »

Dyk, σχετικά μ το αρθρο μπορείς να μου πεις αν ισχυει το εξης η αν ο αρθρογράφος λεει οτι του κατεβαίνει ;
Αντίθετα οι ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) υπηρετούν για επτά χρόνια και στη συνέχεια μονιμοποιούνται μέχρι να συμπληρώσουν συνολικά σαράντα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις για να συνταξιοδοτηθούν.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ο αρθρογράφος λέει ότι του κατεβαίνει.
Άβαταρ μέλους
M.A.R.C.H.
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από M.A.R.C.H. »

Σε ρωταω γιατί κατι διαβασα για περισσότερα χρονια στο θεσμο αλλα σαν ΕΟΘ...

Μπορείς να μ πεις τι σημαίνει πχ για 1αν ΕΠΟΠ ΕΔ έκτος οργανικής θέσεως;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ότι διάβασες ξέχασέ το. Αυτό αφορά τους ΕΜΘ κυρίως και όχι τους νέους ΕΠΟΠ.

Ας μην ξεφεύγουμε απ'το θέμα μας όμως.

Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 70

Δημοσίευση από Mortar »

Δεν αναφέρεις τι σε προβληματίζει στο άρθρο... Απλώς το παραθέτεις...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν εντοπίζω ακριβώς που και ποιο είναι το πρόβλημα. Αντιθέτως, εάν ισχύουν τα όσα γράφονται, το ΓΕΕΘΑ προωθεί ένα αντικειμενικά ορθό σχέδιο υπέρ μοριοδότησης των ΟΒΑ ή ειδικής κατηγορίας απορρόφησης των στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Τα 100 μόρια που λαμβάνουν μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντικειμενικά λίγα.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 192

Δημοσίευση από George_Trls »

Παρόλο που δεν μας συμφέρει τους περισσότερους, το σωστό είναι όντως να αυξηθούν τα μόρια για τους οβα γιατί τρώνε πολύ σκατο (συγχωρέστε με) μέσα. Μπορεί να μην τα εχω ζησει αλλά το τι μου έχουν πει και το τι εχω διαβασει αρκούν. Κάποια στιγμή έπρεπε. Το θέμα είναι οτι θα αλλάξουν πολλά αν συμβεί αυτό. Κατα την γνώμη μου δεν θα πρέπει τουλάχιστον να βαθμολογούνται ολοι το ίδιο. Αυτοί που θα μπουν τωρα να εχουν δικαίωμα ναι οκ, αλλα με λιγότερα μορια απο εναν παλαιότερο. Τώρα παραπάνω δεν ξέρω για να εκφράσω την γνώμη μου αναλυτικά, αλλα αυτά που βλέπει ο καθε ενας μπορώ να τα σχολιασω
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δε σημαίνει απαραίτητα ότι μοναδικό κριτήριο μοριοδότησης θα είναι η χρονική διάρκεια της θητείας για έναν ΟΒΑ. Για όσους δεν το γνωρίζουν κάθε χρόνο τα στελέχη (συμβασιούχοι και μόνιμοι) αξιολογούνται / βαθμολογούνται με κλίμακα από το 5 έως το 10 από το διοικητή της μονάδας σε κάποια τυπικά προσόντα, όπως επίσης αξιολογείται και η συμπεριφορά / προσωπικότητα του καθενός. Λογικό δε θα ήταν λοιπόν να παίρνει κάποιος περισσότερα μόρια που έχει δεκάρια έναντι κάποιου άλλου πάρταλου ταβλαδόρου με πεντάρια;

Το παράδειγμα είναι υποκειμενικό. Εννοείται ότι στελέχη που έχουν από 7ρια και κάτω συνήθως δεν πάνε πουθενά και τους γίνεται αναφορά αποστρατείας.

Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mortar »

Παιδιά μη λέτε ότι σας κατεβαίνει. Και ο συγκεκριμένος αριθμός ΟΒΑ που λέει μπορεί να είναι και το 1000 και αυτός συγκεκριμένος είναι. Το έχω ξανά πει. Μη διαβάζετε ότι σας συμφέρει. Αν προωθηθεί μια τέτοια ρύθμιση είναι το δικαιότερο για εμένα. Επίσης πιστεύω ότι όλοι οι ΟΒΑ θα πάρουν τα ίδια μόρια. Και φυσικά θα μετράνε και αλλά προσόντα... Αν συμβεί αυτό επίσης μειώνονται παρά πολύ οι πιθανότητες των υπολοίπων που δεν είναι ΟΒΑ. Ειδικά αν ανεβεί αρκετά η μοριοδότηση των ΟΒΑ τότε θεωρώ οι 8/10 θα είναι πρώην ΟΒΑ. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. Όχι κάτι στάνταρ
Navy
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 125

Δημοσίευση από Navy »

Galaxy, μπορεί να μην έχει πτυχιο Αγγλικών ένας ΟΒΑ αλλά να είναι καλός τεχνικός με μια αλφα τεχνογνωσία που απέκτησε και έχει μια εικόνα για τα δεδομενα που επικρατούν μέσα, αμέσως αμέσως ΔΕΝ θα παραιτηθεί μόλις τα βρει ΣΚΟΥΡΑ. Φιλικά, παντα

Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mortar »

Σωστός ο Navy. Θα υπάρχει μέριμνα σίγουρα για τους ΟΒΑ. Είναι δεδομένο αυτό... Τουλάχιστον βγήκε για πρώτη φορά άρθρο υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Βέβαια αλλά είναι τα φλέγοντα θέματα όπως γοα παράδειγμα ότι δεν καταβάλεται σε αυτούς το επίδομα παραμεθορίου. Είναι τεράστια αδικία. Επίσης πολλές φορες δεν προβλέπεται για αυτούς κάθε είδους χορηγήσεις...
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 192

Δημοσίευση από George_Trls »

Τα μόρια θα μιλήσουν απο μόνα τους. Δεν μπα να είσαι οβα ο καλύτερος ολων; Ενας που δεν εχει μπει οβα, αλλά με 2-3 πράγματα οπως ειναι ξενη γλωσσα πτυχίο κ ενα σχετικά καλο απολυτήριο σε πετάει εξω. Οπότε δεν θέλω να ακούω οτι οι περισσότεροι ΕΠΟΠ θα είναι οβα επειδή σας βολευει ορισμένους. Μακάρι να μπείτε, υποστήριξα όπως είδατε τα μόρια σας, αλλα μην το παρα τραβαμε. Μιλάτε σαν κάποιους υπευθύνους καταστημάτων που οταν παω εγω μικρος να ζητησω δουλειά, θα μου πει δεν εχεις προϋπηρεσία οποτε δεν σε παιρνω. Ετσι δεν θα αποκτησεις ποτε γνώση όμως αν δεν σε παίρνει κανείς. Αυτό το λέω και καλα για τους οβα που ειναι ηδη μεσα και ξέρουν πράγματα. Γνώμη μου
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες