Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2018)
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 7
Αρχικα θα μπεις σημερα; Αν δε προλαβαινεις σημερα, εκεινο το οποιο προεχει ειναι να μη βγεις ανυποτακτος, και οχι πως θα παρεις αναβολη! Οταν παρουσιαστεις θα περασεις απο γιατρους, ψυχολογους κλπ, εκει θα Παραπονεθεις για τα ψυχολογικα σου προβληματα και θα ζητησεις αναβολη. Εχε μαζι σου το χαρτι, ομως θα εξεταστεις και απο το προσωπικο του στρατου.
Σημερα αδυνατον.μιλησα με φρουραρχειο Αθηνων, μου ειπαν να παω αυριο πρωι πρωι στο Ρουφ (αραγε τι ωρα ανοιγουν;) να ζητησω μια αναβολη-προθεσμια 2 ημερων, και μετα να παω στο Φρουραρχειο ωστε να κανω την διαδικασια για την αναβολη. Το εκανα και περυσι αυτο και πηρα για εναν χρονο, ολα καλα και απλως γραφειοκρατικα, απλως τωρα εχω αγχωθει για το γεγονος οτι σημερα υποτιθεται παρουσιαζομουν.
giannismar έγραψε:Αρχικα θα μπεις σημερα; Αν δε προλαβαινεις σημερα, εκεινο το οποιο προεχει ειναι να μη βγεις ανυποτακτος, και οχι πως θα παρεις αναβολη! Οταν παρουσιαστεις θα περασεις απο γιατρους, ψυχολογους κλπ, εκει θα Παραπονεθεις για τα ψυχολογικα σου προβληματα και θα ζητησεις αναβολη. Εχε μαζι σου το χαρτι, ομως θα εξεταστεις και απο το προσωπικο του στρατου.
Σημερα αδυνατον.
μιλησα με φρουραρχειο Αθηνων, μου ειπαν να παω αυριο πρωι πρωι στο Ρουφ (αραγε τι ωρα ανοιγουν;) να ζητησω μια αναβολη-προθεσμια 2 ημερων, και μετα να παω στο Φρουραρχειο ωστε να κανω την διαδικασια για την αναβολη. Το εκανα και περυσι αυτο και πηρα για εναν χρονο, ολα καλα και απλως γραφειοκρατικα, απλως τωρα εχω αγχωθει για το γεγονος οτι σημερα υποτιθεται παρουσιαζομουν.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 7
Εφοσον επικοινωνησες ηδη με τη στρατολογια δε νομιζω οτι μπορουμε να σου πουμε κατι παραπανω. Πηγαινε αυριο εκει που σου ειπαν και θα ξεκαθαρισεις εκει το ζητημα. Θα πεις οτι δεν ειδοποιηθηκες εγκαιρως κλπ, φανταζομαι καταλαβαινουν οτι δε προλαβαινεις να παρουσιαστεις μεσα σε μιση μερα.
Το ΡΟΥΦ ανοίγει στις 08:00
Tαυτότητα να έχεις μαζί.
Tαυτότητα να έχεις μαζί.
giannismar έγραψε:Εφοσον επικοινωνησες ηδη με τη στρατολογια δε νομιζω οτι μπορουμε να σου πουμε κατι παραπανω. Πηγαινε αυριο εκει που σου ειπαν και θα ξεκαθαρισεις εκει το ζητημα. Θα πεις οτι δεν ειδοποιηθηκες εγκαιρως κλπ, φανταζομαι καταλαβαινουν οτι δε προλαβαινεις να παρουσιαστεις μεσα σε μιση μερα.
βασικα, μονο με το φρουραρχειο προλαβα να μιλησω, με ρουφ ή ΣΥ Δυτικης Ελλαδας που ανηκω, δε προλαβα να μιλησω.
αυτο θα τους πω και ελπιζω αρχικως οτι δεν τιθεται θεμα για 1 μερα να βγω ανυποτακτος, και κατα δευτερον πως θα μπορω να παρω την αναβολη μεσω φρουραρχειου -θα τους πω πως πρεπει να την παρω απο φρουραρχειο για να την παρω αμεσα ηδη αυριο, αλλιως θα καθυστερησω κ αλλο αμα πρεπει μεσω στρατοπεδου και θα υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος να βγαινω ανυποτακτος.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Στη τελική και μέσα να πας άμα θες να πάρεις αναβολή, κάνεις αίτηση.
Λοιπον εκανα την διαδικασια παλι σημερα για την 2η ετησια αναβολη, οποτε γραφω εδω για οποιον εχει αποριες:εφτασα στο φρουραρχειο 9μιση η ωρα (που ειναι αργα, διοτι μεχρι να πας στο ρουφ μετα, θα βρεις εκει μεγαλη ουρα) με τα χαρτια μου (χαρτι γιατρου, ταυτοτητα, σημειωμα καταταξης).
ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ειναι οτι εχουν μεταφερει πλεον το 414 ακριβως μεσα στο Φρουραρχειο, οποτε δεν χρειαζεται να τρεξεις μεχρι Πεντελη και να ξανακατεβεις Φρουραρχειο (εχουν βαλει κατι λυομενα παραδιπλα ακριβως απο το κτιριο, που ειναι οι ''γιατροι'' του 414). Πας πρωτα στο πρωτο κτιριο που λες τι θες, σου δινουν ενα χαρτι, βγαινεις, πας διπλα στο λυομενο, και μετα τα ξαναφερνεις στο κεντρικο κτιριο.
Οποτε μεσα σε ενα τεταρτο ειχα ξεμπερδεψει και εφυγα με τα χαρτια για Ρουφ. Τετοια ωρα που πηγα βεβαια, Βρηκα σχετικα ουρα (περιμενα κανα 20λεπτο) εδωσα τα χαρτια, εγραψα την δηλωση, μου ειπαν σε ενα μηνα οτι θα μου εχει ερθει συστημενο σπιτι για να περασω απο την (τυπικη) επιτροπη αναβολων-απαλλαγων και ξεμπερδεψα.
Μια εντελως γραφειοκρατικη διαδικασια για αλλη μια φορα, οποτε μην αγχωνεται κανεις.
Το μονο που χρειαζεστε ειναι να εχετε τη διαγνωση του γιατρου, ειτε απο δημοσιο νοσοκομειο, ειτε ιδιωτη (εγω απο ιδιωτη ειχα, δεν μου ειπε κανεις τιποτα) και να ξεκινησετε οσο νωριτερα μπορειτε (οχι οτι καιγεται ο κοσμος, και εγω 9μιση η ωρα τα εκανα, αλλα αμα ειχα παει νωριτερα θα γλυτωνα χρονο απο την ουρα στο Ρουφ και απο την κινηση).
ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ειναι οτι εχουν μεταφερει πλεον το 414 ακριβως μεσα στο Φρουραρχειο, οποτε δεν χρειαζεται να τρεξεις μεχρι Πεντελη και να ξανακατεβεις Φρουραρχειο (εχουν βαλει κατι λυομενα παραδιπλα ακριβως απο το κτιριο, που ειναι οι ''γιατροι'' του 414). Πας πρωτα στο πρωτο κτιριο που λες τι θες, σου δινουν ενα χαρτι, βγαινεις, πας διπλα στο λυομενο, και μετα τα ξαναφερνεις στο κεντρικο κτιριο.
Οποτε μεσα σε ενα τεταρτο ειχα ξεμπερδεψει και εφυγα με τα χαρτια για Ρουφ. Τετοια ωρα που πηγα βεβαια, Βρηκα σχετικα ουρα (περιμενα κανα 20λεπτο) εδωσα τα χαρτια, εγραψα την δηλωση, μου ειπαν σε ενα μηνα οτι θα μου εχει ερθει συστημενο σπιτι για να περασω απο την (τυπικη) επιτροπη αναβολων-απαλλαγων και ξεμπερδεψα.
Μια εντελως γραφειοκρατικη διαδικασια για αλλη μια φορα, οποτε μην αγχωνεται κανεις.
Το μονο που χρειαζεστε ειναι να εχετε τη διαγνωση του γιατρου, ειτε απο δημοσιο νοσοκομειο, ειτε ιδιωτη (εγω απο ιδιωτη ειχα, δεν μου ειπε κανεις τιποτα) και να ξεκινησετε οσο νωριτερα μπορειτε (οχι οτι καιγεται ο κοσμος, και εγω 9μιση η ωρα τα εκανα, αλλα αμα ειχα παει νωριτερα θα γλυτωνα χρονο απο την ουρα στο Ρουφ και απο την κινηση).
Παιδιά καλησπέρα. Τρίτη (3/7/2018) έκανα την διαδικασία για την αναβολή. Τώρα περιμένω το χαρτί παραπεπτικου. Θα ήθελα μα σας ρωτήσω : Επειδή πρέπει να πάω στην Γερμανία για σπουδές 23/7 Μπορεί να γίνει επισπεύσει της διαδικασίας ; Εξωτερικό θα μπορώ να πάω ; Όταν έρθει το χαρτί -παραπεπτικο, πρέπει να κλείσω ραντεβού για την επιτροπή απαλαγων ή αναφέρουν ποια μέρα πρέπει να πάω. Ευχαριστώ
Καλησπέρακ απο εμένα.
Σε ευχαριστώ φίλε για το χρήσιμο ποστ από πάνω. Θέλω να ξεκινήσω τη διαδικασία με αναβολή απο Φρουραρχείο. Η αναβολή μου λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη. Οπότε λογικά θα παρουσιαστώ αρχές Μαρτίου για την πρώτη φορά.
Μπορείτε μήπως να με συμβουλέψετε πότε περίπου να πάω σε ψυχίατρο για να πάρω χαρτί; Είναι καλύτερο να έχεις το χαρτί με ημερομηνία γνωμάτευσης αρκετούς μήνες πριν ή λίγες μέρες πριν μπεις;
Ευχαριστώ.
Σε ευχαριστώ φίλε για το χρήσιμο ποστ από πάνω. Θέλω να ξεκινήσω τη διαδικασία με αναβολή απο Φρουραρχείο. Η αναβολή μου λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη. Οπότε λογικά θα παρουσιαστώ αρχές Μαρτίου για την πρώτη φορά.
Μπορείτε μήπως να με συμβουλέψετε πότε περίπου να πάω σε ψυχίατρο για να πάρω χαρτί; Είναι καλύτερο να έχεις το χαρτί με ημερομηνία γνωμάτευσης αρκετούς μήνες πριν ή λίγες μέρες πριν μπεις;
Ευχαριστώ.
lyap_stockholm έγραψε:Καλησπέρακ απο εμένα.
Ευχαριστώ.
λιγες μερες πριν μπεις. Οταν θα σου ερθει το χαρτι και θα δεις την ημερομηνια καταταξης, θα πας στον γιατρο να σου δωσει μια γνωματευση και θα του πεις να βαλει ημερομηνιες λιγες μερες πιο πριν, εγω πχ εβαλα ημερομηνια 15 μερες πριν την ημερα καταταξης.
Βασίλης Κ. έγραψε:Καλησπέρα.
Απ' όσο γνωρίζω η αναβολή από φρουραρχείο κλπ διαρκεί κάποιες μέρες με επιτροπές κλπ. Μέχρι να πάρεις το χαρτί στα χέρια σου.
Αν παρουσιαστείς κανονικά στο κέντρο, και ζητήσεις από μέσα την αναβολή, η διαδικασία κρατάει επίσης μέρες ή παίρνεις κατευθείαν το χαρτί της αναβολής;
Αν πας στο κέντρο θα πάρεις αναβολή επι τόπου χωρίς επιτροπές κτλ. Έχε μαζί σου (όπως και για το φρουραρχείο) ιατρική γνωμάτευση. Θα σε ρωτήσουν τι έχεις, θα δείξεις το χαρτί και θα σου υπογράψουν και σφραγίσουν αναβολή για 1 χρόνο. Κάνε το ίδιο 3 φορές και ξεμπέδρδεψες.
Αν ακολουθήσεις τη διαδικασία του κέντρου, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σε εξετάσουν την επόμενη ημέρα οπότε αν δεν έχεις συνοδό θα χρειαστείς να μείνεις στο στρατόπεδο τη νύχτα. Έχε μαζί σου συνοδό για αυτη την ακραία περίπτωση, καθώς με συνοδό φεύγεις απο το κέντρο και επιστρέφεις την επομένη.
Κι από το κεντρο στην επιτροπή απαλλαγών σε πάνε δε δίνει ένας γιατρός αναβολή ή απαλλαγή
malvinan έγραψε:Κι από το κεντρο στην επιτροπή απαλλαγών σε πάνε δε δίνει ένας γιατρός αναβολή ή απαλλαγή
Από φίλο μου ξέρω οτι αν πας στο κέντρο που σε καλούνε τελείωνεις σε μαξιμουμ 24 ώρες καθώς και γιατρός και επιτροπή είναι εκεί. Και μάλιστα το παιδί αυτό και τις 3 φορές πήγε στο κέντρο που τον κάλεσαν οπότε τελείωσε την όλη διαδικασία μέσα σε 3 (σνολικά μερες). Και μάλιστα σκοπεύω να κάνω ακριβώς το ίδιο σε 2 χρόνια που λήγει η αναβολή μου
Μήπως έχεις καμία άλλη πληροφόρηση για την αναβολή/απαλλαγή μέσω στρατοπέδου; Μπορείς να γράψεις λίγο πιο αναλυτικά; Ευχαριστώ.
Επίσης παραθέτω και το παρακάτω:
Αναβολή/απαλλαγή μέσω στρατοπέδου ή μέσω φρουραρχείου;
Το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, οπότε δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Έχει να κάνει με το τι ταιριάζει καλύτερα στον καθένα.
Το θετικά του φρουραρχείου είναι ότι δεν χρειάζεται να φύγεις από την πόλη σου και δεν περνάς τις πύλες του στρατοπέδου, το αρνητικό είναι ότι η αναβολή δεν βγαίνει αμέσως και έχεις μια περίοδο αναμονής (3 εβδομάδες - 1 μήνας). Αντίστοιχα, αν πας μέσω στρατοπέδου είναι πιθανό να πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι, μπορεί να αγχωθείς λίγο παραπάνω γιατί θα περάσεις μια μέρα μέσα στο στρατόπεδο, αλλά θα έχει τελειώσει τα πάντα μέσα σε μια μέρα.
Link:https://panoramixxxblog.Wordpress.com/2012/05/13/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF/
Θεσσαλονίκη σε βλεπει ο γιατρός στο κενρρο και μετα πας στην επιτροπή του 424. Αθηνα ξέρω ότι παίζει το ίδιο στο 401. Επιτροπή στο στρατόπεδο το έχω ακούσει κι εγώ αλλά δε το έχω δει ούτε από γνωστούς
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες