Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2018)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

νικολας έγραψε:Καλησπέρα σας. Εχω παρει 2 χρονια αναβολων και θελω να παρω απαλαγη πασχω απο κρισεις πανικου και καταθληψη. Η αναβολη μου λειγει 16 νοεμβριου. Με ποια εσσο μπαινω; Και επεισης αν μπο γεναρη ποσο του μηνα μπαινουν συνυθως; Και επεισης δικαιομαι με αθτο το πρβλημα απαλαγη; Η διαδικασια που κανω ειναι η ιδια; Δηλαδη μεχρι την ημερα που παρουσιαζομε και 4 μερες πριν παω φρουραρχειο; Ευχαριστω πολη

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό;

Αν και στο ανωτέρω hyperlink είναι πολλάκις η απάντησή σου δοσμένη, ωστόσο θα σου απαντήσω πως παρουσιάζεσαι με την Β' ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Ναι,4 μέρες προτού παρουσιαστείς στο κέντρο σου, Θα πας στο φρουραρχείο.

Ναι, έχεις αρκετές πιθανότητες να πάρεις απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους αν το χειριστείς σωστά.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

νικολας έγραψε:Καλησπέρα σας. Εχω παρει 2 χρονια αναβολων και θελω να παρω απαλαγη πασχω απο κρισεις πανικου και καταθληψη. Η αναβολη μου λειγει 16 νοεμβριου. Με ποια εσσο μπαινω; Και επεισης αν μπο γεναρη ποσο του μηνα μπαινουν συνυθως; Και επεισης δικαιομαι με αθτο το πρβλημα απαλαγη; Η διαδικασια που κανω ειναι η ιδια; Δηλαδη μεχρι την ημερα που παρουσιαζομε και 4 μερες πριν παω φρουραρχειο; Ευχαριστω πολη

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό;

Αν και στο ανωτέρω hyperlink είναι πολλάκις η απάντησή σου δοσμένη, ωστόσο θα σου απαντήσω πως παρουσιάζεσαι με την Β' ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Ναι,4 μέρες προτού παρουσιαστείς στο κέντρο σου, Θα πας στο φρουραρχείο.

Ναι, έχεις αρκετές πιθανότητες να πάρεις απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους αν το χειριστείς σωστά.

νικολας

Δημοσίευση από νικολας »

Ευχαριστω πολυ σε παρακαλω μπορεις να μου εξηγησεις πως να το χειριστω καλα; Σε ευχαριστω κ παλι
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Mparmpas »

Μεσω φρουραρχειου ειναι πιο δυσκολο να παρεις απαλλαγη σε σχεση με το στρατοπεδο. Τωρα εφοσον εχεις πραγματικο προβλημα

απλα φερε διαγνωσεις απο τους γιατρους που σε κουραρουν και συνταγες απο τα φαρμακα που παιρνεις. Πες ξεκαθαρα στους

στρατιωτικους ιατρους οτι δεν μπορεις να υπηρετησεις και βαλε και λιγες σαλτσες στο προβλημα που εχεις. Αν δεν πειστουν,

ξαναγυρνας στο στρατοπεδο και ζητας την επομενη παλι να περασεις απο επιτροπη απαλλαγων. Και ξανα και ξανα.1-2-3 θα την

παρεις σιγουρα την απαλλαγη.

motoplat.

Δημοσίευση από motoplat. »

Clark6 έγραψε:Δυστυχώς κι εγώ δεν έχω λάβει κάτι ακόμα.

Από αυτά που κατάλαβα, το Ρουφ είναι υπεύθυνο μόνο για τα άτομα που είναι και δημότες Αθηνών, οπότε και υπάγονται σε αυτό. Στη δικιά μας περίπτωση (κάτοικοι Αθηνών μεν, δημότες Πελοποννήσου δε), υπεύθυνη είναι η ΣΥ Πελοποννήσου. Το Ρουφ απλά προωθεί σε αυτήν την αίτηση μας για αναβολή/απαλλαγή. Μετά, δεν νομίζω πως εμπλέκεται πλέον. Και τις δύο προηγούμενες φορές, η αναβολή μου ήρθε από εκείνη, όχι από το Ρουφ.

Συνεπώς, θα πρέπει να επιμείνουμε στην Πελοπόννησο.

Κι εγώ δεν ήμουν σε θέση να βρω κάποιον τηλεφωνικά της τελευταίες μέρες.

Έχεις απόλυτο δίκιο, δοκιμασα πριν λίγες μέρες σε κεπ να ζητήσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Μου είπε ότι παρ όλο που έχω δηλώσει διεύθυνση Αθήνα ή αίτηση πρέπει να πάει ΣΥ πελλοπονησου. Έτσι κ έγινε.

Η αίτηση έγινε Δευτέρα πρωί πρωί με το που άνοιξε το κεπ και μάντεψε.. Έκτοτε δεν είχαμε κανένα νέο εννοείται. Τηλεφωνικά δοκίμασα και ξαναδοκίμασα, δεν βρήκα κανέναν ούτε καν την υπεύθυνη για το θέμα όπως αναγραφοταν στο τελευταίο χαρτί που πήγα επιτροπή.

Δεν μπορώ να πάω αυτοπροσώπως Τρίπολη αν υπάρχει ακόμα εκεί η ΣΥ. Ούτε στο Ρουφ πήγα αν και λένε ότι σε στρατολογική υπηρεσία άσχετα με το εάν είναι η όχι αρμόδια το πιστοποιητικό εκδίδεται αμέσως. Το αφήνω να δω τι θα γίνει... ειτε από το κεπ είτε από την ίδια τη ΣΥ μας αν αποφασίσουν να προχωρήσουν το ζήτημα μόνοι τους

νικολας

Δημοσίευση από νικολας »

Δηλαδη αμα στο φρουραρχειο δεν μου δ. Ωσουν απαλλαγή μετα μπορω ν παω στρατοπεδο με την επομενη εσσο και να ζητησω εκει΄?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

νικολας έγραψε:Δηλαδη αμα στο φρουραρχειο δεν μου δ. Ωσουν απαλλαγή μετα μπορω ν παω στρατοπεδο με την επομενη εσσο και να ζητησω εκει΄;

Ακριβώς, και είναι και -λίγο- πιό εύκολο να την πάρεις, συγκριτικά με το φρουραρχείο.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Jay27 »

Γειά σας. Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου. Μου μένει η στρατιωτική θητεία από την οποία επιθυμώ να απαλλαγώ καθώς είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα. Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή και να ακολουθήσω την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Μου προτείνετε να έχω μαζί μου χαρτί ψυχολόγου; Πόσο εύκολα θα μου δώσουν την αναβολή για αρχή. Αν είναι θα επιθυμούσα να λάβω την 2ετη αναβολή που είναι και η μέγιστη. Τι άλλες ενέργειες μου προτείνετε να κάνω. Να συμβουλευτώ και δικηγόρο; Ευχαριστώ. Εικόνα
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

Θέλεις χαρτί από ψυχίατρο και όχι από ψυχολόγο. Ο δικηγόρος είναι άχρηστος.

Επίσης πολύ δύσκολα δίνονται αναβολές 2ετης σε ανθρώπους που δεν παίρνουν χάπια και όντως δεν έχουν πρόβλημα.

Διάβασε προηγούμενα μηνύματα και θα καταλάβεις.

Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από kostas888 »

Μετά το πέρας 2 ετών αναβολης είναι να παρουσιαστώ με την Εσσο του Νοεμβρίου. Εχω τα κατάλληλα χαρτιά από ψυχίατρο και φάρμακα που παιρνω. Απ ότι καταβαλα διαβάζοντας το φόρουμ είναι πιο δύσκολο να πάρεις απαλλαγή ακολουθώντας την οδό του Φρουραρχείου και επιτροπής απαλλαγων. Αυτο ισχύει ακομη και αν έχεις όλα τα χαρτιά που χρειάζονται; Το λέω γιατι έχω θέμα που δεν μπορώ να πάω μέσω στρατοπέδου. Αν π. χ. την ημέρα που θα περνάω από την Ε. Α. έρθει και γονέας θα είναι καλύτερα ή είναι too much;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

kostas888 έγραψε:Μετά το πέρας 2 ετών αναβολης είναι να παρουσιαστώ με την Εσσο του Νοεμβρίου. Εχω τα κατάλληλα χαρτιά από ψυχίατρο και φάρμακα που παιρνω. Απ ότι καταβαλα διαβάζοντας το φόρουμ είναι πιο δύσκολο να πάρεις απαλλαγή ακολουθώντας την οδό του Φρουραρχείου και επιτροπής απαλλαγων. Αυτο ισχύει ακομη και αν έχεις όλα τα χαρτιά που χρειάζονται; Το λέω γιατι έχω θέμα που δεν μπορώ να πάω μέσω στρατοπέδου. Αν π. Χ. Την ημέρα που θα περνάω από την Ε. Α. Έρθει και γονέας θα είναι καλύτερα ή είναι too much;

Είναι too much, αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας. Αν έχεις πραγματικό πρόβλημα πάρε όποιο άτομο νιώθεις άνετα.

Ναι είναι πιό δύσκολο μέσω φρουραρχείου, όμως όπως προείπα, αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, θα το αξιολογήσουν αξιοκρατικά/δίκαια και θα δωθεί η απαλλαγή από τους στρατιωτικούς ιατρούς εκεί που θα εξεταστείς.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Γειά σας. Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου. Μου μένει η στρατιωτική θητεία από την οποία επιθυμώ να απαλλαγώ καθώς είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα. Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή και να ακολουθήσω την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Μου προτείνετε να έχω μαζί μου χαρτί ψυχολόγου; Πόσο εύκολα θα μου δώσουν την αναβολή για αρχή. Αν είναι θα επιθυμούσα να λάβω την 2ετη αναβολή που είναι και η μέγιστη. Τι άλλες ενέργειες μου προτείνετε να κάνω. Να συμβουλευτώ και δικηγόρο; Ευχαριστώ.
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Επιθυμώ μια ολοκληρωμένη απάντηση από κάποιο άτομο που γνωρίζει καλά καθώς το θέμα μου είναι σοβαρό, και να με καθοδηγήσει χωρίς αοριστολογίες. Ευχαριστώ πολύ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Jay27 έγραψε:Γειά σας. Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου. Μου μένει η στρατιωτική θητεία από την οποία επιθυμώ να απαλλαγώ καθώς είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα. Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή και να ακολουθήσω την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Μου προτείνετε να έχω μαζί μου χαρτί ψυχολόγου; Πόσο εύκολα θα μου δώσουν την αναβολή για αρχή. Αν είναι θα επιθυμούσα να λάβω την 2ετη αναβολή που είναι και η μέγιστη. Τι άλλες ενέργειες μου προτείνετε να κάνω. Να συμβουλευτώ και δικηγόρο; Ευχαριστώ.

Δικηγόρο μπορείς να συμβουλευτείς - δεν είναι ούτε αδόκιμο, ούτε άχρηστο ως κίνηση.

Αλλά εάν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες αυτού του νηματος, είναι σαν να έχεις συμβουλευτεί 10 δικηγόρους.

Όχι χαρτί ψυχολόγου, χαρτί ψυχιάτρου χρειάζεται, όπου μπορεί να γράφει εντός ότι χρήζεις αναβολής, και αυτή προτείνεται λόγω αγχώδους διαταραχής.

Στην επιτροπή, θα τους εξηγησεις ότι την χρειάζεσαι επειδή είσαι πολύ πιεσμένος ψυχολογικά, και έχεις τάσεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου αυτή τη περίοδο (κάτι που φυσικά και δεν ισχύει για εσένα).

Το ιδανικό θα ήταν να έπαιρνες όντως κάποια φαρμακευτική αγωγή ψυχοφαρμάκων, αλλά επ'αυτού μπορείς να συμβουλευτείς τον ψυχίατρο, και να σου πεί πως να το χειριστείς, ίσως χρειαστεί να σου γράψει κάποια φάρμακα για παράδειγμα, κι ας μην τα παιρνεις, και να πας την ημέρα που θα περάσεις επιτροπή με τα φάρμακα, να τους δείξεις τι χάπια "παίρνεις".

Γενικά, δεν είναι εύκολη διαδικασία μέσω φρουραρχείου όπου δίνουν αναβολές, αλλα η κλινική εικόνα του αιτούντα αναβολή, πρέπει να είναι επαρκώς αποδεδειγμένη ώστε να πειστούν, και να είσαι σίγουρος ότι θα σε καταλάβουν, γιατροί είναι όχι κορόιδα, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις η ειλικρίνεια να έδινε σε κάποιον την αναβολή, είναι πολύ ευκολότερο να παρουσιαστείς, και από το στρατόπεδο να πάρεις αναβολή, αυτό ανέκαθεν έκαναν πολλοί, δεν νομίζω να σου είναι τόσο "κοστοβόρο" όσο έγραψες το να παρουσιαστείς απλώς.

Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από kostas888 »

Κατ'αρχας dn24 σ'ευχαριστω για την απάντηση σου παραπάνω στην απορία μου. Τωρα κάτι άλλο και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί. Αν επιλέξω να πάω μέσω στρατοπέδου, την μέρα που παρουσιάζονται πάω στην πύλη τους λέω το πρόβλημα μου και με βλέπει γιατρός μέσα στο στρατόπεδο. Την επόμενη πάω στρατιωτικό νοσοκομείο και αν κρίνει ο γιατρός μου δίνει την απαλλαγή και τέλος; Δεν περνάς από επιτροπή σε αυτή την περίπτωση; Να θυμησω ότι εγώ έχω ολοκληρώσει 2 έτη αναβολών κατ'ευθειαν.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης