antreas606 έγραψε:Καλησπέρα. Έχω ξαναγράψει αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μια τελευταία φορά για να μου φύγει το άγχος, τι πρέπει να κάνω : Λένε πρέπει να μπω Αλεξανδρούπολη με Β' ΕΣΣΟ στις 12 Μαρτίου. Εγώ είμαι από τα Ιωάννινα, και πηγαίνω σε ψυχίατρο, θα πάρω γνωμάτευση και θέλω να βγω Ι5. Δεν ξέρω τι εστί φρουραρχείο, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω επομένως θα παραθέσω όσο πιο οργανωμένα τις ερωτήσεις μου εδώ και σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων αν μπορείτε να με βοηθήσετε:
- Το πρώτο μέρος που πρέπει να πάω για να πάρω την αναβολή που είναι; Στα Γιάννενα δεν ξέρω καν εαν υπάρχει φρουραρχείο ή εάν πρέπει να πάω στην στρατολογία. Η μήπως πρέπει να πάω στην πόλη που παρουσιάζομαι;
-Επίσης, πότε να πάω με την γνωμάτευση του γιατρού;5 με 1 μέρα πριν την ημέρα κατάταξης;
-Απ'ότι έχω καταλάβει μετά θα με παραπέμψουν στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο; Εκεί πότε πρέπει να πάω; Πας με ραντεβού;
Ευχαριστώ και πάλι! Συγγνώμη, είμαι πολύ αγχωμένος
1. Πρέπει να ρωτήσεις στην Στρατολογία που ανήκεις για το τι να κάνεις. Εφόσον είσαι από Ιωάννινα πρέπει να ρωτήσεις στην Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου:
https://www.stratologia.gr/el/content/στρατολογική-υπηρεσία-ηπείρουΑπό 25 Ιουλίου 2011 θα λειτουργεί η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα (Λεωφόρος Δωδώνης 39, ΤΚ 45221 Ιωάννινα τηλ.2651360600,2651360612 FAX:2651068341), η οποία θα παρακολουθεί στρατολογικά τους γραμμένους στα μητρώα αρρένων των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας - Άρτας και Πρέβεζας. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.
2. Μπορείς να κάνεις διαδικασία φρουραρχείου μέχρι και 5 εργάσιμες πριν την ημερομηνία κατάταξης. Ακόμα και την ημέρα κατάταξης μπορείς να κάνεις διαδικασία για φρουραρχείο.
3. Στο φρουραρχείο στην Αθήνα έχουν ψυχολόγο για να μην χρειάζεται να πανε στο ψυχιατρικο νοσοκομειο για οσους θελουν αναβολη/απαλλαγη για ψυχολογικους λογους. Με την γνωματευση απο τον γιατρό γίνεται η διαδικασία για επιτροπή απαλλαγών. Εκεί που μένεις δεν ξέρω πως ακριβώς το έχουν και αν ισχύει το ίδιο ή οχι οπότε δεν θελω να σου πω κατι που δεν είναι σιγουρο και να βγει λαθος μετα. Οποτε ρώτησε για αρχη στην στρατολογια που ανηκεις και θα σου πουν αυτοι τι ακριβως να κανεις.
Υ. Γ. Μην αγχώνεσαι... Δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα και να μην προλαβεις στην χειροτερη περιπτωση και παρουσιασθεις κανονικα, θα εχεις καποιον συνοδο μαζι σου μαζι με την γνωματευση του γιατρου και θα παρεις αναβολη/απαλλαγη, λογικα απο το στρατοπεδο θα σε παραπεμψουν στην επιτροπη απαλλαγων οπως και απο το φρουραρχειο, Απλα λογω γραφειοκρατιας θα φας ολη σου την μερα στο στρατοπεδο. Μια μερα ειναι θα περασει... Αλλα καλου κακου ρωτα πρωτα απ'ολα στην Στρατολογικη Υπηρεσια και θα σου πουν...