Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2018)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
mother
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από mother »

Καλησπερα σας παρακαλω οποιος ξερει ας μου απαντησει

εχει καποιος το δικαιωμα εφοσον εχει φαει δυο ακυρα για παθολογικους λογους

να ζητησει παραπεμπτικο απο φρουραρχειο για 401;

διοτι μας ειπαν οτι τελειωσαμε απο αυτους και να παμε θηβα

εμεις δεν θελουμε να παμε θηβα. Θελουμε ξανα απο φρουραρχειο 401 να γινει η προσπαθεια ξανα.

εν τω μεταξυ να αναφερω οτι ο γιατρος του εγραψε να κανει τεστ ουρων και το αποτελεσμα ηταν αρνητικο.

πανω στην απογνωση μας δεχτηκαμε αυτο το πραγμα το οποιο ηταν ιδεα του γιατρου ο οποιος μετα μας ειπε οτι ηταν δικη μας ιδεα. Πει το μυαλο σας τι μπορει να παιζει; Ηταν σφαλμα του ισως που προτεινε κατι τετοιο η εγινε επιτηδες; Πειτε μου σας παρακαλω τι κανουμε τωρα; Δεν ειναι αμαρτια το παιδι να καταστρφει που δεν εχουμε αλλη λυση απο το ανυποτακτος; Σας ευχαριστω πολυ.

μν

Δημοσίευση από μν »

Καλημερα σας. Εχω παρει αναβολη 2 χρονια για λογους υγειας. Εχω παρει 2 μηνες για κοινονικους λογους. Θελω να παρω απαλαγη αλλα ο γιατρος μου λειπει και θα ερηει 2 μηνες μετα που θα πρεπει να παρουσιαστω. Τι αλλο μπορω να κανω ωστε να κανω τη διαδικασια πιο μετα΄; Υπαρχει αλλος τροπος να παρω αναβολη; Και αν οχι αν δε παροθσιαστω και βγω ανυποτακτος και κανω τη διαδικασια πιο μετα τι γινετε; Παρακαλω βοηυηστε με. Ευχαριστω πολυ
Babouinos

Δημοσίευση από Babouinos »

Τελικα τι εγινε με το ανεψουδι?
μν

Δημοσίευση από μν »

Παρακαλω καμια απαντηση?
Clark6

Δημοσίευση από Clark6 »

@Μν

Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους, από όσο ξέρω, δεν ανανεώνεται. Και μετά από συνολικά 24 μήνες αναβολών, πας ούτως ή άλλως για την λεγόμενη τελική κρίση, όπου κρίνεται οριστικά αν θα πρέπει να υπηρετήσεις ή όχι. Άλλες αναβολές δεν δίνονται.
Το ότι ο γιατρός σου λείπει αυτή την περίοδο, είναι ασφαλώς μέγα μειονέκτημα, διότι για την απαλλαγή θα χρειαστείς κάτι που να επιβεβαιώνει την πάθηση σου από τον γιατρό που σε βλέπει. Συνήθως, μια πρόσφατη (το πολύ δύο μηνών) γνωμάτευση αρκεί. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να το κανονίσεις κάπως, διαφορετικά θα σου αρνηθούν την απαλλαγή στο Φρουραρχείο ή το αργότερο στην Επιτροπή Απαλλαγών.
Ίσως ο γιατρός σου έχει κάποιον αντικαταστάτη για την διάρκεια απουσίας του; Αν ναι, θα πρέπει να του μιλήσεις και να του εξηγήσεις την κατάσταση σου, ώστε να σου γράψει μια κατάλληλη ιατρική γνωμάτευση. Αν πας χωρίς, υπάρχει ο κίνδυνος να σε απορρίψουν και να σε στείλουν στο στρατόπεδο.
Βέβαια, μπορείς με όλα σου τα χαρτιά να πας την ημέρα κατάταξης σου στο στρατόπεδο και να ζητήσεις επί τόπου απαλλαγή. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνεις μέσα μια ή δύο νύκτες (εφόσον πας χωρίς συνοδεία), αλλά κατά 99% θα πάρεις την απαλλαγή έτσι και μετά είσαι ελέυθερος να φύγεις.
μν

Δημοσίευση από μν »

Ευχαριστω πολυ... Το χαρτι θα πρεπει να λεει πανω απαλλαγη; Η απλα τη παθηση που εχω?
mother
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από mother »

Καλημερα σας, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ Η ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ... Του εδωσε ενας φιλος του παιδικος και εκανε 2-3 τσιγαρα 3 μερες πριν την εξεταση. Δυστυχως βγηκε αρνητικη. Λεω δυστυχως διοτι ηταν η μονη λυση για να αποφυγουμε το Ι5 ψυχολογικο. Καλυτερα χρηστης (που δεν ειναι. Ουτε τσιγαρο δεν καπνιζει) παρα το τρελοχαρτο διοτι κακα τα ψεματα Κυριε Μπαρμπας τρελοχαρτο ειναι. Τωρα ξερετε τι επιλογες εχουμε ακομη η μπορουμε να διεκδικησουμε; Διοτι την Δευτερα πρεπει να παρουσιαστει. Αν παρουσιαστει θα του παρουν την ταυτοτητα. Σωστα; Ειπαμε να πει οτι την εχασε αλλα το ιδιο ειναι σαν να την κρατησουν στην θηβα. Θα την ακυρωσουν μας ειπαν απο την αστυνομια αν πει οτι την εχασε ουτως ωστε να βαλει η αστυνομια μια σφραγιδα και την φωτο πανω στο χαρτι καταταξης ουτως ωστε αν παρει ακυρο ξανα να μπορει να μην παει θηα σε δυο μερες διοτι αν δεν παει θα τον κηριξουν λιποτακτη το οποιο ειναι πολυ χειροτερο απο ανυποτακτος. Δεν ξερω αν σας δινω να καταλαβετε διοτι σας τα γραφω αρκετα μπερδεμενα. Σημερα η αυριο μπορουμε να παμε μονοι μας 401 να ζητησυμε ξανα εξετασεις ουρων; Διοτι απο 401 εγινε ψιλοφασαρια απο εμας διοτι ο τρελογιατρος ειπε οτι εμεις ζητησαμε να κανι τοξολογικες εξετασεις ουρων. Ολοι καλα φερθηκαν εκει αλλα μας ειπαν να μην ξαναπαμε δηλαδη στο φρουραρχειο. Να παμε πλεον δια μεσω θηβας. Εκει δεν παμε διοτι τι να πουμε; Θελουμε ψυχολογικο; Θα το δωσουν; Εξ αλλου αυτ δεν το θελουμε. Να πουμε για τα παθολογικα; Δυο ακυρα φαγαμε. Δεν δινουν Ι5 απαλλαγη λογω παθολγικων. Που λετε να πηγαινουμε 1-2-3-4 φορες 401 δεν καταλαβα. Δηλαδη μονοι μας; Χωρις παραπεμπτικο; γινεται; Για ποιο θεμα να πηγαινουμε συνεχεια; Για το παθολογικο; Για το τοξολογικο; Εφοσον βγηκε καθαρο. Ξερετε μπορουμε να παμε μονοι μας στην επιτροπη απαλλαγων στο 401; Γινεται; Διοτι το φρουραρχειο τσακωθηκαμε. Δεν γινεται να ξαναπαμε. Ολοι καλα φερθηκαν. Ο τρελογιατρος ηταν λιγο περιεργος. Εφοσον του πηγαμε την εξεταση που ηταν αρνητικη μετα του εγραψε σε ενα χαρτι που το σκισαμε δεν θυμαμε τι ακριβως κατι σαν διαταρχες. Δεν εγραφε π. Χ. Καταθλιψη. Μετο χαρτι αυτο αν δεν το σκιζαμε που θα πηγαιναμε?401; Δηλαδη θα του δινανε τρελοχαρτο. Να παει αυτος να παρει τρελοχαρτο που ελεγε διαφορα περιεργα. Οποτε τωρα τι κανουμε; Ξερετε; Τι αλλες επιλογες εχουμε; Εχουμε καλυψει το οριο. Δηλαδη 6 χρονια για σπουδες. Δυο χρονια λογω παθολογικων. Δυο ακυρα. Τωρα τι κανουμε; Μπορουμε να παμε το 401 σημερα η την Δευτερα τελευταια μερα να ζητησουμε η απαλλαγη για παθολγικους λογους η να ξανακανει εξετασεις ουρων; Αλλα πρεπει να καπνισει ξανα αλλα δεν θελει διοτι καηκε λεει ο λαιμος του αλλα αν γινεται τι θα κανει; Θα καπνισει. Αλλα απορω πως δεν εδειξε τιποτα η εξεταση; Μηπως το καναμε επιτηδες ισως διοτι ξερουν το παιδι οτι ειναι οκ για να το προστατευσουν; Οκ πολλα εγραψα ελπιζω να μην σας μπερδεψα η ουσια τωρα ειναι τι κανουμε; Διοτι αν δεν παμε θηβα την δευτερα που δεν προκειται, βγαινει λογικα ανυποτακτος; Ξερετε εχει το δικαιωμα να ζητησει 3μηνο για κοινωνικους λογους; Τελος παντων τι μπορουμε αλλο να κανουμε εκτος απο το τρελοχαρτο; Δεν μπορει. Και θα υπαρχει που δεν ξερουμε. Αν εσεις ξερετε η μπορειτε να μαθετε παρακαλω πειτε μου. Στον συνηγορο του πολιτη; Εκει ποτε παμε; Πριν να ληξει η προθεσμια καταταξης η και μετα; Υπαρχει κατι αλλο για να παρει το παιδι καποια πιστωση χρονου για να τον ψαξουμε το θεμα καλυτερα; Επισης αν δεν μπορει να λανει τιποτα αλλο το προστιμο ισχυει; Διοτι διαβασα στο φρουμ εδω δηλαδη που καποιος εγραφε οτι καταργηθηκε το 2015. Ισχυει αυτο; Και ποτε θα ερθει το προστιμο; Τον βγαζουν αμεσως ανυποτακτο η κανουν καποιες προσπαθεις απο στρατολογια για βοηθεια του στρατιωτη; Πριν ολα αυτα; Στα ποσα χρονια εχει δικαιωμα εξαγορας; Στα 33 οπως ειδα εδω που γραφουν; Καποιος εγραφε 3 -ενα δηλαδη; Στα δυο χρονια; Σας ευχαριστω παρα παρα πολυ για την κατανοηση σας και συγνωμη που σας κουρασα με το μεγαλο μου μηνυμα. Περιμενω αμεση απαντηση σας διοτι ο κλειος στενευει. Να ειστε καλα.
Clark6

Δημοσίευση από Clark6 »

@Μν:

Το χαρτί θα πρέπει να γράφει αναλυτικά την πάθηση σου. Η λέξη "απαλλαγή" δεν σημαίνει κάτι, από τη στιγμή που δεν σου δίνει ο γιατρός σου την απαλλαγή. Βέβαια, αν στην γνωμάτευση του γίνεται ξεκάθαρο ότι η ασθένεια σου είναι δυσίατη, τότε τα πράγματα απλοποιούνται, γιατί ο στρατιωτικός γιατρός θα το δει και δεν θα θελήσει να πάρει την ευθύνη για εσένα.
Clark6

Δημοσίευση από Clark6 »

@mother:

Εφόσον συμπληρωθούν 24 μήνες αναβολών, δεν δίνονται άλλες αναβολές. Η κρίση μετά είναι τελική. Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει πλέον.

Ομολογώ πως η περίπτωση σας είναι αρκετά μπερδεμένη. Τα τσιγάρα τι ακριβώς θα κάνουν; Εδώ πηγαίνουν άνθρωποι στον στρατό που καπνίζουν 20+ την ημέρα. Αν έδιναν απαλλαγή σε όλους τους καπνιστές, η Ελλάδα θα είχε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ποσοστά καπνιστών στη χώρα από αυτό που ήδη έχει.

Εφόσον ο δρόμος του Ι5 Παθολογικού έκλεισε, δεν το θεωρώ σκόπιμο να επιμείνετε στο 401. Χωρίς παραπεμπτικό από το Φρουραρχείο είναι ούτως ή άλλως αδύνατον.

Είπατε ότι μπαίνει την Δευτέρα. Η απαλλαγή μπορεί να δωθεί και μέσω στρατοπέδου. Μπορείτε να πάτε μαζί στο στρατόπεδο και να ζητήσετε απαλλαγή από εκεί. Ο στρατός δεν κρατάει με το ζόρι άτομα που προφανώς δεν θέλουν να βρίσκονται εκεί και κανένας δεν θα πάρει την ευθύνη για οτιδήποτε γίνει εκεί μέσα. Συνεπώς, θα έλεγα ότι αυτή είναι η τελευταία σας επιλογή.

Όπως είπατε, η ανυποταξία δεν είναι λύση, γιατί συνοδεύεται από βαρύ πρόστιμο και στρατοδικείο. Επίσης, η πληρωμή του προστίμου δεν είναι εξαγορά της θητείας. Το στρατοδικείο θα επιβάλει την εκ νέου κατάταξη του ανυπότακτου και αν αγνοηθεί και αυτή η κλήση, η διαδικασία ξεκινάει από την αρχή. Καλύτερα να μην μπείτε καν σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο.

Καλό είναι να έχετε μια τηλεφωνική συνομιλία με ένα δικηγορικό γραφείο, όπως σας πρότεινα τις προάλλες, για να έχετε και μια νομικά πιο αντικειμενική άποψη επί του θέματος.

mother
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από mother »

Ειπαμε του ψυχολογου να βοηθησει να γραψει κατι ελαφρυ οπως π. Χ. Καταθληψη και αυτος εγραψε εξετασεις ουρων για ουσιες. Και δεν ξερω γιατι; Ειπε να βοηθησει αντι ψυχολογικο να παρει απαλλαγη οτι ειναι χρηστης π. Χ. Απο τα αλλα τσιγαρα. Καταλαβατε. Το παιδι ουτε τσιγαρα κανονικα δεν καπνιζει. Εμεις θελαμε διοτι καλυερα απαλλαγη για χρηστης παρα ψυχολογικο. Δυστυχως οι εξετασεις βγηκαν αρνητικες. Αν και του ειχε δωσει ενας φιλος του να καπνισει τσαγαρα απο τα αλλα.3 μερες πριν. Αδικα το δηλητηριο καηκε ο λαιμος του παιδιου. Τα ουρα βγηκαν καθαρα. Οχι δεν θελουμε να παμε στρατοπαιδο διοτι θα κρατησουν την ταυτοτητα. Να σας ρωτησω. Απο το στρατοπαιδο θα παρει απαλλαγη Η θα τον στειλουν 401; Δεν γινεται να παμε ξανα 401 η φρουραρχειο. Μας ειπαν να μην ξαναπαμε. Και αν δεν παρει απαλλαγη απο θηβα και φυγει τοτε θα λεγεται λυποτακτης που ειναι χειροτερο. Αμα κρατησουν την ταυτοτητα τελειωσε. Γι αυτο δεν παμε θηβα. Υπαρχει καποια αλλη λυση;3 μηνο για κοινωνικους λογους π. Χ. συνηγορος του πολητη; Στα 33 εξαργυρωνει την θητεια; Οκ δεν περισσευουν αλλα προκειμενου τρελοχαρτα καλυτερα προστιμο. Σε ποσον καιρο απο την ημερα που δεν θα παρουσιαστει θα τον ψαχνουν; Το προστιμο ποτε θα το στειλουν; Ξερετε; Ευχαριστω.
fsafas

Δημοσίευση από fsafas »

Εγώ από αυτά που διαβάζω θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο...
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Mparmpas »

Εσεις ειστε η μανα του; Για να καταλαβω προτιματε να παρει απαλλαγη σαν χρηστης ναρκωτικων, σαν κοινο ζακι παρα

απαλλαγη για ψυχολογικους λογους; Μα το Θεω εχω ακουσει πολλα κουλα αλλα αυτο με ξεπερνα.

Παρεπιπτωντος μπορει να παρει απαλλαγη αν πασχει απο παρενδεσια, αν ντυνεται δηλαδη με γυναικεια ρουχα...

mother
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από mother »

Πρωτον θελω να ζητησω συγνωμη που το μηνυμα αυτο κατα λαθος μπηκε δημοσια. Δηλαδη επειδη ηταν μεγαλο εκανα το μνμ copy paste αλλα δεν ξερω γιατι δεν σβηστηκε το ονομα σας εγω το διεγραψα παντως.

δευτερον οχι ειμαι η θεια του. Η μητερα του ειναι αδερφη μου και κατακοιτη.

δεν ξερει απο ιντερνετ.

γι αυτο γραφω εγω.

τωρα τι να σας πω; Την βοηθεια σας ζητησαμε. Καλα γραφατε μεχρι προτεινος, δεν ξερω τι σας πειραξε και γραφετε κακιουλες. Λογικα το μηνυμα που εβαλα και δημοσια και δεν αφερεθηκε το ονομα σας. Δεν εγινε επιτηδες και σας το εξηγησα.

εξ αλλου που το κακο για να γραφετε τετοια λογια;

μηνυματα απογνωσης ειναι και για βοηθεια. Οχι να μας βρισετε κιολας στο Τελος.

και ναι, καλυτερα Η οικογενεια του προτιμαει απαλλαγη λογω χρησης παρα τρελοχαρτο. Που το περιεργο;

στο 401 δεν ειμαστε μονον εμεις που πηγαμε για εξετασεις ουρων για ουσιες. Χαμος γινοταν. Ολοι το προτιμουν. Εξ αλλου και εδω στο φορουμ εχω δει που γραφουν οτι θα κανουν 2-3 τσιγαρα για να προυν απαλλαγη.

οκ μην ενοχλειστε αλλο. Η αποφαση βγηκε. Θα γινει ανυποτακτος. Και συγνωμη κιολας αν ο καθε πικραμενος γραφει εδω στο φορουμ για βοηθεια και αντι για βοηθεια γραφετε αισχη και ανηθικοτητες λυπαμαι πολυ.

Kp
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Kp »

Καλησπέρα, έψαξα παντού να βρω μια απάντηση στο ερώτημα μου και ούτε στο ΦΕΚ δεν κατάφερα να τη βρω. Πριν μερικά χρόνια έκανα βαριατρικη εγχείριση, γαστρεκτομη, για απώλεια βάρους οπότε από αυτή και μόνο οι διατροφικές μου συνήθειες είναι πολύ περιορισμένες και όχι από επιλογή.2 χρόνια αργότερα αναγκάστηκα να κάνω εντερεκτομη λόγο προβλήματος ή οποία επίσης περιορίζει τις διατροφικές μου συνήθειες. Μπορώ με αυτά τα 2 χειρουργεία να πάρω το Ι5; Δεν νομίζω να ανταπεξελθω στη καθημερινοτητα του στρατου και η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να το ρισκάρω κιόλας.
motoplat
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από motoplat »

Καλησπέρα σε όλους,30/7 είχα περάσει από την επιτροπή απαλλαγών (με καταληκτική ημερομηνία 3/8) Όπου με ενημέρωσαν ότι βγαίνω Ι5 (μετά από δύο ετήσιες αναβολές) και ότι θα μου σταλεί και η απάντηση με το ταχυδρομείο, πιθανολογώ με συστημένο.

Η στρατολογία στην οποία υπάγομαι βρίσκεται στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Τρίπολη, εγώ όμως κατοικώ στην Αθήνα και είχα δηλώσει την διεύθυνσή μου στο Ρουφ ώστε να μπορέσω να περάσω την διαδικασία της απαλλαγής μέσω του φρουραρχείου, το αναφέρω εάν υπάρχει περίπτωση να παίζει κάποιο ρόλο στην όλη καθυστέρηση. Μέχρι και το τελευταίο χαρτί που έλαβα στα χέρια μου, δηλαδή το παραπεμπτικό για την επιτροπή απαλλαγών όλα κυλούσαν ομαλά, και τα συστημένα έρχονταν μέσα στις ημερομηνίες που μου είχαν πει, συν το πολύ 3...4 μέρες.

Από την ημέρα πάντως που εξετάστηκα (και πήρα την απαλλαγή συμφωνα με την επιτροπή) δεν έχει έρθει κανένα χαρτί στα χέρια μου, ούτε σαν απλό ούτε βέβαια σαν συστημένο, το οποίο θα έγραφε την απόφαση. Από την επιτροπή απαλλαγών μου είπαν ότι η απάντηση θα ερχόταν μετά από έναν μήνα. Ήδη βαδίζουμε στο τέλος του δεύτερου.

Ξέρει κανείς πόσο καιρό κάνει να έρθει η τελική απόφαση; Έρχεται όντως κάποιο γράμμα ή πρέπει απλά εγώ μετά από κάποιο διάστημα να πάω και να ζητήσω μόνος μου ότι έντυπο χρειάζομαι;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες