Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Jay27 »

mboxre έγραψε:Θα χρειαστεί αυθεντικοποίηση μέσω TAXISnet: https://www.stratologia.gr/el/taxis_login_redirect

Αφού το κάνεις αυτό, πας https://www.stratologia.gr/el/ekdosi_pistopoihtikoy και συμπληρώνεις τη φόρμα.

Έπειτα, εδώ https://www.stratologia.gr/el/aitiseis θα δεις εκκρεμείς και ολοκληρωμένες αιτήσεις. Στις ολοκληρωμένες κατεβάζεις απ' ευθείας το έγγραφο (αυτό έκανα σήμερα το πρωί).

Αν το κάνεις και δεις κάτι σχετικό με αυτό που ρώτησα, μπορείς να το σχολιάσεις; Ευχαριστώ.

Εγώ φίλε είμαι στην διαδικασία των αναβολών ακόμα. Δεν έχω φτάσει στην απαλλαγή. Απλά ήθελα να μάθω αν θα το λάβω ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

@mboxre Βρηκα αυτο που αναφερει οτι η επιτροπες αναγράφουν υποχρεωτικά αν υπάρχει πιθανότητα ή όχι βελτίωσης ή ίασης της πάθησηςhttps://www.stratologia.gr/el/content/υπουργική-απόφαση-φ429146206923σ157507-οκτ-2010-απόφ-υεθα2010«ρύθμιση-θεμάτων-που-αφορούν

Δες καλυτερα αυτο το λινκ, και πηγενε

Άρθρο 13
Απαλλαγή από τη στράτευση

https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples-dynameis/stratologia/n-3421-2005.html

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

xristos1925 έγραψε:Βρήκα τον νόμο που το λέει αυτό :3421/2005

Άρθρο 13

Απαλλαγή από τη στράτευση

1. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης οι παρακάτω κατηγορίες στρατευσίμων και οπλιτών:

α. Όσοι κρίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση, για λόγους υγείας.

...

3. Οι υπαγόμενοι στις διατάξεις της παραγράφου 1 α του παρόντος άρθρου υπέχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις, εφόσον, πριν από τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, παύσουν να υφίστανται οι λόγοι της απαλλαγής. Στις γνωματεύσεις ακαταλληλότητας των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών ή συμβουλίων αναγράφεται υποχρεωτικά αν υπάρχει πιθανότητα ή όχι βελτίωσης ή ίασης της παθήσεως. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθορίζονται η διαδικασία και ο χρόνος της αυτεπάγγελτης παραπομπής για επανεξέταση της σωματικής ικανότητας ορισμένων ή όλων των απαλλαγέντων από τη στράτευση, περιοδικά ανά πενταετία ή έκτακτα κατά την κρίση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι υποχρεώσεις των παραπεμπομένων και οι συνέπειες της μη τήρησής τους, οι υποχρεώσεις των στρατολογικών γραφείων και των υγειονομικών επιτροπών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

================================================

Στις γνωματεύσεις ακαταλληλότητας των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών ή συμβουλίων αναγράφεται υποχρεωτικά αν υπάρχει πιθανότητα ή όχι βελτίωσης ή ίασης της παθήσεως.

Στον νόμο που υπάρχει από το 2010 υπάρχει αυτό το άρθρο και το παραπάνω υπάρχει ήδη από το 2010... Δεν άλλαξε από τότε ο νόμος. Απλά αυτός Στην επιτροπή αποφασίζει αν θα το γράψει πάνω ή όχι...

Επίσης οσον αφορα αυτην την υπουργικη αποφαση:

https://www.stratologia.gr/el/content/υπουργική-απόφαση-φ429146206923σ157507-οκτ-2010-απόφ-υεθα2010«ρύθμιση-θεμάτων-που-αφορούν

Υπάρχει ήδη απο το 2010. Αρα δεν έχει αλλάξει κάτι οσον αφορά την αυτεπάγγελτη επανεξεταση οπως οριζει η αποφαση και ο νομος του 2005 στο αρθρο 13 για τις απαλλαγες... Αρα στην επιτροπη που λεει αυτος οτι εχει αλλαξει προσφατα ο νομος κλπ δεν ισχυει... Οτι ισχυε ισχυει εως τωρα με βαση την υπουργικη αποφαση του 2010 και τον νομο του 2005... Οποτε προτεινω να μην αγχωνεστε και τοσο...

johnn

Δημοσίευση από johnn »

9 Μαρτη παρουσιαζομαι μετα απο αναβολη σπουδων απο πανεπιστημιο που ηταν 10 ετη σχεδον.

λογω προβληματων και αγχους θελω να παρω αναβολη. Ειχα και παλιοτερα αγχωδη διαταραχη και διαγνωση απο νοσοκομειο που μου εδωσε αγωγη αλλα δεν εχω καποιο χαρτι. Και αλλη αγωγη απο ιδιωτη γιατρο παλια.

ποια ειναι η διαδικασια για να μην παω καθολου στην καταταξη; Να παω στο φρουραχειο χωρις τιποτα;

mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mboxre »

johnn έγραψε:9 Μαρτη παρουσιαζομαι μετα απο αναβολη σπουδων απο πανεπιστημιο που ηταν 10 ετη σχεδον.

λογω προβληματων και αγχους θελω να παρω αναβολη. Ειχα και παλιοτερα αγχωδη διαταραχη και διαγνωση απο νοσοκομειο που μου εδωσε αγωγη αλλα δεν εχω καποιο χαρτι. Και αλλη αγωγη απο ιδιωτη γιατρο παλια.

ποια ειναι η διαδικασια για να μην παω καθολου στην καταταξη; Να παω στο φρουραχειο χωρις τιποτα;

Χρειάζεσαι πρόσφατο (νομίζω μέχρι 3 μηνών; Κάτι τέτοιο) χαρτί από γιατρό (είτε ιδιώτη, είτε δημόσιο) για να πας στο Φρουραρχείο αντί για το στρατόπεδο. Αν το έχεις, μπορείς να διαβάσεις τη διαδικασία πολύ αναλυτικά στα προηγούμενα μηνύματα.

johnn

Δημοσίευση από johnn »

Ευχαριστω για τον χρονο σου.

μια ερωτηση ακομα. Μπορω να παω 4-5 μερες στο φρουραρχειο πριν και να παρω αναβολη χωρις να παρουσιαστω; Γιατι ετσι λενε 5 μερες πριν.

μετα θελει μια διαδικασια φρουραρχειο, πεντελη, φρουραρχιο, ρουφ και μετα βγαινει 401 η αναβολη αν καταλαβα καλα.

αν δεν προλαβει το 401 να βγαλει αναβολη τι γινεται; Παρουσιαζομαι ενω ειχε ξεκινησει η διαδικασια απο φρουραρχειο;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

johnn έγραψε:Ευχαριστω για τον χρονο σου.

μια ερωτηση ακομα. Μπορω να παω 4-5 μερες στο φρουραρχειο πριν και να παρω αναβολη χωρις να παρουσιαστω; Γιατι ετσι λενε 5 μερες πριν.

μετα θελει μια διαδικασια φρουραρχειο, πεντελη, φρουραρχιο, ρουφ και μετα βγαινει 401 η αναβολη αν καταλαβα καλα.

αν δεν προλαβει το 401 να βγαλει αναβολη τι γινεται; Παρουσιαζομαι ενω ειχε ξεκινησει η διαδικασια απο φρουραρχειο;

Μεχρι 5 εργασιμες πριν την ημερομηνια καταταξης (μπορεις και την μερα που παρουσιαζεσαι να πας στο φρουραρχειο αν δεν μπορεσεις τις υπολοιπες) και να κανεις διαδικασια... Εφοσον εχεις γνωματευση απο γιατρο καποιον ψυχιατρο κλπ, δεν χρειαζεται να πας πεντελη, γιατι υπαρχει εκει ηδη καποιος ψυχολογος για σου γραψει γνωματευση οτι υπαρχει προβλημα οταν δει το χαρτι του γιατρου... Και θα σου κανουν χαρτια για να τα καταθεσεις στην στρατολογια και μετα να περιμενεις να περασεις επιτροπη απαλλαγων. Θα στα πουνε και στο φρουραρχειο/στρατολογια οταν πας. Μην αγχωνεσαι...

johnn

Δημοσίευση από johnn »

Ευχαριστω παιδες
ArmyLifeGr

Δημοσίευση από ArmyLifeGr »

Γειά σας κύριοι. Γνωρίζει κάποιος αν η αναβολή από το το φρουραχειο διακόπτεται για κατάταξη της επόμενης εσσο;

Έχει φίλος για λόγους υγείας και νιώθει πλέον καλύτερα την περίοδο της άνοιξης ενώ έχει μέχρι τέλος του έτους.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Jay27 »

ArmyLifeGr έγραψε:Γειά σας κύριοι.Γνωρίζει κάποιος αν η αναβολή από το το φρουραχειο διακόπτεται για κατάταξη της επόμενης εσσο;

Έχει φίλος για λόγους υγείας και νιώθει πλέον καλύτερα την περίοδο της άνοιξης ενώ έχει μέχρι τέλος του έτους.

Γεια σου φίλε. Δυστυχώς δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Πρέπει να περάσει ένα 6μηνο και μετά να κάνει την επανεξέταση.

Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από antreas606 »

Καλησπέρα. Έχω ξαναγράψει αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μια τελευταία φορά για να μου φύγει το άγχος, τι πρέπει να κάνω : Λένε πρέπει να μπω Αλεξανδρούπολη με Β' ΕΣΣΟ στις 12 Μαρτίου. Εγώ είμαι από τα Ιωάννινα, και πηγαίνω σε ψυχίατρο, θα πάρω γνωμάτευση και θέλω να βγω Ι5. Δεν ξέρω τι εστί φρουραρχείο, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω επομένως θα παραθέσω όσο πιο οργανωμένα τις ερωτήσεις μου εδώ και σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων αν μπορείτε να με βοηθήσετε:

- Το πρώτο μέρος που πρέπει να πάω για να πάρω την αναβολή που είναι; Στα Γιάννενα δεν ξέρω καν εαν υπάρχει φρουραρχείο ή εάν πρέπει να πάω στην στρατολογία. Η μήπως πρέπει να πάω στην πόλη που παρουσιάζομαι;

-Επίσης, πότε να πάω με την γνωμάτευση του γιατρού;5 με 1 μέρα πριν την ημέρα κατάταξης;

-Απ'ότι έχω καταλάβει μετά θα με παραπέμψουν στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο; Εκεί πότε πρέπει να πάω; Πας με ραντεβού;

Ευχαριστώ και πάλι! Συγγνώμη, είμαι πολύ αγχωμένος

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπέρα σας! Αν και έχω διαβάσει τις διαδικασίες και θα το κάνω μέσω Φρουραρχείου, η ετήσια αναβολή μου για λόγους υγείας (έκανα διακοπή θητείας κα ι πήρα αναβολή) λήγει 9 Ιουλίου, θεωρείτε ότι άνετα θα μου στείλουν χαρτί για την Εσσο του Ιούλη ή θα με πάει Σεπτέμβριο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mboxre »

Νικος έγραψε:Καλησπέρα σας! Αν και έχω διαβάσει τις διαδικασίες και θα το κάνω μέσω Φρουραρχείου, η ετήσια αναβολή μου για λόγους υγείας (έκανα διακοπή θητείας κα ι πήρα αναβολή) λήγει 9 Ιουλίου, θεωρείτε ότι άνετα θα μου στείλουν χαρτί για την Εσσο του Ιούλη ή θα με πάει Σεπτέμβριο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στην επόμενη ΕΣΣΟ θα πας, θα το μάθεις από εδώ https://www.stratologia.gr/el/katataksi

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Νικος έγραψε:Καλησπέρα σας! Αν και έχω διαβάσει τις διαδικασίες και θα το κάνω μέσω Φρουραρχείου, η ετήσια αναβολή μου για λόγους υγείας (έκανα διακοπή θητείας κα ι πήρα αναβολή) λήγει 9 Ιουλίου, θεωρείτε ότι άνετα θα μου στείλουν χαρτί για την Εσσο του Ιούλη ή θα με πάει Σεπτέμβριο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

9 Ιουλιου λήγει η αναβολη άρα θα σε βαλουν στην ΕΣΣΟ του Σεπτεμβριου. Οποτε ληγει η αναβολη παντα γινεται καταταξη με την επομενη ΕΣΣΟ

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

antreas606 έγραψε:Καλησπέρα. Έχω ξαναγράψει αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μια τελευταία φορά για να μου φύγει το άγχος, τι πρέπει να κάνω : Λένε πρέπει να μπω Αλεξανδρούπολη με Β' ΕΣΣΟ στις 12 Μαρτίου. Εγώ είμαι από τα Ιωάννινα, και πηγαίνω σε ψυχίατρο, θα πάρω γνωμάτευση και θέλω να βγω Ι5. Δεν ξέρω τι εστί φρουραρχείο, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω επομένως θα παραθέσω όσο πιο οργανωμένα τις ερωτήσεις μου εδώ και σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων αν μπορείτε να με βοηθήσετε:

- Το πρώτο μέρος που πρέπει να πάω για να πάρω την αναβολή που είναι; Στα Γιάννενα δεν ξέρω καν εαν υπάρχει φρουραρχείο ή εάν πρέπει να πάω στην στρατολογία. Η μήπως πρέπει να πάω στην πόλη που παρουσιάζομαι;

-Επίσης, πότε να πάω με την γνωμάτευση του γιατρού;5 με 1 μέρα πριν την ημέρα κατάταξης;

-Απ'ότι έχω καταλάβει μετά θα με παραπέμψουν στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο; Εκεί πότε πρέπει να πάω; Πας με ραντεβού;

Ευχαριστώ και πάλι! Συγγνώμη, είμαι πολύ αγχωμένος

1. Πρέπει να ρωτήσεις στην Στρατολογία που ανήκεις για το τι να κάνεις. Εφόσον είσαι από Ιωάννινα πρέπει να ρωτήσεις στην Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου:

https://www.stratologia.gr/el/content/στρατολογική-υπηρεσία-ηπείρου

Από 25 Ιουλίου 2011 θα λειτουργεί η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα (Λεωφόρος Δωδώνης 39, ΤΚ 45221 Ιωάννινα τηλ.2651360600,2651360612 FAX:2651068341), η οποία θα παρακολουθεί στρατολογικά τους γραμμένους στα μητρώα αρρένων των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας - Άρτας και Πρέβεζας. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

2. Μπορείς να κάνεις διαδικασία φρουραρχείου μέχρι και 5 εργάσιμες πριν την ημερομηνία κατάταξης. Ακόμα και την ημέρα κατάταξης μπορείς να κάνεις διαδικασία για φρουραρχείο.

3. Στο φρουραρχείο στην Αθήνα έχουν ψυχολόγο για να μην χρειάζεται να πανε στο ψυχιατρικο νοσοκομειο για οσους θελουν αναβολη/απαλλαγη για ψυχολογικους λογους. Με την γνωματευση απο τον γιατρό γίνεται η διαδικασία για επιτροπή απαλλαγών. Εκεί που μένεις δεν ξέρω πως ακριβώς το έχουν και αν ισχύει το ίδιο ή οχι οπότε δεν θελω να σου πω κατι που δεν είναι σιγουρο και να βγει λαθος μετα. Οποτε ρώτησε για αρχη στην στρατολογια που ανηκεις και θα σου πουν αυτοι τι ακριβως να κανεις.

Υ. Γ. Μην αγχώνεσαι... Δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα και να μην προλαβεις στην χειροτερη περιπτωση και παρουσιασθεις κανονικα, θα εχεις καποιον συνοδο μαζι σου μαζι με την γνωματευση του γιατρου και θα παρεις αναβολη/απαλλαγη, λογικα απο το στρατοπεδο θα σε παραπεμψουν στην επιτροπη απαλλαγων οπως και απο το φρουραρχειο, Απλα λογω γραφειοκρατιας θα φας ολη σου την μερα στο στρατοπεδο. Μια μερα ειναι θα περασει... Αλλα καλου κακου ρωτα πρωτα απ'ολα στην Στρατολογικη Υπηρεσια και θα σου πουν...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης