Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2018)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
pep

Δημοσίευση από pep »

Παρουσιαζομαι στις 13/3 στον Λαγό Εβρου, έχοντας ολοκληρωσει την αναβολη λογω σπουδών. Σκοπευω να ζητησω νεα αναβολη για ψυχολογικους λογους (εχω χαρτι απο δημοσια κλινικη απο γιατρο που με παρακολουθει καθως αντιμετωπιζω διαφορα προβληματα, κυριως Βαρια καταθλιψη και λάμβάνω και χάπια). Κατοικω Αθηνα και το πλάνο μου είναι να παω μεσα στην εβδομαδα μεσω της διαδικασιας που εχει περιγραφεί εδω (Φρουραρχειο κλπ). Υπαρχει περιπτωση να μην με δεχτουν στο φρουραρχειο και να μου πουν να παρουσιαστω στον Εβρο για να κανω την διαδικασια?
Morelo
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Morelo »

Παιδιά μια γνώμη για ένα λίγο πολύπλοκο θέμα.Το 2007 - 2008 ο αδερφός μου είχε μπει ως ΕΠΟΠ αλλά επειδή είχανε πέσει σε χάλια μονάδα με υπανθρώπους αντίστοιχους ΕΠΟΠ και μόνιμους δεν πέρναγαν καλά και μαζί με άλλα 10-20 άτομα είχαν ζητήσει παραίτηση. Ωστόσο επειδή δεν είχε συμπληρώσει την απαραίτητη 3ετία για να μπορέσει τυπικά να παραιτηθει ο διοικητής του είχε βγάλει αναφορά ότι έπεφτε σε παραπτώματα, δε παρουσίαζε βελτίωση στα προσόντα του και είχε προβληματική συμπεριφορά και για αυτό τον διώξανε. Όλα αυτά αναφέρονται σε έγγραφη αναφορά που του στείλανε μαζί με το σημείωμα κατάταξης.

Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι 30 χρονών και του ζητάνε να ξαναυπηρετήσει ως οπλίτης για θητεία και τα έχει παίξει δε θέλει με τίποτα να πάει και είναι λογικό. Εγώ σκέφτομαι ότι εφόσον έχουμε στα χέρια μας αυτό το έγγραφο πυο δηλώνει ότι τον είχα διώξει από τη μονάδα του για όλους αυτούς τους λόγους, άρα αντικειμενικά αδυνατεί να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ΑΝ μπορούμε με αυτό το χαρτί χωρίς να τρέχουμε σε ψυχίατρο κ. Λπ για πλαστές γνωματεύσεις να πάρει απαλλαγή; Ή αν ακόμα καλύτερα να συσχετίσουμε αυτήν την αναφορά με κάποια γνωμάτευση από κάποιο γιατρό για να ειναι πιο δυνατή η θέση του. Τι λέτε;

Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Mparmpas »

Δυστυχως οχι. Απαιτειται διαγνωση και μαλιστα προσφατη (2μηνου) για αναβολη-απαλλαγη.
Βασικα για να παρει αναβολη απο το στρατοπεδο δεν απαιτειται καν διαγνωση αλλα μεσω
φρουραρχιου χρειαζεται.

Γενικα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να πει οτι εκανε εποπ 2,5 χρονια, θα του πουν αμα αντεξες
τοσο σε παιρνει και λιγα μηνακια ακομα...

Αμα ειναι 30αρης ας παρει 2 χρονια αναβολη να παει για εξαγορα στα 33 που πρακτικα ειναι 33-.
Morelo
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Morelo »

Mparmpas έγραψε:Δυστυχως οχι. Απαιτειται διαγνωση και μαλιστα προσφατη (2μηνου) για αναβολη-απαλλαγη.
Βασικα για να παρει αναβολη απο το στρατοπεδο δεν απαιτειται καν διαγνωση αλλα μεσω
φρουραρχιου χρειαζεται.

Γενικα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να πει οτι εκανε εποπ 2,5 χρονια, θα του πουν αμα αντεξες
τοσο σε παιρνει και λιγα μηνακια ακομα...

Αμα ειναι 30αρης ας παρει 2 χρονια αναβολη να παει για εξαγορα στα 33 που πρακτικα ειναι 33-.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω σκεφτεί αυτό με τα 2 χρόνια αλλά δυστυχώς και 6 χιλιάρικα δε μας περισεύουν... Άρα χωρίς γνωμάτευση δεν κάνουμε τίποτα...

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλησπερα ειμαι 24 και εχει τελειωσει η αναβολη μου και πρπει να παρουσιαστω 15 μαρτιου 2018. Εγω ομως παρακολουθω μαθηματα σε ιδιωτικη σχολη την οποια πληρωνω και τα μαθηματα τελειωνουν τον ιουνιο. Μπορω να παρω αναβολη με καποιο χαρτι της σχολης που πηγαινω?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ζήτα από τη γραμματεία της Σχολής βεβαίωση σπουδών και κατέθεσε το στη Στρατολογία.
Σακης

Δημοσίευση από Σακης »

Παιδιά καλησπέρα αν μπορείτε βοηθήστε με Γτ δε ξέρω... Πηγα σήμερα στο γιατρό του φρουραρχείο μου έδωσε ένα χαρτι ότι δε μπορώ να είμαι την ημέρα της κατάταξης μ στο στρατόπεδο αφού το έδωσα χαρτί από ψυχολογο αλλά πάνω δε γράφει ποσο χρόνο αναβολή θα πάρω αυτό μου λέει είναι στη κρίση της επιτροπής ξέρεις κανείς ποσό θα μ βάλουν και αν. Ευχαριστώ
bbbb

Δημοσίευση από bbbb »

Εμενα μου εδωσε ενα χαρτι η επιτροπη του φρουραρχειου για να το παω στη στρατολογια, εγραφε οτι η παθηση χρονολογειται απο εξαμηνου και θα διαρκεσει τουλαχιστον 2 χρονια. Υπαρχει περιπτωση στο νοσοκομειο να μη μου δωσουν αναβολη; Εχω γνωματευση και συνταγογραφησεις απο επισκεψεις σε ψυχιατρους εδω και 6 χρονια περιπου. Εχω αρκετα θεματα και παιρνω αγωγη εδω και αρκετα χρονια
Anetos1
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Anetos1 »

Παιδιά για την διαδικασία της αναβολής / απαλλαγής χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει στο φρουραρχείο της πόλης μόνιμης κατοικίας; Ρωταω επειδή ο αδερφός μου μένει στο πατρικό στο πελοπόννησο ενώ εγω ειμαι Αθήνα και σκεφτόμουν να ερχόταν Αθήνα να πηγαίναμε μαζί στο φρουραρχέιο της Αθήνας που είναι κεντρικά και λύνονται ευκολότερα κάποια ζητήματα. Μπορεί να γίνει αυτό;
giwrgos9
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giwrgos9 »

Καλησπερα και απο μενα! Η περιπτωση μου ειναι η εξης: Πριν 4 χρονια διαγνωσθηκα με λεμφωμα hodgkin. Εκανα χημειοθεραπειες στο γ. Γεννηματας, τωρα πλεον ειμαι οκ. Δικαιουμαι διετη απαλλαγη; Παραλληλα ειμαι παντρεμενος με 1 ανηλικο παιδι και αλλο ενα νεογεννητο. Η γυναικα μου ανεργη και εχουμε χαμηλο εισοδημα.(δεν ξερω αν αυτα μετρνε καπου!) Τι λετε; Ευχαριστ
Μμμμ

Δημοσίευση από Μμμμ »

Καλησπερα

Ενας φιλος μου εχει την εξης απορεια

Το λεγομενο χαρτι που πρεπει να παρει απ την αστυνομια(της καταταξης), πρεπει να υπογραψει οτι το παρελαβε;

Βασικα θελει να το αποφυγει το χαρτι να μην το παραλαβει

Τι επιπτωσεις θα εχει; Θα εχει μπλεξιματα αν πει οτι δεν εχει παραλαβει κανενα χαρτι και κανει τον ανηξερο?

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι πρέπει να υπογράψει.

Αν δεν πάει να το παραλάβει θα έρθει η Αστυνομία σπίτι του για να το αποδώσει είτε σε αυτόν είτε στους γονείς-αδέλφια.

Αν δεν παρουσιαστεί, κινούνται οι διαδικάσιες για ανυπότακτος εσωτερικού/εξωτερικού.
pk

Δημοσίευση από pk »

Καλημέρα. Η γνωμάτευση του 401 απο τον υπέυθυνο γιατρό του τμήματος (που έλαβα αφού πέρασα απο το Φρουραρχέιο και πήρα παραπεμπτικό) λέει αναβολή 1 έτους (η πρώτη που διακαιούμαι) για λόγους υγείας όχι ψυψολογικούς. Υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί η γνωμάτευση απο την Επιτροπή Αναβολών ή σε γενικές γραμμές έχει διαδικαστικό χαρακτήρα; Ευχαριστώ.
Τεσλα

Δημοσίευση από Τεσλα »

Πειγα ειδη 2 φορες στο φρουραρχειο αλλα με εδιωξαν γιατι ειχε πολυ κοσμο (ειπαν για 450Εικόνα)
Μια μερα φτανει για να κανω την διαδικασια η θα υπαρχει προβλημα; Μου μενουν 3 μερες ακομα μεχρι να παρουσιαστω.
Επισεις πια ωρα ειναι η καλυτερη για να παω;
ΧρηστοςΚΔΣ

Δημοσίευση από ΧρηστοςΚΔΣ »

Τα πραγματα στο 424 Θεσ/νικης αλλα και στο Φρουραρχειο ειναι εκ διαμετρου αντιθετα. Στο φρουραρχειο κινουνται γρηγορα οι διαδικασιες και οσο κοσμο και να εχει ξεμπερδευεις. Στο 424 οπου να ξερετε ο γιατρος ερχεται 11΄00-13΄00 μονο για ψυχικα νοσηματα. Υπαρχει μπαχαλο, αν δεν πας νωρις να κανεις ο ιδιος μια λιστα αναμονης, δεν προλαβαινεις να τα κανεις σε μια μερα. Ο γιατρος που σε βλεπει, δεν κοιταει καν τις γνωματευσεις σου, απλα γραφει τα δικα του και φευγεις. Μετα πας παλι στο φρουραρχειο για σφραγιδες, επικυρωση στην στρατολογια για να αφησεις και το χαρτι καταταξης, και μετα περιμενεις να σε καλεσουν στην επιτροπη. Μου ειπαν οτι μεσα στις επομενες 20 μερες. Αν θελετε να κρατησει μονο 4 ωρες η διαδικασια, πηγαιντε κατα τις 07΄30 στο φρουραρχειο. Καπακι πρωτοι πρωτοι στο 424 και μετα παλι πισω φρουραρχειο. Όλα ειναι ευκολα, δεν σε ζοριζει κανεις, σου περνανε και οι ιδιοι την αισθηση οτι αν δεν θες να πας, δεν σε θελουν ουτε αυτοι. Προσοχη με τα χαρτια σας, αλλαζουν καμια 10 χερια, αν χαθει κανενα μετα εχει μπερδεμα.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες