Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Τέο »

Nikynwa έγραψε:Τα δεοντα με την στρατολογια ποια ειναι; Ειναι καποια διαδικασια με χαρτια που πρεπει να στειλω; Και αν ναι το κανω οταν ληξει η αναβολη μου η πιο πριν; Σε ευχαριστω για την απαντηση

Αφού έχει λήξει η αναβολή σου και αφού σε καλέσουν να παρουσιαστείς, θα πας στο Ελληνικό προξενείο στην Κύπρο για να δηλωθείς ανυπότακτος εξωτερικού. Θα σου ζητήσουν κάποια δικαιολογητικά. Δεν ξέρω ακριβώς τι ζητάνε στην Κύπρο αλλά συνήθως είναι συμβόλαιο δουλειάς και άλλα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ζεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα εκεί (πχ πάνω από χρόνο). Αυτή η διαδικασία είναι εύκολη. Βέβαια μπαίνει πρόστιμο, δεν μπορείς να πας Ελλάδα πάνω από 30 μέρες και γίνεται κάποια στιγμή η διαδικασία για το Στρατοδικείο αν και αυτό αργεί. Μετά από 7 χρόνια μόνιμης παρουσίας-εργασίας στο εξωτερικό μπορείς να κάνεις αίτηση για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Ανυπότακτος

Δημοσίευση από Ανυπότακτος »

Οκ για αυτό γίνεται τεκμηριωμένα η κουβέντα με τα εδάφια ώστε όλοι μας να μιλάμε στην ίδια βάση. Ευχαριστώ για την ενημέρωση φαίνεται πως έχεις δίκιο Εικόνα
Nikynwa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikynwa »

Σας ευχαριστω πολυ ολους. Τωρα εγινε λιγο πιο ξεκαθαρο το τοπιο
.γηηξ

Δημοσίευση από .γηηξ »

ΚαλησπέραΘα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που έχουν βγει ανυπότακτοι εξωτερικού, πόσο καιρό αφότου γίναν ανυπότακτοι έγινε η δίκη, και πόσες είναι οι πιθανότητες κάποιος να αθωωθεί; Πόσο πιθανό είναι να προκύψει πρόβλημα με το ποινικό μητρώο σε κάποιον που μένει σε χώρα εκτος ΕΕ;

Ευχαριστώ

Giannis9

Δημοσίευση από Giannis9 »

Καλησπέρα. Δεν θέλω να υπηρετήσω στον στρατό επειδή θέλω να αφοσιωθώ στη δουλειά μου (μάγειρας). Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα και παρουσιάζομαι σε ενάμιση χρόνο. Θέλω να μετακομίσω στο εξωτερικό και εφόσον με καλέσουν να παρουσιαστώ και δεν εμφανιστώ (ανυπότακτος) μπορώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα;
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Giannis9 έγραψε:Καλησπέρα. Δεν θέλω να υπηρετήσω στον στρατό επειδή θέλω να αφοσιωθώ στη δουλειά μου (μάγειρας). Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα και παρουσιάζομαι σε ενάμιση χρόνο. Θέλω να μετακομίσω στο εξωτερικό και εφόσον με καλέσουν να παρουσιαστώ και δεν εμφανιστώ (ανυπότακτος) μπορώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα;

Δεν είναι τόσο απλό αν εννοείς να θες να κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού και μετά να ζεις μόνιμα Ελλάδα σαν να μην τρέχει τίποτα. Για να κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού καταρχάς θα πρέπει να ζεις ένα εύλογο διάστημα έξω, π. Χ. ένα χρόνο ανάλογα με το τι δέχεται το κάθε προξενείο. Και αν κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού βάσει νόμου μπορείς να είσαι στην Ελλάδα μόνο μέχρι 30 μέρες το χρόνο.

Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Τέο έγραψε:
Giannis9 έγραψε:Καλησπέρα. Δεν θέλω να υπηρετήσω στον στρατό επειδή θέλω να αφοσιωθώ στη δουλειά μου (μάγειρας). Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα και παρουσιάζομαι σε ενάμιση χρόνο. Θέλω να μετακομίσω στο εξωτερικό και εφόσον με καλέσουν να παρουσιαστώ και δεν εμφανιστώ (ανυπότακτος) μπορώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα;

Δεν είναι τόσο απλό αν εννοείς να θες να κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού και μετά να ζεις μόνιμα Ελλάδα σαν να μην τρέχει τίποτα. Για να κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού καταρχάς θα πρέπει να ζεις ένα εύλογο διάστημα έξω, π. Χ. Ένα χρόνο ανάλογα με το τι δέχεται το κάθε προξενείο. Και αν κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού βάσει νόμου μπορείς να είσαι στην Ελλάδα μόνο μέχρι 30 μέρες το χρόνο.

Συγνώμη δεν διάβασα σωστά το μήνυμα σου. Αν θες να μετακομίσεις στο εξωτερικό ναι φυσικά μπορείς να κηρυχτείς ανυπότακτος αφού σε καλέσουν και δεν παρουσιαστείς. Θα μπορείς να επισκέπτεσαι την Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία σε προηγούμενα μηνύματα του φόρουμ.

Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Mparmpas »

Αποψη μου εφοσον εχεις τη δυνατοτητα να υπηρετησεις (πχ δεν εισαι τωρα εξω με στρωμενη καλη δουλεια) ειναι καλυτερα

για εσενα να υπηρετησεις. Οπως θα σου εξηγησουν και οι αλλοι ανυποτακτοι με τις εμπειριες τους θα εχεις τρεχαματα με

στρατοδικια, θα μπορεις να επισκεπτεσαι την Ελλαδα 30 μερες το χρονο ενω θα πρεπει να πληρωσεις και προστιμο ανυποταξιας.

Εντελως φιλικα, χωρις να θελω να κρινω την επιλογη σου, σε συμφερει καλυτερα να υπηρετησεις παρα να χασεις ενα καρο

λεφτα σε προστιμα και δικηγορους ενω θα εχεις και το μονιμο αγχος σε αεροδρομια κλπ κλπ.

oxnic
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από oxnic »

Nassos έγραψε:1) Εννοείται πως ναί, είναι άλλο κράτος η Κυπριακή Δημοκρατία.

2) Ενημερώνεις την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία και τη Στρατολογία στην Ελλάδα.

3) Αν σου στείλουν σημείωμα κατάταξης και δεν παρουσιασθείς θα κηρυχθείς ανυπότακτος και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για πρόστιμα και στρατοδικεία. Εννοείται η Αστυνομία θα σε ψάχνει ακόμη και στα Αεροδρόμια.

4) Ναι υπάρχει περίπτωση αν δεν έχεις πράξει τα δέοντα με τη Στρατολογία. Δες και τα μηνύματα της προηγούμενης σελίδας για περισσότερες πληροφορίες.

5) Θα σου έρθει ειδοποίηση στο TAXIS

Αν δεν θες να υπηρετήσεις Ελλάδα, μετά από κάποια χρόνια λαμβάνεις την Κυπριακή ιθαγένεια και υπηρετείς μερικούς μήνες στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου ανάλογα με την ηλικία.

Και κόψτε μερικοί τα "δεν θα γυρίσω εδώ", αυτή τη περίοδο με τη κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή πολλά μπορούν να συμβούν, και ειδικά στη Κύπρο...
oxnic
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από oxnic »

KΑλησπέρα,

Δεν γνωρίζω βεβαια την ηλικία σου ακριβώς αλλά μην εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν θα γυρίσεις Ελλαδα. Έχεις ζήσει στην Κυπρο; Γιατι εγω μενω εδώ (Κύπρο).

Θα ήθελα επίσης να σου πω οτι εχουμε 2018 μεχρι να ληξει η αναβολή σου θέλουμε άλλα 4 χρόνια. Ειμαι σίγουρος οτι θα εχεις γυρισει ήδη.

Giannis9

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ήδη γνώριζα για αυτές. Επίσης είμαι 22 ετών άνεργος φυσικά (στην Ελλάδα είσαι) και άφραγκος. Εμένα απλά με ενδιαφέρει αν μπορώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα έστω 30 μέρες το χρόνο αλλά είμαι π. Χ.8 μήνες κάτοικος εξωτερικού (αργότερα θέλω να γίνω και μόνιμος κάτοικος)
Giannis9

Ναι έχω βρεθεί Κύπρο 2 καλοκαίρια για δουλειά

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και ναι το κατάλαβα ότι δεν καταλάβες το τι έγραψα.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι σε περίπτωση πολέμου (μακριά από εμάς λέμε τώρα) φυσικά και θα επιστρέψω να υπερασπισθώ την πατρίδα. Όσον αφορά την υπηρεσία στον στρατό νιώθω ότι μόλις απολυθώ απλά δε θα έχω όρεξη για τίποτα.
oxnic
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από oxnic »

Συγνωμμη ηθελα να απαντησω σε εκεινον που θα μεινει στην Κυπρο μεχρι Να παρει συνταξη!

οχι σε εσενα.

Mine
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Mine »

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Πίσω στο 2016 και μετά την λήξη της αναβολής μου λόγο σπουδών, ηρθε το χαρτί κατάταξης για το στρατό και συγκεκριμένα με την ΕΣΣΟ Μαρτίου. Επειδη εγω δουλεύα ήδη στο εξωτερικό δεν παρουσιάστικα και βγήκα ανυπότακτος μαζί με ενα ωραίο πρόστιμο.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους προέκυψε μια ευκαιρία για εργασία στην Κύπρο η οποία όμως ζητούσε την παραμονή μου στην Ελλάδα για 6 μήνες πριν μεταβώ στην Κύπρο. Αυτό που έκανα τότε ήταν να ακολουθήσω κι'εγώ την οδό της απαλλαγής. Με τα πολλά, έσπασα την ανυποταξία και πήγα να παρουσιαστώ με την ΕΣΣΟ Ιουλίου ώστε να ζητήσω αναβολή για λόγους υγείας. Αφού έγινε η όλη διαδικασία, πήρα αναβολή 2 ετών για ψυχολογικούς λόγους η οποία και έληξε Ιούλιο του 2018.

Στο μεταξύ όμως η ιστορία με την Κύπρο δεν περπάτησε όποτε παρέμεινα (και παραμένω ακόμα) στη Μεγάλη Βρετανία. Με τη λήξη της αναβολής, με κάλεσαν να παρουσιαστω με την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2018 αλλά εγώ δεν παρουσίαστικα μιας και προ ημερών είχαν γίνει ΜΚΟ οπότε και είχα καταθέσει τα δικαιολογιτικά μου στη στρατολογία.

Η ερώτηση μου τώρα ειναι η εξής: Αν θελήσω να επιστρέψω Ελλάδα μόνιμα (στο πολύ άμεσο μέλλον) και αναζητήσω την οδό της απαλλαγής με το στρατό, τα 2 χρόνια αναβολής που εχω ήδη μετράνε στην όλη διαδικασία ή γίνεται όλο απο την αρχή;

Ζητώ συγνώμη αν κούρασα αλλα ήθελα να δώσω κάποια στοιχεία της κατάστασης πριν κάνω την ερώτηση.

Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Mine έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Πίσω στο 2016 και μετά την λήξη της αναβολής μου λόγο σπουδών, ηρθε το χαρτί κατάταξης για το στρατό και συγκεκριμένα με την ΕΣΣΟ Μαρτίου. Επειδη εγω δουλεύα ήδη στο εξωτερικό δεν παρουσιάστικα και βγήκα ανυπότακτος μαζί με ενα ωραίο πρόστιμο.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους προέκυψε μια ευκαιρία για εργασία στην Κύπρο η οποία όμως ζητούσε την παραμονή μου στην Ελλάδα για 6 μήνες πριν μεταβώ στην Κύπρο. Αυτό που έκανα τότε ήταν να ακολουθήσω κι'εγώ την οδό της απαλλαγής. Με τα πολλά, έσπασα την ανυποταξία και πήγα να παρουσιαστώ με την ΕΣΣΟ Ιουλίου ώστε να ζητήσω αναβολή για λόγους υγείας. Αφού έγινε η όλη διαδικασία, πήρα αναβολή 2 ετών για ψυχολογικούς λόγους η οποία και έληξε Ιούλιο του 2018.

Στο μεταξύ όμως η ιστορία με την Κύπρο δεν περπάτησε όποτε παρέμεινα (και παραμένω ακόμα) στη Μεγάλη Βρετανία. Με τη λήξη της αναβολής, με κάλεσαν να παρουσιαστω με την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2018 αλλά εγώ δεν παρουσίαστικα μιας και προ ημερών είχαν γίνει ΜΚΟ οπότε και είχα καταθέσει τα δικαιολογιτικά μου στη στρατολογία.

Η ερώτηση μου τώρα ειναι η εξής: Αν θελήσω να επιστρέψω Ελλάδα μόνιμα (στο πολύ άμεσο μέλλον) και αναζητήσω την οδό της απαλλαγής με το στρατό, τα 2 χρόνια αναβολής που εχω ήδη μετράνε στην όλη διαδικασία ή γίνεται όλο απο την αρχή;

Ζητώ συγνώμη αν κούρασα αλλα ήθελα να δώσω κάποια στοιχεία της κατάστασης πριν κάνω την ερώτηση.

Τι εννοείς αν τα δύο χρόνια μετράνε. Αν ξαναζητήσεις αναβολή για λόγους υγείας και την αποδεχτούν τότε θα σου δώσουν αναβολή για όσο κρίνουν αυτοί με βάση το πρόβλημα υγείας που έχεις.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης