Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
stavros_1989

Δημοσίευση από stavros_1989 »

Καλησπέρα σας!

Γνωρίζει κάποιος σε πόσο καιρό περίπου βεβαιώνεται το πρόστιμο των 6000 στην εφορία;

Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Τέο »

stavros_1989 έγραψε:Καλησπέρα σας!

Γνωρίζει κάποιος σε πόσο καιρό περίπου βεβαιώνεται το πρόστιμο των 6000 στην εφορία;

Απ' όσο γνωρίζω, λίγες μόνο μέρες αφού σε καλέσουν και δεν παρουσιαστείς/κηρυχτείς ανυπότακτος. Γι' αυτό καλό είναι να ελέγχεις την κατάσταση σου στην εφορία γιατί αν δεν αρχίσεις να το διευθετείς τοκίζεται.

stavros_1989

Δημοσίευση από stavros_1989 »

Ρωτάω γιατί πέρασαν 5 μήνες και ακόμη δε μπήκε κάτι
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Έχεις κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού;
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Θα σε συμβούλευα σε κάθε περίπτωση να το βεβαιώσεις με την εφορία για να μη σου ζητάνε τόκους μετά.
dinos

Δημοσίευση από dinos »

Το πρόστιμο "έρχεται" ΠΕΡΙΠΟΥ Στο 6μηνο. Ομως λόγω γραφειοκρατίας μπορεί και συντομότερα ή αργότερα. Πιο νωρίς πιο αργά ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΝΤΩΣ...
1908uk
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 1908uk »

Καλησπέρα, ειμαι κάτοικος εξωτερικου 5 χρόνια τώρα. Μου ήρθε χαρτί κατάταξης στην προηγούμενη σειρά, αλλα δεν πραουσιάστηκα.

Εχω κάνει τα χαρτιά μου στον πρόξενο για να πάρω χαρτί κατοίκου εξωτερικού αλλά δε μου το έχει εκδόσει ακόμα. Την άλλη εβδομάδα θα γυρίσω Ελλάδα για κάποιες μέρες. Γνωρίζει κάποιος αν θα έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο; Από Σένγκεν ή εκτός;

ή οποιαδήποτε αλλη συμβουλη;

Ευχαριστώ

Ανυποτακτος

Δημοσίευση από Ανυποτακτος »

Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο ώστε να δει άρθρα και αποφάσεις που το σύστημα ανυποταξια > πρόστιμο > στρατοδικη > ανυποταξια κοκ μπάζει. Θεωρώ ότι πρέπει οι ανυποτακτοι κάθε κατηγορίας να το έχουν υπόψιν τους και να μην εμπιστεύονται δικηγόρους πρώην στρατιωτικούς για λύσεις που υποτίθεται ότι πουλάνε. Προσωπικά θεωρω την διαφυγη σε ευρωπαϊκό δικαστήριο ενάντια στο ελληνικό κράτος για αυτόν τον παραλογισμό που εξαλυφει την έννοια του Πολίτη ως μονοδρομο αν θελουμε η ελλαδα να ανηκει στη δυση και στον 21ο αιωνα.

http://alterthess.gr/content/aytofora-stratodikeia-poy-dikazoyn-malista-polites-toy-gianni-gklarnetatzi

Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Ανυποτακτος έγραψε:Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο ώστε να δει άρθρα και αποφάσεις που το σύστημα ανυποταξια > Πρόστιμο > Στρατοδικη > Ανυποταξια κοκ μπάζει. Θεωρώ ότι πρέπει οι ανυποτακτοι κάθε κατηγορίας να το έχουν υπόψιν τους και να μην εμπιστεύονται δικηγόρους πρώην στρατιωτικούς για λύσεις που υποτίθεται ότι πουλάνε. Προσωπικά θεωρω την διαφυγη σε ευρωπαϊκό δικαστήριο ενάντια στο ελληνικό κράτος για αυτόν τον παραλογισμό που εξαλυφει την έννοια του Πολίτη ως μονοδρομο αν θελουμε η ελλαδα να ανηκει στη δυση και στον 21ο αιωνα.

http://alterthess.gr/content/aytofora-stratodikeia-poy-dikazoyn-malista-polites-toy-gianni-gklarnetatzi

Δεν καταλαβαίνω την σχέση και την χρησιμότητα του άρθρου (που είναι από το 2013!) με τα θέματα που συζητάμε. Παρακαλώ τους διαχειριστές να μεριμνήσουν να κρατηθεί το φόρουμ στο επίπεδο που είναι μέχρι σήμερα.

Ανυποτακτος

Το να διεκδικήσει ένας ανυπότακτος εξωτερικού τα δικαιώματα του σε διεθνές δικαστηρίο δηλαδή δεν αφορά το φόρουμ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης, και υπάρχει σχετικό νήμα

Και αφήστε τους χαρακτηρισμούς περί παραλογισμού και συναφή. Αν θέλετε να μιλήσετε για κατάργηση θητείας, θέστε τις απόψεις σας εδώ

Ανυποτακτος

Κάνετε μεγάλο λάθος. Δε μιλάω για κατάργηση θητείας μιλάω για καταπάτηση δικαιωμάτων των ανυπότακτων και για να γίνω συγκεκριμένος:

οι δίκες πολιτών από στρατοδικεία παραβιάζουν το άρθρο 6 (δικαίωμα σε δίκαιη δίκη) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , όπως αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( περίπτωση στην προσφυγής εναντίον της Τουρκίας στις 22.11.2011). Παράλληλα οι επαναλαμβανόμενες δίκες για τον ίδιο λόγο (όπως συμβαίνει στην πολλαπλή παραπομπή των ανυπότακτων/ ανυπότακτων εξωτερικού) είναι αντίθετες με το άρθρο 14 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Παρομοίως και με το διαρκές του αδικήματος της ανυποταξιας που οδηγεί σε 2ο και 3ο εξαχίλιαρο. Εμένα αυτό δε μου κανειβοτι ανοίγω ζήτημα κατάργησης της θητείας (αν και πιστευω ότι πρεπει να ανοιξει δεν ειναι για το συγκεκριμενο thread) αλλα αφορα τους ανυποτακτους εξωτερικου καθως επιβαρύνονται πολλές φορές με 2ο πρόστιμο.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η πλάκα του άρθρου είναι ότι αναφέρεται στον γνωστό Καρανίκα και αναφέρεται σε καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, που έκτοτε ζήτημα αν έχουν ανακινηθεί 2-3 φορές.

Από την άλλη αναρωτιέμαι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία από το 2015, γιατί δεν κατήργησε ακόμη το "6χίλιαρο" του Βενιζέλου και όποιες άλλες ποινικές διαδικασίες που αφορούν τους ανυπότακτους;
Ανυποτακτος

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ! Αλλά αυτό κι αν είναι άλλο θέμα! Παρόλα αυτά οι καταδίκες της Ελλάδας. και διάφορες μεμονωμένες δικαιώσεις πολιτών ισχύουν και θα πρέπει να αναδειχθούν για να βοηθηθεί ο κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Τέο »

Nassos έγραψε:Η πλάκα του άρθρου είναι ότι αναφέρεται στον γνωστό Καρανίκα και αναφέρεται σε καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, που έκτοτε ζήτημα αν έχουν ανακινηθεί 2-3 φορές.

Από την άλλη αναρωτιέμαι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία από το 2015, γιατί δεν κατήργησε ακόμη το "6χίλιαρο" του Βενιζέλου και όποιες άλλες ποινικές διαδικασίες που αφορούν τους ανυπότακτους;

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Τσίπρας είχε εξαγγείλει ότι θα καταργούσε την επιβάρυνση με δεύτερη και τρίτη φορά του προστίμου (υπάρχουν σχετικά άρθρα στον τύπο). Προσωπικά είχα επικοινωνία με στρατολογία λίγο καιρό μετά την εξαγγελία και με διεβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν διακοπεί η ανυποταξία (έχω υποβάλλει το περιεχόμενο της επικοινωνίας στο φόρουμ παλαιότερα). Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος κανονισμός για το θέμα, ίσως να διευθετήθηκε με κάποια εντολή ή κάτι άλλο παρόμοιο εφόσον ήταν κάτι το οποίο ήταν άδικο και δεν έστεκε.

Επαναλαμβάνω όμως ακόμα και αν συμφωνούμε με το παραπάνω άρθρο δεν είναι καθόλου χρήσιμο να ανεβάζουμε άρθρα από το 2013. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ενδιαφέρον θα είχε αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που να του επιβλήθηκε το πρόστιμο για δεύτερη φορά τα τελευταία 1-2 χρόνια.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης