Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)
Παιδια, γνωριζει κανεις εαν θα εχω προβλημα να μεταφερω την φορολογικη κατοικια μου στο εξωτερικο λογω προστιμου ανυποταξιας;
Λογικά ΔΕΝ συνδέονται. Είναι ΑΥΤΟΤΕΛΗ θέματα. Το πρόστιμο είναι μια οφειλή προς το Δημόσιο, ενώ η μεταφορά στη ΔΟΥ κατοικων εξωτ προυποθέτει, νομίζω,183 τουλάχιστον μέρες εργασίας στο εξωτερικό την χρονιά που προηγείται της μεταφοράς. Πάντα λογικά... (καλού κακού πάντως, επειδή δεν ζούμε στη χώρα. Του λογικού, ας ρωτήσει καποιος σε μια ΔΟΥ.
Η φορολογική σου κατοικία δεν έχει να κάνει με το πρόστιμο. Όπως ανέφερε και ο dinos αν μένεις στο εξωτερικό για πάνω απο 183 μέρες τότε η φορολογική σου κατοικία είναι στην χώρα που διαμένεις. Το πρόστιμο είναι άλλη υπόθεση, και απο την στιγμή που έχεις ΑΦΜ δεν τους ενδιαφέρει σε ποιά εφορία ανήκεις, μιάς και μπορούν να σου ρήξουν το πρόστιμο.
Καλησπέρα σε όλους,
ξέρει κάποιος τι συνέπειες έχει η ανυποταξία στο ποινικό μητρώο;
και ένα διαφορετικό ερώτημα :
ξέρει κάποιος τι συνέπειες έχει η ανυποταξία εξωτερικού στο ποινικό μητρώο;
Γενικά πότε περνάς από στρατοδικείο εφόσον βγεις ανυπότακτος εξωτερικού; Και αν αυτό είναι που μπορεί να σου χαλάσει το μητρώο ή περνάς και από κανονικό δικαστήριο;
ευχαριστώ για όποια απάντηση
ξέρει κάποιος τι συνέπειες έχει η ανυποταξία στο ποινικό μητρώο;
και ένα διαφορετικό ερώτημα :
ξέρει κάποιος τι συνέπειες έχει η ανυποταξία εξωτερικού στο ποινικό μητρώο;
Γενικά πότε περνάς από στρατοδικείο εφόσον βγεις ανυπότακτος εξωτερικού; Και αν αυτό είναι που μπορεί να σου χαλάσει το μητρώο ή περνάς και από κανονικό δικαστήριο;
ευχαριστώ για όποια απάντηση
Απλά να αναφέρω σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος μου ότι έλαβα το ποσό του προστίμου που είχα δώσει για ανυπότακτος μετά την αναγνώριση μου ως ΜΚΕ. Το διάστημα αναμονής δεν ήταν μεγάλο (μερικοί μήνες).
Τέο θέλεις να δώσεις λίγες λεπτομέρεις για το τι διαδικασία κίνησες, πότε είχες πληρώσει αρχικά το πρόστιμο και πότε αναγνωρίστηκες ως ΜΚΕ;Σε ευχαριστώ
JJ έγραψε:Τέο θέλεις να δώσεις λίγες λεπτομέρεις για το τι διαδικασία κίνησες, πότε είχες πληρώσει αρχικά το πρόστιμο και πότε αναγνωρίστηκες ως ΜΚΕ;Σε ευχαριστώ
Περιγράφω σχετικά σε μήνυμα μου στο φόρουμ στις 23 Μαίου. Έκανα την τυπική διαδικασία να κηρυχτώ ανυπότακτος εξωτερικού όταν με κάλεσαν και ξεκίνησα να πληρώνω το πρόστιμο παρόλο που είχα τη δυνατότητα να βγω ΜΚΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα (πάνω κάτω μετά από 7-8 μήνες). Από τη στιγμή που βγήκα ΜΚΕ δεν πέρασαν πολλοί μήνες μέχρι να πάρω πίσω τα λεφτά που είχα βάλει. Για την ακρίβεια έλεγξα γύρω στους 4 μήνες μετά και είχαν μπει, οπότε μπορεί να είχαν μπει και μετά από 2 μήνες πχ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως όταν ζήτησες τα χρήματα πίσω δεν ειπώθηκε κάτι σχετικά με το ότι όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν ήσουν ΜΚΕ;
Παιδια καλημερα απο Ιρλανδια!
Ειμαι και εγω ανυποτακτος εξωτερικου. Διαβασα γυρω στις 20 σελιδες του φορουμ. Εχω δυο αποριες για τις 30 μερες.
1) ξερει κανεις να μας πει 100% πως τις μετρανε; Ακομα και για το PNR γραφτηκε οτι τελικα ισχυει για τρομοκρατες ή ατομα που καθιστουν σοβαρη απειλη.
2) Εχει τυχει σε καποιον να τον πιασουν ενω ταξιδευε με ταυτοτητα και ειχε περασει τις 30 μερες; Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση;
3) Ακομα και αν υποθεσουμε οτι τις μετρανε ολες, ξερει κανεις αν οι μερες του ταξιδιου μετρανει στις 30 μερες; Πχ για ενα αλλο λογο που μετραγα τις ημερες παραμονης μου στην Αγγλια, η μερα που εμπαινες δε μετραγε σα μερα παραμονης στην αγγλια.
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Ειμαι και εγω ανυποτακτος εξωτερικου. Διαβασα γυρω στις 20 σελιδες του φορουμ. Εχω δυο αποριες για τις 30 μερες.
1) ξερει κανεις να μας πει 100% πως τις μετρανε; Ακομα και για το PNR γραφτηκε οτι τελικα ισχυει για τρομοκρατες ή ατομα που καθιστουν σοβαρη απειλη.
2) Εχει τυχει σε καποιον να τον πιασουν ενω ταξιδευε με ταυτοτητα και ειχε περασει τις 30 μερες; Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση;
3) Ακομα και αν υποθεσουμε οτι τις μετρανε ολες, ξερει κανεις αν οι μερες του ταξιδιου μετρανει στις 30 μερες; Πχ για ενα αλλο λογο που μετραγα τις ημερες παραμονης μου στην Αγγλια, η μερα που εμπαινες δε μετραγε σα μερα παραμονης στην αγγλια.
Ευχαριστω εκ των προτερων!
JJ έγραψε:Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως όταν ζήτησες τα χρήματα πίσω δεν ειπώθηκε κάτι σχετικά με το ότι όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν ήσουν ΜΚΕ;
Ήμουν ΜΚΕ αφού δικαιολόγησα τα 7 χρόνια μόνιμης παρουσίας και εργασίας στο εξωτερικό.
Καλησπέρα σε όλους
είμαι ανυπότακτος εξωτερικού στην Αγγλία εδώ και 5,5 χρόνια με πληρωμένο πρόστιμο, και μόλις μου μεταβιβάστηκε χαρτί κατάταξης από την Στρατολογική μου Υπηρέσια για να παρουσιαστώ τον Σεπτέμβριο. Δεν είχα πάει να ανανεώσω την ανυποταξία τα τελευταία 2 χρόνια (δε μένω Λονδίνο), οπότε υποψιάζομαι ότι ίσως αυτό να έπαιξε κάποιο ρόλο. Είχα κλείσει κάποια εισητήρια για να κατέβω Ελλάδα και αναρωτιώμουν αν μπορώ να διευθετήσω το ζήτημα είτε στην στρατολογία είτε στο στρατόπεδο. Επίσης αν και έχω πληρώσει πρόστιμο πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο μπορεί να επαναληφθεί. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον κάτι παρόμοιο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
είμαι ανυπότακτος εξωτερικού στην Αγγλία εδώ και 5,5 χρόνια με πληρωμένο πρόστιμο, και μόλις μου μεταβιβάστηκε χαρτί κατάταξης από την Στρατολογική μου Υπηρέσια για να παρουσιαστώ τον Σεπτέμβριο. Δεν είχα πάει να ανανεώσω την ανυποταξία τα τελευταία 2 χρόνια (δε μένω Λονδίνο), οπότε υποψιάζομαι ότι ίσως αυτό να έπαιξε κάποιο ρόλο. Είχα κλείσει κάποια εισητήρια για να κατέβω Ελλάδα και αναρωτιώμουν αν μπορώ να διευθετήσω το ζήτημα είτε στην στρατολογία είτε στο στρατόπεδο. Επίσης αν και έχω πληρώσει πρόστιμο πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο μπορεί να επαναληφθεί. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον κάτι παρόμοιο;
Helter_Skelter έγραψε:Καλησπέρα σε όλους
Τελικά μετά από τηλέφωνο στην στρατολογία έμαθα ό, τι το σημείωμα κατάταξης μπορεί να αποστέλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διακοπεί η ανυποταξία (όπως είχε πει και άλλος φίλος πριν μερικούς μήνες). Με διαβεβαίωσαν ό, τι αφού δεν την έχω διακόψει ο ίδιος και αφού έχω πληρώσει πρόστιμο δεν γίνεται να ξανακυρηχτώ ανυπότακτος. Επίσης μιας και ταξιδεύω για Ελλάδα σύντομα δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον δεν έχω ξεπεράσει τις 30 μέρες. Μάλλον πανικοβλήθηκα λίγο παραπάνω γιατί είναι λίγο απρόοπτο να σου έρθει το σημείωμα 10 μέρες πριν την κατάταξη χωρίς κάποια άλλη ενημέρωση. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν κι άλλους.
Helter_Skelter έγραψε:Τελικά μετά από τηλέφωνο στην στρατολογία έμαθα ό, τι το σημείωμα κατάταξης μπορεί να αποστέλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διακοπεί η ανυποταξία (όπως είχε πει και άλλος φίλος πριν μερικούς μήνες). Με διαβεβαίωσαν ό, τι αφού δεν την έχω διακόψει ο ίδιος και αφού έχω πληρώσει πρόστιμο δεν γίνεται να ξανακυρηχτώ ανυπότακτος. Επίσης μιας και ταξιδεύω για Ελλάδα σύντομα δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον δεν έχω ξεπεράσει τις 30 μέρες. Μάλλον πανικοβλήθηκα λίγο παραπάνω γιατί είναι λίγο απρόοπτο να σου έρθει το σημείωμα 10 μέρες πριν την κατάταξη χωρίς κάποια άλλη ενημέρωση. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν κι άλλους.
Χρήσιμο μήνυμα που βοηθάει πολλούς σχετικά με το θέμα των πολλαπλών κλήσεων. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για την πρακτική του προξενείου στο Λονδίνο να καλεί τους ανυπότακτους να ανανεώσουν (!) την ανυποταξία κάθε 6 μήνες; Προκύπτει αυτό από κάπου; Η διάταξη για διακοπή της ανυποταξίας είναι σαφής και δεν λέει κάπου ότι πρέπει να ανανεώνεται. Αυτό που άκουσα ότι είναι λόγω της ισχύς των δημόσιων εγγράφων για 6 μήνες είναι τουλάχιστον τραγελαφικό. Αν είναι έτσι να ανανεώνουμε όλα τα πιστοποιητικά που έχουμε από το κράτος κάθε 6 μήνες.
Τέο έγραψε:Helter_Skelter έγραψε:Τελικά μετά από τηλέφωνο στην στρατολογία έμαθα ό, τι το σημείωμα κατάταξης μπορεί να αποστέλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διακοπεί η ανυποταξία (όπως είχε πει και άλλος φίλος πριν μερικούς μήνες). Με διαβεβαίωσαν ό, τι αφού δεν την έχω διακόψει ο ίδιος και αφού έχω πληρώσει πρόστιμο δεν γίνεται να ξανακυρηχτώ ανυπότακτος. Επίσης μιας και ταξιδεύω για Ελλάδα σύντομα δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον δεν έχω ξεπεράσει τις 30 μέρες. Μάλλον πανικοβλήθηκα λίγο παραπάνω γιατί είναι λίγο απρόοπτο να σου έρθει το σημείωμα 10 μέρες πριν την κατάταξη χωρίς κάποια άλλη ενημέρωση. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν κι άλλους.
Χρήσιμο μήνυμα που βοηθάει πολλούς σχετικά με το θέμα των πολλαπλών κλήσεων. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για την πρακτική του προξενείου στο Λονδίνο να καλεί τους ανυπότακτους να ανανεώσουν (!) την ανυποταξία κάθε 6 μήνες; Προκύπτει αυτό από κάπου; Η διάταξη για διακοπή της ανυποταξίας είναι σαφής και δεν λέει κάπου ότι πρέπει να ανανεώνεται. Αυτό που άκουσα ότι είναι λόγω της ισχύς των δημόσιων εγγράφων για 6 μήνες είναι τουλάχιστον τραγελαφικό. Αν είναι έτσι να ανανεώνουμε όλα τα πιστοποιητικά που έχουμε από το κράτος κάθε 6 μήνες.
Ενημερωτικά, απάντησε η στρατολογία σε γνωστό μου ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει στο Προξενείο.
Καλησπέρα σε όλους,
επειδή και εμένα μου ήρθε χαρτί κατάταξης, και δε ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο,
Το προξενείο είναι υποχρεωμένο να σε αναζητήσει και να υπογράψεις ότι έλαβες το σημείωμα κατάταξης διαφορετικά στέλνει στην στρατολογία ότι αυτό δε κατέστει δυνατό. Δε ξέρω αν αυτό έχει κάποια επίπτωση στον ανυπότακτο αλλά σίγουρα ο εργαζόμενος στο προξενείο πρέπει να αποδείξει με κάποιο τρόπο πως έκανε ότι είναι δυνατό για να στο δώσει. Αυτά με ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόξενος στην περιοχή που μένω. Δε ξέρω αν αυτό εξηγεί την κατά τα άλλα παράλογη πρακτική στο Λονδίνο, αλλά κανένας λόγος ανησυχίας αν δεν ακολουθήσετε αυτό που σας λένε, ίσως αυτοί παρατυπούν πάντως...
επειδή και εμένα μου ήρθε χαρτί κατάταξης, και δε ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο,
Το προξενείο είναι υποχρεωμένο να σε αναζητήσει και να υπογράψεις ότι έλαβες το σημείωμα κατάταξης διαφορετικά στέλνει στην στρατολογία ότι αυτό δε κατέστει δυνατό. Δε ξέρω αν αυτό έχει κάποια επίπτωση στον ανυπότακτο αλλά σίγουρα ο εργαζόμενος στο προξενείο πρέπει να αποδείξει με κάποιο τρόπο πως έκανε ότι είναι δυνατό για να στο δώσει. Αυτά με ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόξενος στην περιοχή που μένω. Δε ξέρω αν αυτό εξηγεί την κατά τα άλλα παράλογη πρακτική στο Λονδίνο, αλλά κανένας λόγος ανησυχίας αν δεν ακολουθήσετε αυτό που σας λένε, ίσως αυτοί παρατυπούν πάντως...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες