Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2018)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
mm

Δημοσίευση από mm »

Συγγνωμη Εγω να ρωτησω κατι αλλο και οποιος ξερει ας μου απαντησει. Εαν σε εξετασει γιατρος στο φρουραρχειο και προτεινει αναβολη με γνωματευση θα πρεπει να σε ξαναεξετασει και αλλος γιατρος πριν την επιτροπη;
sajohn

Δημοσίευση από sajohn »

Τα αποτελεσματα αν την παιρνεις την αναβολη πως τα μαθαινεις?
Τεσλα

Δημοσίευση από Τεσλα »

Μολης τελιωσα με το φρουρχει και παρεδοσα τα χαρτια στην στρατολογια.
Για την επιτροπη απαλαγων θα πρεπει να κλεισω ραντεβου η μπορω να παω και ετσι; Αν και στην στρατολογια μου ειπαν οτι δεν χριαζεται
Επισεις, ειδα πως λετε οτι σε καλει η επιτροπη απαλαγων για να σε δει, αλλα σε εμενα μου ειπαβ απλος να παω 5 μερες πρην απο την ημερομηνια που μου γραφει... Εχει αλλαξει η διαδικασια;
lex

Δημοσίευση από lex »

Καλησπέρα συμπολίτη,

Γνωρίζεις τι παίζει με την επιτροπή απαλλαγών στην Θεσσαλονίκη; Αν σε κρατάει ώρες, αν κόβει πέρα από γνωματεύσεις γιατρών κτλ; Και εγώ προχθές πήγα φρουραρχείο 424 κτλ και πρέπει μέχρι το Πάσχα να περάσω επιτροπή.

Ο γιατρός έγραψε 1 χρόνο αναβολή αλλά φοβάμαι μη την κόψει η επιτροπή.

νικολας

Δημοσίευση από νικολας »

Καλησπερα την αναβολη μεσω φρουραρχειου μπορουμε να την κανουμε 5 εργασιμες μερες πριν παρουσιαστουμε και μεχρι την μερα που παρουσιαζομαστε;ευχαριστω

Οπλίτης

Δημοσίευση από Οπλίτης »

Καλησπέρα παιδιά. Τον προηγούμενο Μάιο πήρα αναβολή για ένα χρόνο από επιτροπή απαλλαγών. Για λόγους σπουδών την ήθελα αλλά επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος λόγω ηλικιας αναγκαστικά πέρασα από επιτροπή. Θέλω να κόψω την αναβολή και να υπηρετήσω κανονικά την εσσο του Μαΐου. Έκανα αίτηση επανεξέτασης μου ήρθε παραπεμπτικο και πήρα τηλέφωνο στο 401. Εκεί μου είπαν ότι μπορούν να με δεχτούν από τις 15 Απριλίου και μετά. Τους ρωτήσα αν θα προλάβω να μπω Μάιο και μου είπαν χλωμό γιατί θέλουν 20 μέρες να στείλουν τα χαρτιά. Πήρα τηλέφωνο μετά τη στρατολογια και μου είπαν οτι πει η επιτροπή την ημερομηνία που θα το πει αλλά τα χαρτιά μου θα σταλούν μετά από 20 μέρες δηλαδή 5 6 Μαΐου οπότε δεν νομίζω να προλάβω τη καταταξη. Το θέμα είναι ότι η αναβολή μου λήγει τον Μάιο και Ιούλιο μπαινω. Αξίζει ο κόπος και η ταλαιπωρια να περάσω από επιτροπή μήπως και μπω Μάιο ή να το αφήσω για Ιούλιο;
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Οπλίτης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Τον προηγούμενο Μάιο πήρα αναβολή για ένα χρόνο από επιτροπή απαλλαγών. Για λόγους σπουδών την ήθελα αλλά επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος λόγω ηλικιας αναγκαστικά πέρασα από επιτροπή. Θέλω να κόψω την αναβολή και να υπηρετήσω κανονικά την εσσο του Μαΐου. Έκανα αίτηση επανεξέτασης μου ήρθε παραπεμπτικο και πήρα τηλέφωνο στο 401. Εκεί μου είπαν ότι μπορούν να με δεχτούν από τις 15 Απριλίου και μετά. Τους ρωτήσα αν θα προλάβω να μπω Μάιο και μου είπαν χλωμό γιατί θέλουν 20 μέρες να στείλουν τα χαρτιά. Πήρα τηλέφωνο μετά τη στρατολογια και μου είπαν οτι πει η επιτροπή την ημερομηνία που θα το πει αλλά τα χαρτιά μου θα σταλούν μετά από 20 μέρες δηλαδή 5 6 Μαΐου οπότε δεν νομίζω να προλάβω τη καταταξη. Το θέμα είναι ότι η αναβολή μου λήγει τον Μάιο και Ιούλιο μπαινω. Αξίζει ο κόπος και η ταλαιπωρια να περάσω από επιτροπή μήπως και μπω Μάιο ή να το αφήσω για Ιούλιο;

Δεν αξίζει όχι.

Οπλίτης

Δημοσίευση από Οπλίτης »

Δεν αξίζει λες επείδη είναι σίγουρο ότι θα μπω Ιουλίο ακόμα και επιτροπή να περάσω ή επειδή παίζεται για να μην το έχω στο νου μου?
Οπλίτης

Δημοσίευση από Οπλίτης »

Δεν αξίζει επειδή είναι σίγουρο ότι θα μπω Ιούλιο και από επιτροπή να περάσω ή για να μην ασχοληθώ καν και να μην το έχω στο νου μου;
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Αυτη την στιγμη υπηρετω αλλα βρισκομαι σε αδεια γινεται να παρω αναβολη απο εδω που ειμαι η' πρεπει να επιστρεψω στην μοναδα μο?
roko
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από roko »

Ειχα περασει ακριβως την ιδια διαδικασια με εσενα ενα χρονο νωριτερα και ειχα ακρβως το ιδιο θεμα για να προλαβω την Εσσο του Μαρτιου και οχι του Μαιου που μαλλον θα εμπαινα. Για να μην σε κουραζω με λεπτομερειες, θα σου πω συνοπτικα οτι αν τους πιεσεις με τηλεφωνα και τους μιλησεις ευγενικα υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μπεις τοτε που θελεις, προλαβαινεις ανετα. Φουσκωσε τους τα (βαλε μεσα και βιοποριστικα θεματα κλπ) και πιστευω θα γινει.
Οπλίτης

Δημοσίευση από Οπλίτης »

Και εγώ αυτό νομίζω οτι γενικά εκτιμάνέ αν έχεις σοβαρόυς λόγους και αν μιλησεις ευγενικά και ειλικρινά σε βοηθανε. Όταν εννοείς τηλέφωνα; Την στρατολογια; Αν έχουν σταλεί τα χαρτιά μου κλπ;
johnny

Δημοσίευση από johnny »

Μετα από την σχετική διαδικασία, κατεθεσα χαρτια για αναβολη ενος ετους στην Στρατολογια στο Ρουφ στις 7 Μαρτιου 2018. Ποτε περιπου να περιμενω το χαρτι που θα με ειδοποιει για την επιτροπη αναβολων του 401?
Mitsos93

Δημοσίευση από Mitsos93 »

Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα. Έχω καταθέσει από 6 Μαρτίου τα χαρτιά μου για απαλλαγή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και παίρνω χάπια. Μου είπαν σε 15 μέρες θα έχεις τα χαρτιά που χρειάζονται και θα περάσεις από επιστροπή στο 401 και τέλος.

Μετά από 3 εβδομάδες όμως, τα χαρτιά δεν έχουν έρθει! Πήρα τη στρατολογία και μου λένε ότι έχουν καθυστερήσει τα χαρτιά όλων και θα περάσουμε επιτροπή απαλλαγών τις τελευταίες 5 μέρες, πριν να λήξει η προθεσμία! Εμένα η προθεσμία μου λήγει 13/4 (γιατί 14 είναι Σάββατο).

Το πρόβλημα είναι ότι 13/4 το πρωί, επιστρέφω από εξωτερικό! Έχω ήδη κλείσει τα εισιτήρια από καιρό πριν, γιατί πίστευα ότι θα έχω ξεμπερδέψει με το στρατό μέχρι τις 29/3 (που φεύγω). Έλα που όμως η ελληνική γραφειοκρατία, είχε διαφορετική άποψη...

Τι μπορώ να κάνω τώρα; Θα προλάβω λέτε να πάρω απαλλαγή, αν παρουσιαστώ στην επιτροπή του 401, μετά τις 10 το πρωί της τελευταίσς μέρας; Ξέρετε τι ώρες λειτουργούν; Μπορώ να ζητήσω από τώρα παράταση για κάποιο λόγο;

Ευχαριστώ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες