malvinan έγραψε:Θεσσαλονίκη σε βλεπει ο γιατρός στο κενρρο και μετα πας στην επιτροπή του 424. Αθηνα ξέρω ότι παίζει το ίδιο στο 401. Επιτροπή στο στρατόπεδο το έχω ακούσει κι εγώ αλλά δε το έχω δει ούτε από γνωστούς
Ευχαριστώ γιαν την απάντηση! ΣΤο 424 πας την ίδια μέρα αμέσως μετά την εξέταση του γιατρού του κέντρου που παρουσιάζεσαι, ή θα πρέπει να περιμενεις 20 μέρες όπως κατά τη διαδικασία του φρουραχείου;
Αν πρέπει να περιμένιες 20 μέρες τότε είναι ίδια διαδικασία με φρουραρχείο, δεν βλέπω κάποια διαφορά.
Καλησπέρα. Πέρασα από την επιτροπή 1η Ιουνίου. Μου παν θα με ειδοποιήσουν αλλά έχει περάσει σχεδόν 1μιση μήνας. Να ανησυχήσω; Που μπορώ να καλέσω για να ρωτήσω τι γίνεται; Στρατολογία ή φρουραρχείο;
Δεν έχει σημασία φίλε μου. Και μένα που έκανα την διαδικασία τον Μάρτιο με χαρτί από Δημόσια Κλινική Ψυχιατρική μου είπαν στην επιτροπή για αναβολή 1ος χρόνου και τελικά το χαρτί που ήρθε στο σπίτι έγραφε για 6 μήνες, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο να πρέπει να επαναλάβω την διαδικασία. Ο, τι πει το χαρτί που θα έρθει σπίτι λοιπόν.
Παιδια καλησπερα.Μια ερωτηση θελω να κανω εγω παρουσιαστικα στη Ροδο στις 21/5/2018 και λογω βαρους μου δωσανε αναβολη για 2 χρονια. Μπορω να παω στο φρουραρχειο και να ζητησω εκ νεου αναβολη πριν ληξουν τα 2 χρονια ; Ας πουμε να παω στις αρχες του 2019 δεδομενο του οτι εχω αναβολη εως το 2020.
Μια αναβολή, εφόσον δώθηκε, δεν ακυρώνεται πρόωρα εύκολα. Θα πρέπει να περιμένεις μάλλον έως τον Μάιο 2020 και μετά να λάβεις νέο σημείωμα κατάταξης, μάλλον για τον Ιούλιο 2020. Χωρίς νέο σημείωμα κατάταξης, δεν μπορείς να πας στο Φρουραρχείο για αναβολή/απαλλαγή.
Η αναβολή σου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά λογικά δεν θα κληθείς αμέσως την 1η Ιανουαρίου, αλλά με την επόμενη προγραμματισμένη ΕΣΣΟ. Τώρα, αν αυτή θα είναι η Α' (Ιανουάριος 2019) ή η Β' (Μάρτιος 2019), αυτή την πληροφορία μπορεί να σου την δώσει μόνο η στρατολογική υπηρεσία στην οποία υπάγεσαι.
Πηγε καποιος δικος του στο φρουραρχειο και ενημερωσε
Τον βαλανε να υπογραψει και του ειπαν φυγετε το παιδι ειναι καλλυμενο
Ζητηθηκε να ερθει γιατρος στο σπιτι
Ηρθε μετα ενα μηνα
Τον εβγαλε Ι4 σε γραφειο
Λογικα δεν πρεπει να του ερθει χαρτι καταταξης στο σπιτι για Σεπτεμβριο;
Πηρε ο συγγενης του παιδιου τηλ. Στην στρατολογια. Του ειπαν οτι πρεπει το παιδι να παει να υπογραψει
μεταμελεια και να παει φανταρος
Επισης ζητουσαν Α. Φ. Μ. Του παιδιου
Το παιδι ειχε παρει αναβολη λογω Παθολογικων 2 χρονια
Θελει να παρει απαλλαγη λογω παθολογικων
Η απορια ειναι γιατι ζητανε να παει το παιδι να υπογραψει μεταμελεια;
Τι αραγε να εχει συμβει; Αν παει στην στρατολογια υπαρχει κινδυνος να συλληφθει για ανυποταξια;
Αλλα γιατι; Δεν του εχει ερθει χαρτι καταταξης και δεν παρουσιαστηκε
Για τον αλφα βητα λογω τον εχουν κυρηξει ανυποτακτο;
Εφοσον το παιδι ειναι μεχρι στιγμης νομιμο
Ειπαν στον συγγενη του οτι ειναι καλλυμενος
Παρακαλω μια βοηθεια και συμβουλη τι πρεπει να κανει το παιδι
Θελει να περασει ξανα επιτροπη για απαλλαγη λογω παθολογικων
διοτι μετα απο ενα μηνα που ειχε ερθει ο γιατρος θα ηταν ακομα κατακοιτος;
στο κρεββατι; Και εφοσον ειχε κανει θεραπεια με ενεσεις διοτι εχει προβλημα στην μεση
Οποτε σας παρακαλω ενημερωστε μας αμεσα τι μπορει να εχει συμβει και τι να κανουμε;
Διοτι το παιδι δεν προκειται να παει να υπογραψει οπως του ειπαν οτι θα παει φανταρος διοτι αυτοθα ηταν ψεμα και λογικα το προστιμο αν τον εχουν βγαλει ανυποτακτοδεν θα ειναι εις διπλουν αν δεν παει;
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ; ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
Γεια σας, αυτα που λετε δε βγαζουν ιδιεταιρο νοημα. Ειπατε όμως οτι ηταν να παρουσιαστει μαιο αλλα εν τελει δεν παρουσιαστηκε, εχετε καποιο χαρτι απο το γιατρο που να λεει οτι πηρε καποιου τυπου αναβολη ή οτι τελος παντων δικαιολογείται η μή παρουσιαση του στη μονάδα; Πιθανον να εχει γινει καποιο γραφειοκρατικο λαθος ή κατι δεν εχετε καταλαβει καλα. Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να παει το παιδι στη στρατολογια να ρωτησει. Δεν κινδυνευει να συλληφθει μην ανυσηχειτε.
Το αν θελει να παρει απαλλαγη, δηλαδη Ι5 , ειναι τελειως διαφορετικο ζητημα, θα πρεπει να απευθυνθειτε στο φρουραρχειο γι αυτη τη δουλεια και να ζητησετε επανεξεταση.
2) Δεν μπορουσε να παει να παρουσιαστει διοτι ηταν στο κρεββατι
με την μεση του. Ζητηθηκε γιατρος να ερθει στο σπιτι να τον εξετασει
τον εβγαλε Ι4 σε γραφειο
3) Ειχε ερθει γιατρος απο το φρουραρχειο μετα απο ενα μηνα
4) Στο φρουραρχειο ο θειος του ειχε παει με το ιστορικο του ειπε τον λογο (
που δεν μπορει να παρουσιαστει (αν και επρεπε πριν νομιζω μια εβδομαδα αλλα
η αστυνομια αργησε να παει το χαρτι καταταξης)
5) Ο αξιωματικος στο φρουραρχειο ειπε του θειου του να υπογραψει και μπορειτε να φυγετε ειστε καλλυμενοι
και του ειπε οταν θα ειναι να στειλουμε γιατρο θα σας παρει τηλ. Μετα απο να μηνα ειχε ερθει
6) Χαρτια κ. Λ. Π. Απο το φρουραρχειο δεν μας εδωσε ο αξιωματικος που ρωτατε απλα υπεγραψε ο θειος του και του ειχε πει το παιδ οκ ειναι καλλυμενο
7) Πηρε ο θειος του τηλ. Στην στρατολογια και του ειπε ο αξιωματικος οτι το παιδι πρεπει να παει να υπογραψει μεταμελεια και να παει φανταρος
8) Και οταν τον ρωτησε γιατι να υπογραψει μεταμελεια; Τι εκανε; Να του στειλετε χαρτι καταταξης για τον Σεπτεμβριο
9) Αυτος επεμενε οτι δεν θα στειλουν χαρτι αλλα να παει το παιδι να υπογραψει και οταν του ειπε αν δεν ερθει; Του απηντησε οτι θα εχει συνεπειες
10) Οπως αναφερω και στο προηουμενο ποστ μου Ζητησαν και το Α. Φ. Μ του παιδιου
11) Ενας δικηγορος για θεματα στρατου που τον ρωτησαμε ειπε οτι πιθανον να τον εχουν βγαλει ανυποτακτο
γιατον αλφα η βητα λογο. Και αν παει να υπογραψει οτι θα παειφανταρος και δεν παει εφοσον ισως τον εχουν βγαλει ανυποτακτο θα πληρωσει δυο φορες το προστιμο
12) Γιατι ο αξιωματικος εφοσον του ειπαμε ολα αυτα που σας γραφω επεμενε να παει το παιδι να υπογραψει οτι θα παει φανταρος και να δηλωσει μεταμελεια; Περιεργο δεν φαινεται; Να σας πουμε την αληθεια φοβομαστε να παει το παιδι μην συλληφθει για κατι που δεν εχει κανει η δεν ξερουμε. Ειστε βεβαιος οτι στην στρατολογια δεν κανουν συλληψεις;
13) Ποσο αλλο ποιο αναλυτικα να τα πω; Οχι ο γιατρος που ηρθε σπιτι δεν εδωσε καποιο χαρτι. Απλα του ειπε εισαι Ι4 σε γραφειο. Απο το φρουραρχειο αυτο που ειπε ο φρουραρχος μονον. Οτι το παιδι ειναι καλλυμενο. Αναβολη ειχε ηδη παρει πριν δυο χρονια τα οποια ελειξαν τον Μαιο που αρρωστησε και δεν πηγε να καταταγη. Αλλα το φρουραρχειο ενημερωθηκε και κτατησε ολα τα αποδεικτικα απο δημοσια νοσοκομει και καθηγητες οτι εχει προβλημα με την μεση του.
Να συμπληρωσω οτι ουτε στην αστυνομια που ρωταμε δεν εχει ερθει χαρτι καταταξης αλλα ουτε και στο σαιτ του στρατου δεν τον αναφερει ως στρατευσιμο
Επισης αν τον εχουν κυρηξει ανυποτακτο δεν θα τον συλλαβουν στην στρατολογια; Ζητουσαν το Α. Φ. Μ. Του. Αρα κατι συμβαινει. Παρακαλω πειτε μου τι να κανουμε διοτι ο δικηγορος ζηταει αναλαγα απο 350-1000 ευρω που δεν τα εχει το παιδι. Ευχαριστω.
Παρακαλω μια αμεση βοηθεια ειναι επειγον. Ο ανιψιος μου ηταν να παρουσιαστει τον ΜαιοΔεν ηταν δυνατον ηταν στο κρεββατι αρρωστοςΠηγε καποιος δικος του στο φρουραρχειο και ενημερωσεΤον βαλανε να υπογραψει και του ειπαν φυγετε το παιδι ειναι καλλυμενοΖητηθηκε να ερθει γιατρος στο σπιτιΗρθε μετα ενα μηναΤον εβγαλε Ι4 σε γραφειοΛογικα δεν πρεπει να του ερθει χαρτι καταταξης στο σπιτι για Σεπτεμβριο; Πηρε ο συγγενης του παιδιου τηλ. Στην στρατολογια. Του ειπαν οτι πρεπει το παιδι να παει να υπογραψειμεταμελεια και να παει φανταροςΕπισης ζητουσαν Α. Φ. Μ. Του παιδιουΤο παιδι ειχε παρει αναβολη λογω Παθολογικων 2 χρονιαΘελει να παρει απαλλαγη λογω παθολογικωνΗ απορια ειναι γιατι ζητανε να παει το παιδι να υπογραψει μεταμελεια; Τι αραγε να εχει συμβει; Αν παει στην στρατολογια υπαρχει κινδυνος να συλληφθει για ανυποταξια; Αλλα γιατι; Δεν του εχει ερθει χαρτι καταταξης και δεν παρουσιαστηκεΓια τον αλφα βητα λογω τον εχουν κυρηξει ανυποτακτο; Εφοσον το παιδι ειναι μεχρι στιγμης νομιμοΕιπαν στον συγγενη του οτι ειναι καλλυμενοςΠαρακαλω μια βοηθεια και συμβουλη τι πρεπει να κανει το παιδιΘελει να περασει ξανα επιτροπη για απαλλαγη λογω παθολογικωνδιοτι μετα απο ενα μηνα που ειχε ερθει ο γιατρος θα ηταν ακομα κατακοιτος; Στο κρεββατι; Και εφοσον ειχε κανει θεραπεια με ενεσεις διοτι εχει προβλημα στην μεσηΟποτε σας παρακαλω ενημερωστε μας αμεσα τι μπορει να εχει συμβει και τι να κανουμε; Διοτι το παιδι δεν προκειται να παει να υπογραψει οπως του ειπαν οτι θα παει φανταρος διοτι αυτοθα ηταν ψεμα και λογικα το προστιμο αν τον εχουν βγαλει ανυποτακτοδεν θα ειναι εις διπλουν αν δεν παει; ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ; ΤΙ ΕΚΑΝΕ; Σας ευχαριστω πολυ καιπαρακαλω απαντηστε μου αμεσα διοτι ειναι επειγον. Υ. Γ. Σε νεα επικοινωνια με το φρουραρχειο μας ειπαν οτι τα χαρτια εφυγαν για στρατολογια. Οτι λογικα θα επρεπε να στειλουν η να εστειλαν το χαρτι καταταξης στο σπιτι συστημενο. Μεχρι στιγμης δεν εχουμε λαβει τιποτα. Τι κανει το παιδι που του λενε να παει να υπογραψει; Αλλα γιατι; Πειτε μας τι κανουμε διοτι ο δικηγορος ζηταει απο 350-1000 ευρω για να μαθει τα ποια το παιδι δεν τα εχει διοτι ειναι ανεργο.